Литературен клуб - X

• 70 690
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив / София
В читанка пробва ли?

www.chitanka.info

Аз всъщност само него знам.

Сега засега приключих с втората книга от трилогията на Рагде - "Раци отшелници". Нищо нямам за четене, но и не си купувам, защото вечер уча. Иначе ще се изкушавам да чета книга и от никъде няма да я подхвана.
Иначе, като ми мине сесията или като наваксам с материала, ще си купя последната трета част на Рагде - "Сред злачни пасища" и след това съм си заплюла Амаду - "Дона Флор..."

# 616
В читанка пробва ли?

www.chitanka.info

Аз всъщност само него знам.

Ами не бях пробвала, аз никак не съм запозната с тия сайтове, не съм фен на тоя начин на четене, но сега ме хвана яд, че не мога да чета, а имам време WinkАма я няма, но пък ти благодаря много!  bouquet

# 617
Фам, след дона Флор, може да продължиш с "Габриела, карамфил и канела"  Wink

Аз прочетох дневникът на китайската ученичка Ма Ян. Интересно ми беше и бързичко се чете.

# 618
  • Пловдив / София
Кливия, благодаря.
Аз всъщност се чудя м/у двете. Но повече клоня към "Дона Флор...". Не съм чела Амаду досега. Все му се каня и все нещо друго ми се изпрачва на пътя  Simple Smile
Чакам да кажеш и отзивите си за книгите, препоръчани от мен. Дано да ти харесат.

# 619
Не е лош Амаду. Аз май като цяло си харесвам латинописателите  Simple Smile

# 620
Не е лош Амаду. Аз май като цяло си харесвам латинописателите  Simple Smile
smile3521 и аз и аз

# 621
Кливия, благодаря.
Аз всъщност се чудя м/у двете. Но повече клоня към "Дона Флор...". Не съм чела Амаду досега. Все му се каня и все нещо друго ми се изпрачва на пътя  Simple Smile
Чакам да кажеш и отзивите си за книгите, препоръчани от мен. Дано да ти харесат.

Фам, моля те, започни с Габриела. Най...как да кажа, общопредставителна е за него. Не казвам най- добра, защото аз слаб Амаду не съм чела. Обаче най- ще опиташ от всичко, на което е способен този луд купонджия, животар и сладострастник.

# 622
Прочетох на един дъх
и нищо лошо няма да кажа. Все повече жени се парят от нет контакти (в романтичен аспект) и за тази аудитория е перфектното четиво. Не си представям мъж да оцени книгата, написана е от жена за жена, поне аз така я почувствах. Препоръчвам я.

Другата, която ми подейства като свежа глътка планински въздух е на Луиз Хей
Написана е много разбиаемо и ненатоварващо. Чете се лесно и надъхва. Бих я прочела пак и пак. Тя е от тези книги, към които е хубаво да се връщаш в момент, в който усещаш, че се губиш в негативното. На мен ми действа "изплуващо".

# 623
Момичета най накрая си купих "Възможните майки" и нямам търпение да започна да я поглъщам. Прехвърлих една две страници и сякаш буца ми заседна, толкова истинска, искрена и докосваща я почуствах...Но ще споделя като я прочета цялата.

# 624
  • Пловдив / София
Момичета най накрая си купих "Възможните майки" и нямам търпение да започна да я поглъщам. Прехвърлих една две страници и сякаш буца ми заседна, толкова истинска, искрена и докосваща я почуствах...Но ще споделя като я прочета цялата.

Тя ми е една от набелязаните!  Peace

# 625
Снощи заспивам, обаче вече съм накрая на "Берлинските тополи", клюма ми глават, аз обаче упорита-по диагонал я завърших, иначе щях да се събудя да я продължа по нощите  Mr. Green

Днес отивам да взема 2  и 3 част- хареса ми Анне Рагде.

Калин Терзийски и Галин Никифоров ги започнах, но не са книги, които вървят лесно като Рагде. Трябва ми специално настроение за тях Wink

Наскоро исках да се позабавлявам и като отворих "Птици, животни и роднин" от Джералд Даръл-пак си се смях наглас  Crazy Не знам дали някой го е пробвал този автор. Специално заради него тази есен попътешествахме из остров Корфу с фамилията  Heart Eyes Очарована съм и сега, когато чета отново, вече знам за кои местности говори   Simple Smile

# 626
  • София
Препоръчвам горещо "Къщата на клоуните" на Галин Никифоров. Много изящен поетичен роман, с хубав литературен език. На Никифоров бях чела досега само "Фотографът". Определено "Къщата на клоуните" е голяма крачка напред.

Други книги, които ми харесаха в последните седмици: "Собствена смърт" на Петер Надаш, "Сцени от живота на село" на Амос Оз, "Открито" на Андре Агаси.

# 627
  • Belgium
О, да Джери Даръл е абсолютен класик.

Най-любима ми е "Моето семейство и други животни"  Laughing

# 628
В момента чета "da capo"/започни отначало/ на Александрина Пендачанска и съм приятно изненадана! Харесва ми стила й и леко ми напомня за Теодора Димова. Много хубава книжка-препоръчвам Peace

Последна редакция: пн, 12 дек 2011, 10:40 от Гигова

# 629

Общи условия

Активация на акаунт