Литературен клуб - X

• 70 696
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Някой чел ли е "Непосилната лекота на битието " на Кундера ? Ще се радвам да прочета отзив от първо лице . Hug
Аз за да не изоставям любимото си киноизкуство, понякога гледам филми по романи. Така гледах "Непосилната лекота на битието ". Но не съм чела книгата.  За филма мога да кажа, че поне половината от магията прави Даниъл Дей-Луис.  Heart Eyes Доколкото познавам Кундера обаче, в книгата сигурно има и по-дълбоки нишки.

# 601
Някой чел ли е "Непосилната лекота на битието " на Кундера ? Ще се радвам да прочета отзив от първо лице . Hug

Аз- една от малкото книги на Кундера, които ми харесват, по принцип започнах с две негови книги, които не ми харесаха и после тая и "Книга за смеха и забравата" и "Шегата" много ме впечатлиха.Тогава най- много ми хареса "Непосилната лекота на битието"....но да ти кажа това беше преди 10-тина години и не бих могла да пиша по задълбочено върху книгата  WinkНо смятам да я препрочета скоро време. Скоро препрочитах "Шегата" тоя път ми беше лееко скучничка дано не се разочаровам и от др. две . Имам нагласена за скорошно четене една книга на Кундера, която не си спомням кога съм си купувала и ми се иска някой да каже, ако я е чел -"Безсмъртие"?

# 602
  • София
Вярно, че не могат да са 2-3 лева, но и да дадеш 20 лв за книга, която ще я прочетеш за седмица в най-лошия случай. Да оставим превода и корицата, ами съдържанието. В днешно време имам чувството, че всеки втори се упражнява в писане. Хем няма какво да каже, хем се пъне. Така хубаво го обобщих. Laughing

# 603
Да, и аз наскоро се измъчих с "Паула". Прескачах, четох, нито ми беше тежка, нито ме докосна. В стила на Алиенде е причината. Първата ми нейна книга - "За любовта и сянката" прочетох не с особен възторг, но поне прочетох цялата, докато с "Паула" не се получи. Дори края, който е много красив и прекрасно написан, не ме развълнува, вероятно заради вече почувстваната досада. Имам още две нейни - "Къщата на духовете" и "Дъщеря на съдбата", които в даден момент ще пробвам. Ако не стане, не смятам повече да се тормозя с Алиенде.

Относно книги, корици, цени ...
Обожавам книгата като предмет, дори да е лошо качество, пак я обичам  ooooh!  Купувала съм книги, прекрасно направени, с разкошни корици, купувала съм и по-посредствени. Обичам добре направените и с красива корица, но и другите, които не са толкова много всъщност, също ме радват. Всъщност всички ме радват, само да мога да ги купувам  Crazy
Всичките ми книги съм поставила в спалнята, точно срещу главата ми. Така че да мога сутрин, като се събудя, да си ги гледам. Умирам за този момент, такова удоволствие ми доставя, че просто нямам думи да го опиша. Гледам си ги, мисля си за тях и ги обичам, обичам ги с цялото си сърце. Това е утринната ми гимнастика  Laughing
Дори и да е диагноза, важното е, че ми доставя удоволствие  Mr. Green А и съм пристрастена към това ми събуждане  hahaha

coolcool
И аз едно време бях така - в старата къща, а сега само "точа лиги", защото нямам а) място, б) време за това... "Откраднах си" от твойте усещания... Wink При мен по-скоро е въпрос на нагласа - когато ми е спокойно, намирам време за четене, но сега не е такъв момент...

# 604

Би ли казала дали е нова или е извадка от оригиналната книжка за Пипи?

# 605
  • Казанлък of all places

Бих ти я препоръчала с две ръце. Много дълбока книга без да е тежка. Не се чете леко, но не оставя тежко чувство. Няколко линиисъставят обща картина и е толкова хубаво да имаш усещането,че сам някак си участващ в изграждането на книгата! Няма да съжаляваш ,че си я прочела, убедена съм!  Hug

# 606

Би ли казала дали е нова или е извадка от оригиналната книжка за Пипи?

Издавана е и преди, но винаги отделно, извън книгата.

# 607
Благодаря, значи ще я взимам за Коледа намоето мъниче - откакто беше на година и няколко месеца досега Пипи му е любимка! Може би бъркам че и в цялата книжка имаше глава за Коледа...

# 608
Благодаря ви за отговорите за Кундера , момичета ! Hug
Още днес ще припна да си я взема . Peace

# 609
А аз благодаря за препоръките  за Ерик-Еманюел Шмит в темите (и за предоставените книги). Преди да започна допусках, че след много хвалби и препоръки може да не ми хареса толкова заради огромните очаквания. А той ми хареса дори още повече!!! Wink  Не знам защо се опасявах да не е прекалено "интелектуален", превъзнесен, сложен. Вярно е, че има много философия и дълбочина в произведенията му, но вече го приемам с огромно доверие, близък ми е, "уютен" ми е. Не виждам нищо изкуствено, престорено, насилено; не мога да усетя точно какво харесвам в стила му, но някак успя да стане „мой човек” (писател). Засега "Господин Ибрахим и цветята на Корана" ми е номер едно! Simple Smile

# 610
  • София
Има ли сайт на български или чужд за търсене на тематични заглавия или по ключови думи (в описанието)?

# 611
Има ли сайт на български или чужд за търсене на тематични заглавия или по ключови думи (в описанието)?

С Гугъл нищо ли не става? Може би ти трябва маааалко повече търпение, вместо помощта на хората тук Peace

# 612
Пишете за мъчения, аз пък се измъчих да прочета "Законът на любовта" на Л. Ескивел  Whistling
    Понеже ми е любимка чрез "Като гореща вода за шоколад" и "Раздавачът на щастие", викам си, ще я карам до край. Ама хич не обичам фантасмагории  Tired Много слаба тази й книга /добре, че не си я купих  Mr. Green/

# 613
Пишете за мъчения, аз пък се измъчих да прочета "Законът на любовта" на Л. Ескивел  Whistling
    Понеже ми е любимка чрез "Като гореща вода за шоколад" и "Раздавачът на щастие", викам си, ще я карам до край. Ама хич не обичам фантасмагории  Tired Много слаба тази й книга /добре, че не си я купих  Mr. Green/
"Раздавача на щастие" сравнително ми хареса, тя е доста по-слаба от "Като гореща вода за шоколад", но все пак я бива , има хубава история в нея- поне според мен.

# 614
Оххх, забравих си книгата в къщи, помогнете ми със сайт в който може да има качена "Вечери във Византия" на Ъ.Шоу....толкова ми се искаше да я дочета скоро, че ме чакат много интересни книги

Общи условия

Активация на акаунт