Литературен клуб - X

• 70 818
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Аз не съм си купувала книга, която да не ми хареса.

# 586
  • София
Случайно някой от вас да е наясно за условията на Столична библиотека? Има ли такса и по скоро дали е за година т.е. ако днес се запиша за до края на годината ли се плаща или за година от днес до др. година?

Няма такса.  Peace Внася се еднократен депозит-миналата година беше 10 лева, сега стана 15. Ако решиш в някакъв момент да се отпишеш от библиотеката, ти връщат парите. Картата важи една година, след изтичане на срока ти я подновяват.

Относно покупките на книги- да, много се ядосвам за похарчените пари, когато книгата не ми хареса. Откакто имам електронен четец, престанах да купувам хартиени книги. Толкова много заглавия съм си качила, че съм заредена с четиво за месеци напред. Laughing Купувам само детски книжки.

# 587
Фам, понеже споменаваше за "Паула" на Алиенде- за мен това е много интересна книга. Лиляна пише, че е била много разочарована, но аз пък твърдя, че съм очарована  Peace
   Тежка е, защото се разказва за болестта на дъщеря й, но е съдържателна.

Понеже на всеки вкусовете са различни, често пъти тук препоръчвани книги и автори са ми тотално безлични, но пък други ми стават любими. Не се отказвам, просто пробвам и то си показва почти веднага  Simple Smile

# 588
  • Пловдив / София
Кливия, да, наистина е така.
Аз съм решила, че ще си купя Паула. Тогава ще мога да коментирам по нея.
Кога ще стане, не знам, защото съм набелязала и др. книги за купуване и четене.

Относно ел. четците, не съм пробвала, но не знам дали ще заобичам такова нещо. Първо, от монитор ми е мн. трудно и неприятно да чета и второ, миризмата на хартия и разгръщането на дадена книга, а даже и нейното оформление, за мен е незаменимо.
В това отношение съм консервативна.

Макар че това лято прочетох он-лайн Майстора и Маргарита. Честно, измъчих се. Щях да я прочета за доста по-кратко време, но беше неприятно това взиране. Не се отказах само защото книгата страшно мн. ми хареса.

# 589
  • София
fam, само да вметна, че четенето с електронен четец няма нищо общо с четенето на компютър, таблет или каквото и да е друго електронно устройство Wink.

За съжаление намирам цените на книгите в България за несъответстващи на сегашните ни доходи. Нормално е това да прави читателите много по-предпазливи при покупката на нова книга. Няма  диференциран подход при ценообразуването- всички нови книги са горе-долу в един ценови диапазон. В чужбина ми е правило впечатление, че се издават книги за всеки джоб, така да се каже. Да не говорим, че има много богат и евтин пазар на книги втора ръка. Наистина тръпката да влезеш в една книжарница и да "награбиш" няколко нови книжки е страхотна, но поради обективни причини аз лично предпочитам първо да "проверя" дадена книга и автор в библиотеката или чрез "Предай нататък" и после евентуално да направя покупка.

# 590
Досега не се е случвало да си купя книга, която да не ми хареса, все пак си ги подбирам в зависимост от това, което искам. Мисля, че цените на книгите са нормални, колко да струват - 2-3 лева ли?

# 591
Дразня се като попадна на книга, която не ми харесва и то не заради пропиляните пари, а по скоро заради провалените очаквания и време. Падам си инат и идеалист - наивник и до последно чакам да ме изненада с нещо приятно, след което се чувствам измамена Laughing

Относно "Паула", измъчих я, измъчих се... Още се чудя как успях да я дочета. Не ми допада стила на писане на Алиенде. Даже с усоволствие бих я подарила на някой  Peace

# 592
  • Варна
Ако говорим за цената, няма да има проблем да струват 20-25лв, но да са КАЧЕСТВЕНО преведени и минали радакторска и коректорска обработка.
А иначе при средна цена от 15-18лв това, което имаме на книжния пазар, в повечето случаи е безобразие. Те и кориците им на нищо не приличат. Купуваш Фицджералд, а корицата му изглежда като роман на Арлекин.
Като толкова им е трудно, поне да оставят корицата в цвят и само да изпишат автора и заглавието.

# 593
Да, вярно е това за кориците...

# 594
Точно вчера си купих две книги на издателство Ерго и мога да кажа най-отговорно, че кориците са страхотни! А и не само - хартията също е много хубава, шрифта, абе всичко е изпипано. Е, още не мога да кажа нищо за съдържанието, но е ясно, че не са масова литература, още повече, че досега в никоя книжарница не съм намирала книги на това издателство. Даже питах една приятелка, собственичка на книжарница, и тя ми каза "луда ли си, аз трилърите не мога да си продам, какво да ги правя тия книги"... тъжно, тъжно

Възхитена съм също и от книгите на Жанет 45, те също са направени с любов към детайла!

# 595
Обаче така като гледам има много малко книги на това издателство Ерго??

# 596
  • Пловдив / София
Даже с усоволствие бих я подарила на някой  Peace

Подари ми я на мен  Simple Smile

Това за кориците е вярно.
На мен пък ми харесват тези на изд. Дамян Яков.
А за Жанет 45 също един глас.

# 597
  • София
Да, и аз наскоро се измъчих с "Паула". Прескачах, четох, нито ми беше тежка, нито ме докосна. В стила на Алиенде е причината. Първата ми нейна книга - "За любовта и сянката" прочетох не с особен възторг, но поне прочетох цялата, докато с "Паула" не се получи. Дори края, който е много красив и прекрасно написан, не ме развълнува, вероятно заради вече почувстваната досада. Имам още две нейни - "Къщата на духовете" и "Дъщеря на съдбата", които в даден момент ще пробвам. Ако не стане, не смятам повече да се тормозя с Алиенде.

Относно книги, корици, цени ...
Обожавам книгата като предмет, дори да е лошо качество, пак я обичам  ooooh!  Купувала съм книги, прекрасно направени, с разкошни корици, купувала съм и по-посредствени. Обичам добре направените и с красива корица, но и другите, които не са толкова много всъщност, също ме радват. Всъщност всички ме радват, само да мога да ги купувам  Crazy
Всичките ми книги съм поставила в спалнята, точно срещу главата ми. Така че да мога сутрин, като се събудя, да си ги гледам. Умирам за този момент, такова удоволствие ми доставя, че просто нямам думи да го опиша. Гледам си ги, мисля си за тях и ги обичам, обичам ги с цялото си сърце. Това е утринната ми гимнастика  Laughing
Дори и да е диагноза, важното е, че ми доставя удоволствие  Mr. Green А и съм пристрастена към това ми събуждане  hahaha

# 598
Вивиан, как хубаво си го написала  Hug И аз ги обичам толкова. И "лебедите" и "грозните патенца" Wink
Обожавам миризмата на книги, на книжарница... Преди наблягах на онлайн пазаруването, но от скоро предпочитам да си влеза и да се зазяпам по рафтовете. Моята книга сама ме намира Simple Smile

# 599
Някой чел ли е "Непосилната лекота на битието " на Кундера ? Ще се радвам да прочета отзив от първо лице . Hug

Книги обичам само на хратия и само от книжарница . Е , понякога обстоятелствата изискват нет-пазар , но да чета от екран не ми доставя удоволствие . За таблетите мнение нямам , защото ... нямам . Heart Eyes

Често се ядосвам , когато не съм "случила" на автор или история. Последно силно се разочаровах от Дорис Лесинг "Лятото преди мрака " . Такъв "бегом" й ударих . Остави ме с празно усещане . ...и с 20 лв. по-малко . Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт