Литературен клуб - X

• 70 804
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
Момичета,сега през сесията нямам много време за четене,но после ще наваааксам.Нямам търпение. Flutter
Въпрос-вчера ми попадна "Фауст" на Гьоте-струва ли си? Thinking

# 76
  • Den Haag
Почнах "Абатство Нортангър" от Джейн Остин. Чели ли сте я,какво ви е мнението?

# 77
  • София
О, Джейн Остин  Heart Eyes Обожавам я!
Но "Абатство Нортангър" не съм чела, не ми е попадала.
Ще чакам с интерес отзиви като я прочетеш.  bouquet

# 78
Момичета,сега през сесията нямам много време за четене,но после ще наваааксам.Нямам търпение. Flutter
Въпрос-вчера ми попадна "Фауст" на Гьоте-струва ли си? Thinking
тази книга съм я чела, преди 100години от задължителните за училище и честно казано нищо не помня.

# 79
Аз също не съм чела тази книга на Джейн Остин и ще чакам да споделиш мнението си.
За "Фауст" нямам никакви спомени от ученическите си години. Embarassed

# 80
Фауст не се чете много лесно, а пояснителните бележки бяха в края на книгата и бяха толкова много, че забравях основния сюжет (е, четох я на около 16-17 години, но съвсем ясно си спомням. Същото беше и с "Ад" на Данте. А имаше и други класици, които ми бяха доста по-лесни - вероятно не са обвързали творбите си толкова силно с духа на времето).

# 81
  • Sofia
"Майките" от Теодора Димова

Може ли да дадеш повече информация за книгата?   bouquet

Запалихте ме страшно и сядам да я чета на секундата!

# 82
  • Den Haag
Вивиан , Mum почти преполових книгата и засега много ми харесва  Peace. До сега не бях чела нищо от Джейн Остин, можете ли да ми препоръчате още някоя книга от тази авторка  Grinning

# 83
Може да погледнеш отзиви напр. в сайта на някое издателство или книжарница /Хеликон или др./.

# 84
  • на североизток от Рая
           diana lobodova, прочети "Гордост и предразсъдъци" и "Разум и чувства". Предполагам, че ще ти харесат и те.  Peace

# 85
 Аз съм чела само "Ема" на Джейн Остин и ми хареса. "Менсфийлд парк" беше любимата книга на една литературна героиня и съм си я купила, но още отлежава.

# 86
           diana lobodova, прочети "Гордост и предразсъдъци" и "Разум и чувства". Предполагам, че ще ти харесат и те.  Peace
Препоръчвам ти и двете книги, дано ти харесат.

# 87
На финала съм на "Изворът" и изпитвам страх, че скоро друга книга няма да ми хареса  Embarassed
Препоръчайте ми нещо друго на Айн Ранд. Всъщност защо съм останала с впечатлението, че другите й произведения се различават от "Изворът" - тук има любовна история - най-вече заради това.
Вие с какво бихте продължили след уникална творба като "Изворът" (тъп въпрос, но книгата наистина ми повлия силно и дори не мога да си формулирам проблема сега  Grinning)

# 88
Поръчах си В Долната земя. Кръстьо частен детектив на Юлка. Heart Eyes

Прочетох биографията на Селинджър. Авторът не е оторизиран да ползва бележки от биографията на дъщерята на писателя и е концентрирал вниманието си върху 'литературната история' на Селинджър, биография на творчеството му, кога и при какви обстоятелства публикува в The new yorker и др. три списания.

# 89
@Mili и моята реакция беше такава като прочетох "Изворът" Simple Smile
Айн Ранд има общо 4 романа:
1. Химн
2. Ние, живите
3. Изворът
4. Атлас изправи рамене

Първите две са кратички и са от ранните и години, струва си да се прочетът, но далеч не се равняват на Изворът и Атлас.

Атлас е нейният шедьовър и това е книга която трябва да се изучава в училище.

Във всяка от тях има романтична връзка, не се притеснявай, но във Атлас философията и е раазвита пълноценно, далеч пред Изворът. Представи си общество от Хаурд Роурковци Simple Smile Simple Smile
Малко е скъпичка, трите и части се равняват на 65 лева общо, но ако човек ще дава пари за книга, то това е книгата.

А освен тях има и половин дузина сборници с есета в които защитава философията си, но те са вече за човек, който се интересува повечко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт