Литературен клуб - X

• 71 421
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
Заинтригува ме "Тайната история"на Дона Тарт,прочете ли я вече,Джеронимо!Нали ти я четеше,пиши хареса ли ти! Peace
Още изчаквам Приятно ми е-Богиня да я прочете и да сподели отзиви.  Laughing
Ако искаш да ти я пратя за прочит, аз за сега имам какво да чета, докато стигна до нея. Hug

Ох,аз също имам да чета ,сега съм взела Игрите-трите книги от библиотеката и трябва да ги прочета,че нали има срок,иначе с удоволствие,може би по-нататък!Благодаря за предложението,мила!  bouquet

# 436
  • Варна
Ох, тя Приятно ми е-Богиня! с толкова неща се е захлупила, че не може да мине стотната страница вече една седмица /срам ме е да си го призная/. Никога не съм чела толкова бавно.

Засега ми е интересно, въпреки че не мога все още да схвана в каква посока ще се развие действието. Както писах, прологът започва с убийство, а глава Първа /близо 70стр/ е наситена с философски търсения, поетични отклонения, юношески драматизъм. Ще продължа да чета. Да се надявам, че почивните дни ще ми дадат тази възможност.

Джеронимо, още ли търсиш "Добри съпруги" на Олкът? Видях я днес в Буктрейдинг на Севастопол.

# 437
  • USA, Steak State
Страхотна тема, защо я откривам чак сега!  ooooh!
В момента чета това:
Jane Eyre- Charlotte Bronte

Ще ви следя и непременно ще прегледам и старите теми за следващо четиво.  Hug

# 438
Мисля да си купя и
Намалени са в Public, но не заради това - тези страни, с тяхната история, съвременност и народи ме интересуват. Не знам как са написани - някой ако ги е чел да сподели? Simple Smile

# 439
  • София
svet65, "Мистичната югоисточна Азия" и мен много ме интересува, ако я вземеш - моля те сподели като я прочетеш. Изглежда леко документална, нямам представа роман ли е или ...

# 440
svet65, "Мистичната югоисточна Азия" и мен много ме интересува, ако я вземеш - моля те сподели като я прочетеш. Изглежда леко документална, нямам представа роман ли е или ...
Мисля, че и двете са документални, но бяха опаковани в комплект и не могат да се разлистят... Все пак сигурно ще си ги купя, кога ще ги чета, не знам... но ще си чакат реда.Simple Smile

# 441
Има ли някой прочел тази книга ? Моля за отзиви . Вълнува ме отдавна , но списъка за закупуване ми е твъъъърде дълъг...

# 442
  • София
Някакви отзиви за "Александрийски квартет " на Лорънс Дърел ?

# 443

Зависи, какво искаш да знаеш.
Аз не бих ги препоръчала на всеки.

# 444
  • София

Зависи, какво искаш да знаеш.
Аз не бих ги препоръчала на всеки.

Tsugumi, нищо не съм чела от автора. Ще споделиш ли за стилът му, на кои автори напомня, или нещо, за да се ориентирам. На кой би я препоръчала ?  Simple Smile

Последна редакция: сб, 17 сеп 2011, 09:25 от Иля

# 445
  • София
В  момента чета

# 446
Tsugumi, нищо не съм чела от автора. Ще споделиш ли за стилът му, на кои автори напомня, или нещо, за да се ориентирам. На кой би я препоръчала ?  Simple Smile

И аз не бях го чела преди. На руски автори от 30-те, донякъде и на "Канелените магазини" на Бруно Щулц. На хора, които изпитват още носталгия по литература, която беше и вече не е Simple Smile

# 447
  • София

И аз не бях го чела преди. На руски автори от 30-те, донякъде и на "Канелените магазини" на Бруно Щулц. На хора, които изпитват още носталгия по литература, която беше и вече не е Simple Smile

Много ти благодаря, Tsugumi! Поръчах си и Л. Дърел и Б.Шулц.
 Hug

# 448

Бруно Шулц ми е познат от полския модернизъм и знам, че на български е издадена и още една негова творба - "Санаториумът "Клепсидра" ...Булгаков, по-ранният Набоков, би могъл също и да се оприличи на автори като Кафка, Камю, Виан...това само като насоки какво да очаквате от Шулц, де Simple Smile ...Заинтригувах се и аз от Дърел  Thinking   

# 449
  • USA, Steak State
Като малка съм я чела, но реших да си я припомня, понеже ми попадна в ел. вариянт.

Общи условия

Активация на акаунт