Литературен клуб - X

• 70 884
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Благодаря и за статията, благодаря и за трейлъра на филма!   bouquet
http://www.azcheta.com/index.php?option=com_community&view=v … 448&Itemid=54

# 481
  • Пловдив / София
Благодарение на Найс дочетох "Полета на честта" на Жан Руо и последната четвъртина я видях с други очи.  Hug

В момента чета сборник разкази Еволюция на смеха.
Напоследък нищо не съм си купувала. Нещо, като вляза в книжарницата и за нищо не ми трепва сърцето. Не знам какво ми се чете.

# 482
Благодарение на Найс дочетох "Полета на честта" на Жан Руо и последната четвъртина я видях с други очи.  Hug

В момента чета сборник разкази Еволюция на смеха.
Напоследък нищо не съм си купувала. Нещо, като вляза в книжарницата и за нищо не ми трепва сърцето. Не знам какво ми се чете.

famHug !

И аз съм в такъв период и много внимавам какво и дали да купувам . Ще мине ! Около Коледа ! Heart Eyes

Чакам да започне изложението в НДК . Някой да знае кога ?

# 483
  • Belgium
Аз също нищо не си харесвам по книжарниците напоследък, освен "Бавният валс на костенуркитеHeart Eyes

Добре че излезе тази книга да ми наруши литературната летаргия.

Сега довършвам изключително мрачна книга със силни библейски мотиви, все едно я е писал по-мрачният беат на Сафон и след нея ще ми трябва нещо леко и жизнерадостно  Laughing

# 484
На мен вчера ми препоръчаха 1Q84 на Murakami и нямам търпение да я прочета.

Доколкото знам няма превод на български, но можете да прочетете малко повече за автора, книгата и сензацията около нея тук: http://www.bbc.co.uk/news/magazine-15316678

Хубав ден и приятно вечерно отмаряне с книга в ръка Wink

# 485
Вчера си купих "Дъщеря на съдбата" на И.Алиенде, тя е част от трилогия и първата книга днес ще ми я доставят, т.е. "Къщата на духовете", но дали са свързани двете книги?

# 486
  • София
Вчера си купих "Дъщеря на съдбата" на И.Алиенде, тя е част от трилогия и първата книга днес ще ми я доставят, т.е. "Къщата на духовете", но дали са свързани двете книги?
"Къщата на духовете " е първа част от трилогията. "Дъщеря на съдбата" е втора част, а последната е  "Портрет в сепия". Може да прочетеш всяка книга и като отделен роман, но героите и историите са преплетени и загатнати във всяка от книгите.

# 487
  • София

Доколкото знам няма превод на български, но можете да прочетете малко повече за автора, книгата и сензацията около нея тук: http://www.bbc.co.uk/news/magazine-15316678

Аз съм страхотна почитателка на Мураками. Чела съм всичко, което е написал, на английски. И с голямо нетърпение чакам 1Q84.  Grinning Бих искала да те предупредя, че той не е лесно-смилаем автор. И има хора, които не го приемат. Дано на теб да ти хареса!   bouquet

# 488

Аз съм страхотна почитателка на Мураками. Чела съм всичко, което е написал, на английски. И с голямо нетърпение чакам 1Q84.  Grinning Бих искала да те предупредя, че той не е лесно-смилаем автор. И има хора, които не го приемат. Дано на теб да ти хареса!   bouquet
И аз така, имам почти всичките му книги- без една, която нарочно не си купувам и няма да си я купя докато не преведат поне още една негова. Wink
"Къщата на духовете " е първа част от трилогията. "Дъщеря на съдбата" е втора част, а последната е  "Портрет в сепия". Може да прочетеш всяка книга и като отделен роман, но героите и историите са преплетени и загатнати във всяка от книгите.
Мнооого и огромни благодарности за отговора, това исках да знам, че да имам стимул да прочета и първата част, въпреки че съм гледала филма.

# 489
  • София
gundie, bouquet  прочети и трите - няма да съжалявяш!

# 490
  • Пловдив / София
А някакви отзиви за:
Лятото на неудачниците на Галин Никофоров
и
Вятърни мелници на Станислав Стратиев.

Снощи открих какво ми се чете - нещо в стил Талев или пък Бойка Асиова.

Иначе в момента чета Автобусният шофьор, който искаше да бъде бог на Едгар Керет /сборник разкази/. На моменти е добро, но не е моят тип книга.

# 491

Аз съм страхотна почитателка на Мураками. Чела съм всичко, което е написал, на английски. И с голямо
нетърпение чакам 1Q84.  Grinning Бих искала да те предупредя, че той не е лесно-смилаем автор. И има хора, които не го приемат. Дано на теб да ти хареса!   bouquet

Петя, аз точно такива ги предпочитам Simple Smile... значи заедно ще четем  Sunglasses

# 492
Мураками е широко обсъждан и харесван във форума и затова реших да хвърля един поглед на негова книга - прочетох няколко от първите страници и ми се стори странно, а и започна да се разказва за влюбване между жени, и я оставих, но може би по-нататък ще опитам по-сериозно да седна да прочета нещо от Мураками. Първата ми попаднала книга беше "Спутник, моя любов", както вече сте се досетили. А може и просто да не е мой тип  Hug. След като завърших "Крадецът на книги" съм се заредила с доста неща и още не съм решила с кое точно да се захващам: "Образцов дом", "Крадци на лебеди", "Любов по време на холера", "Елегантността на таралежа" и "Que vadis". Последната я оставих по средата, за да прочета "Крадецът на книги" и може да довърша нея.   

Удоволствие е да чета мненията ви за всички хубави книги, които четете!

# 493
gundie, bouquet  прочети и трите - няма да съжалявяш!
Е, то това е сигурно, а и от преди малко съм горд собственик и на първата книга(и то старото издание, което е с твърди корици и от поредицата световна класика) и сега ми остана само да се сдобия с третата част, ама айде за нея и 9,60 ще дам  Joy

# 494
  • Пловдив / София
Нека да не става като реклама, но искам да ви препоръчам този сайт за покупка на онлайн книги.
Случайно го открих.
Поръчката е безплатна, ако е до поискване в офис на Еконт.
Даже сега поръчах книга. Ще видим дали са коректни.

http://www.knigi.bim.bg/

Общи условия

Активация на акаунт