Литературен клуб - X

• 70 651
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
  • Видин
Моля за съвет - Писма до Клаудия на Х. Букай хубава ли е?

# 721
Моля за съвет - Писма до Клаудия на Х. Букай хубава ли е?
Ами на мен не ми хареса. Но преди това четох др. негова, която ми хареса.

# 722
  • Видин
Коя?

# 723
"Приказки за размисъл"  Wink Чудя се с коя др. книга да му дам втори шанс, че му остават само два. Хайде чакам да споделиш за устройството за четене впечатления си. Hug

# 724
В момента чета Братя Мормареви-обожавам ги от дете  Simple Smile

Сега чета "Мъже без мустаци" - започнах я след "Кабулските лястовици"-ужасно тежка книга  Cry

Просто едното ми е толктова далечно и подтискащо, а другото-близко и познато, макар и да не съм го изживяла, а само да съм чувала преразкази за това време след 9 септември  Peace

# 725
За мен "Елегантността на таралежа" е най-страхотната и качествена книга, която е излизала на пазара от известно време. Като я сравня с другите автори и книги, които се появяват, просто е класи над тях. Всъщност тя е сред най-добрите, които изобщо съм чела, не само сред съвременната литература. Мюриел Барбери ми възвърна увереността, че и днес могат да се пишат и качествени, и интересни, оставащи в съзнанието книги, а не просто бестселъри, които колкото и да са рекламирани, както и да са написани, като затвориш задната корица в теб не остава нищо от тях, а в крайна сметка са написани за да напълнят джоба и самочувствието на някой "писател" и са просто пълнеж на литературния пазар.

# 726
  • Варна
Явно все пак ще трябва да я прочета тази "Елегантност...", след всички възторжени думи. Попрехвърлих няколко страници от нея, когато излезе на пазара. Стори ми се толкова блудкава и посредствена, че веднага я върнах на рафта.

# 727
  • Варна/Лондон
Явно все пак ще трябва да я прочета тази "Елегантност...", след всички възторжени думи. Попрехвърлих няколко страници от нея, когато излезе на пазара. Стори ми се толкова блудкава и посредствена, че веднага я върнах на рафта.
Аз съм от ''недокоснатите'' от нея. Може пък и да не съм я разбрала.  Simple Smile

# 728
  • Варна
Ох, успокоих се. Смятам първо да гледам филма. Ако ми хареса, може да се пробвам и с книгата.

# 729
  • Разпиляна във въображението
Това взех вчера от библиотеката. Преди нея имам още две. Имате ли впечатления?

# 730
Мириел, не пишеше ли на корицата, че е в стила на Като гореща вода за шоколад?

Пробвах я веднъж, нищо общо с Лаура Ескивел  Peace

# 731

Е те много обичат да правят такива сравнения с харесвани книги, всичко е политика за продажба и рейтинг- много се нервя. Twisted Evil

# 732
  • Разпиляна във въображението

Не съм чела "Като гореща вода за шоколад" Grinning

# 733
Ами прочети я  Peace

Снощи за сетен път се убедих колко различни сме хората, колко различно възприемаме книгите. Дала съм на една позната да чете Като гореща вода за шоколад и тя казва, че много трудно й върви. Тежко й ставало от книгата- явно свързва сюжета с някакви лични емоции, преживени в момента и в миналото и така  Thinking

Когато аз съм я чела, всичко друго, но не и тежест съм почувствала. И на един дъх я прочетох, защото ме грабна и най-вече не можех и да си представя дори какво ще е развитието и краят на романа  Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 11:27 от Кливия

# 734
ДА, а аз съм давала точно тая книга на една близка , която на 60 г., тя отиде на море и ми се обади от там да ми благодари от името на всичките й познати , които са на морето- всички бяха чели книгата и се бяха възхитили. Wink

Общи условия

Активация на акаунт