В ритмите на декупажа с чалга,кич....и много настроение_40

• 57 019
  • 724
  •   1
Отговори
# 660
Момичета мили, писах,писах вчера поименно и...сега не си виждам поста...поста. Вие си знаете,че с всеки изминал ден ставате все по-добри с техниката на декупажа, така,че...няма да изброявам красотите,които видях. На новите попълнения-добре дошли. Справят се перфектно!
Чудесни нови полезни линкове видях..кога ли ще стигна и до гипсовите отливки.. Praynig.. За сега само ви се възхищавам ..

# 661
Здравейте, мили момичета!

Вивиан, саксийките са чудни - страхотни ретро- мотивчета и много добро изпълнение, а за кофичката не знам какво да кажа...прекрасна! / и нали е с лавандула #Crazy/

Антом, страшно красива е станала бутилката с жената - романтична и чудесно изработена, а великденските ти бутилки са много свежи! Харесаха ми листенцата на първата  bouquet

Горда, и бутилката, и кутийката ми харесаха много!

Росирос, с Куба добре си се справила, особено чинията много ми допадна! А тази с ангелчето е много нежна!

Мим Ар, много симпатично свещниче с красиви цветове!

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 09:47 от ellinna

# 662
  • Добрич
Привет и от мен на всички творци на красоти!    Hug
MIM AR, чудесен свещник. Красиви рози в красиво изпълнение    bouquet
росирос, ангелчето е много хубаво  Peace Кубинките и те са чудни   bouquet
Горда, весела кутийка е станала   bouquet
antom, какво може да се каже - перфектно   bouquet
wiwian, лавандулата направо пръска аромат - много е красиво всичко   bouquet

Аз съм малко на мартенска вълна. Имам започнати няколко неща, но още съм доникъде  Embarassed

# 663
Благодаря ви момичета за хубавите думи   bouquet
Пораснаха ми ушите  Laughing

# 664
Марина, много благодаря за идеята за лака на Лакпром   bouquet
Чудесен, евтин, български Simple Smile
Абдикирам от Сократис, аз не съм доволна нито от лака ни от боята.
Купих евтин бял татекс на Селт - чудесно покритие, леко релефно, не като на сократис - гладко.

Вивиан, мнго нежни цветове, преливащо изпълнение.
Много ми хареса мотива от руската народна приказка
и прекрасната салфетка на Ларина Simple Smile
Дано тиквите оцелеят, така красиво изрисувани са Simple Smile

Геновева, ужасно наситина, но споменът от амфорите ще е хубав за всички:)

Антомче, уан сторк виждам, браво.
дамата е прекрасна и изпълнението.

Раковина, чудесни сърца и благодаря за идеята за гипса Simple Smile

Свраче, цар си на пистолета.
ще даваш урок.
мятай плетките, пролет иде и декупаж Simple Smile
Отдалеч личи, че си мосрки човек Simple Smile

Росирос, много хубав мотив на кубинката, на мен ми харесва чинията.

Срещата от София видях, браво.

Направих 1 трансфер върху чиния, горе-долу полуспешен.
Материали няма какво да описвам, всичко е НЕпрофесионално  Mr. Green
демек пенкелер мат'риал Simple Smile
Благодаря за хубавите думи, по повод нещата ми  Heart Eyes
радост са за мене.

https://picasaweb.google.com/DECOUPAGEfromANNE/Decoupage2011#5574653314994964562

може би пропускам някой, извинете.

# 665
Ане,чудесна чиния.  Peace Ще споделиш за техниката която си ползвала за трансфера ..
И аз полозвам лака на Лакпром и съм изключително доволна.Сократес не съм пробвала.

# 666
Привет мили дами.Да ви похваля набързо че трябва да   food002
ВивианЧудесни саксиики и кратунки.Даде ми супер идея.Понеже и аз съм фен на цеденото кис. мляко имам доста посъбрани  кофички  Heart Eyes
Антом- бутилките мног ми харесаха , особено тази с женат -много лирична , нежна , фона и дорисуването е страхотно.  bouquet
Росирос-кубинските предмети са станали чудесни.Фаворит ми е жената с пурата -все едно е пред мен .... smile3501Ангелската чиния и тя е изпипана .  bouquet
Мимар- нежно , ефирно и с много добре подбран мотив е свещничето  bouquetБраво!
Ане какви са тези произведения на изкуството дето си ги направила.Всичко много ми хареса независимо от материали и начин на работа .Важен е краиният резултат.При теб той е фантастичен smile3508
Да покажа и аз мойта кутия от обувки.
http://vivanova043.snimka.bg/hobby/esen-zima2010.545405.22436454 картината се казва "Флирт" ама автора не запомних .newsm78Отстрани е с копринени тапети остатъци (аз си знам в какви строителни боклуци се рових като ги съзрях) Joyhttp://vivanova043.snimka.bg/hobby/esen-zima2010.545405.22436449 и един ежедневник но нещо ми стои като недовършено между фона и черната арка та го мисля  как да го довършвам... Rolling Eyes
Хубава вечер на всички  bouquet

# 667
виванова кажи ми, че няма да си слагаш там пътъците!  Naughty 
Много нежна е станала!  newsm10
Следващия път ни викай за помощ в боклуците!  Flowers Bouquet
А между фона и черната арка му сложи едно контурче за разкош  Mr. Green и малко фонче- сякаш са вътре мадамите
Успех дружино!

# 668
Здравейте сладурки,направо ме сразявате с тези красиви предмети.Само ви чета нямам време да пиша,през малкото откраднато гледам да бия стреса с някоя чинийка или там нещо.
Щурчо регистрирах се мила,но сам толкова умничка,че не знам как да ги пратя тук от снимка бг.В "снимка",налучквайки някак успях да ги прехвърля от апарата  и после като си ги разглеждах умрях от смях, поне да им бях направила "фон".Не са много издържани снимки ,но аз страшно се гордея с тях.
МОМИЧЕТА УСПЯХ И С ГЛУПАВОТО КРАКЛЕ КОЕТО ВСЕ МИ СЕ ДЪРПАШЕ ОНОВА НА "ТИТАН"седи все едно е мрамор.
Обичам Ви всички и нови и стари ,дано някой добър син си дойде да ми покаже как да Ви покажа мойте опити.Чао  за сега ,че изтърсака на фамилята ни се сърди нещо.

# 669
Момичета, здравейте и поздравления, много сте добри! Имам един въпрос. Аз съм много начинаеЩа, но много ми се иска да напредна. Та въпроса ми е декупаж медиум лепило ли е? Мисля да си поръчам лепило и лак за декупаж, както и плоски четки с изкуствен косъм. Не съм в България да уточня и намерих това. http://www.skapamer.se/bmz_cache/pyssel/hobbymaterial/2/e/images … image.491x491.jpg Какво друго ми трябва за да започна да се уча? Естествено Ще прочета темите, които сте писали, но ми се иска да поръчам по-скоро.  Благодаря предварително   bouquetHug

# 670
Ralica.Doncheva, ще опитам да помогна с слагането на снимките тук.
Над полето в което пишеш, има два реда с бутони. На долния ред първото бутонче е "вмъкни изображение" Като го натиснеш се получава това:

Курсора ти застава посредата (където съм сложила точките..
На това място трябва да сложиш "линка", на който се намират снимките ти.

Отиваш в сайта снимка.бг, на страничката на която сенамира твоята снимка, която искаш да покажеш..
Линка се взима от най-горе на страницата (където ти пишеш линкове, когато искаш да заредиш някоя страница) . Напр. за този сайт е : http://www.bg-mamma.com/
Та..отиваш най-горе и копираш всички символи (прави се като маркираш с двойно кликване линка и след като  е маркиран, с дясната мишка натискаш " copy" ) След това отиваш където ти е курсора (посредата  където аз съм написала точките) и с десен клавиш натискаш "Paste"  
Така при нас се появява снимката, която искаш да покажеш.
Момичетата съветват да не показваме снимките тук, а линковете към тях.Това става с втория бутоон нанай-долния ред (едно кълбо..) Като кликнеш на него се появява и..пак [url=http://..]]..] и..пак .. където съм написала точките си поставяш твоя линк . Така става активен..

Ох..доста объркано и многословно обясних..дано е било разбираемо.. Hug Чакаме снимките..

tilde,добре дошла в темичката ни Hug
Това, което си показала на снимките е точно декупажно лепило и декупажен лак. Освен тях са ти нужни за начало - бяла акрилна боичка (и/или бял латекс) и салфетка и/или картинка, принтирана на лазарен принтер.
В поста на 1 страничка на темата от Антом, има чудесно обяснение за напълно начинаещи.Там е обяснен начина на работа с лепило С200 (което е евтиния вариант за начинаещи) С декупажно лепило е доста по-лесно , но и по-скъпо..
Взимаш произволен предмет(най-добре за начало дървен и равен,но..става и всеки друг). Ако повърхността му не е бяла , боядисваш с 1-2слоя равномерно с акрилна бяла боичка или латекс (втория слой след като напълно изсъхне първия и е добре да се тампонира с парче от домакинска гъба за да не се виждат четки..)След като основата е хубаво изсъхнала сеслага декупажното лепило на тънък слой и когато е лепкаво но не много мокро се слага внимателно салфетката и с пръсти или четка се прилепва отсредата към края, така,че да излезе въздуха..
Ако е салфетка, може вместо да се слага на предмета да се сложи лепилото върху салфетката - така то попива и за някой момичета е по-лесно..
Трябва да пробваш в началото с по-малък мотив за да видиш кой е твоя начин за лепене- важното е да ти е удобно и да се чувстваш сигурна, докато лепиш..Не е много лесно за съвсем начинаещи,защото ако е много лепилото, може салфетката да се набръчка или дори скъса..- особено, ако мотива е по-голям..С няколко опита ще разбереш как тие най-лесно и..може да пробваш и с по-големи мотиви.
Случва се и на по-напреднали да скъсат мотив или да се набръчка, та...нека това не те притеснява особено..
Като изсъхне мотива, можеш с пастели, с акрилни боички да дорисуваш фон(ако се налага) Можеш да добавяш краклета (по-нататък), да добавяш конции, черупкиот яйца и др. неща за повече ефект, за релеф....Но..като начало пробвай с по-прости неща.
Катоизсъхне всичко,което си решила да правиш,се запечатва с лак . 2-3 слоя , като всеки изсъхва преди това хубаво.
Успех  Hug

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 20:07 от *щурчо*

# 671
никъде не виждам вмъкни изображение над кое поле

# 672
# 673
още един опит http://ralica73.snimka.bg/hobby/dekupaj-1.571172 дано съм успяла да ги покажа ,не са много издържани  някои дори не са довършени,но такива съм ги снимала а после готови подарила.Ако знаех ,че ще ги показвам на някой щях да се постарая повече

# 674
Рали,ехаааа,...прекрасни са   bouquet  bouquet  bouquet
Справи се чудесно с вмъкването на линк. А всичко, което си направила е разкошно   bouquet
Релефа на чинията с гроздето е...фантастичен.. HugПоздравления!Комплекта с тиквите силно ме впечатли..Абе...всичко е супер.
Браво!  newsm74 Много прекрасни неща си направила!

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 21:31 от *щурчо*

Общи условия

Активация на акаунт