В ритмите на декупажа с чалга,кич....и много настроение_40

• 57 012
  • 724
  •   1
Отговори
# 690
Привет на всички  bouquet
Мен направо ме е срам да пиша. Не съм се появявала от мноооого време. Иначе си ви наглеждам редовно
Добре дошли и на новите момичета  bouquet
Ralica.Doncheva комплекта с конете и този с тиквите са невероятни!
Аплодисменти и за всички останали
Скоро не съм правила нищо ново , защото не ми остава време но качих снимки на една кошничка и една бижутерка с плодови мотиви , които са правени по рано но не съм ги показвала
http://tedaalbum.blogspot.com/

# 691
  • София
Малко линкове за гипсови отливки
"Валентинка" гипсовое панно МК -   http://stranamasterov.ru/node/140116?c=favorite
Сердечко-подарок на "Валентинов день"-  http://stranamasterov.ru/node/140116?c=favorite

http://stranamasterov.ru/node/151364?tid=529

http://stranamasterov.ru/node/115795?tid=529

# 692
Момичета страхотни сте.Толкова много идеи ми дадохте за тефтера че , сега се чудя кой вариант да подхвана newsm78.
Флоринка-страшно са красиви и кошницата и бижутерката.Ама те сякаш с ръка не са пипани, толкова перфектно си ги направила. smile3501
Геновева-ето ти мила линк към картините които искаше

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 18:07 от виванова

# 693
Привет, приятелки! Hug

Добре дошли на новите попълнения!

Тилде, чакаме първите ти творения! Давай смело напред!

Ралица Дончева, очарована съм! Какво начало само #Crazy И аз се влюбих в тиквения комплект, но ми харесаха и всички останали работи - една чиния с три коня, още една чиния с мадона, рози и ангелчета и още, и още...

Ане, много нежна и романтична чиния с хубаво съчетание на мотиви и цветове!

Виванова, кутията за обувки е станала неузнаваема! Много красива! А за тефтера се присъединявам към идеята на Антом за дантелката.

Флоринка,  много "вкусни" творби си показала, а за изработката просто нямам какво да кажа, освен  Перфектно!

От мен, в годината на Заека - един преобразен стар руски настолен часовник / за съжаление механизмът не работеше и не подлежеше на ремонт, но му сложих китайски и сега тиктака в детската стая/:

https://picasaweb.google.com/ellnna1973/Decoupage_2011#5575069059083232866

# 694
Момичета, благодаря ви много, надявам се скоро да покажа и аз неЩо  bouquet Страхотни неЩа показвате, нямам думи Hug

# 695
                Привет,момичета! Чета ви,гледам ви и се радвам на чудесиите ,които показвата,ама хич не ми се пише.Не съм в настроение и нещо......изобщо не съм в час.Разбрах,че една от най-добрите ми приятелки е много тежко болна и.....понеже замина да живее в провинцията до сега не знаехме.Тя си е сменила всички телефони и никой няма връзка с нея.Чааак сега разбрахме и то от случайна среща с дъщеря й.Събирахме парички,ама....дано помогнат,че то здраве с пари не се купува.Така,че не ми се сърдете....просто не съм в състояние да коментирам,но поне като вляза при вас се поуспокоявам и отново започвам да вярвам,че стават чудеса.

# 696
Флорина както винаги класика,имаш свой собствен стил и много ми харесва,изчистени и стилни творби,поздравления
Елина помня тези часовници,справила си се невероятно,много ми хареса,браво,а салфетката ми е една от любимите,подготвям нещо с нея в момента  Mr. Green

# 697
  • София
Флорина, много харесвам нещата ти. Винаги са толкова елегантни! Браво!
Елина, както винаги оригинална. Чудесен часовник! Че и механизма му сменила!  Laughing

Аз утре смятам да се метна до Илиенци ... за дъски, чинии и всякакви други съкровища. Дано намеря и механизми за часовници ... само дето не знам къде да ги търся де ...  Grinning

# 698
BONNY-Като влезеш през централния вход на Илиенци,сега нали са магазинчета от ляво и дясно не е като едно време ,гледай твое ляво,мисля,че беше след магазин за якета и палта с манекени отвън.На витрината му има надписи "часовници;ел.уреди и т.н"В самото начало е ,може би 5-6 магазин,но си спомнам ,че е малко по-навътре от другите защото пред него няма изкарана стока и магазините от двете му страни малко го скриват,Уф напарво съм ужасна,как го обясних.  #2gunfire НО мисля ,че ги има навсякъде.

# 699
  • София
Рали, много добре си го обяснила!  Laughing Ще се похваля, ако купя нещо!

# 700
Елина, да аз все исках да напомня за годината на заека,
да работим в тази насока и ето твоя прекрасен часовник.
аз не си ги спомням като Вивиан, но е с много красива форма.
Преобразила си го много красиво.
Ефекта на напръскването е много красив, срещнах го и на други места.
Как става с четка ли, ще споделиш ли, бих го приложила с удоволствие.

Дидиа, бързо възстановяване на приятелката ти.
Дано намери дух и вяра, понякога си мисля, че това лекува, дано!

Горда, давай смело.
Неравностите са част от декупажа, макар че с работата, ще намалеят Simple Smile

Виванова, много е красива кутията.
Ефекта от тапетите много ми хареса, не бих се сетила какво е.
А по повод арката, може би фон различен от белия, контур златен или сребро,
и лека тъмна сянка на цветята, това ми хрумва Simple Smile

Благодаря момичета пак за хубавите думи  Hug
Щурчо, аз имам 2-3 трансфера, другите имат повече опит.
Та изпринтената картинка пръскам един път с лак спрей, чакам, пак пръскам, чакам пак.
По-малко пръскане да не се напоява.
Като изсъхне, топвам във вода, залепвам мотива на керамична чиния и беля по малко,
мокря пръсти, беля...
не сеъм се справила добре, на места се вижда лек релеф, но ми лиспваше търпение.
най-важно е да е добре обелена карт. по крайщата, за да не личи релеф.

Бонисофия, та до найлонче не го докарах, давай смело, важно е по ръбовете да е по тънко.

Ралица, определно декупажа е твоето хоби.
Много различни цветове и комбинации видях. Конете и тиквите са страхотни,
релеф виждам при бутилката, много ми харесва, много идеи, при това в самото начало Simple Smile

Вивиан, може би по-дебели пластове на Каденса, и при стъпка 1 и при стъпка 2,
тогава идват по-големите пукнатини.
и аз очаквах по-големи, но изгл краклето е по малко.
На дъската не се получи нещо, май пак трябва да духна малко сушоар, и да втрия маслена боя.

Тилде, Ц200, акрилна бяла боя за основа, оцветители за латекс, акрилен водоразтворим лак ( ползваш го за лепене на мотив и за запечатване на готовия предмет), това си мисля, че е нужно и може да намериш в по-големите вериги от типа Бриколаж, Баумакс...не знам какви имата, там където си Simple Smile

Вал, пропуснах, чудесен органайзер.
Такива рула имат и опковачните фолиа, сега се сещам, че имам таквоа руло.

Геновева, пукнатините стават много лесно по рецептата на Тини, писах вече.
Краклето е на Каденс Simple Smile
Мисля, че тя доста опити е правила, докато стигне до идеалното изпълнение, и май се получава винаги.

Флорина, да загуби се,кутията е много красива и "напръскното" зелено Simple Smile

Ками, чудесни идеи за гипсовите отливки.

Бонисофия, би ли погледнала и за стойки за чиний, от тези пласмасовите,
само ей така за инфо Simple Smile
Тук най-малките са окло 1.20, множко ми се вижда за този къс пласмаса.
за чаовникови механизми ще погледна и тук.

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 23:14 от Анe

# 701
Средният ми син скитори и ми носи от едното левче,което е "под колоните" поставки за чиний четири размера най-големият рамото и е 23 см.и е 1.20 лв- има прозрачни и черни.В другите магазини рядко ги виждам,но цените са горе-долу същите.

# 702
Добро утро   bouquet
Флорина прекрасна работа както винаги  smile3501
Елинче часовника е станал много красив БРАВО   bouquet
Ками страхотни идеи  Hug много ми харесаха свещниците и мисля да пробвам....
Дидиа дано приятелка ти се оправи  Praynig Praynig Praynig

Момичета вчера се мъчих с едно солено тесто,правих рамка за снимка,цветенца и др. ама нещо не ми се получи  ooooh! при печенето тестото отдолу ми се пукна.........Така се запалих,когато Мумита пусна онези линкове още в началото на темата.Дайте някоя пробвана рецепта  Praynig
Аз сложих 2ч.ч. брашно,1ч.ч. сол,125 мл вода и една лъжичка крем за ръце - рецептата я взех от рускините ама явно не е сполучлива или моята фурна нещо ме прецаква......

Приятен съботен ден   bouquet

# 703
Момичета, благодаря ви за отзивите за часовника! Hug

Ане, напръсканият ефект е постигнат с четка. Аз го правя така: взимам си мека, кръгла четка от тези, с които навремето рисувахме с водните боички. Разреждам си малко боя с вода и топя четката. Изцеждам леко и започвам да напръсквам върху предмета, държейки четката с дясната ръка и потупвайки дръжката й леко върху показалеца на лявата ръка. Не знам дали ме разбра newsm78 Имай предвид, че наоколо всичко става в пръски, така че сложи вестници Mr. Green
Може да се направи и с четка за зъби, като с показалеца галиш връхчетата на косъма в посока към теб, а предмета е срещу теб, но така пръските са много малки и леко забележими.

# 704
val197 аз ще ти кажа една рецепта с която съм правила много неща дори и бижута.  Това е студен порцелан, той е по-финен от брашнената каше и много лесно се работи с него.
Аз я правя на око дано успееш.
Царевично нешесте около 5суп. лъж.
2 суп. лъж. С200
1/2 лъж. бебешко олио
1/2 лъж. оцет /за да не мухлясва/ Прави се хомогенна смес, мажеш си ръцете с крем и го омесваш добре ако е рядко може да сложиш още малко царевично нешесте. Правиш си фигурки и ги оставяш на стайна температура да съхнат, а ако сложиш в това и едра сол ето ти релефна паста Wink
На клипчето показват че се бърка на печка в тефлон, но аз съм пробвала и двата варианта и почти не намирам разлика.
Ето ти и клипче.

http://hobi.bulgarianforum.net/t150-topic

Общи условия

Активация на акаунт