Вода розов Девин за приготвяне на АМ за новородено

• 8 782
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Vivi, мила, никой не говори за директна консумация на Девин при новородени - първите 6 м се преварява водата - това едва ли има някой който да не го знае.

Ще се изненадаш, ако разбереш колко много майки или не го знаят, или не преваряват, защото така им е по-лесно. Но, така или иначе, смятат, че е напълно ОК да дават непреварена бутилирана вода от първия ден.  Peace

# 31
Vivi, мила, никой не говори за директна консумация на Девин при новородени - първите 6 м се преварява водата - това едва ли има някой който да не го знае. Говоря за даването на Девин по принцип и че всеки я предпочита пред чешмяната! Разбира се, че ще се преварява, щом става дума за новородено - това никога не съм го оспорвала Peace
Ами аз пак да се включа с изказване на нашата педиатърка - след като Теди стана на 1 месец каза вече да не преварявам водата и да давам направо от чешмата на стайна температура.Между другото преди седем години ми казваше същото и за баткото! Слава Богу на баткото не му се случи нищо , а малкият беше изключително кърмен до пет месеца и половина и после хич не искаше вода....

# 32
в големите градове е супер кофти водата и не смятам, майките там да предпочитат чешмяната вода Crazy Това в градовете, разбира се! Grinning и на мен водата на село ми харесва на вкус и бих я дала на бебо, но да точа от чешмата в града, знаейки по какви стари водопроводи минава....не благодаря, предпочитам бутилираната! Peace

Витошката вода е перфектна. Варненската зная, че не става.   bouquet

# 33
  Диването , glorybg е права за Варненската вода.Отврат Sick Малко по-добре е като я мина през кана Брита.Аз не пия чешмяна,камо ли да я давам на бебето си ooooh!
isache,аз не бих дала на толкова малко бебе вода направо от чешмата...Не всякога педиатрите дават най-добрите съвети!Сама си прецени,все пак касае здравето на твоето детенце Peace Пък и като си помисля колко рибоци живуркат в язовирите от които черпим вода,как после я фрашкат с хлор и какви ли не дезинфектанти...На мен лично отдавна ми се отщя такава вода...

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 06:55 от bubka:)

# 34
Aз преварявах Девин докато бяхме в БГ или купувах на Хип водата тя няма нужда от преваряване. Peace

# 35
Тъкмо тази тема ме вълнува,вече 9 месеца преварявам чешмяна вода 15 минути и се чудих до кога?Но май ще е до годинката

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 14:31 от dididv

# 36
купувах на Хип водата тя няма нужда от преваряване. Peace
Купувала съм на Хип,но пише че само след първото отваряне водата не се нуждае от преваряване,после трябва да се превари Peace

# 37
  • в Кошера
Каквато и да е водата, давам само преварена  Peace
До годинката поне мисля да е така.

# 38

След годинката вече не е нужно водата да е преварена. Па макар и ако е от чешмата.

# 39
  • в Кошера

След годинката вече не е нужно водата да е преварена. Па макар и ако е от чешмата.

Това имах предвид.  Peace

# 40
Здравейте!
Може ли да се преварява Девин изворна за приготвяне на АМ?

# 41
Здравейте!

Да, трябва да се преварява.

# 42
Здравейте!

Да, трябва да се преварява.

Мерси Peace
Понеже досега преварявам само чешмяна, а тя изобщо не е добра. А и аз пия само Девин изворна

# 43
Лично аз ползвам изворна вода Девин. Преварявам, но не чакам да ври определено време. Когато заври, дръпвам от котлона. Съветът на педиатърката също беше да изполвам преварена изворна вода. (а и да не беше така, не бих се замисляла, дали да изварявам или не).

Ползвам точно Девин, защото опитът ми с друга марка вода за кърмачета не беше сполучлив - след преваряване се получи странна утайка, направо си бяха бели парцали на дъното.

За чешмяна съм твърдо против. При изваряването на чешмяната вода се унищожават вредните микроорганизми, но не и химични замърсявания и разни замърсявания с тежки метали, а да не говорим за отвратителния котлен камък.

# 44
Кипването на водата на котлона или в електрическа кана не е преваряване.
За преварена и бактериално чиста се счита вода, която е вряла на котлона 10 минути.

Общи условия

Активация на акаунт