ЕПИЛЕПСИЯ-ТЕМА 14

• 56 820
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Tедка ,при вашето леко състояние мила как така цели 3 лекарства бе Shockedне е ли много,милите ми те,тя малката наистина и е писанало на детето,толкова време.А тези лекарства като се взимат и примерно детето се разболее има ли проблем да се комбинират с лекарства като парацетамол,деган срещу повръщане или лекарство за глава-болкоуспокояващо или за всяко едно трябва да звъня на доктора да го питам.Колко много неща незнам
Валенце мила,прегръщам те мила и те разбирам и аз съм в това състояние в момента шаш,паника ,невъобразм страх и най различни смесени чувства.Днес ходих с малката на църква да запалим една свещичка и да се помолим.Прегръщам те,трябва да сме много силни,мамчетата тук го правят и ние трябва да сме така,знам че е много трудно и аз едва гледам малката ,хич не ми е до нейните неща,но се старая да и угаждам имен ме видя няколко пъти да плача детето,но аз и се усмихнах и веднага я развеселих,защото трябва да чувства спокойствие,само ние си знаем какво ни коства това.

# 241
  • София
maminka_sladinka ,знам,права си.Но то да е едно да мисля...Бубка е с хидроцефалия и клапа,с аутистично поведение...сега и с епилепсия-три диагнози дотук.Тъкмо нещата с хидроцефалията се оказаха повече от чудесни,тъкмо детето започна качественно да дърпа в развитието,сега и това.То че ще се справим е ясно,че ще сме силни е ясно,но  че е трудно също няма съмнение.
И аз не зная много неща.Започнах да си водя в една тетрадка записки.Ето сега Конвулекса го започваме по схема-три дни ще пием по 2мл три пъти дневно,после 3 дни по 3мл три пъти дневно...и така до 5мл три пъти дневно.Гледам в документите лекарката е написала-пристъпите наподобяват епилептични комплексни парциални.Това е нещо средно,нали,най леките са частични.Преди време са били такива при Бубка,частични,само погледа и се променяше,когато се е случвало това назад в годините.Обаче понеже глупачката аз не съм обърнала внимание,сега са станали комплексни парциални.

# 242
Вале, не си глупачка мила! Hug
Навремето, когато тръгнах с Петя по лекари, заради проблемите й в говора и видимото й изоставане, ни трябваха, цели 3г., за да разберем, че тия заглеждания и унеси, не са трикова на разсеяност и инат, а типични леки епилептични пристъпи, до 50 на ден, при това генерализирани, тоест, за секунди, изключва мозъка, нито чува, нито вижда, само запазва равновесие и губи, връзка с външния свят.  Sad
Ако не бяха ни посъветвали наши  познати да направим ЕЕГ, колко ли още щяхме да дърпаме назад. Sad

# 243
  • София
Ами,Ванче,при нея са се случвали тези неща средно по веднъж-два пъти годишно.Не е като да не ходим по лекари,просто никога не съм предполагала,че това времено заглеждане настрани е проблем.
Да попитам-мога ли да продължа да и давам витаминен сироп Саностол заедно с Конвулекса или да го спра...витамините да спра имам предвид?
Тази сутрин изпи втората доза от 2мл Конвулекс.Ако има странични ефекти кога биха се проявили?
И друго-лекарката каза да направим кръвни изследвания заради чернодробните показатели,но гледам ,че в бележката е подчертала уреа и креатенин също.Те не са ли показатели при изследване на урина?Защото нищо не каза за урина тя.

# 244
Уреята и креатина, са кръвни показатели, от свекъра го зная. Blush
п.п.превърнала съм се у дома на мед. сестра

# 245
Здравейте момичета и от мен,не съм писала от доста време но ви чета редовно,но новите мами пожелавам повече кураж и воля много добре ви разбирам как се чуствате но с течението на времето ви пожелавам всичко да се нормализира и да е наред,подкрепям ви и ако мога с радост ще помогна!В понеделник тръгваме за София на гладно трябва да правим изследвания чернодробни и ниво на конвулекс,после към 10 записано еег към 14.00 записан час при логопед.В вторник като гледам каква е навлица при Литвиненко мъжа ми трябва да отиде в 5 часа за ред и там да минем на преглед и сменяне на протоколи и за капак чак в 18.20 имаме записан час при ортопед в ВМА при Драганов защото сина ми е дюстабан и точно където е свода който го нямаме му се зачервява и сигурно трябва да купуваме стелки!Толкова ми е писнало вече да ходя в София през три месеца че нямам думи,но няма начин за 2 дена трябва да се минат толкова неща не ти остава време да дишаш,дано всичко да мине наред и еегто да ни е добро на това се моля!Лек ден! Hug

# 246
Ами,Ванче,при нея са се случвали тези неща средно по веднъж-два пъти годишно.Не е като да не ходим по лекари,просто никога не съм предполагала,че това времено заглеждане настрани е проблем.
Да попитам-мога ли да продължа да и давам витаминен сироп Саностол заедно с Конвулекса или да го спра...витамините да спра имам предвид?
Тази сутрин изпи втората доза от 2мл Конвулекс.Ако има странични ефекти кога биха се проявили?
И друго-лекарката каза да направим кръвни изследвания заради чернодробните показатели,но гледам ,че в бележката е подчертала уреа и креатенин също.Те не са ли показатели при изследване на урина?Защото нищо не каза за урина тя.

Валенцето, няма проблем да се дава Саностол заедно с конвулекса. На нас даже ни го изписаха като хепапротективно средство да помага на черния дроб. А за чернодробните се консултирайте с детски гастроентеролог. Особено в началото е важно да се следят, защото конвулекса може да увреди черния дроб. И не се притеснявай толкова, че са ви назначили конвулекс без ЕЕГ. Ако лекарят на база на гърчовете, които вижда е сигурен, че са епилиптични естествено, че ще изпише конвулекс. При нас ЕЕГ-то винаги е било в норма, но си правихме парциални гърчове.

# 247
Валенце пиши на зелена рецепта ли ти написаха деазепама.Ние в началото бяхме с много тежки пристапи и излизаше от тях само след инжекция.Добре че живеем срещу бърза помощ.После доц.Христова ми каза да изтеглям лекарството с спринцовка хвърлям иглата и изливам течноста в дупето вместо свещичка.Сега вече сама излиза от гърч и скоро не се е налагало но винаги имам в мен диазепам.Можеш на първо време да си купиш ампула за всеки случаи но аз искренно се надявам да не ти потрябва.

# 248
  • София
На нормална рецепта ми го изписаха.Лекарката каза,а аптекарката после потвърди,че в Гърция ще ми го дадат с тази рецепта,там нямат зелени.Просто ще задържат рецептата в аптеката,за да не се ползва повторно.
Иначе една приятелка ми услужи с две свещички за всеки случай Hug.

# 249
Мерси Валенце ще гледам и аз да си усигоря свещички.Аз не сам ви писала скоро ние решихме да чуем още едно мнение понеже нашите пристапи пак се измениха сега ги прави на серия по 3 4.Сега почваме Ламиктал дано с него имаме малко подобрение че вече не останаха други възможности.

# 250
  • София
Голяма глупост е това да не може да се закупят свещички от Бг.Що ли не се учудвам!
Аз продължавам с въпросите ,ако някой има търпение да ме чете и да ми отговори ще съм благодарна.
Конвулекса го пием три пъти дневно,след храна.Много сложен ми е обедния прием,защото детето е на училище.Не ми се иска да ангажирам учителките и,а и ако забравят...аз я взимам към 14часа,ако тогава и го давам ?Но няма да е точно след храна,те обядват към 12,30.Така се получава -сутрин 7,30,наобяд в 14часа,а вечер към 19часа.Дали е добре така?

# 251
  • варна
 Не знам дали е много правилно, ама аз не го давам в точни часове и обикновено го давам примерно сутрин като стане между 8 и 10ч, следобяд към 3-4ч и вечерта като си ляга към 21ч.
 И се налага да го давам на гладно преди храна, защото няколко пъти като му го дам след храна и връща всичко. Sick
  Засега не съм забелязала някакви проблеми от това приемане на лекарството.

# 252
  • София
Ами лекарката ми каза,че трябва да се пият всеки ден по едно и също време.
Боян само Конвулекс ли пие?

# 253
Валенце не се притеснявай не всеки може да дава в точно определен час лекарствата,по принцип се дават 8.00-14.00-22.00 часа,така ни ги даваха в болницата,аз примерно давам 8-14-21 вече колко години ти примерно може да даваш 8-14-20 или 21 зависи когато заспивате трябва да е през 8 часа приема и когато правите чернодробните и ниво на конвулекса трябва да е на гладно и да не даваш лекарството когато ви вземат кръв за изследванията след може да се нахрани и да дадеш и конвулекса не се притеснявай!Ако имаш въпроси пиши не се притеснявай ще те отговаряме целувки на малките сладурки! Heart Eyes

# 254
  • София
emа-диди ,благодаря,много си мила!
Бубка става рано сутрин-към 6,30 и заспива рано вечер-към 20,30 най,ама най късно.Няма как да и го давам през осем часа.аз виждам нещата така-в 7,30,после в 14,после в 19,30някъде.Значи не е проблем да не е точно като приключи с храната,а половин -един час по-късно,така ли?

Общи условия

Активация на акаунт