ЕПИЛЕПСИЯ-ТЕМА 14

• 56 820
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Точно така, Вале, няма проблем.
Прегръщам ви ! Hug

# 256
emа-диди ,благодаря,много си мила!
Бубка става рано сутрин-към 6,30 и заспива рано вечер-към 20,30 най,ама най късно.Няма как да и го давам през осем часа.аз виждам нещата така-в 7,30,после в 14,после в 19,30някъде.Значи не е проблем да не е точно като приключи с храната,а половин -един час по-късно,така ли?

В болницата наистина го дават в 8,14 и 22 часа. Но малкото заспива в 20 часа дълбок сън, затова го давам изместен с два часа назад-в 6,12 и 20 часа, понякога + - 1 час. Дали не греша? И в този случай да попитам понеже другата седмица ще правим АСАТ и АЛАТ в колко часа трябва да вземат кръв и минимум колко време трябва да стои гладен, защото той е кърмаче и не виждам как ще издържи повече от 3 часа без храна....  newsm78

# 257
 HugЗдравейте,момичета!Отдавна не съм влизала в темата,и сега като чета,разбирам,че има нови майчета.Добре дошли,колкото и да не е добър поводът ...Разбирам какво е чувството,особено в началото,когато човек е пред неизвестното...Всички сме минали по тоя път...и ...продължаваме напред,без да губим надежда.Аз съм майка на 13 годишен тийнейджър,който вече 10 години се бори с епилепсията.И понеже нашите пристъпи бяха само по време на сън,той почти нищо не помни,с изключение на това,че след пристъпите се обездвижваха крайниците-крак-ръка.Беше мъчително и за него,и за нас...Мили нови  майчета,с епилепсията се живее пълноценно.С годините отшумява при някои...Децата ни са търпеливи и  изпълнителни...и...борбени.Моят син не иска изобщо да знае,че е болен.Казва "Аз съм здрав като чук",а цяла зима беше болен ,защото всеки вирус се лепваше за него...Но така или иначе,и на училище  ходи,и лекарствата го приспиват,но колкото може дава от себе си,за да се справи.Пък и аз не съм спряла да уча с него,за да му е по-лесно.Трудно е за всички.И на болните ни деца,и на нас...всичко е един омагьосан кръг.
       Мамичка -сладичка-момченцето  Ви е голям сладур!Разпитайте го дали не се е стреснало от нещо като е било на село.Да се е удряло по главата...да е бягало...Като сте  правили ЕЕГ кога има повишена активност-при хипервентилация,или когато трепка лемпичката.Ако е при хипервентилация,трябва да  не бяга,ако трябва дори-да го освободят от физическо.
Моят син  е освободен.Трябва да Ви кажат какъв вид е епито.Кога ги получава пристъпите-по време на сън ли?Ако желаете,пишете ми на ЛС.Синът ми премина през почти всички лекарства,но му помогна единствено хидрокортизонът,приложен венозно.Тази терапия я прилагат  и в клиниките в Турция.В "Св.Наум" успешно прилагат това лечение.
       УСПЕХ НА ВСИЧКИ!БОГ ДА ПАЗИ ДЕЦАТА НИ И ДА ПОМАГА ДА СЕ СПРАВЯМЕ  С ПРОБЛЕМИТЕ! newsm10

# 258
⅞ ...and Happily Ever After ами допитай се лабораторията кога отваря сутринта да знаеш кога да си там през ноща храните ли се?Като му вземат кръв и веднага може да го храниш! Hug

# 259
⅞ ...and Happily Ever After ами допитай се лабораторията кога отваря сутринта да знаеш кога да си там през ноща храните ли се?Като му вземат кръв и веднага може да го храниш! Hug

Да, това го мислех, благодаря, но не разбрах само колко минимум време не трябва да е ял. А иначе храним се през нощта все още.

# 260
Ами мисля сигурно след последното нощно хранене до сутринта,незнам защо не питаш като се интересуваш в колко почват да работят лабораториятаи някой все ще знае от лаборантките или се обади на невролога който е най-добрия вариянт,да ти кажа честно забравила ние кво сме правили,едно ли беше две ли!

# 261
Здравейте Hug
чета,че обсъждате часовете за даване на конвулекс
ние го пием на гладно и веднага след това хапва,това през седмицата когато е на училище
а през почивните дни го събуждам да го изпие и след това си доспива-тогава са минавали и 3 часа и след това е закусвал
понякога ни се е налагало да го изпие по-рано или по-късно,засега сме нямали проблем-дано и да нямаме
а миналата седмица установих,че даже сме пропуснали един прием-ама кога е било и спомен нямаме всики и то защото ми остана едно хапче

# 262
и аз не съм мн стриктна с хапчетата. Embarassed
през седмицата ги пие в 8ч на гладно, после в 8:40ч закусва на градината. там в 16ч й дават др доза след следобедната закуска...  и накрая към 22ч, преди лягане й давам последната доза.
но уйкендите спи до към 9-10ч и малко разваляме режима... но пак идва на 7-8ч, щото вечер ляга по-късно.
случвало ми се е да пропуснем прием... но не се шашкам, давам следващия малко по-рано.... за 3г прием на лекарства, мисля, че 4-5 пъти ако съм пропуснала да й дам дозата, не е фатално... По-добре да пропуснем прием, отколкото да предозирам... нали? Rolling Eyes

# 263
здравейте,искам да попитам дали ще се отрази на резултата от еег,че сме с хрема и ни никнат 2 зъба.детето е изключетелно изнервено.знам,че не трябва да е болна,но хрема ..newsm78

# 264
  • Варна
Аз мисля че не би трябвало, Ирена даже венъж болна като правихме Еег и не се отрази с нещо по различно.

# 265
здравейте,ние днес ходихме да хвърляме в реката куршумите,които ни ляха за уплах,Крис е добре засега има малко странични реакции от лекарството,но през ден горе долу,вече минахме на цялата доза,малко лиготията ни се е засилила,понеже сега само в очите го гледам и угаждам и попрекалява,вчера имахме разговор относно пустия компютър имаше лек ефект,но да видим докога.Малко по спокойна съм вече,но продължавам да пия валерян глок и мента,може и от това да е ,изключително много благодаря на всички вас ,които ми казаха топли думи,целувам ви всички!
Ние още не сме ходили за изследване след лекарството,нали от една седмица го даваме и нямам представа ,сега разбирам от вас ,че на гладно трябвало да се правят,предполагам някоя сутрин,това изследвания за черния дроб да се види дали го уврежда лекарството,така ли?

# 266
maminka_sladinka, изследването за чернодробните стойности се правят 1месец след започване на приема на валпроат, депакин или конвулекс.

# 267
  • София
Момичета, имам молба да споделите какви добавки давате (витамини или други) за подпомагане на черния дроб, ако мога така да се изразя. Теа пие Конвулекс вече 3 години и аз нищо не съм давала досега. Чак преди около месец, месец и половина Литвиненко спомена за мултивитаминен сироп, без да конкретизира, а доц.Рашева от ИСУЛ препоръча да има витамини от група В. Но по-добре кажети и вие с повече опит от мен.

# 268
maminka_sladinka, изследването за чернодробните стойности се правят 1месец след започване на приема на валпроат, депакин или конвулекс.

Да, но е хубаво и преди започването му да се направят за да се види ако впоследствие не са добре изследванията дали е лекарството е причината. На нас ни бяха изписали Конвулекс без изследвания, но аз разбира се колкото и да бях незапозната не съм отишла веднага да го купя, лечение започнахме след пълна биохимия и ред други изследвания. След 2 седмици и ние ще сме на контролен при Литвиненко, ще го питам за витамините и ще ви пиша.

# 269
  • София
Една близка съфорумка ми препоръча Лив52.
http://www.bilki.bg/index.php?m=320&lang=1&cat_bilki=628 … 625&bilki_o=1
Някой друг ползвал ли го е?Аз по принцип съм доста страхлива,по-скоро предпазлива,по отношение на всякакви добавки.Не съм от хората,които пазаруват всевъзможни добавки с цел предпазване от болести,та без лекарско предписание не смея да давам нищо.Затова първо ще попитам лекар.Но ми е интересно защо лекарите  не съветват родителите за подобни добавки?Или вас ви съветват?

Общи условия

Активация на акаунт