ЕПИЛЕПСИЯ-ТЕМА 14

• 56 817
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Манка и аз мисля като Литвиненко,че трябва си екип който да е обучен за всякакви ситуации,да не дава господ ама ако се случи нещо,кво правим към кой ще се обърнем с тия невежи доктори над път и под път. Thinking

# 601
  • гр.Гоце Делчев
Манка благодаря за специалните поздрави за бъдещата колежка само дето няма да е агроном ,а еколог.Честито ти и на теб студентка .Май трябва да си направим отделна темичка за да обменяме мнение за студентите  Wink.

# 602
Момичета сина ме ще започва да пие Ламиктал, интересувам се има ли някакви странични ефекти, и ако някое от децата тук го пие да споделите как се отразява Praynig

# 603
Здравейте Вени,
При всяко дете лекарствата действат по различен начин. При някои деца лекарството има странични ефекти, при други не. Като цяло Ламиктала е лекарството с най-малко странични ефекти (средно статистически). При моето дете когато се опитахме да го въведем първия път получи обрив. Вторият път нямаше странични ефекти, но пристъпите не се повлияха.

Пак казвам всеки случай си е индивидуален.

Поздрави и на всички студенти!

Успех!

Момичета сина ме ще започва да пие Ламиктал, интересувам се има ли някакви странични ефекти, и ако някое от децата тук го пие да споделите как се отразява Praynig

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 10:52 от Tzv

# 604
  • София
Не мога да се изкажа за Ламиктала, Вени, но ви желая успешно лечение! Hug
 Аз нали ви писах за косопада на Бубка. Мисля, че вече намалява, дано съм права. Но имаме и друг проблем- откакто пие лекарството детето се изпуска нощем. Почти всяка нощ. Все си мислех, че ще отмине, защото тя го прави това при прехода на сезоните, от зима- пролет и лято-есен. Но продължава вече много време, три месеца. Днес говорих с личния лекар- той смята, че може да е от Конвулекса, един вид да я отпуска и да не може да се контролира нощем. Каза да се консултирам със Славкова и ако тя смята, че лекарството няма нищо общо, ще ни изпрати при детски уролог. Някой с подобен проблем?

# 605
Вале, здравей!
Мисля ,че съм писала по напред в темите, че когато смениха на Петя тогава наричащ се Суксилеп с производното на конвулекс или депакин - конвулсофин, пиеше 2 пъти по едно и половина от 300мг. и започна едно изпускане всяка вечер, ужасът беше пълен, а също и напълняване. Лекуващата след 3тия месец го смени със депакин хроно, по изчистен, апетита се нормализира, кг. спряха да растът , но изпускането продължи. Невроложката отхвърляше да е от депакина, но когато отивахме на ЕЕГ и там записваха проблемите, аз винаги споменавах за този проблем и към втората година, тогава невролога беше все още доцент, сподели, че има и от други пациенто това оплакване и навярно е от депакина, приспива мозъка и няма контакт или не зная, какво. Но ЕЕГтата ни бяха чисти и лекуващата се зае да намалява депакина, още с първата половинка минус, изпускането се разреди, а след цяла таблетка минус спря.
Не пожелавм на никой да изпита това огорчение, Петя беше на 11г и до 13г продължи Sad

# 606
  • София
Благодаря, Ваня! И аз си мисля, че е от това. Започна буквално дни след първия прием на Конвулекс. Бубка пие минимално за възрастта си количество, не виждам как ще и го намалят. Да не говорим, че аз и не искам да го сменяваме Конвулекса- той и овладя напълно пристъпите/ да чукна на дърво/. Личния лекар изрази същото съмнение като този доцент. Честно казано аз ако е от сиропа не се притеснявам много, на Бубка не и пречи, в смисъл далеч не се притеснява от този факт засега. CrazyСтрахувам се да не и е увредило нещо бъбреците по-скоро. Даже си мислех да започна да я будя нощем да ходи до тоалетна.Не зная дали да го правя обаче.
Така или иначе в края на месеца ще ходим при Славкова и ще я попитам.
а това напълняване скоро след приема на лекарството ли започва? От него също много се страхувам, тя вече5 месеца пие сиропа и засега няма нищо и се моля да не и се отрази по този начин. Не за друго, а защото не зная дали ако и го сменят и другото лекарство би и действало така добре на пристъпите.

# 607
Относно напълняването само за 2 месеца качи 12кг., а беше едва 28кг., слабушко.
Вале, аз я карах да ходи до тоалетната, преди да легне и само след половин час, вече беше море, какво ли не съм правила, вдигах я, посред нощ, въздържах след 16.00 да й давам течности, абе ужасно беше. ooooh!

# 608
Валенцето, конвулекса не уврежда бъбреците, евентуално може да увреди черния дроб. Там се разгражда.

# 609
  • София
Мерси, ВанЯ и Гала! Simple Smile Засега минаваме на нощни памперси да не спи мокро детето и това е. имаме и нощи без напишкване, но са малко.

# 610
Здравейте мамита.
Аз съм нова, но редовно ви чета. Имам детенце на 2.5 години момиче. То направи гърч на втория ден във яслата сутринта със загуба на съзнанието. Втори не е имало. Лекуваме се със Конвулекс и Ноотропил. Посещаваме д-р Христова в Токуда. Правени са и генетични изследвания-те са добре. Но Ямр показа проблеми- перивнетрикуларна левкомалация.
Исках да попитам за отзиви за Д-р ХРистова. И дали има деца с подобен на нашия проблем.
Силно ви прегръщам  Hug

# 611
Привет борбени мами! Hug
отдавна не съм писала, но то е защото няма нищо ново при нас.
2г сме без пристъпи и с чисти ЕЕГта, та мислехме да намаляме и съответно спираме лекарствата, но нашата невроложка каза, че лятото не е момента да се сменя дозата и ще изчакаме до Нова Година.... когато ще направим отново контр. ЕЕГ.
Някой знае ли колко време продължава постепенното намаляне на дозата, стигайки до приключване на приема?
И др искам да питам...
ТЕЛКа ни изтича декември.2011г. Тъй като сме добре( пу пу пу ) предполагам, че няма да ни го подновят, или греша? Thinking Дават ли % само за това, че приемаш лекарства и че си с ХАДВ?
Питам за да знам дали да подготвям пак куп документация, или не си струва?

# 612
Искам да спомена за дехидратина дето се лекува епилепсията с него.Галя беше казала за такова лечение.Да има и съставката е azetazolamid.Ние го пием от години.В българия го е е имало преди години.Сега си го внасяме от испания.Там е под името Edemox a Diamox е във Франция.

# 613
здравейте скъпи мои майчета ,аз се включвам с не толкова добри новини при нас.Твърдо съм решила да ходим до София и съм се ориентирала към доцент Божинова,някой да знае дали в момента е в отпуска и докога,звъня тук на един телефон -незнам дали е верен ,но е изключен,а в клиниката свети наум никой не ми вдига телефоните,доста ме разочарова това.Какъв е пътя ,ако човек иска да отиде там на преглед,първо с доцентката ли да говоря или първо се записва час на телефона в клиниката,чух че не признават изследванията и ще се правят нови,моля някое майче което е по запознато да ме ориентира за точният път.
Иначе е на да се оплача крис направи гърч точно преди морето през 8дни нещо започнаха това направо ме шокира и мн разстревожи,иванов тук в пловдив каза,че явно депакина не е нашето лекарство и днес ме вика да ми направи схема да го заменим в трилептал мисля се казва.Мн ми е притеснено как ще го възприемем и се чудех дали да не изчакаме в софия какво ще кажат,но там чак към края на месеца,,сигурно се чака за час 1 месец.Отгоре на всичко на морето бяхме една седмица и астмата ни полудя,нон стоп помпи.Еми това е при нас мога много да пиша ,но оснивните неща са това,а забравих да спомена телк имаме 62%ни дадоха за 1 година .
валенце и ваня и моят крис имаше едно изпускано нощно ,но това беше веднага си помислих ,че е от лекарството,незнам какво философстват тези лекари ,като ние най добре си познаваме децата,изведнъж не е имало проблем ,започва се лекарство,ми то е ясно проблемът откъде идва,еее пусти лекарства  ooooh!,това е милички от нас ,целувки на децата и вас и ако има майче с повече инфо по ходенето по мъките в софия нека да ми пише ,ще съм много благодарна

# 614
Маминка, когато бяхме с гърчове и тръгнахме за София първо ни насочиха към св. Наум. Не сме имали нито час, даже и не знаех че съществува тази клиника,  още повече докторите. Зимата там не се записваше час (сега може и да има промяна), заставаш пред кабинета около 9-10 часа и чакаш да ти дойде реда. Когато влязохме в кабинета (моят син беше тогава съвсем малко бебе и нямаше как да ни приемат там) Божинова много инициативно пое нещата, обади се на Литвиненко, който беше в чужбина тогава и в Педиатрията и така ни направиха всичко нужно. Даже и пари за прегледа не ни взема, но аз отидох и платих на касата на болницата тогава струваше 40 лв. Нали съм си смотаничка.... но това сега не е важно. Не знам дали съм ти от някаква помощ, съжалявам че няма добри новини около вас, дано за в бъдеще не е така и там да ви помогнат поне за правилното лечение. 2-3 страници назад май някой даде актуален телефон на Божинова.
Успех!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт