ФЕВРУАРКИ вече с нетърпение , чакат мъжкото си попълнение!

• 22 298
  • 718
  •   1
Отговори
# 120
Кловърче, дребни, дребни, ама който не е минавал по този път...и няма кой да му покаже кое как...Притеснително си е малко...ама няма да се давам, ще се справя - сигурна съм  Praynig Grinning Знам, че АМ се купува , ама нали има доста вида - та пак трябва да ми кажат какво да е... Hugю

Хей я - инфото най-отгоре е най-старо...надолу са новите...

Аз съм си взела едно комплектче с олекотена и още едно ще ми подарят и мисля да си ги ползвам - имам и одеалца, ама завивчицата си ми е една такава мекичка и лекичка, и като знам нас как си ни топли - мисля и на бебчо да е така...Simple Smile

Хайде сега да прегворим, че следобед съм за последни покупки - ако може някой да ми систематириза като си дойдем от болницата/живи здрави/ какво точно ще ми е необходимо в този ден за бебо...аз ще кажа какво ми идва наум, ако има още нещо - допълнете...идеята ми е за онези дребните нещица, дето може да се пропуснат , не говоря за кошарки, коритца и т.н.

1.шампоанче
2.бебешко олио или млекце за тяло
3.кремче за подсичане
4. памперси/това няма как да се забрави деSimple Smile/
5.клечки за ушлета с ограничител
6.за нослето за почистване - ей тука много мнения, много нещо...казаха ми или физиологичен разтвор, или нещо, което се нарича "морска вода' , дето се впръсквало в нослето ...?/
7. някакви марлички за почивтване на очичките/тука пак се спори, някои ми казват, че мият оченцата с тях с преварена вода, други - направо с ръка като на голям човек.../
8. за пъпчето - спирт и прахче, нали само това...?/

Май за това се сещам...

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 14:01 от amidala13

# 121
Успях! Най-странното е, че ми показва някакви стари болнични. Последния е от април месец. Това означава ли, че тази овца счетоводителката не го е занесла още?
Направо съм бясна!
Да излизат и старите болнични.
Ако новия не е представен не излиза.
Обикновено обаче им трябват около 2-3 дена да се покажат в системата.
Моите нови пише, че са представени на 14.01 като излязоха на 15-ти в системата.
Най-вероятно счетито ви още не ги е представила в НОИ.

# 122
  • София
Да, така си и помислих, че не ги е представила още. А съм й занесла болничния на 21-ви декември!!!! Как може такова нещо...сега за смешните 4 дни ще чакам 100 години! Просто не е истина.
Амидала, да най-отдолу болничните са от април месец!

# 123
Момичета,минавам само да почерпя,че мъжо има имен ден днес.Честито на всички празнуващи,да са живи и здрави.

# 124
здравейте и от мен днес, мами!

Честит Имен Ден на всички празнуващи!  bouquet

Благодаря много за комплиментите относно партито!!! Hug

Преди малко се върнах от болницата. Определихме датата, лекарката и анестезиологът ми разказаха как протича операцията. Само ще издам, че е седмица преди термина, тъй че си оставам във февруарския отбор.  Wink Ще ме приемат от предния ден, за да ми правят някакви изледвания, в 7 сутринта в деня на операцията ще погледнат отново дали бебо се е обърнал и ако се е, ще имам правото да реша дали да отменим секциото и да чакам естествено раждане. Ако се реша за секциото, стартираме веднага рано рано раждането. Хубавото е, че първата вечер ще може да остане мъжа ми при нас, разбира се след като си плати, и ще сме си 3мата в отделна стая. Иначе престоят след секцио в болницата е 5 дни. И аз вече доста се вълнувам и се страхувам същевременно, но трябва да се премине и през това изпитание на живота!  Flutter

На мамата, която ще стартира бебевалежа от утре, стискам силно палци и пожелавам безпроблемно и бързо раждане. И скоро да чуем хубави новини! Hug

Аз вчера се замислих за това как ще се предпазвам от забременяване след раждането и доста се чудя дали да не сложа спирала.. Thinking Вие каква информация имате за този метод- може ли да се ползва от жени, които искат да раждат още? Кои са добрите марки знаете ли- четох за някакви Мирена, ама тук в Германия са около 150 евро.. Shocked Такива ли са цените и в България?

# 125
  • София
Амидала, то и аз какво ли не си мисля  Hug. Докато си в болницата, няма да оставят детето да умре от глад, ако нямаш кърма. Може да ги питаш какво АМ му дават. А после вкъщи и да нямаш на момента стерилизатор (впрочем докато си в болницата, някой може да изтърчи и да купи) чисто и просто прибягваш до метода за стерилизация, с който нас са ни отгледали - тенджера с вряща вода. Поне такъв би бил моят план за действие  Joy.

Аз да питам - защо пък някой трябва да се мести при януарки? Ако взема да родя сега, искам да си остана с вас, да не сте посмели да ме изгоните  Crazy.  

# 126
Привет!
Аз на пук на всички ви станали рано си легнах рано  Laughing Заспала съм към 7 сутринта. Първо от 11.30 до 1.30 имах страшно болезнени контракции изразени предимно в дясно  Shocked и то на около минута. Доста се чудих дали да не поема пътя към родилното, но същевременно и много ми се спеше и реших да изчакам. Та си отминаха. Обаче после малкия започна да се буди, да реве и да се сърди ... Към 7 се успокои и сме заспали двамата с него, а мъжа ми горкия стана и замина на работа.
Звъннах на док за подуването и ми каза да спра изцяло солта под всякаква форма и да се чуем пак след ден-два. Фентъзи, явно задържаме течности доста. И на мен ми даде голяма разлика кантара. Играе направо. Когато съм много подута направо усещам като болка как ми се разпъва кожата по краката.

# 127
Амидала,

За АМ - ако се притесняваш, че е възможно за нямаш кърма е най-добре да купиш (да поръчаш да ти купят) такова АМ, с каквото е захранено бебето в болницата - те ще ти кажат. Да си имаш за всеки случай. Така ще имаш време да обсъдиш с педиатър с какво да продължиш и как да стане смяната.

пп: виждам, че елена те е посъветвала същото.

# 128
  • Varna, Bulgaria
Запис....
Вече се чудя  дали се четат постовете ми,но нищо,здраве да е...
Аз понеже влизам тук 1-2 пъти на ден максимум, а доста се изписва, за това не съм отговорила още.
Както Фентъзи е писала, по-добре сякаш е с това вагинално хапче. Валентина беше така родена. Спомням си, че док го нарече "глобула" или нещо подобно, мъжа ми отиде да го купи и ми го поставиха на шийката на матката, от този момент започнаха и контракциите, които полека лека се усилиха. В 11 преди обяд ми беше сложено хапчето, родих в 18:15 -това първо раждане, при второ май става по-бързо.
Иначе до колкото знам сега дават някакви хапчета, които се приемат през устата, на които им трябват няколко дена , за да подействат, но не знам повече за тях.

# 129
Ох, вече се чудех дали някой няма да сложи масата с нещо вкусно... Laughing Нападам веднага, още малко ми остава да се поглезя с вкусотии, после си слагам вето... hahaha

Деси, да ти е жив и здрав мъжа, много да те слуша и не създава поводи за нерви  Hug

Момичета, мерси на всички за окуражителните думи, знам си аз, че с вас ще си гледаме заедно бебоците и ще удряте по едно рамо на такива като мене... Blush Hug

# 130
Честито на празнуващите!   bouquet  Много го харесвам аз това име Атанас!
Сега говорих с братовчедка ми, която има две деца и и се оплаках, че снощи ме е боляло така, та тя ми разказа за себе си и второто раждане. Отишла на консултация, че не обръщала внимание и тя на дреболии като пристягания, нали са подготвителни  Laughing и лекаря шашнат я пратил по спешност в родилното. И така чудейки се за какво толкова я юрка се прибрала, изкъпала се, оправила се и поела към родилното. Питали я хората "Вие за какво? Оплаквания?" тя: "Ми не знам! Нищо ми няма, ама лекаря каза веднага да дойда при вас." Качили я на магарето - наща със 6 см разкритие  Laughing Докато я приели и след два часа родила, обаче болки като болки имала само последния час непосредствено преди раждането.  Laughing Ей така пожелавам на всички ни! Нищо общо нямало обаче с първото раждане  Whistling Там малко по-канализирано си вървели нещата, както го бях описала в по-предна тема.

# 131
  • София
 Peace запис и от мен в новата темичка

И аз като espinoza май само Ви чета, че въобще не ми е удобно от леглото да пиша...вчера тъкмо се реших да отговоря на куп въпроси от предната тема...забравила съм да заредя лаптопа и той изгасна  Mr. Green

elena мисля, че коментираше за цените в МД...като каза и аз погледнах и видях, че са ги променили, но си права де и аз имам чувството, че все нещо ще изникне после и няма да минеме с по-малко

amidala13 мисля, че си изброила нещата добре, поне и аз толкова се сещам, но може би и някои мами, които са минали по този път ще кажат.

# 132
  • Русе/Germany
amidala13 Аз се сещам за мокри кърпи (които няма как да се забравят) но виждам че памперси си писала та затова Naughty и четка за шише и биберон Това са поне нещата за които аз се сещам Simple Smile

# 133
Това с грипа много гадно....  Confused Дано бързо мине...пфу!
А срещичката беше мнооооого приятна.  Heart Eyes
Снежи, споко и аз раждах без екип в Русе. Не е чак толкова страшно, само трябва да се абстрахираш от мизерната обстановка  Hug

# 134
Деси, честит рожденик! Много да те обича, да те глезка и да ти се радва!!!  bouquet

Завърнах се от консултация в Токуда и искам да докладвам: запис на тонове - без коментар, предполагам, че всичко е наред. във всеки случай сърчицето на бебка си тупкаше доста равномерно, освен когато ритваше с краче или ръчичка. Взеха ми МБ и май и аз съм в отбора на гъбясалите. Предписаха ми терапията с апликаторите - Канестен и Гиназол. Пак съм на тонове следващия вторник.

Питах в Токуда за цените - казаха, че за сега няма промяна.

Купих си най-сетне чехли, при това доста нормални /стават за носене и след това - на Мат стар/ - това беше попадението на годината - моя номер, че и приличен червен цвят!!! Heart Eyes

Взех и един измиващ гел - в крайна сметка се спрях на Авен - без оцветители, без парабени, тестван, проучван и пр. Ще видя какво ще каже ЛЛ, че тя е много "капризна" и общо взето, което не става, директно си го казва, дори да е някаква уж добра марка.

Купих си и рибка, че ми се беше дояло Mr. Green

Пазаря се за едни колички - да видим дали ще стане работата, ама ако стане, ще бъда много щастлива наистина..

Осигурих си и арника - но я започвам ден преди операцията.

Амидалка, добре си ги изброила нещата. Не се притеснявай толкова. Колкото и да го мислиш, винаги ще си забравила нещо, а освен това първите два дни в къщи винаги е пълна лудница, така че не го мисли прекалено. Ако ти трябва АМ, както са ти казали и другите, питаш педиатрите в Токуда и се обаждаш на мъжа ти да го търси.  Първоначална стерилизация - 5 - 10мин варене в най- обикновена тенджера.
Измиване на очички - може със стерилна марля с преварена вода, но ако го направиш с чешмяна вода с дланта си - пак няма да е грешка, освен ако няма конюнктивит.

МНого дълго стана, но да кажа, че мисля и другите мами - Лори, Еспинозка, Марулките и всички, които са се оплакали с нещичко! Милички, малко остана, не се предавайте на финала!!! Анилеви, гледай си удобството и не се прави на майка-героиня, е моят съвет. После никой няма да те потупа дори по рамото, че си търпяла болката. Собственото удовлетворение... ако държиш на него..

Снежка, странно ми е, че не можело Тутракан, ами трябвало Русе - кой го определя. Ако искаш пиши и на личния да ги видим тия работи...И последно да кажа на Софи, че видях снимките и благородно и завиждам за страхотното парти /че даже и с дрес код!!/

Супер сте, обичам ви и до скоро /отивам да полегна, че се изморих.../

Общи условия

Активация на акаунт