ФЕВРУАРКИ вече с нетърпение , чакат мъжкото си попълнение!

• 22 298
  • 718
  •   1
Отговори
# 135
  • Русе/Germany
Снежи, споко и аз раждах без екип в Русе. Не е чак толкова страшно, само трябва да се абстрахираш от мизерната обстановка  Hug
Аз съм се настоила много негативно, за да се радвам ако се отнасят добре  Joy Иначе ако съм положително настроена може да остана разочарована.
Каквото е писано ще стане Hug

# 136
Леле мамии, много сте бързи! От вчера вечерта не съм влизала и вече сте изписали 9 стр. от новата тема. Crazy
Аз сега се прибрах от София и съм много доволна от днешния ден. newsm68
Срещнах се с доктора и анестезиолога (който мисля да ползвам евентуално,ако не издържа на болката). Направи ми "грубия" преглед, който не се оказа чак толкова груб, а съвсем нормален. Опипа шийката и каза, че скоро не се очаква раждане и да наблягам на секса и разходките. Laughing
За плащането каза, че все още не знае какво става, но сигурно ще е 350лв. За моя радост се оказа, че мъжа ми има второ здравно осиг., което има договор с болницата и няма да плащам нищо, та колкото ще да е. newsm44 Правихме и запис на тоновете на бебчо и доки каза, че са много добри.
След болницата минахме през Вис Виталис и си напазарувахме всичко. Много съм доволна от магазина! Дрешките са от много качествена, памучна материя и са на много добри цени!  Peace
Страшно много си харесвам и комплекта за изписване, който е само 50лв.!
Това е засега от мен...връщам се да ви чета, да видя какво става с вас. Heart Eyes

# 137
Да кажа и аз какво разбрах днес за цените за избор на екип в Тина Киркова - днес имало лекарски съвет и утре ще влезнат в сила новите цени, така че тези на сайта им не са вече актуални. Както и Soft  е споменала, очаква се новата цена да е 350лв.

А  иначе и аз съм много доволна от Вис Виталис, почти всички по-дребни неща си взех от там  Peace

# 138
Бенджолина,бебето вчера беше 3,600 и всички показатели показвали доносена бременност.Главичката е слязла малко надолу.

# 139
, дето може да се пропуснат , не говоря за кошарки, коритца и т.н.

1.шампоанче
2.бебешко олио или млекце за тяло
3.кремче за подсичане
4. памперси/това няма как да се забрави де:)/
5.клечки за ушлета с ограничител
6.за нослето за почистване - ей тука много мнения, много нещо...казаха ми или физиологичен разтвор, или нещо, което се нарича "морска вода' , дето се впръсквало в нослето ...?/- СТЕРИМАР
7. някакви марлички за почивтване на очичките/тука пак се спори, някои ми казват, че мият оченцата с тях с преварена вода, други - направо с ръка като на голям човек.../
8. за пъпчето - спирт и прахче, нали само това...?/- ТОПОЦИН

Май за това се сещам...

После ще допълвам, че не съм дочела.

Вис Виталис- да хубавки, на добри цени, ама на едното боди ми се измъкна тик-така и се прецака още преди да е ползвано дет се вика, просто реших да го разкопчая.

Румилка, спокойно дават грешки ехографите, пък и да е едричко все ще го извадят някак. Връщам се от ЖК и засякох доки (обикновено на ЖК е само акушерката), та вчера е имала нормално раждане с бебе 4400  Crazy

# 140
# 141
Else, Клото имам въпросче, бях писала в по-педната тема, но не видях отговор, та да го задам тук:
навсякъде чета, колко много е полезна коластрата, с това цедене преди да засуче бебето не я ли изхвърляме и в крайна сметка лишаваме детето от нея с идеята да има повече мляко след това?

беба, в първите дни след раждането от гърдите се отделя коластра. Тя се произвежда е в милилитри и едно ядене е от порядъка на 2-3 чаени лъжички. Това е нормално, защото коластрата е с много висока хранителна стойност, а и стомаха на бебчето непосредствено след раждането му не е особено голям. Първите 1-2 дни големината на стомаха е колкото лешник като до края на първата седмица порасва с размер на едра череша. Честото поставяне на бебето на гърда позволява то да изсуква количеството, което му е необходимо и изцеждане и изхвърляне не е необходимо.

Преходното мляко идва между 2 и 5 ден. Тогава е възможно гърдите да се препълнят - особено, ако бебето и майката са разделени може да се наложи изцеждане. Ако има условия за стерилизация на помпата (ако се ползва такава) и съхранение на кърмата, изхвърлянето не е необходимо. Ако бебето и майката са заедно, майката има възможност да поставя бебчето по-често на гърда и така да се избегне изцеждането и съответно изхвърлянето на кърма.

Изцеждане преди да засуче бебето не се прави рутинно. След слизането на преходното мляко и по-късно зрялото то може да се наложи, ако гърдите са толкова препълнени, че бебето не е в състояние да засуче гърдата. Дори тогава цеденето не е до край, а до толкова колкото да омекне ареолата и да бъде в състояние бебето да я засуче  Peace

Добро утро и от мен,
Копирам си въпроса от старата тема:
Понеже ще раждам в Шейново, а там дават бебетата няколко часа след раждането. Искам да попитам Else и Клото, колко време след раждането е хубаво да започнем да се изцеждаме, за да започне нормално лактацията? Дали е необходимо изцеждане изобщо  newsm78

Здравей Evridika, в ранните дни след раждането, когато лактацията още не се е регулирала и гърдите могат да се препълнят с кърма, инцидентно, леко изцеждане на ръка или с помпа може да донесе облекчение. Няма нужда обаче да се изцеждат гърдите докрай, за да не се предизвика свръхлактация и да се попадне в порочен кръг, когато гърдите постоянно се изцеждат, защото се препълват, а свръхстимулираните гърди произвеждат все повече мляко.

Някои майки предпочитат да не цедят гърдите дори в началото. Честото слагане бебето да суче  - 10-12 или повече кърмения за 24 часа помага за да се регулира производството на кърма. Когато лактацията се установи, няма нужда да се цеди след кърмене. Тогава редовното сукане на бебето регулира произведеното количество мляко, а гърдите се цедят само, ако има специална ситуация – например запушен млечен канал, който трябва да се отвори, или ако трябва да оставите изцедено мляко на някого, който да нахрани бебето, докато майката няма.

Ако искате може да погледнете и статията от Библиотеката на подфорум Кърмене Изцеждане на кърмата - кога е необходимо?   bouquet

# 142
да се похваля с компл. за изписване
Татето го донесе на Бебето е Heart Eyes....ама си мисля да добавя гащеризонче  newsm78

http://www.lionbg.eu/product/1652/bebetto-komplekt-za-izpisvane.html

Последно въпросче че днес само питам Simple Smile
Куини,Стоке...някой с такава количка ??

# 143
anilevI, чудесно е комплектчето  Peace Аз сега се загледах и установих, че цените са над 50 лв ... Очаквах да са около 30-40, но над 50 не.

Да подновя и аз въпроса си към Else, Kloto или зелено човече Бях питала за консумацията на мед от майката по време на кърмене. Медът е силен алерген, който отключва алергии. На деца под година не се дава. Това означава ли както си мисля, че кърмачката трябва да го избягва?

# 144
Да подновя и аз въпроса си към Else, Kloto или зелено човече Бях питала за консумацията на мед от майката по време на кърмене. Медът е силен алерген, който отключва алергии. На деца под година не се дава. Това означава ли както си мисля, че кърмачката трябва да го избягва?
Медът не е силен алерген, това е широко разпространена заблуда. За деца под 1 годинка не се препоръчва заради риска от ботулизъм.
Кърмещата майка може да яде мед в нормални количества съвсем спокойно и без да се притеснява, че по този начин може да навреди на бебето. Медът, когато се приема разумно, е изключително полезен - един от най-силните естествени имуностимуланти.

# 145
Медът не е силен алерген, това е широко разпространена заблуда. За деца под 1 годинка не се препоръчва заради риска от ботулизъм.
Кърмещата майка може да яде мед в нормални количества съвсем спокойно и без да се притеснява, че по този начин може да навреди на бебето. Медът, когато се приема разумно, е изключително полезен - един от най-силните естествени имуностимуланти.
Благодаря много  Hug

# 146
Else благодаря за изчерпателния отговор  Hug

амидалка

1.шампоанче
2.бебешко олио или млекце за тяло
3.кремче за подсичане
4. памперси/това няма как да се забрави де:)/, кърпички
5.клечки за ушлета с ограничител
6.за нослето за почистване - или физиологичен разтвор, или СТЕРИМАР, мен ме беше страх в началото със стеримара и ползвах физиологичен р-р
7. някакви марлички за почивтване на очичките/памуче с преварена вода
8. за пъпчето - спирт и прахче, нали само това...?/- ТОПОЦИН, паК И ПАМУК - пъпа може да падне и в болницата!

Четката за шишета и препарат за почистването им, вече са го казали.
За АМ, ако имаш по-малко кърма и се налага да дохранваш, АМ трябва да е хипоалергично! (аз ползвах лактана био, скъпо е, но смятам, че е много добро), първо го захраниха в болницата с друго, но пак хипоалергично - нан 1, но него не го харесвам, предизвиква запек!  Най-добре е да се консултираш с неонатолозите в болницата и всичко, което те притеснява относно храненето да ги питаш тях  Peace Когато бях в отделението на Токуда, специално попитах с какво хранят бебетата, отговориха ми, че се съобразява в зависимост от доносеността на детето и как се справя маъката с кърменето, за това спокойно, ще те насочат най-правилно, конкретно за твоето бебе  Peace
биберон, май не си записала, има бебета, които го отказват де, но за всеки сл., успокоява ревовете определено  Embarassed

# 147
  • София
Здравейте и от мен,

влизам да се оплача - днес лекарката ме върна от ЖК, били обявили грипна епидемия. Така като чета май на вас са минали консултациите безпроблемно? Питам се само в един кабинет ли е обявена тази епидемия?  newsm78

В този ред на мисли да попитам ако някой знае мога ли сега накрая да сменя лекаря или може би е вече късно?

# 148
ами да си кажа че ние дадохме 38 лева...незная защо е дадена такава цена newsm78...но е с доста неща и оправдахме парите,публикувах този линк заради снимката-че е същия bowuu

А количките Хепи мама ти каква пазариш да не  е СТОКЕ Heart Eyes

Кло благодаря Hug

# 149
Здравейте и от мен,

влизам да се оплача - днес лекарката ме върна от ЖК, били обявили грипна епидемия. Така като чета май на вас са минали консултациите безпроблемно? Питам се само в един кабинет ли е обявена тази епидемия?  newsm78

В този ред на мисли да попитам ако някой знае мога ли сега накрая да сменя лекаря или може би е вече късно?

аз утре съм на лекар, никой не ми е звъннал да ми отмени часа за сега  Praynig

за смяната на АГ-то, знам, че имаш право веднъж да го смениш, никъде не съм видяла да е фиксирано кога  Peace

Общи условия

Активация на акаунт