ФЕВРУАРКИ вече с нетърпение , чакат мъжкото си попълнение!

• 22 298
  • 718
  •   1
Отговори
# 150
  • Русе/Germany
Здравейте и от мен,

влизам да се оплача - днес лекарката ме върна от ЖК, били обявили грипна епидемия. Така като чета май на вас са минали консултациите безпроблемно? Питам се само в един кабинет ли е обявена тази епидемия?  newsm78

В този ред на мисли да попитам ако някой знае мога ли сега накрая да сменя лекаря или може би е вече късно?

Рени можеш мила ама аз точно това направих и искам да ти кажа че горчиво съжалявам. Но при теб няма да има проблеми сигурно ако е от същия град. Моя беше в друг и стана една каша че сега  smile3511 Иначе имаш право Naughty

# 151
  • София
беба и snejinka86 благодаря ви, не съм я сменяла до сега в началото бях много доволна но напоследък нещо не можем да се разберем

# 152
беба и snejinka86 благодаря ви, не съм я сменяла до сега в началото бях много доволна но напоследък нещо не можем да се разберем

ако всички изследвания са си при теб и се чудиш за друг лекар, аз бих си записала първо платен преглед при новия, за да добия някаква представа, преди да се откажа от стария. Става въпрос за твоето здраве и това на детето ти, така, че ако не си доволна не се смущавай да го смениш, друг е въпросът дали новия ще се съгласи в последния момент да те поеме! За Токуда знам, че няма проблем и с една консултация преди раждането, но за другите болници не съм сигурна.

# 153
ами да си кажа че ние дадохме 38 лева...незная защо е дадена такава цена newsm78...но е с доста неща и оправдахме парите,публикувах този линк заради снимката-че е същия bowuu

А количките Хепи мама ти каква пазариш да не  е СТОКЕ Heart Eyes
Няма скрито- покрито тук. Ако не стане със Стоке- то, съм решила да съм на Quinny, имам няколко опции, но определено това са ми фаворитите. Стискай палци!

Иначе за Вис виталис подкрепям Бенджи! Купих две пижамки по 12,80 едната и на едната и паднаха две от копчетата само при пране! Мисля да ходя да я върна. Същевременно от Next взех три гащиризона за 31 лева с отлично качество. Чорапките там са два за 3 лева, а днес на пазара ми искаха пак 3 лева за един чифт чорапки Azis. Е, скъпото понякога е по- евтино!!!

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 19:23 от happy-mamma

# 154
  • София
беба мислех си да отида направо в майчин дом, за сега натам се насочвам и за раждане, иначе всичко си е в мен

# 155
Хепии мама - явно Лазарова си уважава Канестела и Гиназола, аз приключих в първото, довечера ме чака купона с поставянето на второто... Wink Все се успокоявам, че дори и да не изчезнат гадовете, все пак сме секцио и би трябвало да не е толкова опасно  Praynig

Момичета, знам че преди време обсъждагме надълго и широко матрачетата, ама все пак...аз след 2 часа обикаляне съм с дилема - какво матраче ще ме посъветвате да взема за кошарка... newsm78 Тези дунапренените ми се виждат много елементарни, а всички продавачки се скъсаха да ми обясняват как именно за кошарката, и то за второто ниво, се вземат такива...Гледах на Тед с пяна едни, и не бяха скъпи/65 лева някъде/, ама дебелички ми се виждат пък те...дали няма начин да се изтърбуши заедно с второто ниво... newsm78 Ох, незнам...остана да си мисля до събота, за да кажа на нашите какво да вземат...или на първо време да взема дунапренен, а после по-хубав за долу...?

За количките - преди да ни подарят аз бах на 100% за Куини , само че Спииди - излизаше на много добра цена от един немски сайт с доставка до БГ - с почти 200лева по-евтино от тука...

# 156
беба , само ще допълня Елсе, ако нямаш нищо против. От предните ти въпроси помня, че ще раждаш секцио и ако не бъркам, бебето няма да е с теб през първите часове?
Цеденето не е необходимо, ако майката сложи новороденото на гърда възможно най-скоро след раждането, но ако по някаква причина са разделени за по-дълъг период, то тогава е важно да се стимулира лактацията с кратки изцеждания.
Обичайно след секцио кърмата слиза малко по-късно и надали ще има какво да хвърляш: при стимулация ще се събира твърде малко количество коластра, което може да запазиш и по-късно да предложиш с лъжичка на бебето, не е задължително да се хвърля.
Но, ако бебето е разделено от майката за повече от 24 часа и майката не стимулира по някакъв начин лактацията, това крие риск да се забави слизането на млякото и потенциално намаля количеството.
Преходното мляко слиза след 2 до 5 дни и бебето има всички шансове да си получи необходимата коластра през този период. Освен това, всяка майка има право да прочете информирано съгласие и да поиска своето бебе възможно най-скоро, независимо по какъв начин е протекло раждането.

# 157
Клото, Else благодаря за отговорите Hug  bouquet

# 158
Амидалка, а ти виждала ли си разрез на въпросните пяни.?
Защото аз ходих и гледах и тази т.нар. "пяна" си е чист дунапрен за мен  Laughing Пък и продавачката не отрече като и казах, че това е дунапрен  Whistling

Рени, то май тази епидемия е само за София, поне тук във Варна не съм чула такова нещо и затова си минах днес ЖК, а за мой късмет нямаше пък и никой друг в кабинета, та си поговорихме с акушерката, после дойде доки и с нея си поговорихме.  Heart Eyes

Клото, Елсе   bouquet  bouquet  bouquet

# 159
  • София
Амидала, ние си взехме точно такова дунапренено матраче. Много лекичко седи на второто ниво и не е никак зле. За после като слезе на долното ниво мисля да взема и едно такова дето ти си гледала, а отдолу да ползвам дунапрененото, за да е по нависоко бебето.
Аз мисля, че за второто обаче най-добрия вариант са дунапренените матрачета.

Момичета, я кажете бащата какво позлва след като се роди бебето? Нали уж по закон 14 дни платен отпуск. На мъжа ми са му казали в работата, че е 90% платено! Това верно ли е?

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 18:32 от hey_ya

# 160
hey_ya вярно е, изчислява се като майчинството, изплаща се от НОИ и е 15 календарни дни.

# 161
Момичета, я кажете бащата какво позлва след като се роди бебето? Нали уж по закон 14 дни платен отпуск. На мъжа ми са му казали в работата, че е 90% платено! Това верно ли е?

На бащата се полагат 15 календарни дни, като първият ден е деня на изписване на детето, затова е необходимо да си вземете бележка от болницата кога е изписано бебето.
Изчисляват се 90% от осигурителния доход но не повече от средно дневното нето.

# 162
коремки  Hug почвам с хубавото, бебон си е супер вътре, тонове също са супер в норма и нямам нито една контракция  Party за цялото време въпреки, че доста полежах по гръб. За отоците  Cry още с влизането си в болницата видях док, беше на смяна и ми се накара едно хубаво, че не съм си купила протеините. Беше ми изписал в събота протеини, но акъл море глава шамандура - забравила съм. После дойде с мен на тоновете и ме поуспокои, че повечето кила са събрани течности и че ще ги изпишкам до две седмици след, като родя. Каза обаче че съм доста отекла и със сигурност ще бутнем бебеин да излиза по-рано. Но защото бил мъж трябвало да е след 37г.с. , та имаме още две седмици, които да издържим за да е зрял и да има наваксани грамчета. Каза да си меря кръвното по три пъти дневно, било много опасно рязка качване и сваляне и при най-малкото качване да му се обадя за тонове и ако са лоши вадим бебеин веднага  Cry Дано не се стига до там. От там ходих на очен лекар-много яка мацка се оказа. Пълен преглед идеален  bowuu дори ми каза,  че очилата за компа са ми сгрешени, сега обаче зениците са ми  Shocked и СЕГА СЕ ВРЪЩАМ ДА ЧЕТА НАЗАД.
Пратих милото за протеините и си ги чакам в леглото.
Краката са ми под формата на чорапите и обувките, а ходих с едни летни тип пантофки, не можах да си обуя ботушките.
Мноооооого дълго стана извинете ме  Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 19:14 от loryn

# 163
беба , само ще допълня Елсе, ако нямаш нищо против. От предните ти въпроси помня, че ще раждаш секцио и ако не бъркам, бебето няма да е с теб през първите часове?
Цеденето не е необходимо, ако майката сложи новороденото на гърда възможно най-скоро след раждането, но ако по някаква причина са разделени за по-дълъг период, то тогава е важно да се стимулира лактацията с кратки изцеждания.
Обичайно след секцио кърмата слиза малко по-късно и надали ще има какво да хвърляш: при стимулация ще се събира твърде малко количество коластра, което може да запазиш и по-късно да предложиш с лъжичка на бебето, не е задължително да се хвърля.
Но, ако бебето е разделено от майката за повече от 24 часа и майката не стимулира по някакъв начин лактацията, това крие риск да се забави слизането на млякото и потенциално намаля количеството.
Преходното мляко слиза след 2 до 5 дни и бебето има всички шансове да си получи необходимата коластра през този период. Освен това, всяка майка има право да прочете информирано съгласие и да поиска своето бебе възможно най-скоро, независимо по какъв начин е протекло раждането.

Клото благодаря  Hug
да, секцио ще съм, предполагам, че ще минат 24 часа преди да ми дадат бебето, а не е ли опасно за него да пробвам да го кърмя по-рано, упойката дали ще се е изчистила от организма и антибиотика  newsm78 коластрата колко време може да се съхрани в стайни условия, понеже хладилник едва ли ще има? Аз помпа и стерилизатор ще си нося.

# 164
Изчетох ви  Peace
Само да се похваля и излизам на имен ден  newsm44 - имам си чисто  нова ваничка със стойка на cam, малко ползвано столче за кола maxi-cosi, градинска люлка и повивалник. Всичко това от на милото братовчедката (а имаше бебе преди 4 години). Всичко е много добре запазено, в найлонови чували и изглежда като ново  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт