Декемврийчета 2010 № 2

• 25 003
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря ви за отговорите моми4ета сега ми е по-покоино наистина. Hug  bouquet
А по-колко време ги оставяте по коремчета?

# 421
Дани, благодаря за отговора, направлението за ортопед наистина важи 1 месец.  Peace

Кали, Драганов сега къде приема? С каката ходихме във Военна болница, там имаше кабинет, сега обаче не знам дали не се е преместил?

Ноктите и аз ги режа често, много се драска по лицето и настава такъв рев... Confused

При нас коликите като че ли понамаляха (само да не урочасам нещата), вече не плаче толкова продължително, а само се напъва.

За пробожданията в гърдите - и аз ги усещам когато слиза млякото, но не е остра болка, а по-скоро някакво неприятно чувство за няколко секунди.

Вчера смених пелените, взех на Пуфис и съм очарована, не са пропускали, а през нощта пампата се е напълнила доста, но бебката беше суха сутринта. С Либеро целите и ританки и пижамка бяха мокри.  ooooh!

# 422
  • София
Kolibka, няколко поста преди твоя Nikolinko е написала.

Гоги си държи главата от първата седмица изправена, даже педиатърката като дойде след като ни изписаха беше приятно изненадана.

# 423

Саб Симплекса за коликите не ни действа вече много, някой пробвал ли е Колийф и как действа? Днес мисля да му взема и Нърс Харвис.

Вие пиете ли някакви витамини за кърмачки и какви?

Аз бях тази, която похвали Нърс Харвис, но ни действаха кратко време. Заменихме ги с Колийф и от тогава коликите ги няма. Сега се колебая дали да не започна с постепенно намаляване на количеството им до окончателното им премахване от "менюто" на бебка.
Витамини пия тези, които пиех и докато бях бременна - Прегнакеър.

# 424
Да попитам: взех си такава четка http://www.ibebe.bg/kozmetika/axesoari/bebeshka-chetka-i-greben-sin-chicco.html - с какво да почистя/дезинфекцирам преди да ползвам?

Мисля че е достатъчно да я измияш само поне аз така направих.Според мен не е нужно чак таков а изнежване,че чак да се дезинфекцира  Peace

ха ние сме си имали и класация-аз пак не съм разбрала   Naughty

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 12:37 от Jojolinka

# 425
  • Пловдив
Здравейте, момичета  Hug

kup74, ЛЛЛ консултантите бяха писали , че няма проблем да се кърми при настинка дори и с висока Т,дори е препоръчително, защото предаваш антитела на бебето  Peace,  единствения проблем може да бъде, ако ти се чувстваш прекалено отмаляла и да нямаш сили да кърмиш, но те бяха казали в такъв момент , ако може някой да ни носи бебето на леглото да го кърмим и така.. Peace

Момичета, появиха ни се струпии по главичката, вие имате ли, как ги махате. Аз имам такава четка , като на pipi_mb, но ме е страх да я ползвам заради фонтанелата  newsm78

Монкас, радвам се, че  сте по-добре  Peace

мама Ива, оправяйте се по-бързо  Peace

И ние си държим главата изправена, дори като го слагам по коремче, така се вдига назад, целия почти до коремчето . Голям акробат  Mr. Green

Вчера смених пелените, взех на Пуфис и съм очарована, не са пропускали, а през нощта пампата се е напълнила доста, но бебката беше суха сутринта.

Ние сме на Памперс белите, но и аз вече се замислям за Пуфис, доста добри отзиви чувам  Peace

Adda нещо май не е писала от доста време  newsm78

Мари, какво стана с обрива, установили се от какво е?

# 426
Благодаря на BEBORANKA 8730,NIKOLINKO,IVKA 007 за бързите отговори относно настинкатата.

Искам да попитам дали вашите педиатри препоръчват 20 дневен прием на ДЕАВИТ и после почивате 10 дни?

И още към мамите родили секцио колко дни ви продължи течението?

# 427
И още към мамите родили секцио колко дни ви продължи течението?

На мен ми спря около 45 ден. Цикъла ми идва вече два пъти и нещата започват да си идват на място...

# 428
Добро утро мами !Днеска съм свежарка,че имах отмяна за едно две кърмения и направо съм на върха не бях спала с дни.Нашата първа консултация беше отмененна и сега имам толкова много въпроси и всиччки без отговор но  наи-вече исках да знам как наддава малкия.Реването при нас все още е на линия и снощи вече и аз ревнах.Имам един може би странен въпрос нормално лие  20 дневно бебе да си държи главата изправена,не за много дълъг период но го прави често когато го уригвам притеснявам се чесно казано  newsm78 Мами пила ли е някоя от вас чая на Хип за подобряване на лактацията???
Държането на главичката е нормално и ние сме така.
За лактацията мога да ти препоръчам "Лактагонно срество" Български чай - левче  нещ острува но е страхотен.
Сега се връщаме от консултация и сме 4 кг +1 кг за 20 дни , но сне сме мръднали в см (съмнявам се че са ни измерили грешно в болницата).

# 429
  • Пловдив
Добро утро мами !Днеска съм свежарка,че имах отмяна за едно две кърмения и направо съм на върха не бях спала с дни.Нашата първа консултация беше отмененна и сега имам толкова много въпроси и всиччки без отговор но  наи-вече исках да знам как наддава малкия.Реването при нас все още е на линия и снощи вече и аз ревнах.Имам един може би странен въпрос нормално лие  20 дневно бебе да си държи главата изправена,не за много дълъг период но го прави често когато го уригвам притеснявам се чесно казано  newsm78 Мами пила ли е някоя от вас чая на Хип за подобряване на лактацията???
Държането на главичката е нормално и ние сме така.
За лактацията мога да ти препоръчам "Лактагонно срество" Български чай - левче  нещ острува но е страхотен.
Сега се връщаме от консултация и сме 4 кг +1 кг за 20 дни , но сне сме мръднали в см (съмнявам се че са ни измерили грешно в болницата).

Хихи, браво, много сте пораснали..Нека все така да папка и да расте малката Тея  Hug

На мен още не ми е дошло..Преди няколко дена така ме заболяха яйчниците, че си помислих, че ще ми дойде, но нищо все още..Надявам се да не ми идва де, нали уж сме само на кърма  Thinking

# 430
Здравейте мили дами,
Моя змей си държи главата от първия месец Simple Smile
Ние взимаме колиф от самото начало и колики няма почти никакви. Не знам от него ли е, но е факт, че аз това колики не знам какво е. Бях забравила да купя един път и тогава си порева. Та може би той помага.
За витамини, днес заръчах на мъжа ми да ми купи пренатал, защото ме болят колената зверски. Ще видим има ли ефект. Въпреки, че през цялата бременност не съм пила, реших че сега ще пробвам.

# 431
Ивка, мерси , че питаш!Ами не , най-вероятно е от отцетители и консерванти в някой храни!Интересно във Франция никога не се е получавал, само тук в бг.

За цикъла, с предното раждане ми дойде на 9тия месец, сега ми тече съвсем малко кръв 2-3дни, но не знам дали да го отразя като цикъл.

С една приятелка тези дни ще ходим на Спа център, имам нужда малко от релакс, ще взема и каката да се покисне в басейнчето с гореща вода, предполагам ,че сауните не са противопоказни за кърмачки newsm78

# 432
Мама Ива нашите очички бяха със същите симптоми и ни предписаха Fucithalmic два пъти на ден по една капка  оченце.Оправихме се за 2 дни HugЗа памперси препоръчвам Пуфис-много съм доволна.

# 433
Мари, да не си прекалила с млечните  Thinking Нали с тебе с един и същ проблем.
Аз като родих си направих мюсли с прясно мляко и на следващия ден бях изрината по краката... Tired

# 434
Ето ме пак... днес направо голям бонус... малкия спи вече час,а баткото гледа някаква идиотска анимация по CN Simple Smile Аз вместо да спя чистя ,ама сега ще почина малко ....

Моят Алекс също е много жилав и си държи главата доста добре почти от началото. Е придържам я разбира се, но определено си я изправя сам и си я върти на къде си поиска Simple Smile Няма страшно, напротив.. значи че се равива какво трябва Simple Smile

kolibka за лекарствата - мисля че може по един парацетамол, аналгин, че дори и по един аспирин на ден. Вит C няма проблеми... Бързо да се оправяш Simple Smile

pipi_mb  най-добре измий четката с топла вода и сапун и после ползвай. Няма какво друго да направиш Simple Smile

Josepha пробвай с Фрутилакс или Дуфалак. И двете са съвместими с кърмене... Аз открих мойта тайна рецепта, действа почти всяка сутрин. Значи рано сутрин като стана на гладно пия чаша топла ( повече към гореща)  вода и изяждам една малка лъжичка мед. След това си правя кафенце и съм готова Simple Smile

beboranka8730   за оставянето по корем... още сте мънички, така че не повече от няколко минутки( 2-3 )Не насилвай нещата ... като започне да недоволства или пък видиш, че се е уморил спирай Simple Smile

Нокти не режа,аз така знам, че на бебетата е по-добре да се оставят да си се чупят сами,защото са мекички. Срежеш ли ги веднъж обаче стават остри и много се дерат.Simple Smile

rali_00
ще видя да пробвам вавште капки,щом сте били със същите симпоми... а после нямали вътреболнична инфекция, а аз съм била имала течение  Wink

За лохиите аз имам май проблем с тях...бяха ми спряли и от 4 дни ми тече силна и ярка кръв... не ми е дошло и след телефонна консултация май ще се окаже , че имам някаъв полип от плацентата и ще се наложи кюртаж Sad Някой да е имал такива проблеми ???

Общи условия

Активация на акаунт