Декемврийчета 2010 № 2

• 25 120
  • 726
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
И аз имам още около 5 кг да свалям, но не смятам да пазя диети, никога не съм пазила и сега не смятам. Ще разчитам на спорта, но още не съм решила кога да започна...Иначе коремчето ми се поприбра, но все още стои малко като желенце  Mr. Green

# 61
Ели,  Hug
За еднократните пелени, първо бяхме на памперс но няколко пъти ми пропуснаха, сега ползвам Либеро или Пуфис.
За кг, не знам колко съм но като гледам ми остават още около 5 за смъкване.
Бебешондел ти кърмиш ли баткото още?Ние с каката се кърмихме до година и два месеца, може би и още щяхме , но забременях и я отбих.

# 62
cydonia , аз мечтая за 3 деца и ми стана много хубаво , като прочетох какво си написала ! Hug

Момичета, обявили са грипна епидемия в София и прекратяват посещенията при педиатри до колкото разбрах..Ние сме при нашата лекарка след 6 дни , за да ни бие ваксина и да видим бебко какво е направил за 1 месец , по принцип знам , че карантината е 2 седмици .. Много се разочаровах , днес ни беше първата разходка на това прекрасно време и си казах , че започваме с излизанията , а това с тази епидемия направо ме разгроми  Sad 

Братовчедка ми ми се обади преди час , тя следва медицина и в момента изучава педиатрия , посетила някаква кърмаческа лекция на много известна лекарка  и ми се обади да ми каже няколко неща , накратко:

- Относно водичката, да не се слага нито мед , нито захар в нея.Захарта , като лек за жълтеница вечв се отрича от съвременната медициа , медът е алергенен ( както всички знаем ) и приема на захар , толкова рано , прави детето склонно към развиване на болести в по - късен етап - супер гадно звучи , но тя се изрази точно така , лекарите са малко брутални.Аз лично включително и днес сложих половин бучка кафява захар във водичката, но си казах , че беше запоследно.

-Не отричат водата, но за пореден път са казали , че кърмата е достатъчна и детето на практика не се нуждае от нея. Аз мисля да продължа да давам обаче  Whistling

-За преплакването на устата, също било мит , че от кърма се развиват гъбички.Лекарката е казала , че е невъзможно и че кърмата сама дезинфекцира нужното.

- Задължително захранването трябва да настъпи в 5 месец, нито по-рано нито по-късно , защото отново детето може да има проблем в последствие , ако не бъдем стриктни в тази насока ( не мога да бъда по - конкретна , но пиша точно каквото ми каза тя )

Това мога да споделя, аз ще се вслушам в повечето неща, но не мисля да прекъсвам водичката.

За нощтното хранене , от 3-4 дни заспива в 12 -1 и се буди към 5, дано продължи така.Аз да се оплача, от както съм излязла от родилния дом , 1 ден не съм спала през деня, просто не мога да свикна , а вече имам крещяща нужда, защото приличам на призрак!

Момичета, колкото и да ми е неудобно , не мога да не ви попитам - искам да направя поне някакъв лек тен , страшно съм бледа и изпита..Ходила съм на солариум преди , знам за вредите от него и прочетох доста неща по въпроса и не го отричат за кърмачки , като се абстрахирате от вредата му върху мен , мислите ли , че вреди на кърмата по някакъв начин?Нямам намерение да ходя повече от 1 път в седмицата , но ако има вариянт да облъчвам кърмата или нещо такова , не бих си го позволила!

# 63
Привет!
Памперси ползвам на Памперс най-новите памучните и съм много доволна, до сега не е изпуснал нито един. Водичка този път и аз не давам, нито за пиене /то само не я иска човечето/ нито за приплакване.
Днес търсих капки Деавит или Вигантол, но не намерих и ми отогвориха навсякъде че нямало в цялата страна, да проверя чак към края на месеца. Вие от къде се снабдихте? Ако беше лятно бебе  хич нямаше да ме притеснява, както кака си на която почти не давах. Но сега през зимата като стоим само в къщи и е все облачно...

# 64
anich88, и аз съм със светла-бледа кожа и имам крещяща нужда от малко тен.На места съм чела , че солариума не е препоръчителен , на други , че няма проблеми.Ето и инфо по въпроса на, което мисля да се доверя-
http://xedra.wordpress.com/2010/03/03/beauty/

Иначе и половинката мечтае за три деца, те са три, ние сме били три- имам починал брат за съжалиние.Като , че ли и аз се навих за трето след поне 3години.

Напълно подкрепям това , което е дала като съвети педиатърката.При нас съветват бебета на АМ да се захранват на 5ти месец, а тези , които са само на кърма 6сти.
Аз също не давам вода, не плакна уста и такива работи.

# 65
Здравейте!

Благодаря за включването на 1 стр. /термина ми беше 21.12./
Днес ходихме по магазини, едва сега взехме количка и много се радвам, защото досега го изкарвахме навън само с кошче за кола. Утре мисля да излезнем да го разходим, стига да е хебаво времето, както го дават.
Иначе Борко още е с млечница - въпреки Фунгостатина и Дактарина, но е по-малко от началото.
Връщам се сега да ви чета.

# 66
Момичета, вие по колко кърма или АМ давате на бебетата?
На моето едва му стигат 120 грама и след час отново е гладен.
Бях на АГ преглед, казаха, че матката се е прибрала, но корема ми все още е голям, сякаш не се е прибрала. Каза също, че имам следродилен стрес, депресия и че не бива да оставам сама. Отделени фоликули нямах, така че май няма и риск от бременност, но било важно да не настъпи такава, защото съм секцио и раната още не е зараснала.
За Памперсите сме доволни засега от Памперс, а на пелени още не сме минали, бебето не получава обриви и се чувства добре с памперсите, така че засега мисля да продължим така.

# 67
Колибка, първият път след секциото ми изписаха противозачатъчни, тоест те на всички изписват , съобразени с кърменето.Док ми каза да не забременявам 6месеца след секциото, след това можело.
 Не знам Алекс по колко изяда , предполагам някъде около 100мл.

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 20:16 от mari:)

# 68
ние сме на антибиотик. видях се в чудо. сноши в 3 сутринта сме били в болницата целото му лице се бели с кори4чки, ушите и клепачите също и после като спи за 3 часа на завивките зад ушите му тече жултеникава течност. целият е подут а ушите му са двойно по големи. моля ви кажете какво да правим . доктора каза че е себоря и ни даде антибиотик. какви са страничните ефекти на антибиотика и опасен лие. и дали ще се оправи моето бебе. много се притеснявам от вчера на съм яла нищо

# 69
Монкас, мила , успокой се!Сигурно е много стресиращо, но щом сте били в болницата, прегледал ви е лекар!Едва ли ще ви изпише нещо , което може да навреди на бебето отколкото да помогне!Ще премине, дано да е по-скоро.

# 70
  • Пловдив
Monkas, не се притеснявай, всичко ще е наред . Каква е тази жълта течност? и ние имаме себореен дерматит, цялото му чело и отстрани на окото имаше червени петна които много се белеха, както и на едното ухо и под брадичката, но сме нямали такава жълта течност. Мазах с масло от Невен и много бързо се оправиха  Peace

# 71
  • Ямбол
Аз също ползвам Памперс-Премиум Кеър и съм доволна за сега.От 3 дни сме вече на 2 номер.
А не помня споделих ли с вас и знаете ли за играта на памперс с подарък играчка на Фишър Прайс.
http://www.pgbalkans.com/bu/pampers_loyalty_reg.asp

# 72
За памперсите ние сме с Памперс 2 от началото даже на следващия преглед ако е качила още 1 килограм ще е 5 и половина и ще мина на 3-ката но въпреки че са и точно и днес например разходката ни беше толкова голяма че я храних навън и нямаше как да я сменя като се прибрахме памперса беше меко казано препълнен и пак не беше пропуснал даже грам.Не знам защо така едни и същи памперси - едни пропускат други не. newsm12

# 73
==========Сополките са средно гъсти с кафеникаво-зеленикъв цвят. Има и зеленикави гурлички, но те са малко от преди това. За тях й капя кърма в оченцата и като че ли се оправя. Не знам, дали е  хубаво да се слага кърма в нослето. Вие имате ли информация по този въпрос?
Не може да се изчисти езичето и от "млечка". ........

Изчетох доста в нета на тема кърма в очичките и попаднах на информация, че може да е много опасно. Кърмата е богата на вещества, които само подхранват бактериите. Може да си докарате беля. Вярно, че едно време така са лекували, но съвременната медицина има друго виждане. .... Жалко, че някой лекари все още препоръчват този метод, без да е проверено с микробиологичен секрет от какво естество е проблема.
Надявам се, че не те стряскам, само споделям и дано е от полза.
Да оздравявате бързо и мама да е спокойна  Heart Eyes

# 74
ние сме на антибиотик. видях се в чудо. сноши в 3 сутринта сме били в болницата целото му лице се бели с кори4чки, ушите и клепачите също и после като спи за 3 часа на завивките зад ушите му тече жултеникава течност. целият е подут а ушите му са двойно по големи. моля ви кажете какво да правим . доктора каза че е себоря и ни даде антибиотик. какви са страничните ефекти на антибиотика и опасен лие. и дали ще се оправи моето бебе. много се притеснявам от вчера на съм яла нищо
Монкас, мила  Heart Eyes Не знам нищо по въпроса, но силно се надявам, че ще го преодолеете бързо. Кожните проблеми са неприятни, но бебчовците са силни. Остава стреса за майката...
Антибиотика сам по себе си не е страшен. Е, не е и хубав, но в такива случаи се претеглят плюсове и минуси. Щом вашите лекари са преценили, че е за АБ, довери им се.

Общи условия

Активация на акаунт