Декемврийчета 2010 № 2

• 24 991
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
⅞ ...and Happily Ever After, няма проблем, бих ти сложила емотикончето със стискане на ръцете като в скайп, вероятно и тук го има, но нещо не го виждам Simple Smile Иначе аз живея в Швейцария и общо взето се старая да правя смесено отглеждане и възпитаване на бебка по тукашните методи и по българските разбира се, пък резултата сте го видим след време Simple Smile)
dobra, бебешките клечки за уши са много твърди и могат да увредят ушенцата, а и те като мърдат постоянно е опасно да не се засегне нещо, тъпанчето или недай си боже по-дълбоко си е директно мозъка. Самата ушна кал е естествения филтър и пречиствател на ухото, а с клечките тя само се набутва навътре, което е лошо. Ако се прави някакво почистване трябва да е с памуче и то само отвън ушната мида, без да се бута навътре. Роднината ми педиатърка е ходила сега наскоро на някакъв семинар в Правителствена болница и последните изследвания казвали, че ушите реално нямат нужда от почистване. Аз си направих експеримент да не ги пипам няколко дни и забелязах, че малко по малко ушната кал сама си излиза навън в ушната мида и примерно при кърменето ми е много удобно тогава да и я махам, тя даже е на едни сухи мини парченца. Та така, аз се позаинтересовах за ушите повече след като един път след банята таткото ябно беше набутал малко по навътре памучето, не само в мидичката и детето изврещя все едно го колим, беше ужасно.. оттогава внимаваме много с тях.

# 631
  • София
Относно почистването на ушенцата на лекциите ни обясниха, че се минават само ушните миди с клечка с ограничител лекичко без натиск и без да се бърка в самото ухо. Нослето го почиствам с впръскване на солена вода при нужда и не всеки път - не бъркам с нищо. На този етап проблем не сме имали - да сме така и занапред. Hug

# 632
Мадам, напълно съм съгласна с това за клечките за уши, и аз никога не почиствам ушичките на бебето.
За аспиратора, също е така, прекомерната му употреба е вредна, но при все , че се използва само ,когато детето е с хрема , мисля, че няма проблем тогава.

Сигурно намираш много разлики с педиатърската школа в Швейцаря и българската Simple SmileСподеляй как е при вас, даже може и по нататък и препоръчаната схема за захранване да пуснеш и аз ще пусна френската.
⅞,  Hug за Валето, милият ми , дано изчезне напълно проблема! Praynig

# 633
Здравейте рядко пиша, но редовно чета, че с две деца си е приключение, а и каката сега се зарибила по едни игри на компютъра и едвам се вреждам и тогава тя казва "Не ми обръщаш внимание" и Crazy , но това е друга тема.
Та включих се за клечките, защото имам опит от каката. Това лято така една събота сутрин "Боли ме ухото, имам боклуци вътре" и аз шах и мат, но минава закуската и се успокояват нещата няма нищо. На другата сутрин се повтаря същото и то как разбирам, тя вече си е голяма и разбира и почва да си говори и да се слуша и казва не чувам, направо се шашнах. Отивам директно при ушен той казва натрупана ушна кал, някой хора са предразположени към по голямо натрупване, изчисти с едни щипци като и бръкна в ухото, то добре че милото е послушно и не мръдна, каза че при малките е по-добре така отколкото промивки. И после два дни капки. И каза че е по добре да не ги чистим ушите толкова често не не обясни защо, а пък и не каза не ги чистите и аз продължих да си я чистя на всяко къпане с бебешки клечки. Сега по Коледа пак така се субажда една сутрин и почва да си говори и да се слуша и "Глухо ми е мамо" Оставяме бебо при майка ми и беж при доктор, този път при друг. Той казва пак натрупана ушна кал, но този път първо два дни капки да набъбне и после промиван е с водичка от доктора. И аз какво да правим за да не ходим на всеки 6 месеца при доктор и той "Ами не и чистете ушите, то което трябва само ще си излезе и подробното обеснение ще се опитам да го преразкажа максимално добре -  ушната кал е естествен защитник на тъпанчето от външни вредители, но като използваме клечките с ограничител те набутват само тази ушна кал навътре, много малко от нея остава по клечката и така ухото си мисли че има нужда от още и си произвежда повече и повече, тя набъбва и почва да ни създава неудобства. И сега не бъркам на нито едната, само каквото е излязло в ушната мида.
Малко стана дълго, но да кажа и за носа. Нашата докторка каза, че прекаленото честото чистене на нослето без да има секрет води до неговото образуване, а като имахме сополки и при моя въпрос за аспиратора, каза че трябва само когао нослето е много пълно със секрет и то само леко отвън да се дръпне, защото има опасност от спукване на капиляри, но аспиратор да кажа не съм ползвала и ням пряк опит.

И да си повторя запитването към ЛЛЛ Прочетох за млечницата, благодаря. Като ходим на консултация ще накарам докторката да я погледне, но предния път имах съмнение че има защото и е бял езика, тя я погледна и каза, че е добре защото няма по небцето и бузките. Но в статията пишеше че при бебето може да няма симптоми. Другото, което е че мен ме боли САМО едната гърда, това забравих да го спомена. Захар употребявам като си хапвам някоя друга бисквита и от време на време по едно редче шоколад, тях мога да ги откажа, но ям жито за кърмата и него май доста го подслаждам, вредно ли е  Embarassed За млечните продукти знам че не много препоръчително, един път на седмица обаче си правя млечен шейк от една чаша мляко с банан. Беба няма обрив по дупето, нито пък аз течение. Има ли друга възможна причина за болката, която между другото напоследък май я няма, но да знам ако пак се появи. Предварително благодаря!!!

7/8  Praynig всичко с Валето да е наред и скоро да се установи какъв точно е проблема, за да може спокойно да си отглеждате момченцето Hug

# 634
Разбира се, че ще споделям, следващия преглед при педиатърката за вторите ваксини е кък края на март и тогава ще я питам подробно за захранването. Simple Smile
Разлики има доста наистина. Примерно аз и давам по 4 капки витамин Д от 10тия и ден, а не по 2 както е в България, може би тукашния не е толкова концентриран, знам ли, на шишенцето ми пише 4500 U.l./ml ??
Тука казват бебета, че трябва да е на 18-19C, на мен ми се вижда студенко и на 21-22С поддържам апартамента. Иначе навън я извеждам от 7мия и ден, всеки ден, -2С беше рекорда и досега Simple Smile
Между другото за къпането аз пълня ваничката с около 30-35см вода, тя е като в басейн и много и харесва. На курса къпаха едно новородено пред нас и ни показа захвата как трябва да бъде, супер удобно е, няма нужда от шезлонгче и я къпя или аз сама, или таткото сам, изобщо няма нужда от двама човека. Ако има желаещи мамчета, ще обясня как се хваща бебето с едната ръка само, а с другата си го къпеш съвсем спокойно. Simple Smile

# 635
B_NADI, потвърждаваш думите ми за чистенето на ушите и на нослето.  Simple Smile
Еййй, момичета това е важно да ви питам, на някоя от вас да и се случва след раждането да и изтръпшат пръстите на ръцете, и то не говоря примерно след спане, което се случва, а ей така и през деня си става. Аз ходих на лекар и ми каза, че това ставало след раждането и е на хормонална основа, имало някакъв нерв, който запушва от време на време карпалния тунел на китката отвътре.... Даде ми едно гелче да се мажа, но не става по-добре.. Sad
Някоя мама да знае нещо по въпроса, pleaseee Simple Smile

# 636
 Мадам, това , което даваш Ювесетрол с Д ли е?  И аз давах също тази концентрация.Сега като се прибера ще се запася с повече витамини, защото при нас витамин Д се даваше до определен месец, после мисля че след 5 се изсписват витамини АДЕС, после флуор с витамини, не помня каква беше хронологията.
В момента имам четери опаковки витамини АДЕС , четох упътването , пише, че стават за новородено но не ми се ще да я тъпча с толкова витамини.

# 637
mari, трябва да ги давам 1 година; ето какво пише точно на опаковката:
4500 U.l. /ml
10ml solution gouttes
Vi- De 3
Cholecalciferol
Дребната заспа дълбоко и ще използвам да и изрежа ноктите, че ме е издрала тук там все едно имам коте вкъщи, а не бебе Simple Smile)) хаха

# 638
  • София
Здравейте, мамчета

Отдавна не съм писала, но от днес съм с нов нотбук /направих си подарък, да си зарадвам душичката Laughing/ и си взех и рутер, та положението е по-добро и мога да се разсейвам с форума

От 1 седмица имам голям пробем с ходенето по голяма нужда и подозирам, че от напъните при раждането са ми се образували и хемероиди  #Cussing out Досега никога не съм имала проблем, ноооооооооо не знам какво се случи
Боря се с дуфалак, но с променлив успех. Май ще търся вариант за някакви пробиотици...Ако някой има опит с тях, нека сподели.

Бях и на прреглед при лекарката, която ме изражда и каза,че всичко е ок, но било рано за профиактична цитонамазка. Чак след 6 месеца можело....
Евала на всички мами, които успяват да излизат с бебовците ппо МОЛове и спа центрове....Аз явн съм много смотана - едва днес успях да се кача за 15мин на кростренажора и да напая коремни преси.....Какк ще влизам във форма, не знам.. Корема ми е като желе  #Cussing out

За къпането - къпем всяка вечер, въпреки, че за мен е голям стрес - бебо реве, страхува се, студено му е колкото и да сме затоплили и после имаме зелено ако....
В тая връзка да ви питам - решите ли бебчовите? И в тея комплектчета, които се продават има и някакви четки, ама на мен ми се струва безумно да реша бебо с това....колкото и косъма да е естествен.
Но пък абелязах, че ако не слагам шампоанче, му се появяват круспи.....Та затова слагам всеки ден този на Себамед

# 639
  • София
ей JOsepha Simple Smile тъкмо се чудех къде изчезна Simple Smile

На мен моя лекар също ми каза, че след 6 месеца ще правим цитонамазка.

Колкото до хемороидите - това е много неприятно. Защо не пробваш да пиеш ХУСК всяка сутрин- това са растителни фибри и на моя приятелка помогнаха.

# 640
dobra Леле милата, дано Гощето е по-добре и да не му се отрази това хранене.
Ели ако искаш дай линк към това захранване и ще го сложа на първа страничка  Peace
Ада къде сиии..... момичета давайте идеи за заглавия за темата, че втора изписваме, а нямам идеи  newsm78

Декемврийски господа и дами с усмивка посрещат своите мами!

Декември 2010 вече е далече -  спи, яде, расте голямо нашето човече!

Декемврийски бебчета се гушат в мама, обичта взаимна е така голяма!

# 641
относното нослето и сополите. ние имаме 2 вида помпи. едната с тръбичка и една обикновена. не ползвам нито едната нито другата. според мен не вършат грам работа. казах ви ползвам пинсетка  дезинфекцирана и когато сополките излезнат малко по на вън с един замах за 1 стотна от секундата го дърпам и излиза целият.. в началото е сух и в края е по мек. носът му се отпушва веднага и почва да диша спокойно.

# 642
  • София
Цвети, тук съм аз  Grinning  ама все не стигах до компа  Hug

Иначе за помпичкита за сополки, както нежно ги наричам  Joy - да ме прощавате ама без тях нямам шанс да изчистя носа на бебо.....Пръскам морска вода и после с 2-3 засмуквания и с помощта на клечка за уши, вадим всичко...
Като го слушам как се мъчи и фучи като възрастен човек и всичко ми се свива.
Аз ползвам една на Чико за 5лв....Струва ми се ок.

# 643
Момичета, как да изпратя материалите, свързани със захранването, така че повече от вас да ги разгледат и ползват евентуално. Може, който проявява интерес, да ми даде мейла си на лични и аз да пращам.

П.С. Само да поясня, че в схемата като втори зеленчук майката е въвела броколи, лично аз го дадох много по-късно, все пак е бобена култура и ми се струваше доста тежко да го давам в началния етап на захранването. Аз не съм спазвала на 100% схемата, някои неща съм променяла в движение, н0 все пак е добър ориентир.

EmbarassedСамо да вметна, че броколите са зелева култура, не бобова....ма то пак същото де - оБразува газове Wink

# 644
B_NADI, потвърждаваш думите ми за чистенето на ушите и на нослето.  Simple Smile
Еййй, момичета това е важно да ви питам, на някоя от вас да и се случва след раждането да и изтръпшат пръстите на ръцете, и то не говоря примерно след спане, което се случва, а ей така и през деня си става. Аз ходих на лекар и ми каза, че това ставало след раждането и е на хормонална основа, имало някакъв нерв, който запушва от време на време карпалния тунел на китката отвътре.... Даде ми едно гелче да се мажа, но не става по-добре.. Sad
Някоя мама да знае нещо по въпроса, pleaseee Simple Smile
След първото раждане започна да ми изтръпва ръката. Даже един път изтървах шишето докато храня малката, все едно ръката не беше моя. Правих рентгенова снимка, гледа я ортопед - нищо. После преглед и тестове с малки импулси ток при невролог - пак нищо. Така и не ми казаха какво е. Отшумя с времето.
Един лекар в случаен разговор каза да пусна изследване на урина за подагра. Аз съм вегетарианка, а то е типично при по-месна диета, така че не проверих в тази посока.

Общи условия

Активация на акаунт