dobra, бебешките клечки за уши са много твърди и могат да увредят ушенцата, а и те като мърдат постоянно е опасно да не се засегне нещо, тъпанчето или недай си боже по-дълбоко си е директно мозъка. Самата ушна кал е естествения филтър и пречиствател на ухото, а с клечките тя само се набутва навътре, което е лошо. Ако се прави някакво почистване трябва да е с памуче и то само отвън ушната мида, без да се бута навътре. Роднината ми педиатърка е ходила сега наскоро на някакъв семинар в Правителствена болница и последните изследвания казвали, че ушите реално нямат нужда от почистване. Аз си направих експеримент да не ги пипам няколко дни и забелязах, че малко по малко ушната кал сама си излиза навън в ушната мида и примерно при кърменето ми е много удобно тогава да и я махам, тя даже е на едни сухи мини парченца. Та така, аз се позаинтересовах за ушите повече след като един път след банята таткото ябно беше набутал малко по навътре памучето, не само в мидичката и детето изврещя все едно го колим, беше ужасно.. оттогава внимаваме много с тях.