Декемврийчета 2010 № 2

• 24 994
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
poli.t, аспиратора не се препоръчва за толкова малки бебета. Аз слагам физиологичен разтвор преди всяко кърмене и 1 или 2 пъти на ден след разтвора и чистя нослето с памук направен като фитилче и като се върти вътре излизат учудващо големи неща за толкова малко бебе. А и плюс това с памука може да се вкара дори 2-3 см навътре в нослето без това да засегне нещо.
Другото супер ефикасно нещо, което оправи хъркането на носа, което звучеше ужасно, аз си виках какво стана с това дете, все едно има синузит и цялото чело и е пълно и едва диша от сополи е слагането по няколко капки кърма в носа няколко пъти дневно. Хъркането спря след 1 ден слагане. Wink
Madame Z, само да споделя, че аспиратор си взех, защото детето ми е с ужасна хрема и цяла седмица неможе да спи спокойно от това, че се дави със секретите, които и се стичат вътре в нослето.

Относно помощта на майки и баби, да тя е незаменима. Но аз съм такава, че предпочитам да не ми се пречкат дълго време в къщата (може да звучи грубо, ама така го чувствам.) То пак си зависи от човека, но както го е казала Добра, като останеш сам, щеш нещеш си по-организиран и
уверен. 
Та мисълта ми е да не се шашкате, че оставате сами, няма страшно, ще се справите прекрасно.
За къпането, аз също къпя всяка вечер. То не че се е изцапала толкова, колкото да доставя удоволствие на бебка. Така и после си спи по-дълбоко и спокойно.
Само да ви се оплача - немога да намеря подходящо време за гимнастика. моята девойка ще излезе с характер. Когато и да се опитам да и направя гимнастиката, тя си стяга ръцете и краката и не се получава. То нали насила нетрябва да се прави, трябва да и доставя удоволствие. Пробвала съм по всяко време на деня, резултатът е един и същ. Може би само когато спи дълбоко е супер отпусната. Само тогава не съм пробвала. Mr. Green

# 616
⅞ ...and Happily Ever After, за аспиратора ми го казваха на курса за подготовка за раждането, след това в болницата педиатрите и акушерките, и моята педиатърка и роднината  ми педиатърка. Едва ли всички казват грешни неща. Просто всичко е още мн нежно и деликатно и всяко едно неправилно докосване на нещо може да се превърне в сериозен проблем. А бебета шават постоянно, поне моята и просто няма начин да ги накараш да стоят неподвижно, за да е сигурно с аспиратора. Недей да вярваш на всичко, което пише на листовките. Все пак това си е бизнес и никой няма да ти продава продукт, който е за "0+" и вътре да пише, че все пак това крие рискове за ползване при новородени. Затова аз лично се доверявам на педиатрите с десетки години опит, а не на компании производители на детски колички и т.н., които ей така между другото правят и аспиратори за бебета.

За кърмата в носа при моето бебе помогна веднага, затова го споделих. Други методи да се спре хъркането е бебето да се слага да спи под наклон от 45 градуса, както и да не е мн сух въздуха в стаята.

Добре де, ама аз пак не разбрах защо да не се ползва? Какво ще му стане? Милсех че имаш някакво точно обяснение. Ти ползвала ли си за да знаеш как точно действа? Не се доверявам на листовки, но пък да ти кажа на педиатъри още повече! Особено за тях има най-различни с коренно различно мнение по много въпроси, което за един лекар е смешно. Те даже не са адекватни и за ваксините, а какво остава за един аспиратор. Всички майки, които познавам ползват аспираторите и по-добре него, отколкото да не може да диша детето. За първи път чувам някой да каже че е вреден аспиратора, но все пак не искам да споря, може и да има нещо вярно, то вече човек да не знае на какво да вярва.

Поли, гимнастиката я правя обикновено след масажа, тогава Вальо е отпуснат, пробва ли? Освен че не всеки път ми минава номера, защото наблягам повече на масажа, а той нали е нетърпеливко и много много не обича да седи дълго легнал по гръб. А колко пъти ме опикава няма да казвам  Mr. Green

# 617
За аспираторите, не мисля, че са вреди , щом ги продават навсякъде, и дори в чужбина, където контрола на вредни стоки е много...много строг.
Ето например за вибрациите при шезлонгите, понеже не са доказали действието им върху бебетата, всички европейски произвотители от рода на Бебе Конфорт, Пег перего и др спряха производството им с вибрации, останаха само американските производители- фишър прайс и китайските производители.

Та за аспиратора, вредна е честата му употреба, чела съм , че изсмуквал и част от лигавицата в нослето, в предвид крехката му структура.Но все пак той се употребява само при нужда.

# 618

Добре де, ама аз пак не разбрах защо да не се ползва? Какво ще му стане? Милсех че имаш някакво точно обяснение. Ти ползвала ли си за да знаеш как точно действа?

Има една идея истина в това, че не бива да се прекалява с помпата. Но пак говорим за прекомерна употреба, а не при нужда.
Доколкото си спомням дърпането с помпа оказва влияние на налягането в ушите, но като не знам подрбности не смея да съчинявам. Трябва да се пита УНГ. Аз утре съм на консултация с педиатър и ще проверя. 

Да се оплача тази нощ какъв ужас преживяхме. Предната нощ мъжа ми размрази 1 пликче кърма и половината така си остана на бар плота. Уж щях да го хвърлям, но съм забравила  ooooh! Та снощи той реши да ме отмени, а аз  да поспя. Изрично му казах да ме събуди за следващото хранене, за да дам прясна кърма. Подчертах, че не искам да давам пак размразена, но без идейна връзка със старата порция.
Събужда ме към 4 часа и гордо обяснява, че е хранил 2 пъти детето  Shocked Попитах го как 2 пъти като му изцедих само  за едно хранене! Е, сещате се - ползвал пликчето със стара кърма  #Crazy Тя е престояла в доста топлата кухня над 24 часа. Изпаднах в истерия, дръпнах един рев, после скандал - не мисли ли този човек  #Cussing out паралелно се обадих и в педиатрията на дежурен лекар да обясня какво е станало.  Жената ме успокои само да наблюдавам изпражненията.  Не мога да опиша колко треперих, слушах му дишането, изкарахме до 7 часа с бебо на рамо. Даже приготвих 1 чанта с багаж за малкия в случай, че се наложи да тръгнем спешно към болницата.  Слава богу нищо лошо не стана  Praynig Но още съм на тръни и ми се ревееее. Чудя се кой е по-голям шемет от двама ни - аз, че не изхвърлих пакета или той, че без да мисли го е дал  ooooh! Оххх, това ще ни е такава обица на ухото  Tired

# 619
Dobra, 24 часа на 22 'С млякото няма да се развали, поне прясното  Thinking И най-вероятно ако му е дошло много времето на стоене навън, Гого да се подриска. Аз така си мисля...

poli.t , аз правя на малчо само масаж и гимнастика с краката - към коремчето, за да излезнат газовете. За по-сериозни занимания ще чакам 3-я месец.

# 620
Dobra, 24 часа на 22 'С млякото няма да се развали, поне прясното  Thinking И най-вероятно ако му е дошло много времето на стоене навън, Гого да се подриска. Аз така си мисля...

уви не  е прясно, а размразено от фризера  Tired
вече ака веднъж, но му дойде добре, че се беше запекъл.
надявам се да няма други последствия  Praynig наблюдавам го и чантата стои стегната ....

# 621
Dobra  това си е голям стрес и кошмар -добре,че нищо му няма на малчо Praynig
по въпроса със замразената кърма -и аз имам пълен фризер за извънредни случаи ,само че от както разбрах от една позната дето работи в спешното за случай на бебе едвам спасено с разстройство ,на което било давано точно такава кърма , си мисля,че няма да послея да му дам ,ако се наложи
както каза майка ми -кърми ,докато имаш -пък като нямаш-нямаш -няма да се свърши света...
купила съм си една кутия АМ ,ако нещо стане мисля от нея да дам-дано не се наложи де

# 622
waww,  момичета, много остро реагирахте за моето изказване за аспиратора... А аз го казах, само и единствено с добра умисъл да ви кажа, че реално това не е толкова безобидно нещо и трябва да се внимава. Аз съм в чужбина и именно тук навсякъде го казват това, същата работа примерно е за бебешките клечки за уши, но както и да е няма да отварям и за тях темата, че ще има разгневени мамчета, а трябва всички да сме спокойни, за да са спокойни бебчовците и да растат щастливи. Simple Smile

# 623
Момичета, как да изпратя материалите, свързани със захранването, така че повече от вас да ги разгледат и ползват евентуално. Може, който проявява интерес, да ми даде мейла си на лични и аз да пращам.

П.С. Само да поясня, че в схемата като втори зеленчук майката е въвела броколи, лично аз го дадох много по-късно, все пак е бобена култура и ми се струваше доста тежко да го давам в началния етап на захранването. Аз не съм спазвала на 100% схемата, някои неща съм променяла в движение, н0 все пак е добър ориентир.

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 12:29 от elli_g

# 624
  • Морска приказка
dobra Леле милата, дано Гощето е по-добре и да не му се отрази това хранене.
Ели ако искаш дай линк към това захранване и ще го сложа на първа страничка  Peace
Ада къде сиии..... момичета давайте идеи за заглавия за темата, че втора изписваме, а нямам идеи  newsm78

# 625
waww,  момичета, много остро реагирахте за моето изказване за аспиратора... А аз го казах, само и единствено с добра умисъл да ви кажа, че реално това не е толкова безобидно нещо и трябва да се внимава. Аз съм в чужбина и именно тук навсякъде го казват това, същата работа примерно е за бебешките клечки за уши, но както и да е няма да отварям и за тях темата, че ще има разгневени мамчета, а трябва всички да сме спокойни, за да са спокойни бебчовците и да растат щастливи. Simple Smile

Споко, няма проблем, понякога написаното изглежда остро, нали на мен все ми казват че така пиша, знам че за добро го пишеш, аз се подразних от това че ми омръзна всеки различно да казва и както писах в предният пост че един доктор казва едно, а друго точно обратното-как тогава да имаш доверие в такъв. А ако често се използва аспиратора то е ясно че ще има проблем. Аз моя го ползвам когато Вальо плаче от запушен нос, но няма хрема, да не обяснявам сега че е дълго и широко.

А ти в коя държава живееш, е за това поне ти завиждам .

Добра, дано му няма нищо на Гошето... милата, чак багажа си приготвила!

Надявам се не досаждам с нашата история с Вальо, ако е така, моля не четете надолу.
Тази сутрин рано пак скочихме от леглата на пожар, и понеже решихме че не можем да чакаме оная докторка да и свърши отпуската първо отидохме до една частна клиника (където след дългият разговор и обяснения доктора даже не ни иска парички) , оттам ни пренасочиха към детски хирург в държавната, прегледаха го обстойно ПАК и в крайна сметка се оказва че освен да го наблюдаваме и да не оставя без надзор друго няма какво да се направи. Евентуалното съмнение е че има една тръба между трахеята и хранопровода, която зависи под какъв наклон е, много рядко е това заболяване и се отстранява само оперативно. Но при него не се знае дали е това, доктора каза че имали такъв случай с тяхна колежка от отделението, т.е. някоя от сестрите там детето и е било така и диагнозата много трудно се установява при малки бебета, на нея и е трябвало година и половина преди да пристъпят към операция, защото не може да се потвърди. Пие се една каша и на рентгена се гледа откъде минава кашата, т.е. какъв е пътя на храната, но и това не е гаранция тъй като и да има отвор в тази тръба може в момента на прегледа не мине кашата оттам. Обясних го малко опростено, на нас доста време ни го обясняваха,засега няма да му правят това изследване, ако продължава често така и особено след захранване с по-консистентна храна тогава. Все пак облъчването с рентген не е безобидно и ще го правим само в краен случай.

Остава само прегледа с ехограф на мозъчето, понеже и оттам се установявали някакви неща, който ще бъде може би другата седмица. Дано няма там нищо, че ще се побъркаме вече. Доктора каза да му се радваме, сега му е времето, да го гушкаме много, да спи при нас даже и постоянно да го следим неотлъчно. Да ви кажа такъв преглед и обяснение от доктор не бях очаквала, най-накрая срещнах чисто човешко отношение. Да не говорим че ЛЛ даже не ми даде направление, след като другата лекарка каза да изискваме, а тя нашата сметна че нямало нужда  Twisted Evil  . Е за това доверие на ЛЛ нямам и няма и да имам. Точно пък нашата изобщо си няма представа.
Хайде по-късно след моя преглед ако има нещо ще пиша.

# 626
по-добре сподели с нас и за клечките.
хубаво е да се обсъждат подобни теми, за да не сгафи някоя мама от незнание.
а това, че коментираме е нормално, все ще научим нещо  Peace

# 627
  • София
здравейте, мацки.

7/8 всичко звучи страшно, но по-добре да се мине по този път и Валето да се оправи . Стискам палци.

от няколко дни се опитвам да ви разкажа как хванахме цаката да не плаче Гоги, когато го вадим от ваничката след къпане. Значи в момента на ваденето го увивам с памучна пелена и хавлия и таткото гу гушва за малко, а не го оставяме веднага на повивалника както досега. През цялото време ние с таткото пеем песни - всякакви Grinning вчера бяхме на вълна български патриотични песни като Питат ли ме де зората Simple Smile. Общо взето вече е много смешно, а то детето ни гледа и какво ли си вика" Тия моите родители съвсем се смахнаха". Важното е че имаме резултат и той се отпуска, неплаче и гука по време на всички процедури след къпане Simple Smile.

# 628
  • хасково
Zdraveite, mami!

Molq vi da podkrepite dy6terq mi Alexandra (bebe avgustin4e) v tozi konkurs Smile

Prosto trqbva da kliknete na link-a http://photos.parents.com/cutekid/04/2011/36 i da glasuvate (vote for me)

Dnes e posledniqt den ot glasuvaneto i izostavame s okolo 100 glasa ot pobeditelq.

Neka napravim taka, 4e edno bylgar4e pobedi sred vs4ki tezi amerikan4eta.

Blagodrq vi ot  syrce! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Имаш 2 гласа от мен дано да успеете

# 629
Уфф 7/8 измъчихте се с Валето, но всичко трябва да се провери и да се установи точно от какво е, за да се назначи ефективно лечение или каквото там трябва и да се оправя бързо детенце. Стискам палци  Hug

Общи условия

Активация на акаунт