Декемврийчета 2010 № 2

• 25 125
  • 726
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте!
Monkas Успокой се  Hug Добра е права че щом докторите са преценили значи така трябва.Колкото до антибиотика не се притеснявай ние сме на 1 месец,а вече пихме 2  антибиотика и сме добре.
Вчера бяхме на консултация,качили сме за 1 месец 1060г и сме пораснали с цели 6 см.Сега сме големи колкото едно новородено  Grinning 3260г и 52см. Ваксината я понесохме доста добре,почти не е плакала.Снощи бяха малко викове но сигорно защото не я искъпахме и й беше странно  Simple Smile Иначе е ок.Стояхме и на вън около 15мин,че на мен ми беше студено,а и не сме излизали за повече,до преди 2 седмици бяхме болни.
За кг свалила съм 10кг и ми остават още 3-4 поне че иначе ще стана много слаба.Аз сега съм 51кг.Но с моите 153см...но коремче имам още  Whistling
Ние също изяждаме по 120гр.
Мари аз попитах нашата дакторка за Деавита,каза че няма проблем ако е един път и да не се дава няколко дни.Как сте всичко е ок нали?
Е хайде приятен ден от мен за сега!

# 76
Добро утро!

Вальо продължава да повръща на фонтан. Вчера на прегледа при невроложката си знаех че нищо няма да стане, проверява му рефлексите, ама и то пък какво друго може да направи, каза че щяла да го наблюдава и да ходим често.

Напомням пак за колажа, няма още 40 снимки качени.

За колажа качвайте снимки на бебчетата   тук .
Снимките желателно да са добро качество и близък план понеже малко ще се смалят и да се виждат ясно бебчетата! Пишете също името на детето и ника на майката.
Засега крайният срок е 31. януари, после започвам колажа и след като е направен за добавянето на ново бебче е по трудно.

# 77
Ха! От магазин Ново бебе ми чопнали ревюто на количката и си го публикували в сайта, че и на страницата на Ландера във фейса  Joy  Че написали даже и "клиент от Русе"

# 78
Бени, благодаря , че ни мислиш и , че си попитала педиатъра си Hug
Добре сме , явно наистина еднократно даване на висока доза не е опасно.
Не знам какво да правя с това пъпче, как няма да излезе тя нашата постоянно се надува и напъва.Има ли някой също така с излязло пъпче?То е едно като червено топченце , понякога видждам и някакъв секрет.Те в Токуда ми бяха казали, още като не беше паднал, че няма да се прибере, ще се наложи да се лепи.Аз си взех антибактериални лепенки за пъпче от аптеката и се чудя дали е добра идея да сложа една newsm78

⅞ .., харесали са галерията ти Grinning
За колажа изчаквам да щракна малката усмихната.

# 79
  • Нюрнберг, под високото небе!
Добро утро!
7/8 сега какво остава- да се наблюдавате вкъщи ли? Много ми е странно, като знаят какъв стрес е за майката- нищо не ви казват- нито как да се спре, нито какво следва, нищо... Много ви стискам палци нещата да се поуталожат и Еалето да спре да повръща така, и ти са ди спокойна  Hug
Monkas, в сигурни ръце сте. Няма как да не се безпокоиш, но дишай дълбоко, ще отмине. Има си специални антибиотици, които са за бебенца, не вярвам да ви предпишат нещо опасно. АБ е изписан, за да ви помогне!
Майчета от София и от другите градове с грипна епидемия- ще излизате ли на разходки? Ние сме навън по около 2 часа, само двечките сме, но не знам дали да звъня на Педи да я питам... Таткото ни е болен, ходи вкъщи с маска, яде отделно, спи отделно...
Никид, благодаря за линка! Нашият татко преди месец спечели кученцето в Била, отиде да купи оттам памперсите, защото бях а на промоция Simple Smile Сега си седи в кутията и ще чакаме бебка да стане на 6 м. Simple Smile
anich88, и аз доста четох за солариума, от години не ходя, но ми беше интересно. Мисля, че за бебето ще има по-малко вреди, отколкото мазане с автобронзанти и т.н.

# 80

Не знам какво да правя с това пъпче, как няма да излезе тя нашата постоянно се надува и напъва.Има ли някой също така с излязло пъпче?То е едно като червено топченце , понякога видждам и някакъв секрет.Те в Токуда ми бяха казали, още като не беше паднал, че няма да се прибере, ще се наложи да се лепи.Аз си взех антибактериални лепенки за пъпче от аптеката и се чудя дали е добра идея да сложа една newsm78

Нашият си е изскочил, но без червеното топченце и секрет. В Токуда ми казаха, че няма да се прбере напълно, педиатърката каза, че ще слагаме лепенки, обаче аз уж чаках инструкция да ми каже кога. Още сега ще си впиша във "въпросника", като отидем на консултация, ще я питам.
Защо ги режат толкова дълги, аз преди не бях виждала такъв пъп... Хич не искам да я лепя с лепенки, 100% ще й е неприятно или ще се обрине Sad

# 81
mzorizaver , вашият изпъкнал ли е или изкочил?Не се притеснявай за лепенките , те са специално за това.

# 82
==========Сополките са средно гъсти с кафеникаво-зеленикъв цвят. Има и зеленикави гурлички, но те са малко от преди това. За тях й капя кърма в оченцата и като че ли се оправя. Не знам, дали е  хубаво да се слага кърма в нослето. Вие имате ли информация по този въпрос?
Не може да се изчисти езичето и от "млечка". ........

Изчетох доста в нета на тема кърма в очичките и попаднах на информация, че може да е много опасно. Кърмата е богата на вещества, които само подхранват бактериите. Може да си докарате беля. Вярно, че едно време така са лекували, но съвременната медицина има друго виждане. .... Жалко, че някой лекари все още препоръчват този метод, без да е проверено с микробиологичен секрет от какво естество е проблема.
Надявам се, че не те стряскам, само споделям и дано е от полза.
Да оздравявате бързо и мама да е спокойна  Heart Eyes

Педиатри нениформирани колкото щеш. Все още се изпсва глюкоза, отдавна отре4ена, вода със захар, захранване преди 6ти месец , и ако не си прочел нещо по въпроса се доверяваш сляпо.
Ето една много хубава статия на Бу по въпроса: В час ли са  … 0;те?

# 83
mzorizaver , вашият изпъкнал ли е или изкочил?Не се притеснявай за лепенките , те са специално за това.

Мари, ще се опитам да го обясня- отрязан е по-дълъг, поприбрал се е, но не напълно. Стърчи няколко мм над кожата и Педи каза, че ще му слагаме лепенки, защото няма да се прибере. Но няма секрет, особен цвят или т.н.

# 84
  • при моите любими
mzorizaver, mari и на дъщерями - родена в Токуда, пъпчето и има топче посредата. Не и беше много изкочил и нищо не слагах тогава и с времето сам си се прибра. Но разбира се при всички деца е различно, но явно там имат практика така да ги режат и "връзват" и да стават на топче. Сега от Окръжна на Йоан беше "вързано" по съвсем различен начин.

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 11:03 от cydonia

# 85
cydonia ,mzorizaver, благодаря за отговорите, при нас явно се е отворил и е изкочило това червеното топче има и секрет, продължавам да слагам топоцин, трябва да попитам педитаъра дали да промивам със спирт.

# 86
  • Шумен
Monkas не се притеснявай всичко ще мине, макар че на майките е дадено да се притесняват.....

Относно хапването на бебчетата , ние сме изцяло на АМ и вече си хапва по 100 ml. Познавам детенцето си , ако е неспокойна ще увелича , но засега и стига. До скоро си хапваше по 90 , но увеличих , че нощно време не и стигаше!

# 87
пишя с 1 ръка, изинети за грешките.

мари и нашия пъп е изкочил.  препоръчахо ми консултация с детски хирург в пирогов.  скоро ще ходим.

# 88
Добро утро!

Вальо продължава да повръща на фонтан. Вчера на прегледа при невроложката си знаех че нищо няма да стане, проверява му рефлексите, ама и то пък какво друго може да направи, каза че щяла да го наблюдава и да ходим често.

Светле, не искам изобщо да те притеснявам, но на наши съседи бебчето повръщаше така на фонтан и го водиха на специалист гастроентеоролог. Имше запушване на пилора, след това се оправиха нещата. Защо не го заведете на такъв за всеки случай?  Hug

# 89
Май всички от Токуда сте с такива пъпчета? Да не би да има някой схванат там в ръцете?

Калина, ние при такава лекарка ходихме, аз писах преди че сме с диагноза Рефлукс. Но това не е такъв проблем колкото това че спира да диша и не може да си поеме въздух и това все докато спи. Затова бяхме на невролог, ама нали сме тъпа държава и никой не може да ти даде адекватно обяснение. Единствено казаха че ако продължава още (не знам колко още обаче, вече повече от 6 пъти ни изправя на нокти, даже и не ги броя вече) ще му правят снимка на белият дроб- единственото обяснение е че там постъпва мляко и 99 % е свързано с рефлукса. Но понеже не е желателна такава снимка се прави само в краен случай. Но аз съм наумила тази седмица и при друг лекар да отидем. Нали знаете как се притесняват родителите и ще направим каквото можем. Препоръчали са ми добри лекари (уж) и ако трябва всички ще ги обиколим.

Това да виждаш как детето ти не диша и посинява да не се случва на никого!  Cry

Бебешондел, много хубава статия! За глюкозата и аз не съм давала, тя няма нищо общо със жълтеницата. Наистина все още има много педиатри, които изобщо не са в час и живеят май още в комунизма. А най ми е смешно това за "изплакването" на устата  и как кърмата предизвиквала млечница. Аз съм много против бабешките неща, защото за мен те са точно такива- капене в очите на кърма, даване на вода със захар, да не говорим как ме дразнят червените конци, магиите и "премиването през метла"  Joy Надявам се не обиждам тук някои мами, защото виждам че ги правят тези неща, но за мен са по скоро вредни отколкото полезни. Живеем в 21 век  Thinking

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 13:05 от ⅞ ...and Happily Ever After

Общи условия

Активация на акаунт