Декемврийчета 2010 № 2

• 25 014
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
KalinaZ хубаво искаш да става на 3-4 месеца, ама времето толкова бързо ще мине, после ще искаш пак да е малка. Ех сега къде и моята дъщеря да е бебе....  Wink
Peace
Напълно подкрепям. Колкото по-големи стават, толкова по-трудно става
ей напълно сте прави... и на мен как ми се иска Ники сега да е пак бебче  Simple Smile

Вярно в началото времето, като че ли е спряло и не минава,но в един момент докато се обърнеш и децата вече са големи. А за проблемите, съпътстващи отглеждането им мога само да кажа -колкото по-големи стават,толкова по- големи са и проблемите Simple Smile кво да се прави...стават по- изобретателни.
Аз тази сутрин влизам да се оплача МНОГООО..
Първо баткото ни е болен Sad Направо вчера се разкъсах, от едната стая в другата, ту единя,ту другия иска нещо. Цял ден не успях да седна... но зора продължи и през нощта. Тъкмо нахраних Алекс и заспах и баткото иде носейки се...като го пипнах и гореше. Та айде давай на него лекарства, докато заспи и тъкмо заспах и човека реши, че е време да яде. А бяха минали само 2 часа от предишното. та и това ми е малко притеснено, защото нощно време яде толкова начесто... Съответно ми запива и на гърдата без да си е доял като хората и влизам в един омагьосан кръг. А  немога да го събудя с нищо, като стисне устни и край, нищо не е в състояние да го накара да си отвори устата. Май ще е по-злояд от брат си Simple Smile

За вит Д-то - аз започнах гадния Деавит на 20тия ден по една капка. Казвам гания, защото му го давам с голяма неухота, но и там така ме е яд. Още декември почнах да поръчвам на разни познати от чужбина да ми донесат вит Д3 и всички се биеха в гърдите как само да родя и веднага... само да ми потрябва нещо да се обаждам. Е сега се обаждам, че дори и нахална ставам, а вит Д си нямам. Викат ми да бе да имам го предвид и до там. Честно писна ми да звъня, на мен сега ми трябва, а не след 1 година ама явно всички са твърде заети Sad Дори и на кръстницата на Ники, която е командировка сега в Испания й споменах и тя обеща да купи, но познайте преди да замине дори не се обади да пита какво точно трябва да се купи. Е не чакам и да донесе. Пууу аман от познати и приятели. Добре че беше един колега на мъжа ми да намери в една аптека Деавит, че сигурно и него нямаше да имам сега. Та да ви питам, някой знае ли дали непременно трябва сутрин да се пие този Деавит??? Четох листовката , но там не пише нищо...а аз забравям сутрин и го давам като се сетя. Вчера примерно в 14:00 го дадох. Някой знае ли дали наистина има значение кога ще се дава ??? Значи аз и така разсъждавам - ние ядем през 3 часа ,та през нощта и по-често т.е. нямаме празен стомах... тогава има ли някакво значение ??? Simple Smile

За очите да питам. Ние бяхме с конюнктивит от болницата и капах Тобрекс и мина. Обаче от няколко дни пак започна да се събира в ъгълчето на окото като гнойно гурелче. То на нас това око ни седи постоянно влажно, все едно плаче. Четох, че това е от не добре затворен слъзен канал. Но пък тези жълтеникави гурелчета дето се образуват ме тревожат. На очен лекар не ми се иска точно сега да го водя, а педиатъра ни е затрупан с работа и съответно не си вдига телефона, та и при него трябва на място. Дайте съвет какви други капки бих могла да капя докато отидем да го погледнат ??? Jojolinka , Dobra на вас какво ви изписаха...???

За дрешките не мога да кажа, че са ни омаляли, но аз бях купила и по-големи, т.е. 22р-р по бг или 56 Simple Smile Не съм взимала нищо за новородено, защото бях сигурна, че ще е по-големичък  Mr. Green Та всичко ни става, но пък забелязвам, че памперсите вече ни малеят ( с 2-ка сме ). А имам почти цял пакет от 94бр още. Та да видим дали ще

успея да го изразходвам Thinking

И това време пусто ме дразни... как може да е такъв студ. А иначе има супер готино слънце ето и сега така пече през

прозореца, а трябва да държа децата в къщи Sad Голяма мъка ми е .

Ох аз май от недоспиване и вече се дразня на всичко. Най-гадното е че не се виждам с никой и съответно или на

баткото си го искарвам или на таткото. А те милите не са виновни Sad Май трябва да отида на пазар , че да си изкарам

яда на някоя продавачка, че да се успокоя.

А и друго да помоля - дайте някаква рецепта за погача, че ни предстои другата неделя , а искам да се упражнявам

преди това Simple Smile

koqto за повръщането и при нас го има от 2-3 дни. Като полежи повече и не спи и повърне малко пресечено мляко. Аз

така знам - ако не е на фонтан знаи всичко е наред Simple Smile

Сега да ви се похваля, може и да кажете, че ни е рано и си въобразявам, но и моят сладур като го преобличам и му говоря така ме гледа в очите и ми се хили... Много е сладък. И се опитва да ми говори, е не казва още Агу, но наподобява... Та така ... Айде че стана дълго ...

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 09:41 от mama_Iva

# 406
Мама Ива, искам да ти пратя ЛС, освободи малко място Simple Smile

# 407
:
Мама Ива, искам да ти пратя ЛС, освободи малко място Simple Smile
Готово:)
Сори ако ви се стори малко странен поста ми, но нещо половината изречения ми се бяха изтрили ... Simple Smile Така е като пиша и кърмя  Embarassed Embarassed Embarassed

# 408
Момичета здравейте.
Аз май нещо настивам.Знаете ли какво може да се пие при настинка при положение,че се кърмим?
Например Витамин С дали може да се пие?
А портокали и лимони с мед?Изобщо какви лекарства са позволени?

МАМА ИВА на нас Деавита ни го изписаха да го приемаме по обяд,а не сутрин при първото хранене,защото така се усвоявал по добре от организма.Аз обикновено го давам около 12-14 часа.Бързо да оздравее баткото.

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 10:20 от kup74

# 409
Добро утро мами !Днеска съм свежарка,че имах отмяна за едно две кърмения и направо съм на върха не бях спала с дни.Нашата първа консултация беше отмененна и сега имам толкова много въпроси и всиччки без отговор но  наи-вече исках да знам как наддава малкия.Реването при нас все още е на линия и снощи вече и аз ревнах.Имам един може би странен въпрос нормално лие  20 дневно бебе да си държи главата изправена,не за много дълъг период но го прави често когато го уригвам притеснявам се чесно казано  newsm78 Мами пила ли е някоя от вас чая на Хип за подобряване на лактацията???

# 410
mama_Iva Тобрекса ни го изписа личната ,но очната каза да го сменя с Офтакуикс.Изкапахме и тях но има още и вчера взех едно мехлемче Флоксал и едно лекарство което се приготвя в аптеката и не знам име,но на рецептата пише Коларголи,което прочетох в нета че е съставка за приготвяне на лекарство,а другите не ги знам,но аз не те съветвам да ги ползваш,защото ние може да не различаваме симптомите,но те да са различни и лекарствата които може при теб и да не са необходими,но може и да са различни.

beboranka8730 Аз пих чая и отдавна сме на АМ  Mr. Green ,други са ми казвали че действа,но момичетатакоментираха по-нагоре за някакър другч ай който имал много добър ефект.

# 411
Здравейте! Днес моето мишле много отчетливо каза "агу"  newsm18
Да попитам: взех си такава четка http://www.ibebe.bg/kozmetika/axesoari/bebeshka-chetka-i-greben-sin-chicco.html - с какво да почистя/дезинфекцирам преди да ползвам?
И на мен ми омръзна това студено време...при нас тук по обед е около 2/5 градуса, но навсякъде има кашлящи и смъркащи и не смея да си покажа и носа навън...
И на мен ми се случва да имам болка вътре в гърдата - нещо като боцкане...кърма вече имам много малко и изцеждам около 100 гр. за деня...давам като лекарсво Tired
От няколко дни  спортувам newsm39 и започвам да се чувствам по-човешки...
Лек ден и много  Hug

# 412
Момичета здравейте.
Аз май нещо настивам.Знаете ли какво може да се пие при настинка при положение,че се кърмим?
Например Витамин С дали може да се пие?
А портокали и лимони с мед?Изобщо какви лекарства са позволени?

МАМА ИВА на нас Деавита ни го изписаха да го приемаме по обяд,а не сутрин при първото хранене,защото така се усвоявал по добре от организма.Аз обикновено го давам около 12-14 часа.Бързо да оздравее баткото.

Мила и аз прекарах тежка настинка!Педи каза да си пия фервекс и витамин  C дори ми предписаха антибиотики си пих.Само ако вдигнеш температура над 38 е нежелателно да кърмиш,затова си следи температурата!!!Упсех мила и дано бързо се оправиш!  bouquet Hug

# 413
хихихих Беборанке не се притеснявай и моята Викторийка от много рано почна да си държи главата изправенка,много ми е жилавка милата.Споко явно децата се развиват добре.Дори сега сме на месец и половина и почти винаги когато е по коремче легнала или след ядене когато я вдигна за уригване и е изправена главата като на голямо човече.

За гриповете много се пазете момичета.Аз четох статия ,че небива да се преустановява кърменето когато майката е болна,напротив така се изгражда имунитет.А относно лекарствата може да се пие парацетамол ако има температура,витамин Ц ,чайове-най-добре от лайка,защото като се отдели в кърмата спомага и за облекчаване на коликите.А иначе има много лекарства които са съвместими с кърменето,но трябва да се консултирани с лекар Peace

# 414
  • Германия
E  добре де, ти хвърли бомбата и после има случаи и т.н. Разясни по подробно като си тръгнала пък ние ще си направим извод, ако трябва на лекар да отидем. Поне моята болка понякога не е малка, сега и за това да се притеснявам.... Как да различаваме кое е слизане на кърма, кое е друго?  newsm78

KalinaZ хубаво искаш да става на 3-4 месеца, ама времето толкова бързо ще мине, после ще искаш пак да е малка. Ех сега къде и моята дъщеря да е бебе....  Wink
Аааа не, Пепеляшка бомби не мята, най-много метли..или прахосмукачки  Mr. Green
Хайде сега да опишеш къде точно боли, как боли, кога започва и колко време продължава.
 Peace

# 415
  • София
Майчета, страшен запек имам аз. Дъвча Биогайа и разтварям Трансилан, но не помага.

Мисля, че KalinaZ беше писала за някакво сиропче, ако не се лъжа....
Цялата бременност не съм имала проблеми, а сега се почна - ега ти!  ooooh!

# 416
Имам един може би странен въпрос нормално лие  20 дневно бебе да си държи главата изправена,не за много дълъг период но го прави често когато го уригвам притеснявам се чесно казано

Ние също си държим главата изправена може би от първата седмица. и баткото беше така. Щом сами го правят няма страшно. Hug Hug Hug

# 417
Здравейте, момичета!
Присъединявам се към поста за отглеждането - да се наслаждаваш на всеки миг израстване на детето е повече от подарък, защото наистина растат като гъбки. Колкото по-големи са, толкова повече предизвикателства изникват. Наслаждавайте се максимално на всеки един миг прекаран с детето и не бързайте да порастат.  bouquet
Отностно изправената главичка: И двеме ми дечица си я държат от първия месец изправена.

# 418
Да попитам: взех си такава четка http://www.ibebe.bg/kozmetika/axesoari/bebeshka-chetka-i-greben-sin-chicco.html - с какво да почистя/дезинфекцирам преди да ползвам?

# 419
Моето бебе също може да си изправя главичката, още в края на 1 месец започна. Освен това се опитва и на краката си да стъпва, но ние го придържаме и само това го спира!

Тази сутрин се събудих с температура - 37.2, имам хрема и се притеснявам за това, защото кърмя. Ибупрофена не ми действа добре. Знаете ли какви други лекарства са разрешени за кърмачки? Най-вече ме е страх да не го предам на детето, а след седмица му предстои и ваксинация.

Саб Симплекса за коликите не ни действа вече много, някой пробвал ли е Колийф и как действа? Днес мисля да му взема и Нърс Харвис.

Вие пиете ли някакви витамини за кърмачки и какви?

Общи условия

Активация на акаунт