Декемврийчета 2010 № 2

• 25 056
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
а докато кърмите с една ръка ли пишете? Laughingили имате метод да ползвате двете ръце?как точно?аз като го кърмя и понякога съм пред лаптопа и пиша с една ръка и сдругата го подпирам но ми е много неудобна позата Confused
хора вие кога хапвате аз все не намирам време да хапвам. ей ,права хапна 2-3 хапки от нещо и търча като луда  Tired newsm78

моето бебе от време на време повръща на фонтан. случвало се е около 2-3 пъти. лошо ли е това?

искам също а попитам кога бебетата спират да се оригват.
и когато вашите бебета спят вие също ли спите или какво правите през това време?

# 526
anna84, аз съм мамата, чието бебе е с разстройство - би ли пуснала пак линка към статията, защото този който си публикувала не се отваря.
Благодаря!

kolibka, и ние имаме пухкави крачета, но мисля че това е нормално за всяко бебе.
Режим е силно казано, че имаме. Но малката започна да се храни долу-горе около едни часове през деня, но не винаги; а през нощта прави по 4-5 часови паузи, но винаги са по различно време.

Относно почивката: за море в Созопол, пишете и нас. С мъжа ми сме заедно от 10 години и никога не сме пропускали поне за ден-два да сме лятото в Созопол.
Планирала съм един уикенд на пролет в Румъния, че и ние да се запишем най-накрая в двореца на граф Дракула.

Някой чувал ли е отзиви за ваксината ROTARIX - тя е против ротавивирусен гастроентерит. Нашето педи ни предлага, ако искаме да я сложим на дребосъчка. Препоръчителна била и трябва да я закупим. Сега се чудя дали си заслужава.

# 527
а докато кърмите с една ръка ли пишете? Laughingили имате метод да ползвате двете ръце?как точно?аз като го кърмя и понякога съм пред лаптопа и пиша с една ръка и сдругата го подпирам но ми е много неудобна позата Confused
хора вие кога хапвате аз все не намирам време да хапвам. ей ,права хапна 2-3 хапки от нещо и търча като луда  Tired newsm78

моето бебе от време на време повръща на фонтан. случвало се е около 2-3 пъти. лошо ли е това?
С възглавница за кърмене  Wink

# 528
Да напомня пак или може някой да е изпуснал покрай грижите за бебчовците:

За колажа качвайте снимки на бебчетата  тук .
Снимките желателно да са добро качество и близък план понеже малко ще се смалят и да се виждат ясно бебчетата! Пишете също името на детето и ника на майката.
Засега крайният срок е 31. януари, после започвам колажа и след като е направен за добавянето на ново бебче е по трудно.

Recito имаш 2 снимки , коя да слагам за колажа- която аз си избера ли?  Hug

Има бебчета без имена, едното го познавам-Гошко на Добра, а другите са тези:
http://dekemvri2010.snimka.bg/baby/snimki-za-fotokolaj.563759.22202439 ако не се лъжа на Беборанка
http://dekemvri2010.snimka.bg/baby/snimki-za-fotokolaj.563759.22197283- този бебо не го познавам  Blush моля да каже кой е
http://dekemvri2010.snimka.bg/baby/snimki-za-fotokolaj.563759.22140958 и това бебче също няма име  Blush
http://dekemvri2010.snimka.bg/baby/snimki-za-fotokolaj.563759.22125820 а този сладурчо на кого е?

# 529

и когато вашите бебета спят вие също ли спите или какво правите през това време?

Монкас, нормално е бебетата да връщат мляко, но ако повръщат на фонтан и то не един път трябва задължително лекар. Ние сме така, ако си чела-писала съм няколко пъти. Ако искаш мога на ЛС да ти обясня подробно кое, как и защо. Като повръща задължително го изправяш, даже леко наведен напред за да не се заДави, има също опасност млякото да влезе в белите дробове, но сега да не те стряскам, най- добре лекар детски гастроентеролог, някой педиатри не са много в час с тези неща. Аз поне до тук вече на четирима лекари водих Вальо за това.

За оригването- то е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО след хранене- така се намалява вероятността от повръщане, бебо ще има по- малко колики и няма да му е дискомфортно. Оригваме ще има най-малко докато се хранят децата легнали, но дори и след няколко месеца прави като е хранят пак си се оригват. Държиш бебето след хранене докато се оригне. Ако не го прави дълго време слагаш го да легне за малко и пак го изправяш като можеш да го хванеш под мишниците с едната ръка, а с другата между крачетата и го навеждаш напред- така се оригва най-бързо. също и съм забелязала Вальо ако го вдигна веднага след като спре да суче се оригва бързо.

# 530

Монкас, нормално е бебетата да връщат мляко, но ако повръщат на фонтан и то не един път трябва задължително лекар. Ние сме така, ако си чела-писала съм няколко пъти. Ако искаш мога на ЛС да ти обясня подробно кое, как и защо. Като повръща задължително го изправяш, даже леко наведен напред за да не се заДави, има също опасност млякото да влезе в белите дробове, но сега да не те стряскам, най- добре лекар детски гастроентеролог, някой педиатри не са много в час с тези неща. Аз поне до тук вече на четирима лекари водих Вальо за това.

За оригването- то е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО след хранене- така се намалява вероятността от повръщане, бебо ще има по- малко колики и няма да му е дискомфортно. Оригваме ще има най-малко докато се хранят децата легнали, но дори и след няколко месеца прави като е хранят пак си се оригват. Държиш бебето след хранене докато се оригне. Ако не го прави дълго време слагаш го да легне за малко и пак го изправяш като можеш да го хванеш под мишниците с едната ръка, а с другата между крачетата и го навеждаш напред- така се оригва най-бързо. също и съм забелязала Вальо ако го вдигна веднага след като спре да суче се оригва бързо.

може ли да ми дадеш повече инфо за фонтана. незнаех че е сериозен проблем newsm78 мерси предварително и за инфото Simple Smile

# 531
Mary Angel ние ще слагаме ROTARIX Аз така съм решила след разговор с нашия педиатър. Peace

# 532
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Поздравления за всички мами и бебета!!! Толкова сладурковци и сладурки на едно място: кеф Simple Smile  Hug

Аз често кисна пред комп-а докато кърмя, защото моето дете яде дълго време ....ама докато изчета всичко не остава време да драсна два реда

# 533
И аз много се чудя за Ротарикс-а  newsm78 Струвала 140лв и се поема през устата.

хора вие кога хапвате аз все не намирам време да хапвам. ей ,права хапна 2-3 хапки от нещо и търча като луда  Tired newsm78

може ли да ми дадеш повече инфо за фонтана. незнаех че е сериозен проблем newsm78 мерси предварително и за инфото Simple Smile
и мен ме интересува

# 534
  • Германия
E  добре де, ти хвърли бомбата и после има случаи и т.н. Разясни по подробно като си тръгнала пък ние ще си направим извод, ако трябва на лекар да отидем. Поне моята болка понякога не е малка, сега и за това да се притеснявам.... Как да различаваме кое е слизане на кърма, кое е друго?  newsm78

KalinaZ хубаво искаш да става на 3-4 месеца, ама времето толкова бързо ще мине, после ще искаш пак да е малка. Ех сега къде и моята дъщеря да е бебе....  Wink
Аааа не, Пепеляшка бомби не мята, най-много метли..или прахосмукачки  Mr. Green
Хайде сега да опишеш къде точно боли, как боли, кога започва и колко време продължава.
 Peace

Описвам:
Боли горе-долу сантимер-два зад зърното, вътре. Малко така го обясних, ама... надявам се разбираш. Болката трае понякога секунда, понякога 4-5 секунди като е остра, пронизваща. В някои дни нямам, примерно предните дни като ти писах нямах. Боляло ме е примерно докато суче от едната- ме боли така другата, по точно-пронизва ме както описах, но ме боли и между кърменията.Днес обаче пак ми започнаха. Дали трябва да отида на лекар?
Благодаря.  

И аз имам сходни усещания и с нетърпение чакам отговор дали се налага посещение при лекар и ако да какъв? Може да е глупав въпроса, но не съм ходила на мамалог, четох че на Ava той и казал, че има тесни канали и от това е болката, той на някакъв апарат ли гледа или опипва гърдите? И да допълня и моята болка е сякаш някак си отвътре и понящога е рязка и пронизваща, друг път е по лека като прищипване и е сякаш на ареолата, така го усещам /не е зърното в началото имах разранени зърна и знам/. При мен мисля че не е от слизане на кърмата, защото някой път се случва и веднага след кърмене.

´........
B Nadiето за твоя информация да прочетеш, дали причината за парещата болка не е млечница и...ще е добре да се види от лекар /бебето също/ Peace

⅞ ...and Happily Ever After, отдалеч мога само да гадая, естествено, за твое успокоение консултацията с лекар е незаменима. Подозирам вазоспазъм (има ли промяна на цвета на зърното като свалиш бебето? Имала ли си проблем с оросяването на ръцете и краката? Можеш да опиташ с топъл сух компрес, както и ...повече движение, намаляване на кофеина, контрастни душове, всичко, което подобрява оросяването, може би все пак да разпиташ лекаря си, защото той познава здравословното ти състояние най-добре и да предложи удачната терапия.

Другото, което е възможно, според описанието ти е при бързо слизане на млякото, мускулната тъкан на гърдата да притиска млечните каналчета и оттам да идва болката и в другата гърда, докато кърмиш на първата. Не знам дали го обясних добре  Embarassed но в такива случаи помага топло. Ако трябва, би могла да си покриеш деколтето с шал или да наложиш топла навлажнена кърпа, за да се отпуснат тъканите. 

# 535
Здравейте момичета,
Честити месечинки на малките дами.

Мама Ива от снощи имам твоя проблем тече ми ярка кръв, миналата седмица бях на лекар, каза ми че всичко е ок. и че цикъла няма да ми дойде скоро. Днес му звънях и ми каза, че тогава не бил познал  #2gunfire и сега не знам, но съм склона да го приема за цикъл. Има ли някой на който цикъла му е бил ярка кръв?

Въпрос към ЛЛЛ:

Ден преди да ми дойде цикъла кърмата ми драстично намаля. Днес ми е първи ден и имах много малко. Не давам добавка, предлагам и двете гърди,но детето стана много неспокойно. Вечерта реших да се изцедя и да дам от шише събрах 80мл. и от двете гърди. Добавих още малко и дадох и бебчо беше спокоен.  Сега опитах да давам от гърдите и после да предлагам от шише замразена кърма, но той не иска явно се уморява от сукане. Или само гърди или  само шише.
Обикновено сучем през 3-4 часа, включително и през нощта. Миналата нощ, след борба да му дам от шише повърна на фонтан и много плака, после не иска да суче и спа от 12 до 6 сутринта. Не съм се изцеждала през нощта. Обикновено е много лаком, а сега хем не яде достатъчно хем увеличи часовете м/у храненията.
Притеснявам се че е гладен, днес не е акъл цял ден. Обикновено ака по 3-4 пъти.
Въпроса ми е да го будя ли по-често да суче или да се цедя на 2 часа, а да го оставям да спи и да яде когато се събуди. Как да се справя с този проблем? Цедя се след всяко хранене, почнах и м/у  тях за да няма голяма пауза. Храня се предимно с течна храна, пия чай и нищо:(

# 536
  • София
Въпрос към ЛЛЛ:

Ден преди да ми дойде цикъла кърмата ми драстично намаля. Днес ми е първи ден и имах много малко. Не давам добавка, предлагам и двете гърди,но детето стана много неспокойно. Вечерта реших да се изцедя и да дам от шише събрах 80мл. и от двете гърди. Добавих още малко и дадох и бебчо беше спокоен.  Сега опитах да давам от гърдите и после да предлагам от шише замразена кърма, но той не иска явно се уморява от сукане. Или само гърди или  само шише.
Обикновено сучем през 3-4 часа, включително и през нощта. Миналата нощ, след борба да му дам от шише повърна на фонтан и много плака, после не иска да суче и спа от 12 до 6 сутринта. Не съм се изцеждала през нощта. Обикновено е много лаком, а сега хем не яде достатъчно хем увеличи часовете м/у храненията.
Притеснявам се че е гладен, днес не е акъл цял ден. Обикновено ака по 3-4 пъти.
Въпроса ми е да го будя ли по-често да суче или да се цедя на 2 часа, а да го оставям да спи и да яде когато се събуди. Как да се справя с този проблем? Цедя се след всяко хранене, почнах и м/у  тях за да няма голяма пауза. Храня се предимно с течна храна, пия чай и нищо:(

Случва се майките да забелязват слабо или по-драстично намаляване на кърмата преди цикъл, но проблемът често отшумява до няколко дни след началото на менструацията. Нервниченето на детето може да не се дължи само на намалялото количество, но е възможно да усеща и малко по-различен вкус, особено ако това е първия ти цикъл след раждането. С порастването свикват да не реагират толкова бурно на промените.
 По-честото сукане обичайно е достатъчно, за да си набави достатъчно мляко бебето. Често кърменето е по-добрата опция в случая, защото все още има риск да насъпи объркване от предлагането на шише. Така, че ако бебето не протестира, би могла да пробваш да кърмиш по-начесто. Може да пробваш и кърмене на сънено бебе, без да го събуждаш.

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 01:09 от skrech

# 537
  • Шумен
Здравейте
      ⅞ ...and Happily Ever After предлагам да сложиш снимката , където е в коша за кола! Там се вижда по-добре и по ми харесва.
    От ангажименти не ми остава време да седна да драсна 2-3 реда! Захванала съм се с работа(аз съм работохоличка) и покрай малката нямам никакво време!

Исках да Ви питам за храненето на децата със сребърни лъжици! На нас ни подариха сребърна лъжица и си мисля дали е удачно да се ползва! Четох в нета , но има много противоречиви мнения!
Вашето мнение какво е ?

Да направя едно уточнение- аз ставам майка за първи път ,затова може въпросите ми да Ви изглеждат тъпи.....!Нашата докторка ни видя преди 2 дни и ми каза да започна да давам на Ива сокове прясно изцедени на ден по  1 чаена лъжичка и всеки ден да увеличавам с по една лъжичка . За предпочитане морков и ябълка! След дълго четене в нета никъде не видях да се дава сок толкова рано-и не съм и давала!   smile3515
    Вие какво ще кажете? Давате ли нещо друго освен кърма, АМ и вода(ако пие)?

Благодаря Лека нощ

# 538

Да направя едно уточнение- аз ставам майка за първи път ,затова може въпросите ми да Ви изглеждат тъпи.....!Нашата докторка ни видя преди 2 дни и ми каза да започна да давам на Ива сокове прясно изцедени на ден по  1 чаена лъжичка и всеки ден да увеличавам с по една лъжичка . За предпочитане морков и ябълка! След дълго четене в нета никъде не видях да се дава сок толкова рано-и не съм и давала!   smile3515
    Вие какво ще кажете? Давате ли нещо друго освен кърма, АМ и вода(ако пие)?

Благодаря Лека нощ

Вашата докторка живее в миналия век... в час ли са педиатрите

# 539

⅞ ...and Happily Ever After, отдалеч мога само да гадая, естествено, за твое успокоение консултацията с лекар е незаменима. Подозирам вазоспазъм (има ли промяна на цвета на зърното като свалиш бебето? Имала ли си проблем с оросяването на ръцете и краката? Можеш да опиташ с топъл сух компрес, както и ...повече движение, намаляване на кофеина, контрастни душове, всичко, което подобрява оросяването, може би все пак да разпиташ лекаря си, защото той познава здравословното ти състояние най-добре и да предложи удачната терапия.

Другото, което е възможно, според описанието ти е при бързо слизане на млякото, мускулната тъкан на гърдата да притиска млечните каналчета и оттам да идва болката и в другата гърда, докато кърмиш на първата. Не знам дали го обясних добре  Embarassed но в такива случаи помага топло. Ако трябва, би могла да си покриеш деколтето с шал или да наложиш топла навлажнена кърпа, за да се отпуснат тъканите.  

Много благодаря!
Промяна на цвета на зърното не съм забелязала. За оросяването на ръцете и краката- да, имам още като бременна. Особено на ръцете толкова много ми изтръпват и едни бодли ми минават... Не знаех че това може да е свързано. За кофеина- не пия кафе и никога не съм пила, само шоколада ми е слабост, трябва ли да го спра?  Sad
А на какъв лекар трябва да отида- на мамолог ли? Направление ли се взема за него?

recito, за снимката  thumbsup
За сокчета е много рано, това се практикуваше до преди години, въпреки че на дъщеря ми съм давала и не виждам да и има нещо, нея съм я отглеждала по старата школа и въпреки че сега и аз ще карам по новите методи понякога много ме дразни да ми налагат постоянно какви били новите методи. Все едно всички сме умрели като са ни хранили така. Да не говорим че примерно инфарктите са много по често срещани в последните години, отколкото едно време, а важна причина за тях е точно храненето. Така че нека всеки си решава след като се запознае с информация как да храни детето си! Най-добре прочети повече, но не само в бг мама, защото тук забелязвам често обича да се налага лично мнение. За мен за да си убеден в нещо и да го твърдиш трябва да имаш личен опит и да е доказано какви точно са вредите и ползите.

За сребърните лъжици- и аз се интересувах и като теб четох противоречиви мнения, накрая реших да не пробвам. Моята баба е химичка и все още много разбира химията (супер е съвременна) ще я питам и ще ти кажа ако има нещо интересно във връзка с това.

anna84, аз имах цикъл (поне така мисля) 7 дена много алена кръв, като първите 3 дена ми течеше страшно много и ми падаха едни големи съсиреци, бррр, много гадно беше.

В понеделник ще съм на хирург- наш семеен приятел, по точно много добър в сърдечните операции да видя вече какво става с тази моя операция. Тя се затвори, но има още неща, които ме притесняват.

Общи условия

Активация на акаунт