Декемврийчета 2010 № 2

• 24 985
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
Момичета да ви попитам  тези , на които термина беше около 1 декември получихте ли някакви пари от болнични,защото аз още не съм си получила дори 45-дневния doh недай си Боже да разчитам на тях.

# 646
  • Германия
.....
И да си повторя запитването към ЛЛЛ Прочетох за млечницата, благодаря. Като ходим на консултация ще накарам докторката да я погледне, но предния път имах съмнение че има защото и е бял езика, тя я погледна и каза, че е добре защото няма по небцето и бузките. Но в статията пишеше че при бебето може да няма симптоми. Другото, което е че мен ме боли САМО едната гърда, това забравих да го спомена. Захар употребявам като си хапвам някоя друга бисквита и от време на време по едно редче шоколад, тях мога да ги откажа, но ям жито за кърмата и него май доста го подслаждам, вредно ли е  Embarassed За млечните продукти знам че не много препоръчително, един път на седмица обаче си правя млечен шейк от една чаша мляко с банан. Беба няма обрив по дупето, нито пък аз течение. Има ли друга възможна причина за болката, която между другото напоследък май я няма, но да знам ако пак се появи. Предварително благодаря!!!

7/8  Praynig всичко с Валето да е наред и скоро да се установи какъв точно е проблема, за да може спокойно да си отглеждате момченцето Hug
Пардон, моя е грешката,  Embarassed Embarassed Embarassed бях започнала да отговарям, но не е минало и..е заминало в небитието. Втори опит:
Възможно е да има млечница при бебето и без езичето да е бяло. Захарта и подсладените неща не е нужно съвсем да изключваш, то хептен ще ни стане безвкусен и горчив живота  Laughing нека всичко да е с мярка Peace Шейкът веднъж седмично е ОК, избрала си добър източник на калций  Wink Това, което остава под въпрос е болежката в гърдата, пак остава да поумуваме - бебето сложено ли е правилно? Като го свалиш има ли промяна на цвета и формата на зърното? Къде точно е болката, гледано като часовников циферблат да опишеш къде се пада? Да си забелязала връзка между позата на кърмене и появата на болката?

# 647
  • Пловдив
Момичета да ви попитам  тези , на които термина беше около 1 декември получихте ли някакви пари от болнични,защото аз още не съм си получила дори 45-дневния doh недай си Боже да разчитам на тях.

Аз мойте ги получавам редовно. Ако имаш ПИН код най-добре си провери в страницата на НОИ, там всичко си пише, кога са ти подадени, обработени ли са, дали са изплатени. Ако нямаш, най-добре да питаш счетоводителката на фирмата, те ако са го върнали тя трябва да знае  Peace Ако всичко е наред с болничния, НОИ си ги изплащат навреме  Peace

# 648
dobra, интересно инфо, мерси, и на мен уж докторката ми каза, че изчезвало само, ама засега не са такива изгледите, даже май става по-зле положението... Sad

Josepha, прочетох, че пишеш за коремни..Ти как роди? Те по принцип могат да се почват чак след 3тия месец и преди това задължително трябва да се стегне перинеума, иначе с коремни преси го отпускаш него. И това ти го казва нах-голямата фенка на коремните, от години наред правя по 100 на ден, само че сега още не съм смяла и 1 да направя...  Леко пишкане при кашляне и кихане, което се получава при някои раждали жени е защото мускулите на перинеума са отпуснати, а те държат пикочния мехур,вагиналия и аналния канал. За съжаление често не се обръща внимание на него, а е супер важно както за половия живот, така и за следващо раждане. Сестра ми страда страшно много именно защото го подцени него и не направи нищо, затова съвета ми е да отидеш при гинеколог и да ти каже той дали е ок, за да почнеш да спортуваш. Wink

# 649
Нямам го тзои код това е проблема ама трябва да ида да си говзема че да проверявам,говорих  със счетоводителя по телефона понеже е в друг град каза че нищо незнае и че не би трябвало да има проблем,хм интересна работа

# 650
  • София
Madame Z , аз родих нормално. Бях на преглед и док ми разреши спорт.
Каза и за смъкното тазово дъно или по-точно за отпуснатите мускули там, че са факт при мен и че трябва да започвам да правя упражнения и то Кегеловите, пък ще видим....

# 651
Jojolinka,  би трябвало да си получила, може да има нещо объркано при подаване на документите, най-добре отиди в НОИ. Аз даже си получих и еднократната помощ при раждане, за тях подавах началото на декември.

За клечките в ушите отдавна знам от ушни лекари, че в никакъв случай не се бърка в ухото, може да стане голяма беля.

МadameZ кажи за къпането с една ръка, може нещо ново да науча, което да ми е от полза.

На преглед бях, имам малко бодежи там, където се обеше отворила операцията, доктора каза че не би трябвало да е така, но малко по бавно ще се възстанови. Каза че се е получило или от неизваден конец или да е инфектиран бил нещо. Не знам вече, но важното е че съм много по добре.

ЛЛЛ и по точно пепеляшка, беше ми казала за тези болки и бодежи в гърдите да питам гинеколога или ЛЛ. Е, гинеколога няма как да го питам, а днес като ходих при ЛЛ тя ми каза че това било нормално  Shocked Ама аз малко не и вярвам, не я имам за много компетентна, дай ми съвет- да отида на мамолог ли, явно тя няма да ми даде направление и ще трябва да си плащам. А от 2 дена ме боли на ново място. Оная вечер Вальо спа 6 часа ( за 1 път) и така се бях подула, че явно на едно място е имало струпване на мляко и сега при всяко пълнене на гърдата ме боли все там. Няма вариант да я изцеждам, защото на Вальо иначе няма да му стигне манджата.
Аз със двете ми деца сме при нея за ЛЛ, ама юни май ще я сменям, аман от некадърници, днес и направление за Вальо не ми даде хиената!  Twisted Evil

А какво представлява прегледа при мамолог, че никога не съм ходила? На ехограф ли гледат?

# 652
  • Германия
Jojolinka,  би трябвало да си получила, може да има нещо объркано при подаване на документите, най-добре отиди в НОИ. Аз даже си получих и еднократната помощ при раждане, за тях подавах началото на декември.

За клечките в ушите отдавна знам от ушни лекари, че в никакъв случай не се бърка в ухото, може да стане голяма беля.

МadameZ кажи за къпането с една ръка, може нещо ново да науча, което да ми е от полза.

На преглед бях, имам малко бодежи там, където се обеше отворила операцията, доктора каза че не би трябвало да е така, но малко по бавно ще се възстанови. Каза че се е получило или от неизваден конец или да е инфектиран бил нещо. Не знам вече, но важното е че съм много по добре.

ЛЛЛ и по точно пепеляшка, беше ми казала за тези болки и бодежи в гърдите да питам гинеколога или ЛЛ. Е, гинеколога няма как да го питам, а днес като ходих при ЛЛ тя ми каза че това било нормално  Shocked Ама аз малко не и вярвам, не я имам за много компетентна, дай ми съвет- да отида на мамолог ли, явно тя няма да ми даде направление и ще трябва да си плащам. А от 2 дена ме боли на ново място. Оная вечер Вальо спа 6 часа ( за 1 път) и така се бях подула, че явно на едно място е имало струпване на мляко и сега при всяко пълнене на гърдата ме боли все там. Няма вариант да я изцеждам, защото на Вальо иначе няма да му стигне манджата.
Аз със двете ми деца сме при нея за ЛЛ, ама юни май ще я сменям, аман от некадърници, днес и направление за Вальо не ми даде хиената!  Twisted Evil

А какво представлява прегледа при мамолог, че никога не съм ходила? На ехограф ли гледат?
Съжалявам за ядовете с лекарката, при мамолог обикновено се опипва и соно/ехо/графия при нужда се прави. Сега, ако можеш така да сложиш Вальо да суче, че брадичката му да се пада там, където е болезненото. Така хем изсуква, хем прави масаж на мястото. Ако има време, преди кърменето топло-влажен компрес ще помогне да се отпусне всичко.   Hug

# 653
Здравейте  мамчета и бебета  Hug

Нямам никакво време нито да  чета ,нито да пиша ,а и имахме малко проблеми  Sad
Надявам се занапред да имам време да се отчитам .
Иначе сме добре ,растем и така  Simple Smile

Целувки и прегръдки на всички  newsm51

# 654
Нямам го тзои код това е проблема ама трябва да ида да си говзема че да проверявам,говорих  със счетоводителя по телефона понеже е в друг град каза че нищо незнае и че не би трябвало да има проблем,хм интересна работа
НИЩО НЕ ЗНАЕ!!!! Е това няма  как да стане. Именно счетоводителите на дадената фирма занят  кога е датата за плащане. Аз като звъня  на   счетоводителката ми казва на еди коя си дата  ще има превод Simple Smile  Моя термин беше на  13ти  декември  и до сега са ми  изплатили  45 дневния, 42 дневния го чакам утрее или в четвъртък а изравнителния  от февруари  нататък. Ной не са виновни, ако счетоводството не са подали  осигуровките за дадените месеци няма  как да ти ги изплатят.

Мами  пуснала съм моя юнак в едно конкурсче във Фейсбук, ще ни подкрепите ли  ако пусна линка?

# 655
Джозефа относно хемороидите направо не ми се говори.Такова чудо не бях виждала.Появиха ми се след раждането ............много е болезнено,направо ми се насълзяват очите от болки и дори на хартийката имаи кръвчица.Ужас направо,но от 1 седмица съм добре,оправих се,но съм чувала ,че много жени ги образуват след раждане и спасение няма-те са на периоди,появяват се и изчезват.За тази цел не бива да се пие вино,да се яде люто и много солено и кисело за да не се предизвиква ново разраняване Rolling Eyes

За къпането ние не пропускаме и се къпем с Хип за косичка и тяло-малката много обича да се чипка.Взела съм и много хубав сапун на ЕВЕНЕ -10 лв. е но се води на кремова основа без сапун.След баня я мажа с преварен зехтин и правим гимнастика.После папкаме.Та в този ред на мисли искам да споделя ,че бебка много се изморява от сукането и като започне едни дълги почивки и откарваме да се храним по 1 час.Вашите бебета бързо ли се насукват или се туткат???????????

Нослето ни е болна тема.Имаме помпичка но детето много пищи от нея ,а и на 5 засмуквания изкарвам нещо,незнам как да измисля по лесен начин...............

# 656
Josepha, е да де точно Кегеловите упражнения са за мускулите на перинеума. На мен гинеколожката ми даде да ходя на 6 сеанса при физиотерапевт за перинеума и там се правят тези упражнения. Най-лесния начин да се провери състочнието на тези мускули е докато се пишка да се опиташ да стегнеш силно мускулите долу, ако спреш с това движение урината значи перинеума е на 6, ако изобщо няма разлика в струята, значи са доста разхлабени, ако намалее пишкането или само капе значи е средно положението.

nikolinko, виждам че дъщеричките ни са адашки, много яко! Simple Smile Щом пищи от помпичката, значи я боли. Опитай със физиологичен разтвор и с памуче навито като фитилче.

7/8 - За къпането с една ръка:
Слага се на лявата ръка за десняците. Бебето се хваща така че, главичката му да е върху китката,  палеца е върху лявото рамо, а примерно средния пръст и безименния (или показалеца и средния) са под мишницата и ги хващаш с палеца. Реално китката, за да стане, е свита навътре, а пръстите обхващат раменцето. Аз го правя захвата на повивалката, другата ръка под дупенцето и така си я нося директно до ваната, там пускам дясната ръка и си я къпя спокойно. Със този захват главата на бебето е винаги над водата и е много сигурно. Затова и пълня много вода, тя си е цялата във водата, освен главата разбира се, с този захват е невъзможно да и се потопи и така като и мия главичката само си поливам.
 Пробвайте, първите 1-2 пъти може да ви се види малко неудобно това с китката, но се свиква и после е супер приятно, бебка така си я къпя по 5-8мин, а и най-важното е, че не трябва изобщо втори човек.  Simple Smile Ако нещо не съм го обяснила като хората питайте Simple Smile

# 657
Момичета, това с хемороидите след раждане е кошмарно. Пищяла съм в тоалетната от болка. Взех си от аптеката без рецепта Долопрокт. Тогава още кърмех дъщеря си. Направих го на моя отговорност, вие си питайте педиатъра. Та от това лекарство получих страхотно облекчение от първото мазане, а след 3-4 дена нямаше и помен от болка. То е с удължение на тубичката и се пъха в ануса  Rolling Eyes

# 658
  • Пловдив

Най-добре отиди в НОИ и си извади ПИН, става точно за 5 мин, с него ще си следиш всичко и както е казала ANGYA няма как НОИ да не ти изплатят болничен, ако всичко е наред и е подаден навреме, а счетоводителките винаги знаят , защото ако има проблем с някои болничен, НОИ пращат писмо до фирмата с информация кои болнични са върнати и защо. Аз имах един върнат болничен, беше ми объркана фамилията и счетоводителката ми го върна заедно с копие от това писмо да си го оправя  Peace

# 659
Да питам отделно.
Може ли някой много накратко да ми каже кога са кризите на растежа и как се проявяват. Признавам, че не ми се рови в библиотеката  Embarassed Простете за нахалството.
Днес Гошето цял следобед ми вися ту на едната ту на другата гърда. По едно време взе да пуска и да мята глава назад с рев. Мисля, че не беше от колики, а че няма мляко в гърдите. Като натисна с два пръста след като той е пуснал - излиза, но не чак струйка.
По принцип ние почти нямаме цяло хранене на гърда, защото той се изморява, но днес не ми даде мира да се изцедя. И така се завъртяхме в един порочен кръг. Накрая пак извадих замразена - изяде 90 наведнъж, при нормален порцион за него максимум 70-75мл. Това ли е кризата?
Освен това в мен изобщо не може да се успокои. Дори да е ял като ме подуши и пощурява за цица  Crazy като го вземе баща му, знае, че от там не дават и веднага заспива.

Общи условия

Активация на акаунт