Декемврийчета 2010 № 2

• 24 980
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
Мадам, и при нас изсписват сенаси при кинезотерапевт на родилките.
И двете ми раждания бяха секцио, док ми даде зелена светлина за спорт на първия месец след секциото, сигурно е индивидуално.
Ангуа, давай линка  Hug

# 661
Писах, писах  и оп  техническа профилактика Simple Smile
Втори опит Simple Smile

Мадам, и при нас изсписват сенаси при кинезотерапевт на родилките.
И двете ми раждания бяха секцио, док ми даде зелена светлина за спорт на първия месец след секциото, сигурно е индивидуално.
Ангуа, давай линка  Hug
Мари, явно е строго индивидуално за спорта. Някой мами тук имаха големи одисей  с операциите, така че за тях може би спорта е опция за по късен период.  Аз съм нормално  раждане и Доктора ми  разреши да правя каквото  искам и аз си спортувам по малко.
Днес ходих да си нося последния болничен във фирмата и даже забелязаха че съм посвалила малко  кила  Flutter Flutter Flutter Flutter

За линка наистина ще съм много  благодарна ако  пуснете по едно  гласче на Филип. Първо трябва да харесате страницата на Ново Бебе и после самата снимка.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=186115464753549&set=a … d=127222987309464

ЗА сополките: до сега не сме имали проблем и не сме ползване помпи. Пу -пу да не  ни чуе дявола и скоро да не ползваме. Ушичките  не сме чистили. Къпем се на  "поискване" демек ако не е заспал  към 22 се къпем, ако е заспал пропускаме.
Добре е мамите дето  са навън да споделят  как  ги съветват тамошните педиатри така можем да  сверяваме  различните школи.

# 662
Момичета, това с хемороидите след раждане е кошмарно. Пищяла съм в тоалетната от болка. Взех си от аптеката без рецепта Долопрокт. Тогава още кърмех дъщеря си. Направих го на моя отговорност, вие си питайте педиатъра. Та от това лекарство получих страхотно облекчение от първото мазане, а след 3-4 дена нямаше и помен от болка. То е с удължение на тубичката и се пъха в ануса  Rolling Eyes
newsm10 newsm10 newsm10 И аз с това се оправих.

# 663
  • София
dobra , мерси много! Сега ще ровя за този крем в нета, да видим какво казват за него

За спорта - пак казвам, че док ми позволи всякакъв спорт, даже и коремни преси.
Но упражненията на Кегел трябва да ги правя активно, защото явно положението при мен си е сериозно - случи ми се веднъж и да не мога да задържа пишкане...Отдавам го и на това, че Филип се роди доста едър - 3800!!! Дано си дойдат нещата на мястото някога.......Но ако не се оправят така мускулите, имало някакви лекарства, които докторката ми обеща да изпише, но като спра да кърмя.

Въобще не си представям как ще успее амбициозния ми план за спорт у дома - бебо няма почти сигурен час за спане, освен след храненето в 6. Което автоматично ме лишава от доспиването до 9, което си позволявам всеки ден.....Явно за стройна фигура, ще трябват жертви - няма как!
Хайде, лека нощ на всички

# 664
Привет момичета Simple Smile

Днес бях на преглед и всичко е ОК Simple Smile Както каза Велев вече не си родилка  Joy можеш всичко да си правиш... без коремни преси до 3 месеца.

Малката пък беше супер неспокойна от снощи и днес цял ден... газове много... и за два дни се изака 5 пъти, което за нас си е нещо като разстройство  Sad нали сме на АМ ходим по веднъж на ден, даже и на два понякога... не е различно акото, ама де да знам... Много се притесних. Педито каза няколко дни Аптамил без лактоза. Давам вече два пъти и да видим... от сутрита не е ходила пак... дано е минало  Praynig

Лека от нас... дано поспим повече от снощи  Peace

# 665
  • Ямбол
роси -пм
Билките са смес- от 4 по 10 грама,като пакета е общо 40 гр. и се слага по 1.ч.л. да ври 5 мин в 200 мл.вода.
Аз на веднъж правя двойна доза,На нея наливам 150 мл. в шише,останалото изпивам аз наведнъж.
Но след като ми превърши ще си потърся от аптеката билките по отделно и ще си направя сама сместа.

# 666
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Момичета да ви попитам  тези , на които термина беше около 1 декември получихте ли някакви пари от болнични,защото аз още не съм си получила дори 45-дневния doh недай си Боже да разчитам на тях.

Моят термин беше 17.12.2010 (родих на 14.12.2010) ама нищо не съм получила. Питах в НОИ и ми казаха, че проверяват голяма част от майките т.е фирмите където се осигуряват и докато не приключат с проверките-няма шанс за преводи.  ooooh!

# 667
Добро утро и от мен,

за болничните моя термин беше 27.12 и досега съм получила целия 45 дневен болничен ( още на 4-5.01). Болничния от болницата предах в работата след 10-то число на януари и затова сега ще чакам  този месец ЧР да го предадат в НОИ и тогава ще очаквам превод. Ако имате проблеми първо проверете работодателя или този, които отговаря за предаването в НОИ. Нека ви каже датата, когато ги е занесъл в НОИ. Ако са минали повече от 10 дни от предаването и нямате пари то се обадете в НОИ и искайте справка.Значи има някакъв проблем...
Аз подадох  средата на януари и за еднократната помощ и ми казаха до 10.02 че ще получа парите .Сега след 10.02 ще ходя да си взема акта за раждане и ще се боря да подам и за детските пък да видим какво ще стане.

За хемароидите - Джозефа консултирай се с лекар. Аз при първото раждане имах много и беше страшно, но ми предписаха свещички и с 3-4 слагания положението се оправи... Simple Smile Иначе ти препоръчвам Хуск, много е добро има ефект ( само дето е отвратително на вкус, но се преживява Wink ). Иначе и аз имам проблеми със стомаха и гледам сега рекламират усилено някакви ензими Линекс и още едни имаше та се чудя дали да не ги пробвам ...

За къпането и аз къпя всеки ден. Гледам да е след ядане, че иначе става трудно като го извадим от коритото. Веднъж седмично слагам и шампоан. За сега ползвам на Бочко, но май ще го сменям, защото главата му се бели много. Дори и баткото гледам поне 2-3 пъти седмично да го къпя ( и то защото нямам сили по- често ) Лятото всеки ден се къпем. . А и все пак аз така разсъждавам - аз си взимам всеки ден душ, защо децата ми да не си взимат и те. Та това е вода. Каква е тази мания напоследък  да се отрича водата- да не се пие, да не се къпем ...  newsm78

За коликите ние засега се справяме доста добре. Пием веднъж привечер Еспумизан и няма някакви големи ревове и плачове. Пу-пу дано да ни се размине. Обаче си ядем твърдо на 3 часа през деня, а нощно време на 2часа и половина. Направо незнам какво е това сън като хората. вече ми идва в повечко. А през деня няма как да легна... нали съм с двамата ... та за помощта от мама - незаменима е. Може да ми се пречка и да ме дразни, но наистина е добре да има кой да ти помогне ( било то за готвене, чистене или просто да погледа децата за час- два ) . Но аз само нея мога да издържа, друга помощ не ща.  Mr. Green

Добра, Бебешондел беше пуснала линк за кризите на растежа - аз го четох ама кой да се сети да си го добави във фаворитите Simple SmileSimple SmileSimple Smile Дано се появи да ни го даде пак , че и  аз го търсих назад ама нещо не мога да го открия. Как е Гошко? Дано да сте се разминали без последствия след среднощния гаф на таткото. Горкия, кой знае как се е стреснал човека, ама и ти си преживяла голям шок.  Hug

Аз вчера се престраших и изведох сама двете деца на двора  Mr. Green Много хубаво слънчице печеше, ама пусто му гаден вятър та издържах 15 мин и айде в къщи, че ме хвана шубето. Трябва да се въоръжа с един термометър и  да излизам с него, че ако трябва аз да преценя,  каквато съм зиморничева, и  10-15 градуса си е студено Wink

Момичета някой успя ли да се преброи по интернет???
Аз направих опит, ама то това не е истина, няма такова нещо. Толкова е завъртяно и объркано, че нищо не мога да разбера . И такива въпроси има, където айде отговори. Някой " гении"  ги е мислил ...  Rolling Eyes

# 668
Dobra, това е линк за фазите на развитие
http://www.biberonbg.com/info/plach.htm
За Долопрокт-а и на мен ми го изписаха, облекчава ме, ама още не са ми изчезнали гадните хемороиди.
7/8, мила, незная докога ще се изправяте на нокти. Надявам се по-скоро да се намери адекватно решение за проблема на Валито и да се успокои детето и вие покрай него. А пък за ЛЛ не се замисля, ами направо си я сменяй. Аз нали с баткото бях при нея, ами не става. Нито ти обръща достатъчно внимание, пък за да ти даде направление, мъка-ааа голяма.

# 669
7/8 и аз се надявам по - скоро да откриете проблема  Hug

Ние направихме погачата в неделя, за съжаление се поскарахме с мъжа ми и ми беше доста напегнато..вчера Жоко будува от 11 сутринта до 9 вечерта с леки дрямки за по 15 -30 мин. и като се почна един плач от 19h do 21h, направо ни се подкосиха краката, огъваше се назад , дра се , дави се .. и свекърва ми реши да влезе да види какво става и вика "гушнете го това дете де, какво го тормозите" #2gunfire #Cussing out Направо мъжът ми като погледна лицето ми и каза да излезе веднага..детето се успокояваше само на гърдата ми и то я хапеше като бибка , и се отблъскваше сам от нея..големи нерви бяха , не знам как да му помогна!Искам да попитам мамите , които използват БИО ГАЯ , как го прилагате?Ние четохме листовката и му капнахме 2 капки в устата , той заспа след 10 минути , но не знам от капките или от изтощение.Аз днес съм на преглед при гинеколог, дано всичко е наред и ми позволи да спортувам!За аспиратора, използваме с мъжа ми ,но само когато го виждаме , че се тормози и не може ад диша-впръскваме морска вода и изсмукваме , такива неща излизат от там , че ми настръхва косата!

# 670
Да не забравя да ви почерпе ( ужас много съм разсеяна) -  ura newsm38 Wine Glass  party006

Днес ставаме на 1 месец, егати кефа, как бързо минава времето...   Айде отивам да майсторя торта, че имам малко свободно време, след като преспах малкия и нахраних баткото ...  Mr. Green

# 671
Добра, все забравям да напиша нещо за случката с кърмата.И аз като някой момичета предполагам, че дори и да е започнала да се разваля, освен да се подриска Гого нищо друго май не може да стане.Но пък ако е била развалена той самия нямаше да я папка newsm78 предполагам, развалената кърма, мирише на кисело и има такъв вкус.Аз наскоро четох за антибактериалните свойства на кърмата и как турдно се разваляла.

Анич, явно са колики, успокоява се на гърдата , но като го свие коремчето и се блъска , плаче, и при нас беше така няколко дни .Казват , че най-силните колики са през 6-7седмица от термин.Гушкай бебока, затопляй кормчето и давай сиропче против колики, може да ги редуваш за да видиш кое се отразява най-добре на детенце.

Ивче, пусни линк към сайтчето за преброяване.

# 672
Мари това е линка Simple Smile
сега ще се пробвам да се преброим и  ние Simple Smile
https://iscensus2011.nsi.bg/Register

# 673
Момичета да ви попитам  тези , на които термина беше около 1 декември получихте ли някакви пари от болнични,защото аз още не съм си получила дори 45-дневния doh недай си Боже да разчитам на тях.
Аз получих и 45 дневния, и еднократната помощ и болничния от болницата Peace

# 674
Мамита аз направих ето такава питка на празника на Йоан *питка* -стана страхотна/и на вкус и на вид/ ,всички много я харесаха ,за около 3 часа се приготвя ,ако имате време -пробвайте я -няма да съжалявате   chef 2 дена по-рано се пробвах да я направя ,за да не се изложа на празника -за 1-ви път месих питка Mr. Green  chef и стана Laughing
http://recepti.rozali.com/recepti-nova-godina/p14869.html  
2 неомъжени момичета с живи родители разчупиха питката над главата ми с бебо ,след това всички сложиха монети и пожелаха/орисаха /различни неща на Йоан ,завързахме вързопчето с монетите ,парче питка ,парче лук и сол не много хлабаво /за да не е прахосник/ и не много стегнато/да не е стиснат / и я сложих на високо ,за да достигне висини в живота
след това  взех едно сито и сложих вътре 3 ореха и ги завъртях,за да бъде здрав като орехите и игрив като тях  и да пресява доброто от злото през ситото
и на края го сложих да поседне в/у книга ,за ад бъде ученолюбив и любознателен Малчо
нищо не се изнася от къщата като си тръгват гостите/имам впредвид яденето ,което е приготвено се яде само там ,не се дава на никой *за вкъщи* от него
празника беше супер ,но накрая бях капнала от умора

нали ние жените сме под влиянието на луната /месечния цикъл и т.н. та
  кърмата намалява доста  да не се притеснявате в дните на новолуние  ,а на пълнолуние става обилно количество -на 4-ти започва новолунието до към 10-ти пиеме яко чайчетата за лактация  beer и други такива стимуланти Mr. Green

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 12:47 от RikaRurika

Общи условия

Активация на акаунт