пуснах дъщеря си 1-ви клас,на 6 г. и 3 месеца,но не справя

• 11 372
  • 142
  •   1
Отговори
# 90
  • дълбоката провинция
desilosha, поздравления! Следя темата с интерес и трябва да ти кажа, че детето ти не е чак толкова малко за да се притесняваш за решението си, но независимо какво ще ти кажа аз, знам че до края на образованието й ти ще продължаваш да се съмняваш.

По мое мнение, ако едно дете няма психологически отклонения и не се справя  в първи клас със сигурност причината не е в него.

# 91
А защо да не се очаква? Нали се очаква от детето "нестандартно" мислене, въображение, намиране на решение в абстрактна ситуация? Wink
Такива задачи се дават на децата, участващи в състезанията, за да се "маркира" кое дете на кой учител е, тъй като децата са анонимни при оценката /пликчетата с имената се отварят чак след като оценяването приключи окончателно/. Това го знам от оценител на такива математически състезания.

Абсолютни глупости. Имам известен опит с ЕК и АК и такива неща никога не е имало. А и да познаят някое дете какво? Нали се броят верни отговори все пак, без значение кое дете ги е писало.
Мисля, че тези легенди се разпространяват сред родителите на неуспелите деца. Утеха си е все пак. 

# 92
  • София
За математическите състезания не мога да кажа, но за много други схемата е подобна. Просто, като във всеки бранш, се знае кой кой е на пазара и много рядко се допускат случайни играчи. И го казвам не като родител на неуспели деца, а точно като на успели.

# 93
Ами и аз в началото помислих, че е логично тортата да е кръгла, но ето- отговорът е за правоъгълна торта./ поне така разбрах от написаното от майката/

# 94
пусто, и на кръгла и на квадратна все до 7 ги докарвам newsm78 SOS!

# 95
Ами и аз в началото помислих, че е логично тортата да е кръгла, но ето- отговорът е за правоъгълна торта./ поне така разбрах от написаното от майката/

В моя случай няма значение дали е кръгла или правоъгълна, или квадратна, или полусфера. Всяка стандартна форма върши  работа и се разрязва на 8 парчета с три разрязвания.

# 96
  • София
а аз 6. Не че някога съм била кой знае колко добра в тази задачи, но ми стана интересно.

# 97
ясно е, че формата е все тая, може ли да видим решението, да не драща цяла вечер!

моето е два разреза под формата на Х и третият над центъра хоризонтално

# 98
Решението е просто - два разреза накръст отгоре на тортата я режат на 4 парчета. А третият разрез е хоризонтален през средата на тортата по височина. Т.е. разделяме я на две тънки торти по 4 парчета, общо 8.

# 99
  • загубено
Аз я докарах до 6 парчета.
И това е задача за 1 клас,така ли?

# 100
Аз я докарах до 6 парчета.
И това е задача за 1 клас,така ли?

По принцип не. За втори-трети според мен. Но те тези задачи се дават за много възрасти и не са лоша възможност децата да си размърдат мозъка и да се запознаят с ограниченията пред мисълта.

# 101
мммм, дааа...3 D, ама кой да се сети. То всъщност е логично, децата си представят тортата, а аз като пълен идиот си рисувам кръгчета Embarassed

Благодаря, мога вече да спретна вечерята Wink...иначе щяха да гладуват Mr. Green

# 102
  • София
Решението е просто - два разреза накръст отгоре на тортата я режат на 4 парчета. А третият разрез е хоризонтален през средата на тортата по височина. Т.е. разделяме я на две тънки торти по 4 парчета, общо 8.

Уф, кой нормален човек реже торта така? Стана ми ясна врътката, ама ако някой не ти го каже, просто не знам каква е вероятността да се сети човек сам.

# 103

Уф, кой нормален човек реже торта така? Стана ми ясна врътката, ама ако някой не ти го каже, просто не знам каква е вероятността да се сети човек сам.

Ами тогава условието трябва да е не "на колко парчета", а "на колко парчета най-много".Всъщност дали не съм пропуснала нещо в условието?А ако се реже по нормален начин- кръглата става на 6, правоъгълната- на 4

П.С.Сега пак видях условието на Джожо- с три разреза колко парчета- ами има много решения в зависимост от начина на рязане и от формата на тортата

# 104

Ние навремето се сетихме, ама определено бяхме подготвени, че винаги когато се иска най-малък брой нещо си трябва нестандартен подход.

Ето ви друг пример - имате матрица от девет точки (3 х 3). С какъв най-малък брой прави свързани линии можете да преминете през всички точки? Т.е. както онези задачи, в които се иска да се нарисува нещо с начупена линия без да си вдигаш ръката. И тук е така - почваш от някъде и с най-малко възможни чупки трябва да преминеш през всички точки. Дерзайте Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт