ЯНУАРЧЕта, Честит Първи Рожден Ден!!!!

• 32 926
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Привет на на всички и от нас  Hug
Отдавна не съм писала, но няма нищо положително. Иван се надявам вече да се оправя- днес му е 8-ми ден на антибиотик и утре ще го давам и спираме. Още имал леки хрипчета, но се надявам с инхалации да ги оправим. Баткото свърши антибиотика и е добре вече  ooooh!
Ей голяма мъка е с тези моите деца с блоестите. Другите деца се оправят за 1 седмица и хайде пак в градинката, а при нас 3 седмици поне не ни мърдат LaughingЛошото е че и мен ме налягат едни кофти мисли- от април вече се връщам окончателно на работа и не зная как ще се гледам екато се разболеят. Пък явно са си по кекави. И Иван уж по-бързо да се оправя като суче,но е по-зле и от брат си  Thinking
Иван вече постоянно търчи след мен и ми вдига блузата  LaughingДнес докторката се смя с него и беше очудена. Не е виждала такова голямо кърмаче, освен на циганките  Joy Пък той се засрами и спря да ми вдига блузата
Та това е при нас
Времето вече е хубаво и ние ще излизаме по- често
За триколките- имаме една от баткото, но аз хич не ги харесвам. Освен че трябва да се вдига на бордюрите, много са неустойчиви. Поне няколко пъти щях да го обърна Александъри  спрях да я ползвам Peace
Сега опитах и Иван да го сложа, но пък той не иска. Иска сам да ходи, на където той си пожелае  Laughing

За документите след първата година- аз си подадох някакви декларации и вече имам преведено още на 1 март за 2-3 дни за януари. На който му се бави, вижте в работата да не са ви забавили документите Peace

А и да се оплача- Иван продължава да не иска нищо да яде. Вече е само на кърма  ooooh!Надявам се да оцелее. Като види лъжицата и бяга. И банан не иска

Е хайде, че се събуди  ooooh!
Приятна разходка на всички  Peace Hug

# 646
Арвен, и нашто магаре не иска вече почти нищо да яде, само кърма. Така е от 4 дни. Лошото е, че майка ми ме натиска да съм спирала да я кърмя, защото това била причината да не иска друга храна, кърмата я била подлъгвала. .. Rolling Eyes Днес пак ми изнесе по телефона една лекция колко ми бил неправилен подходът, колко било грешно, че чак и вредно вече на тая възраст. И друга грешка не можела да си прости /тук включва и себе си, че не е настояла навреме/  - че не сме я били научили досега на гърне, вчера й било зачервено дупето, детето се измъчвало с тези памперси, братовчедка ми нейната дъщеря на тази възраст вече отдавна я била научила на гърне и т.н. Ох, теглих й една ама въпреки това всяко такова конско ми разваля за дълго настроението... Sad

# 647
  • Стара Загора
eola, я не си слагай на сърцето! Отстрани много лесно се гледа дете.
И моя Ники не знае що е гърне, освен ако не докопа какиното си и си го сложи на главата като каска  Mr. Green Лятото ще направя опит за сваляне на памперса, по-рано мисля да не си давам зор.

Днес една баба в градинката как ме ядоса - гледа Ники и ми вика "обула си го с тез обувки, ама те хич не са му удобни, що го мъчиш така"  Shocked Погледах я лошо и подминах, нещо не ми се занимаваше с нея. Ама после минах и му купих едни маратонки. Ми аз отде да знам какво му е удобно и какво не  newsm78

# 648
eola лошото е че и аз си мисля че не иска да яде заради кърмата  ooooh! Като по- малък хапваше доста добре- в смисъл на обяд едно ядене, кис. мляко, следобяд каша, сутрин някаква закуска и постепенно започна да търси повече да суче за сметка на другата храна и сега нищо не иска. Все си мисля че трябва да яде и друго. Пък аз от не знам колко време вече се каня да го отбивам и все нещо става, че отлагам. То ще е невъзможно  Laughing
За гърнето- моето мнение е че трябва детето да е готово. Али махна памперса на 2,5години и сам си пожела да ходи на гърне, въпреки че от 1 година свекърва ми го караше да сяда на гърне, защото трябвало да е без памперс вече. Иван не иска да седи на гърне, а сутрин и следобяд го издържам в едно лигенче още от бебе. Засега стига това
Те родителите винаги дават едни съвети...  ooooh! Може и да са добри понякога, но пък тонът им не търпи възражение
Не се ядосвай  Hug

# 649
Не е заради кърмата.Аз кърмя Симонка сутрин към 8,към 9,30 яде закуската-мляко с бисквити или овесени ядки с мляко.От скоро ѝ давам попара яде,но не винаги.На обяд по принцип не иска да яде,кърмя я за приспивка.Следобедната пак нещо сладко,плод туй онуй.Вечерята пак не я иска.И пак си суче за приспивка.Това си е чиста проба капризничество.

# 650
  • София
Снощи Весето спа непробудно цяла нощ и за първи път от месеци се наложи да се цедя. И сутринта баткото ни намаза порция мляко и остана много доволен. Днес сме по-добре и използвахме обедното слънце, за да поиграят децата навън. Заведох ги на една закътана площадка между блоковете, където нямаше деца по това време и моите двамата се нащуряха на воля. Малката беше като нинджа безстрашна, сама се качваше на голямата пързалка и смело се пускаше по нея. Сега спят и двамата, а аз използвам времето да ви видя как сте.
Сиер, много се смях на вашето БАУ Simple Smile и атрактивното падане с ръце на главата Simple Smile Да го нацелуваш тоя сладурчо  Hug
С триколките имам злополучен опит с Емо. Първо се счупи бебешката седалка и едва не пребих детето. След това се откъсна дръжката за бутане, а накрая детето като стъпа в кошчето отзад то поддаде и едва не стана беля. Много са кекави и безсмислени. Не мисля да купувам сега. Беба се забавлява чудесно като бяга и се катери където може в парка.
Вчера НОИ ме зарадваха с 240лв. Но  още преди нова година подадох необходимите документи в счетоводството. 
Арвен, отсега насетне колко често ще ни сравняват с циганките... Хич не ми и пука, кой каквото ще да си мисли, здравето на децата ми е по-важно! В кърмаческия подфорум има тема за глупостите свързани с дългото кърмене - има да пишем тепърва в темата и да се смеем. Циганчета ли ще отглеждаме, крали марковци ли това си е наша работа и на никой не му влиза в работата колко ще се кърмим. Весето търси да суче само когато я боли нещо, навън досега не се е случвало да ми надига блузата. Арвен, дано бързо ти се оправят младежите, че не е работа да гледаш болни деца.  Hug
Неяденето най-вероятно е свързано със зъбките, не е от кърменето. Моята дунда суче, когато си поиска. Има дни, когато нон стоп ми виси на гърдите, а в други суче само за заспиване, но... Види ли храна е като ламя. Не дава никой да седне на масата сам - тя е втората и започва едно сладко АМ АМ АМ АМ. Все гладна милата... Не ми се мисли колко килограма е станала с това нейно АМ АМ.

# 651
Не знам дали е от кърмата това неядене. Преди пак по толкова си сучеше и въпреки това си ядеше стабилно, тя никога не се е оплаквала от липса на апетит и е от тея дето все викат ам-ам. Това е някаква нова мода просто. Видимо е гладна, върти се в бокса около печката, ам-ам, а като й поднесеш лъжицата и прави една сууупер погнусена физиономия и чак ми вика "бьоееее", един вид повдига й се разбираш ли. Имам чувството, че ни разиграва. При това днес от кухнята имаше лазаня с кашкавал, ядене, което тя винаги е яла с удоволствие, а сега опита със зор една лъжичка и врътна главата. Аз й я изядох лазанята, писна ми да давам яденето на кучето. И си беше много вкусна пък. Имам чувството, че ми изпробва нервите малко. Не иска нищо, което се яде с лъжица. Ако й дам парче кашкавал или маслина или хляб в ръката си го яде. Види ли нещо с лъжица и край. А като яде с ръка колко изяжда като голяма част отива по пода?? Така че просто не знам какво да я правя!

# 652
И не ми изглежда да е зъб ама знам ли...

Еееей, трябва да я намеря тая тема с кърменето и циганките щот натам вървиме Grinning
Дайте линк ако може да не ровя Wink

# 653
  • Стара Загора

След това се откъсна дръжката за бутане, а накрая детето като стъпа в кошчето отзад то поддаде и едва не стана беля.
Оооо да за дръжката бях забравила - натискайки да кача бордюр дръжката остана в ръцете ми и познайте как съм се прибирала с триколка без дръжка  Mr. GreenТа мъжа ми приспособи една тръба, боядиса я с бял спрей и стана като истинска, ама по-здрава  Laughing

Днес аз съм на всяка манджа мерудия, ама айде събирам багажа и беж при мама и тате  Sunglasses
Хубав уикенд и много разходки!

# 654
Аз пък да ви се оплача, от сутринта ме тресе........ Ходих днес да пазарувам и качествено се натоварих, прибирайки се се сетих че съм забравила масло и влизам в един магазин до нас, по принцип много глупав и там не пазарувам, но не ми се връщаше за едно масло и си оставам багажа на рафчетата за багаж. Купувам маслото и излизам - багажа ми го няма. Пощурях. Пазара ми беше за около 80 лв. и най вече ме беше яд за питката на Мишо........ развиках се, разкрещях се, управителката се държа страшно арогантно. И нея я крадяли, какво можела да направи........ Много ме е яд....... После се връщах на ново да пазарувам.
А иначе ние утре отиваме на разходка към Пловдив за два дни. Много се радвам, че времето най после се оправи........... Мишо е много щастлив на разходка, ние вече ходим с него пеша, нали той много трябва да ходи и му харесва, крачи смело и неуморно, всички го закачат...

Лека нощ от мен!!!

# 655
ra4e тя педиатърката на малкия подкрепя кърменето по принцип, но имаше предвид, че просто няма други жени нейни пациенткии, които кърмят до такава възраст. Иначе се чуди, де, ноне ми е давала съвет да отбивам. Пък и сега малкия като е болен, добре че суче, че иначе и на системи да сме останали в болницата  Simple Smile

eola и при нас точно същата картинка, но като му дам нещо в ръка и той го хвърля или мача/ ако е банан/. Най- големия хит в момента е да бърка в кофичката с кисело мляко и да си облизва пръстите. Няма смисъл да обяснявам, че всичко става в кисело мляко  Laughing

Дани много неприятна случа  Outta Joint

# 656
Еола, с яденето все нещо нашата ситуация описваш - аз мога да ти кажа с абсолютна сигурност, че явно се правят на интересни нещо на тази възраст, защото Камен е на ясла и там омита всичко и пита за още. 4-те почивни дни с нас обаче само си сука и нищо не хапна, освен откраднато по кръчмите от нашите чинии...
За кърменето - съвсем болна тема ми е вече  ooooh! - като новородено е нощем - 12, 4, 7ч.  Tired Като в 4 решава след това 1 час и да си поиграе, скачайки по главата ми... Явно има и зъби в цялата история - от 10 дена е с нещо като полу-разстройство и лека хрема... Иначе яде, играе, доволен... Но от време на време мрънка, тръшка се, извива се... Абе много ми е труден за гледане честно казано...
Гледам, че масово главоболие е имало днес - и мен ме болеше глава - много интересно!!! Аз го отдавах на края на натоварената си работма седмица, ама май Сънрайз ще излезе права...
Сиер, и аз бях канена на тържество за 8 март в яслата на Камен, ама не можах да удържа една-две сълзи, чак срам ме хвана  Embarassed То мойто само ме водеше за ръка да ми показва яслата си и да ми се фука, големите пяха и т.н. Аз, разбира се, трябваше и да го кърмя там...  ooooh! Важното е, че детето се чувства вече много добре там, не вярвах, че ще свикне толкова бързо, така ревеше като го оставях, а сега изобщо, гушва си се в учителката, съвсем спокоен, много съм доволна  Party Вече си и спи там нормално следобеден сън, яде си, играе...
Димфанд, много добре те разбирам за невъзможността нищо да планира човек - и мен това супер много ме побърква. И то някак си е в пряка връзка с факта, че на Камен все нещо му има, все не е на кеф, все нещо го тормози, не мога да си представя какво ли е да гледаш дете, което през повечето време е във форма и целта му е само да докопа с кеф забранените неща... Така си го представях, ама се получи съвсем различно и ми е много трудно, трябва да си призная...

П.П. Не съм писала отдавна, защото бяхме 4 дена на планина и после веднага тръгнах на работа - вече ще ми е все по-трудно да се разписвам редовно... На планината Камен пощръкля от радост, особено много заради магаретата и конете  Laughing

# 657
Adelly, още поне десетина дни ще е така с енергията в природата - мощна и влияеща.  Сега на 19 март ще е пълнолуние, но много специално пълнолуние, защото Луната е в перигей, т.е. най-близко до Земята. А това означава, че по-силно от обикновено ще влияе върху Земята и хората. После пък е пролетното равноденствие - също период на интензивна енергия в природата. Та, може да сме по-емоционални. Децата - също.

Раче, горе главата!

Всички болни да оздравяват!

# 658
Честито на малки и големи именнички и именници в темата! Hug
Весел празник, много здраве, усмивки и успехи!  bouquet

# 659
Честито на днешните малки и големи  именниците и именнички! Много здраве и щастие им пожелавам!!  bouquet
За триколките и във ФБ споделих, че не ги харесвам. Сега сме с лятна на Чиполина. Лека ми е и удобна, доволна съм. Heart Eyes От вчера съм на плодове и течности. Започвам усилено лунна диета.Дани, много неприятна случка  #2gunfireЕдна от нас браво на малкият сладур, че така бързо свикна . Чакам малкият да се събуди и заминаваме навън. Вчера пак половин ден го изкарахме вън. Дано все така да е хубаво времето.На мен за януари онзи ден ми прехвърлиха пари за останалите дни от месеца. След 20 ще чакам парите и от февруари.Раче, хахаха и малкият е същинска ламя. Това човек нищо не може да хапне от него без да му даде.Вечно е гладен и ядене не отказва  hahaha Joy
Лек и слънчев ден с приятно изкарване ви желая момичета  newsm68 newsm44  grinning039

Общи условия

Активация на акаунт