Хайде още малко зор да завършим ЯНУАРСКИЯ отбор тема 28

• 28 858
  • 779
  •   1
Отговори
# 180
Adi_80, добре завърнала се! Чакаме разкази!

Аз също искам да питам за коланите, но от друга гледна точка. Купих си един след секциото, по препоръка на лекар, който беше предимно за поддържане на коремната стена (значително намали болките), но на етикета пишеше, че съдейства и за прибиране на корема след секцио. Та след първите две седмици забелязах, че коремът ме боли повече, когато ставам с колана, отколкото без него. И го бях позахвърлила... Обаче преди 3-4 дни реших, че може да стана по-хубава  hahaha, та се нагласих с него и го стегнах максимално. Не ми беше неприятно. Обаче болката при изправяне стана много сериозна, принудих се да го махна (преди това, без колана нямах вече никакви болки), обаче болката си остана, тъпа и много силна, при всяко сгъване и разгъване в областта на корема. С времето се съсредоточи ниско долу, около мястото, където обикновено се прави секциото (при мен разрезът е от пъпа до срамната кост, а не мъничък, ниско долу). После пък забелязах, че в ложиите, които се бяха поизчистили от около седмица (в тях нямаше кръв), отново има нещо кръвенисто (не чиста кръв, но доста червено и кърваво). Та се изплаших доста, ама нали не ми се ходи на прегледи... Пък и как се обяснява това по телефон...
Та стисках зъби няколко дни, сега нещата започнаха да се нормализират, ама се чудя дали пък не е проблем някакъв - предполагам, че е нещо, свързано с матката, въпреки че моята принципно е високо..  newsm78, де да знам, ама пуста хипохондрия ooooh!

# 181
  • София, Лагера
Ха добрутро!

Честити рожбички на мама radost83, Dimianna и Кате84   bouquet

Ади80, добре дошла си!  Hug

Агентке, тенкс за инфото! Отивам да чета!  Simple Smile

Бубе, дано мине скоро депресията! Светът не свършва, колкото и да ти се струва така в момента!  Hug И това ще мине!  Hug

Чопи, къде е тази фотосесия?  Wink

Младежът е наддал 450 гр за седмиц...
Ехееей!  Shocked Peace

Какче, не мисли за грипа, само се кахъриш, а с това нищо не променяш. Също така не забравяй, че бебоците имат силен имунитет в старта на живота си! А ти с кърменето също помагаш.  Peace

Аз да кажа за болничните - аз получих смс, че са ми преведени още преди няколко дни. Изненадах се много приятно, че така уведомяват  Peace

# 182
  • София
Честити бебоци на Димиана, Кате и Радост 83! Да са живи и здрави и много да ви радват!

brilliantine, мен ме шиха с местна упойка, но не ме е боляло. Чак накрая усетих две-три леки бодвания.

mrm, на мен коластрата ми тругна чак на 4ти - 5ти ден. Дотогава си нагуваше АМ, но след това мина на кърма. Само бъди спокойна. При някои жени идва по-късно.

Бубе, аз се промивах със смрадлика.

За коланите - аз си купих един от Хиполенд, но не ми е приятен и не го нося. Само като излизам, за да не се треса цялата. Мисля да го ползвам като започна да посещавам фитнеса, което планирам да е следващата седмица.
Премерих се и имам да свалям 20 кг, за да стигна тези от преди бременността. ДРАМА

За болничните - аз получавам смс. На мен за декември ми ги преведоха миналата седмица. Бях много приятно изненадана, че са повече от заплатата миSimple Smile

При нас на фронта няма нищо ново. Вчера най-после се организирах да се замъкна до офиса, за да почерпя колегите. Беше страхотно разнообразия, а и ми беше хубаво да ги видя. Иначе се възползваме от хубавото време и всеки ден сме навън по калните улици на безумния ни квартал.

Появи се проблем, че не иска да си седи сама в леглото и днес беше оставена да пореве около 20 минути, преди да заспи, защото не мога да я приспивам на ръце.

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 11:31 от etomira

# 183
Момичета днес бях на ехограф и сега нещо съм притеснена. Лекарката, при която се следя и ще раждам ми каза, че плацентата вече е зряла, но бебето не е много голямо (3 кг. по нейния ехограф) и главата му не е ангажирана в малкия таз. Това го каза обаче като някакъв проблем. Иска след 3 дни пак да ме прегледа, да направим запис на тонове и да се определи как ще раждам. Аз обаче искам да родя нормално, в никакъв случай не искам да ми правят секцио  без сериозна причина. От друга страна, аз си чувствам корема по-смъкнат. Около седмица преди термин съм. Някой намира ли се в подобно положение? Моля ви, дайте ми съвет какво да правя ако след 3 дни пак главата на бебето не е в таза и лекарката иска секцио, при положение че няма други предпоставки за него? Чудя се дали дали да не търся друг лекар, ако настоява за секцио само заради това Tired.  Миналата седмица бях на преглед при друг лекар, за който това дали бебето се е смъкнало в малкия таз или не почти нищо не означава. Затова вече се чудя дали тази лекарка не си търси само причина за секцио. Много ми е притеснено, а и нямам много време. На вас как ви се струва тази ситуация?

# 184
Jorjianaaa ,  какво представлява тая мас?

Ами знам че я правят само за болниците, и че е много ефикасна за по-бързо възстановяване.

# 185
  • ул. "Мечтание"
Миналата седмица бях на преглед при друг лекар, за който това дали бебето се е смъкнало в малкия таз или не почти нищо не означава. Затова вече се чудя дали тази лекарка не си търси само причина за секцио. Много ми е притеснено, а и нямам много време. На вас как ви се струва тази ситуация?

Нещо се пробва да те метне госпожа докторицата ти. Това, че бебето не е ангажирано още в малкия таз нищо не означава. Преди време го бяхме обсъждали - тук има доста примери, при които бебето е слязло и се е ангажирало малко преди или по време на самото раждане!
Сменяй доктора според мен.

# 186
  • София, Лагера
Ох, и аз имам същия казус като Етомира. Тервел почти не ми слиза от ръцете. При това не го разнасям и гушкам заради колики (барем оправдание да имам), а защото ми е миличък и сладичък. Но започвам за предчувствам ядове  Wink newsm78

Лъки, и аз бих те посъветвала да смениш доктора, но първо пробвай да настояваш на естествено раждане. Дори и да ти го предизвикат, пак е по-добре от секцио!  Peace

Мацки имам въпрос относно коликите. Тервел нещо се мъчи от време на време, ама е някак нерегулярно. Нощем си спи като мечка. Вчера сутринта орева махабата. Следобед - тишина. Сега пак спи. Изобщо не мога да предоположа кожа ще ревне отново.
Това дали са колики или нещо друго? Бива ли такива работи - тука има, тука нема  Rolling Eyes Mr. Green

# 187
Здравейте, мацки!
При нас се появи проблем нощес. Кали цяла нощ мрънка. Нахранена е и заспива на гърдата ми, но в момента в който я сложим в кошарата и тя се събужда и започва пак да реве с глас и да иска да яде.
Взимам я, кърмя я, тя заспива на мен и процедурата се повтаря, и така 3-4 часа. Междувременно е напълнила с ако 2 памперса. Не знам дали са колики, давам чай от копър и капки Лефакс. Даже пробвах да и дам и АМ /с идеята да се нахрани и да заспи/, но тя не го искаше, иска само кърма. Накрая я сложихме в леглото при нас, тя се успокои и заспа /за някой и друг час/. Тази сутрин пак не иска да спи в кошарата и сега спи на нашето легло.  Може да ви стане смешно, но сега съм гушнала нейната възглавница, за да и мирише на мен и да видим дали ще има ефект.
Ох, стана дълго, но ми олекна като споделих. Благодаря ви.

# 188
Миналата седмица бях на преглед при друг лекар, за който това дали бебето се е смъкнало в малкия таз или не почти нищо не означава. Затова вече се чудя дали тази лекарка не си търси само причина за секцио. Много ми е притеснено, а и нямам много време. На вас как ви се струва тази ситуация?

Нещо се пробва да те метне госпожа докторицата ти. Това, че бебето не е ангажирано още в малкия таз нищо не означава. Преди време го бяхме обсъждали - тук има доста примери, при които бебето е слязло и се е ангажирало малко преди или по време на самото раждане!
Сменяй доктора според мен.

Дам, бях питала също преди време, защото ми беше намекнала нещо подобно докторката и ми се стори не много логично. Сега обаче ми е по-притеснено, защото термина наближава. Ще изчакам след 3 дни да видим какво ще каже,но ако иска секцио ще трябва да я сменям в последния момент.  

# 189
  • ул. "Мечтание"
Дам, бях питала също преди време, защото ми беше намекнала нещо подобно докторката и ми се стори не много логично. Сега обаче ми е по-притеснено, защото термина наближава. Ще изчакам след 3 дни да видим какво ще каже,но ако иска секцио ще трябва да я сменям в последния момент.  

E, какво като наближава термина. Не се знае кога ще реши бебока да излезе.
В момента е важно личното ти спокойствие, не е време за политическа коректност!  Peace

# 190
  • София
Ноеми, а поне ако го оставиш сам мрънка ли??? Защото нашата кифла държи на компания. Докато седиш и й говориш всичко е наред. Махнеш ли се и целият квартал разбира. Защото ако седи, стисвай зъби и го оставяй, че после ще стане тежък и тогава... ще видиш кон боб яде ли.

А за коликите - същия проблем. Вече не знам кога ще ревне и просто отправям горещи молитви да не е през нощта.

Пепита, не знам какво да ти кажа. Сигурна ли си, че е нахранена?? Защото може да заспи ан гърда и без да е нахранена...

# 191
Етомира, според мен е нахранена, щом отказва и АМ, и чая. Тя и друг път е хапвала АМ, /макар и рядко когато се е налагало дохранване/.

# 192
Момичета, кажете капките БИО Гайя и въобще капките против колики от кой ден се дават и по колко?
Същото исках да питам и за препаратите с витамин Д?

Марти, нощес за първи път имаше колики и беше кошмарна нощ

# 193
  • София
 #Cussing out #Cussing out #Cussing out е сега вече побеснях!!! Става дума за болничния (45-дневния), който ми изтече на 16.01, оказва се че дори не е стигнал до счетоводството!!!! Бях го дала на прекия ми началник, който има ангажимент да го занесе на счетоводителката, а днес го намират прашясъл в чекмеджето му!!!!!!!!! Съответно пари още не мога да получа, но пък НОИ трябва да глоби фирмата   Laughing !!!! Толкова се ядосах, че корема ме заболя и бебка много се вълнува нещо  Rolling Eyes

Нощни   Hug ти сега ходиш ли на запис на тонове? Аз ходих в деня на термина ми (17.01) и мисля утре да отида пак, ако не съм родила междувременно  Mr. Green Нормално ли е до момента никой да не ме е проверявал за разкритие? А АГ-то което ме следи, чака да се видим чак след като вече съм родила и са ни изписали от болницата. Нямаме повече сррещи с него до тогава  newsm78

Честито детенце на Радост!!! Браво за колко време си го родила   bouquet  bouquet  bouquet

# 194
Аз съм щастливия татко тази сутрин 06:08 се роди малката принцеса Рая. Тежим 3520 гр. и сме високи 51 см. Всичко мина бързо и нормално за 25 мин.
Честито!
Да е здрава и послушна Рая!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт