"Зима е навън дошла в ОКТОМВРИйската дружина цари уют и топлина"

• 60 347
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Много сложна тема сте започнали. Аз засега съм на етап обяснения, надявам се, че като знае повече неща ще може сама да направи някой ден своя избор. Интересното е, че идеята не е моя, Рали сама се сеща да ме разпитва, например коя професия какво точно прави и колко време се учи, какви доктори и има и какво точно лекуват, абе разни такива. Естествено, няма как да съм безпристрастна и за професиите, които мисля, че са добре за нея, обяснявам доста по-ентусиазирано  Laughing За спортовете, не мисля че ще се занимава по-професионално с това, гледам да ходи на спортове, които ще са добре за общото й физическо състояние, то реално само на танци ходи, много й харесва плуването, но треньорката им била много строга и заради нея не иска да ходи.
Четем книжки, детска история на България, сега се е запалила по минералите и камънаците и четем списанията, разни други детски енциклопедии, но само когато тя изяви желание, гледам да не я насилвам, но то се оказа, че детето е доста по-любознателно от родителите си  Laughing

Ние в събота имахме малко екшън, но вече всичко е наред. Ходихме в Пирогов, защото много силно я болеше корема, ама направо не даваше да я пипнем. Там и направиха снимка, оказа се, че се е задръстила и то стабилно, много се учудихме защото тя винаги ходи много редовно до тоалетната. Докторката даже каза, че органите й били разположени малко по-различно от стандартното, изхода на стомаха й бил отгоре и това още повече затруднявало излизането на храната, понеже е много слаба и органите са й понагъчкани, имало някои доста тесни участъци, костите притискат червата и там също било затруднено преминаването, абеее странна работа. Общо взето каза, да не яде много целулозни храни и по възможност след хранене да си полягва за малко.

# 481
Хм, темата наистина си е сложна.
Джулка мерси за обстойният отговор. Искам да ти кажа че тази схема за която разказа в началото - и майка ми я псува- и тя ми казва как ни е гледала по нея, и като гледа как сега аз гледам моите - само се вайка защо е слушала докторите и сестрите тогава. Най интересно беше че тогава са прокламирали че адаптираното мляко е по добре от майчината кърма.Бях изумена.....

Относно това аз как процедирам с моите деца - Алек - и сега мисля по темата за училището на Алек и по какъв начин мога да разбера какъв ще бъде педагога който ще го подхване от 1-4 клас. Аз лично не търся елитно училище- търся добър педагог и сравнително добро обкръжение - примерно ако близкото до нас училище е повечето циганета -ами не ми се иска да е там- определено средата има значение. Но наистина не знам по какъв начин да разбера кой е добър педагог и кой не. Ивка в същото време минавайки по стъпките на брат си - някак по лесно става всичко при нея - точно както описва Джули - тя е по самостоятелна, не я натискам особено в някой посоки - няма време и тя се развива сама. И вече виждам разликите. Докато при Алек влияех много активно в някой посоки -примерно лъжата, малката сега така ме метка на джанката че свят ми се завива просто.

Иначе много ги гушкам, много ги целувам, постоянно им повтарям колко ги обичам. Гледам да си играя с тях - но все ми се струва че времето което им отделям е много малко. Понякога се усещам че вечерта ми минава в това да им сложа да се хранят, да ги накарам да си измият зъбите и след това да ида да им прочета някоя приказка преди лягане.(легат си към 9.30-10 повечето време 10ч)
Записала съм ги - Алек на пиано , Ива на балет (много се изгърбва и затова искам да ходи), и пеене -защото тя е много музикална. Искрено се надявам да не е много това натоварване. Смятам че сега тяхното време не струва пари и ако се подхожда във вид на игра към тях ще им бъде супер интересно и полезно едновременно.

НО онзи баланс за който питам - все ми се струва че не мога да го намеря. Както е писала Надина - ако по това което чета се определяше колко съм добра - щях да съм супер майката , но истината е че не се чувствам така.

Волтажче- кажи ми по какъв начин (с примери) го караш да осъзнае цената на парите- защото аз май не успявам.

Мишленце- доста страшничко звучи това дето си написала, но всъщност и моите родители така са тичали до спешното заради мен. Веднъж дори припаднах от болка- а вече бях голяма - около 5-6 клас. Никога не можеш да знаеш какво ще го заболи детето и така.

много дълго стана- хайде стига ви днес от мен.

А Гея да не се скатава- има какво да напише , не вярвам да не се среща с тези проблеми и тя сега.

# 482
Не съм Волтажчето, ама да се изкажа и аз по темата с парите...

Като поиска нещо, което е скъпо, а и не само, ако е излишно (поредната нинджа, а дори и близалка в магазина, че понякога ги иска само за идеята да се купи нещо, а после не ги яде), казвам първо, че е много скъпо и нямам толкова пари в момента. Отговорът му е/беше - ти нали имаш пари, татко работи или баба нали дават..И се почва обяснение, ако купим сега това, няма да имаме за храна, за нови дрехи, за бензин за колата и вместо да отидем събота на разходка ще трябва да си седим в къщи,,,Почвам от рода - нали ти е хубаво татко ти да си е в къщи и да си играете - да, ами ако не харчим толкова, ще седи повече при нас.
Ох, не знам понякога сам ме води с въпросите си към обясненията за парите и тяхната стойност...Има познание от типа, това е много скъпо и не можем да си го позволим, както и това ти е излишно, не се тръшка като му отговоря така, но и Коко много лесно може да го завъртиш и да го излъже човек....

# 483
  • Варна, България
Волтажче- кажи ми по какъв начин (с примери) го караш да осъзнае цената на парите- защото аз май не успявам.

Сами също все още не осъзнава цената на парите!
Най-общо казано се опитвам с незадоволяване на желанията му и това, което съм написала в предишния постинг - купува се само по 1 нещо, давам право на избор или, или.
Обяснявам, че не всичко може да се притежава. Рядко му казвам, че не купувам, защото нямаме пари, а защото не може всичко да се купува. Че и аз искам всеки ден нещо ново - дрехи, обувки, чанта, че и на мен много неща ми харесват, но се преценява от какво има нужда.
Друго - напр. иска всеки ден Данонино, заради играчката, а не ги яде - "бих ти купила, но първо да се изяде това, което е вкъщи и тогава ново".
Подаръци също сравнително по-рядко (веднъж на седмица-две) се купуват, и то неголеми. Бабите още не мога да ги отуча.  
Обяснявам му за децата, за които няма кой да се грижи (рядко, без да му вменявам някакво чувство на вина, че той има), помага ми да опаковам подаръците за деца от един дом, надписа ги и дори искаше да ги вземем да живеят у нас.  Hug
Има един чичко на пазара до нас, инвалид, без крака и той му пуска по някоя паричка, но това по-скоро възпитава състрадание, а не за цената на парите, естествено.

такива работи...

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 13:57 от voltage13

# 484
  • София
Ехоо, как сте, дами? Аз от понеделник съм ученичка и смяната на натоварването ми действа малко изцеждащо силите. Но пък, от друга страна, Преслава е във ваканция в Шумен и аз успявам да релаксирам. С половинката сме се заели да миткаме по културни и не чак толкова, мероприятия  Laughing. На 13 сме на тетър, постановката е "Дядо Коледа е боклук" с Мария Сапунджиева и Димитър Рачков. Постановката ми я препоръчаха и се надявам да е интересна. Планирали сме и излизания с приятели ... Апропо, среща на софийския отбор ще има ли и кога? Лека нощ от мен!

# 485
  • Варна, България
Добро утро! Днес сервирам кафенцето и никакви сериозни теми

Миме, айде честито без дете! Възползвайте се максимално от времето!
Заглавието на спектакъла ми идва малко в повече, честно казано!!!  newsm78

# 486
Добро Утро и от мен Hug

Ха - ха, хич не ми идва в повече заглавието, даже ме стимулира да отида да видя поредната интерпретация на тема Коледа...
Миме, после да споделиш впечатления  Wink

# 487
Добро утро дами!

Въпреки, че за мен изобщо не е добро, толкова съм изнервена, ядосана, топка нерви и пара......на работа е такъв стрес, в къщи - баба Руди замина по спешност, че племенника ми е с възпалени уши, та таз сутрин мама пристигна от Плевен - рано, рано.....нямаме време да си кажем 2 думи с моя мъж....бързаме, бягаме, разминаваме се.....изродщина......купих билети за театър  за Рудито - толкова искаше да гледа "Хъшове" в Народния театър....сега незнам с кой да ходя....сама.....
но сме живи и здрави.
На мен ми излезе някакъв херпес на джуките, все едно не съм се спирала...нали се сещате.....ама от нерви ша да е.....

Като отида до аптеката днес да си купя поредната доза противозачатъчни / за последен месец/ ще питам нещо за херпеси......

Оффф, извинявам се, че развалям настроение, ама да си кажа......щот' сте ми приятелки.....

# 488
Вместо с Руди отиди с майка си  newsm78
За херпеса нямам идея какво да е, ама си вземи витамини да пиеш, най-малко витамин Ц вкарай малко...

# 489
  • Варна, България
И аз съм с херпес... Чудничко

# 490
аз пък съм остригана като идиот...нищо че нямам херпес Twisted Evil за косата обаче витамин С едва ли ще свърши работа... Twisted Evilпо скоро пушка ще трябва , по некъдърната фризьорка...
дами след дълги размисли избрахме ето тази картинка за гръбче на кухнята...
http://media.snimka.bg/8355/022964629.jpg?r=0
а ето и самата кухничка ню-ню Mr. Green
http://media.snimka.bg/8354/022962667.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/8354/022962665.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/8317/022890113.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/8317/022890105.jpg?r=0

# 491
Ех Джулка - страхотна е - браво на теб.

Гея - абе ти защо пиеш противозачатъчни - не се ли опитвахте нещо да правите?
ММЗ - много гот човек да си почине.
Волтажче - на мен това ми е бич - херпесите - много ги мразя, ама на нападат ме. И аз имам един -ама малък засега.

отивам да хапна- айде хубав ви ден

# 492
Бърз въпрос - търся си компания за спектакъл на ансамбъл Българе, на 3 май от 19,30ч., в зала 1 на НДК. Има ли желаещи?
Довечера ще чета и пиша повече...

# 493
аз съм за - само че колко е билета и откъде го взимаш.

# 494
Джулка, честита новата кухня  Hug! Много добре напредвате, гледам пак ще правите разширение Wink.

Общи условия

Активация на акаунт