"Зима е навън дошла в ОКТОМВРИйската дружина цари уют и топлина"

• 60 281
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна, България
На мен ми е криво.
На Сами му е много тъжно за баща му - казва, че измислял най-хубавите и веселите игри. И да обещая, че никога няма да го изоставим.  Rolling Eyes  (има предвид да не изоставим баща му)
Мен ми е мъчно и заради него. Хубаво е детето да е с 2 родители.

Криво ми е, че му се поскарвам - просто много бърбори и се измарям. Нямам търпение да го слушам. Особено в края на вечерта.
Такива ми ти работи, ще ми мине...

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 15:21 от voltage13

# 91
Боги, без думи съм за твоето състояние...Позната до болка ситуация от гледна точка на детето. Стискаш зъби и напред. Една топла и голяма прегръдка ти пращам  Hug

Другите момичета как сте?, оздравяхте ли  Praynig

При мен нещата са в застой, едно и също, ограмотявам се във връзка с педагогиката и евентуални проблеми с децата, в зависимост от тяхната аура и прочие...Много неща чета и се опитвам да се подготвям за срещата с малчуганите след няколко месеца...А реално, съзнавам, че от четенето ползата е дотолкова, колкото да знам само, че има и такива деца, както и информация, която после ще трябва да чета наново, ако се сблъскам с подобен проблем....

Коко си е на градина, изненадва ме непрекъснато с някакви нови неща. Чул недочул все нещо изръсва, колкото да се посмеем. Последната използвана често дума от него е - надъртих се (като типични родители с голямо въображение, се смеем всеки път като чуем думата), всъщност е дума, която казва - натъртих се/ударих се...Обяснявам, че истинската дума всъщност е натъртих се, а не надъртих или одъртих  ooooh!.

Та така.....

С тези намаления по моловете си позволих да си купя някои неща, които просто ей така задоволяват женското ми его....

# 92
  • София
Зори, кошмар е това, с малкия дявол сте се разминали.
Боги, прегръдки от мен, нормално е това, което Сами чувства. Баща му е тук за по малко и има време за игри, а ние сме денонощно с тях....
Наде, метни, ако ти изскочи нещо интересно, аз скоро започнах да се запознавам с това, което е писано за тези деца. А основно май с такива ще работя.
Ние сме по-добре, децата са на градина, ама пак сборни групи, Валината група са 4 деца/от 28/. Насковата си личи, че са по-големи, повече са, по-малко боледуват и по-леко изкарват.
Аз съм седнала да пиша дипломна, а ме мързиииии....искам вече да ми се маха от главата.
Целувки на всички ви, да попиша, докато са се накачулили върху баща си.

# 93
Боги - позната история- да ти кажа много често ме гризе съвестта че не си играя достатъчно с децата, как се прибирам като парцал и нямам възможност и сили да си поиграя с тях. Но това е омагьосан кръг - не е добре да влизаш в него. Всъщност ситуации много и ако успееш да обясниш на Сами, че това дори е хубаво - той ще гледа позитивно на нещата - примерно - опитай да го мотивираш - като се прибере следващият път Страхил - какви неща ще може Сами и така нататък. Абе има как да се направят нещата - истината е че и на теб ти липсва. Много прегръдки от мен за вас.
Надина- някой от намаленията наистина си заслужават - и аз така се обогатих с някои нещица и ми е много добре.
Спокойната - загуби се ти - щеше да звъннеш за кафенце. Леко писане на дипломната работа.
Надина - и аз искам малко материали за тези деца - по едно време четях и аз - и да ти кажа - интересно ми е.
Моите не са на градина и не бързам да ги пускам в това грипно време. Те преболедуваха, АЛек все още влачи нещо малко - но иначе като цяло са добре.
НО засега са в къщи - мама ми ги гледа.

хайде стига от мен - целувки и бързо оздравяване на болничките.

# 94
  • Варна, България
Сами определено не се е отчаял, само като се присети казва, че му липсва. Гледаме да го разсейваме. Да му казваме да мисли за лятото, когато могат да се правят много хубави неща.
Баща му преди да тръгне му написа на каледнара с цифри месеците отзад напред, т.е. сега през февруари е 4, т.е. четири месеца до прибирането, после 3 и т.н докато дойде денят за прибиране. Всеки ден ще задраскваме.
Мотивиран е да помага, да се разбираме, както баща му е заръчал. Онзиден чисти с прахосмукачката.  Laughing Вчера беше чудна вечер. Рисува ни като кралско семейство  Laughing Знакът ни е огнен и е на дрехата на баща му. Дори и той е с малка коронка. После не се сърди човече, в което победи 2 игри, после четене за динозаври и гушкане.
Животът продължава.
Страхил е вече на кораба. Единствен българин (което е кофти). Руснаци -капитан и механици, 1 румънец и филипинци- 2 и 3 пом. капитан и екипаж. Милия ми той! Трудно е да няма с кой да обелиш един лаф на Бг.
А пък и като е единствен на този висок пост (без друга подкрепа) и в среда, в която има разделение на Руснаци  и филипинци няма да му е лесно.

# 95
Здравейте момичета,
ние също оздравяваме, Рали е доста по-добре, но все още кашля и тази седмица ще си я гледам аз. Вчера и аз се тръшнах, цял ден съм лежала, но днес вече съм доста по-добре, надявам се да отминават вече тези болести, че ми действат много депресивно. Рали милата вече толкова се е раздивяла, вече десетина дена не е излизала от вкъщи, мислех днес да поизлезнем, поне до магазина, но ми се вижда много студено.

Боги,  Hug Дано ви минат леко и бързо дните без тати.

Зори, ти си направо герой, добре че си успяла да овладееш ситуацията.

# 96
Добро утро и от мен Heart Eyes
Ние сме на училищно-работна линия - всеки със задачите си Simple Smile
Боги, душата, снощи си говорихме за вас в къщи и за Страхо. И с Форката коментирахме, че сте ултра пичове, за да се запазите, да се обичате и да сте стабилно семейство. Доста непосилна задача за много хора, аз лично не знам дали бих издържала.....възхищавам се и на двама ви!
Дано се обичате така и когато гледате внуците си Heart Eyes!

Я кажете какви са ви идеите за Св. Валентин - хайде романтички....давайте идеи. Нали ме знаете аз каква съм и напук на всички, които го отричат, аз ще празнувам и му се радвам......

Танче, предполагам изпушваш покрай писането, ама ученето по принцип подмлядява, поне аз се чувствам така....което е хубаво.

Среща някаква предлагам!

# 97
  • Варна, България
Светле, мерси миличка за хубавите думи! Стоплиха ми душичката  Hug
Вярно е, че е трудно да живееш на 0 и 100 % присъствие на половинката.
Минахме през доста трудности и разногласия. Дадох си сметка, че в последните години в желанието и фикс идеята за бебе, съм била доста невротизирана, изнервена, изискваща.
И че съм била повече мама, отколкото съпруга...
След като приехме, че може и да нямаме друго дете, някак си преосмислихме това, което наистина е ценно и важно. И май намерихме отново себе си!  Simple Smile

Моите идеи за Св. Валентин са свързани с маскения ни бал  Laughing Нищо романтично, дори напротив  Wink Само щуротии са ми в главата
Все още не съм мислила за костУм.  Rolling Eyes

Май съм одъртяла, щом не ми се учи ниииииищичко. Четат ми се книги.
Мисля за някакъв курс по език  newsm78 (не ми се отдават особено)
Аз съм завършила паралелка с разширено изучаване на английски, нооооо наблягах на химията. И животЯ. С четенето и писането нямам проблеми, но се притеснявам да говоря.
Но май и това ме мързи да правя...  Mr. Green  

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 11:25 от voltage13

# 98
  • Варна, България
При мен нещата са в застой, едно и също, ограмотявам се във връзка с педагогиката и евентуални проблеми с децата, в зависимост от тяхната аура и прочие...Много неща чета и се опитвам да се подготвям за срещата с малчуганите след няколко месеца...А реално, съзнавам, че от четенето ползата е дотолкова, колкото да знам само, че има и такива деца, както и информация, която после ще трябва да чета наново, ако се сблъскам с подобен проблем....
Нади, мислих да те питам - какво стана с офертата за работа? Прие ли я?
Нещо не мога да ги разбера тези индигови, кристални деца  newsm78 Въпреки че обичам да чета такава литература...
За мен е най-важно да се показва обич към децата, да се чувстват уютно с учителя и колкото и да е трудно - да не се делят децата и да се отделя повече внимание на по-затворените деца.
Те, другите, са достатъчно оправни, за да имат нужда от допълнително внимание.
В нашата градина има една г-жа - около 40 годишна. Замествала е в нашата група. Виждала съм я как посреща децата - с усмивка, погалване по главичката, прегръдка.
Знам, че е много натоварващо и изцеждащо, но какво по-хубаво от това да почне денят ти с човек, който показва, че се радва да те види  и си ценно малко същество!

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 11:24 от voltage13

# 99
Варна, предлагам среща!
7 февруари, понеделник, където кажете! Кажете ДА, моля!

Предложения всякакви за промяна се приемат Simple Smile
Домъчняло ми е много за вас... а и ми се иска да чуя няколко чужди гледни точки по един въпрос.

Зори, наистина си герой! Аз лично щях да съм умряла от страх, докато я свърша тази работа. Или направо да пропусна Simple Smile Слава богу, разминали сте с по-голяма беля.

# 100
ако децата са здрави - да, да , да, да, да, да, да,

по въпроса с четенето - дадоха ми линк към една книга...http://star05.net/e-books/obshtestveni.nauki/pedagogika/fichu.do … udesh.roditel.pdf
отделно търся и намирам де..инфо за мастурбирането при деца:http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=talkabout&Number=1942348509&page=&view=&sb=&part=all&vc=1; http://www.evropea.com/onanizam_dete.html - не са някакви задълбочени писания, по-скоро информативно...

# 101
  • Варна, България
Нади, защо за мастурбирането?
Днес сутринта Сами ми казва "Мамо, имам нещо мокро на чурката. Не видях мокро на пижамата, само дето му беше станала"
Замислих се кога е вече възрастта (с това ранно съзряване), когато трябва да си поговорят с баща си затова...
Забелязах, че понякога когато си легне - ляга по корем и някак си си мърда (стяга и отпуска) дупето. Каза че му харесвало.
Също като се мие под душа, иска с по-силна струя да мием чурката. И се смее.
Започнал е да осъзнава някои удоволствия вероятно  newsm78

Додсън е класика в жанра - освен тази, има и "Как да приучим децата си на дисциплина"

За среща съм "ЗА" - устройва ме деня  Grinning
Предлагам в "За приятели", 19 часа

1. Аля
2. Боги
3. Надина

# 102
Боги, точно поради това, което ти си описала> Все още при Коко не съм го забелязала, но ми каза позната за децата в нейната група и се замислих каква трябва да е реакцията в такава ситуация.

# 103
  • Варна, България
Аз нищо не правя... Просто го приемам и чакам да отмине. (до пубертета  Wink )
Е, като е в банята почвам да го пръскам целия и да се смеем... там минава разсейването.
В леглото му е много лично пространство и там след като ми сподели, че му харесва, нищо не съм казвала.

Спомням си куриозен случай отпреди 1-2 години. Пътуваме с колата. Ние сме отпред, той отзад в стола, който е сложен по средата. По едно време се обръщам - нашия скучае, разплул се в седалката, извадил си го и го подръпва. Много се смяхме тримата! Деликатно му обяснихме, че така не се прави.

# 104
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Боги  силна прегръдка от мен! Hug Възхищавам се на хора и семейство съумяващи да се съхранят при такива "липси". Аз лично съм израстнала така  и тати мноооого ми липсваше!

Не се сещам кой подхвана темата за пишките  Embarassed обаче и моят малък Коко си я е "открил". Дебне да не го гледаме и си пъха ръчичката в гащити или се заровя в леглото и почва да повдига дупе! Казвам му само, че не е прилично и не се впрягам много - много - мъжка му работа.

Зори голям екшън си преживяла.  Hug Добре, че е бил малкият дявол!

Аре Чао, че трябва да сготвя на дребният нещо за ядене и бегом към работата..

Общи условия

Активация на акаунт