Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 31 495
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
аз това го знам, но мерси все пак. Въпросът е, че имаше по-назад инфо за бебетата и хепатит А. Сега ме интересува пряко и ако може някой да даде линк към надежден източник.

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 18:33 от Berend Botje

# 226
И мен живо ме интересува ситуацията с Хепатита.  Rolling Eyes
Моля, някой ако намери инфо, да го дава насам.

# 227
Жълтеница/хепатит е лечебна фаза на конфликт "гняв в територията".

ХЕПАТИТ – „За жълтеница има много просто лекарство, което лекува за три дни без остатък. Още щом се забележи (болестта), в продължение на 3 дни всяка сутрин се изпива сокът на 1 лимон, размесен с 1 лъжица сода бикарбонат. Изпива се на гладно.”

# 228
Стелтче, за конфликта - добре, да речем, че е така.
А после?  Rolling Eyes
Имам предвид освен лимона и содата.

# 229
Berend Botje
Ето ти официално.

http://kidshealth.org/parent/infections/bacterial_viral/hepatitis.html
http://www.dhpe.org/infect/hepa.html
При децата дори няма симптоми на хепатит А.
Не рецидивира и няма тежки последствия.
Ваксина не се слага на малки деца до 2 годинки!
Предлага се готов имуноглобулин в случай на риск от заразяване,но и това не знам дали е нужно,след като заболяването минава сьвсем леко.
Хепатит А не се лекува от традиционната медицина.Няма лечение.Минава както грипьт минава от само себе си.

# 230
  • София
Berend Botje, постнах горното инфо, защото мисля, че именно начина на заразяване е причина толкова малки дечица да не боледуват (не биха могли да пият замърсена вода, да пипат заразени предмети и т.н.) иначе и аз знам това, което Кристян е казал: при малките деца Хепатит А минава много бързо и дори може да липсва типичното пожълтяване.

# 231
...именно начина на заразяване е причина толкова малки дечица да не боледуват (не биха могли да пият замърсена вода, да пипат заразени предмети и т.н.)...

Хм...  Thinking  Да кажем, за водата е така, макар че на моето бебе след 1-годишна възраст му давах вода от чешмата, каквато пиех и аз - от локвите никога не съм пила вода...  Laughing  Обаче за пипането на заразени предмети, особено за прохождащо бебе не съм съвсем съгласна... Точно пипането е тяхната страст (и пъхането на пръстите в устата), а миенето на ръцете понякога е мисия невъзможна... Това винаги ме е учудвало, смятам, че ако изтривах цялата маса, където пиехме кафенце с други майки, както сина ми и си бърках след това в устата, нямаше да мога да се отърва от афти...

# 232
уф, моята дъщеря, точно преди две седмици пи вода от локва, какви ли не неща пипа и слага в устата. Аз само едни ключове лапнах след нея, за да видя какво ще стане и след това сума ти време бях с авта. Плюс това тя "пазарува" плодове на пазара, докато я хвана и вече е нахапала половината щанд.
Това с лимона, не знам дали сте го опитвали, но се получава една химична реакция. Въпросът е кога се пие, докато шупли?

# 233
...от локвите никога не съм пила вода...  Laughing ....

Ами, не си!
Ти пък много знаеш, като се напиеш какви ги вършиш.  hahaha
Шегувам се, Стелтче, да не се обидиш?!  Hug
Малко да разведрим обстановката, че тук само за неприятни неща говорим, да му се не види.
 Confused

Това с лимона, не знам дали сте го опитвали, но се получава една химична реакция. Въпросът е кога се пие, докато шупли?

Според мен, детето ще повърне, ако го изпие тогава.  Sick
Но не знам, не съм давала на моите.
 Rolling Eyes

# 234

Според мен, детето ще повърне, ако го изпие тогава.  Sick
Но не знам, не съм давала на моите.
 Rolling Eyes
И аз не съм. Едно време чистеха зъбите на кучетата с това. Аз не посмях като видях какво става. Но, ако се наложи, ще го пия.

# 235
Ти пък много знаеш, като се напиеш какви ги вършиш.  hahaha
Шегувам се, Стелтче, да не се обидиш?!  Hug

Значи за локви не помня...  Laughing  Обаче сняг ядох веднъж от жажда, а то беше вече края на снега, намерих само една купчинка в едни усои из една гора и не беше особено чиста (да не кажа бая мръсна), но от там може сигурно друго да се хване, едва ли хепатит А...  newsm78

П.С. Мъжът ми пиеше сода със сок от лимон, когато го боляха сливиците...

# 236
  • София
Мислех, че Berend се тревожи за малкото си бебече, то едва ли лапа каквото му попадне  Wink
За водата: не става въпрос за локви, а за възможността питейна и отходна води да се смесят, затова след масовото заболяване в Стара Загора са започнали да ръгат яко хлор в питейната вода.

За афти- аз съм се лекувала със сода бикарбонат - доста щипе, но върши работа

# 237
Мислех, че Berend се тревожи за малкото си бебече, то едва ли лапа каквото му попадне  Wink

ааа, за наденицата ли питате   Laughing 
Значи, до колкото разбрах, то хепатит и жълтеница било едно и също...  Rolling Eyes  От цитата на ненаатоа по-горе дето дадох, влезте в цялото мнение в темата за ГНМ и вижте какво обсъждат за жълтеницата при новородени...

# 238
Е, и аз съм пила вода от повечето езера в Рила, но при положение, че са пълни с пъстърва (поне бяха), не е било опасно.
И за малкото и за голямото бебе се тревожа, както и да не попадне някой от семейството ми в инфекциозна.

# 239
  • София
Berend, както Кристиян е писал има имуноглобулини, ако толкова те е страх до 2 седмици след контакт може да се слагат

Общи условия

Активация на акаунт