Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 32 021
  • 735
  •   1
Отговори
# 645

Според моите скромни познания тези две неща (ангина и пневмония) не са свързани.
И дъщеря ми на 2 годинки изкара пневмония - без антибиотици, без никакви лекарства...

ГНМ дава възможност на тялото да се излекува самО.
Второто последва първото с два дни разминаване. Аз гледам детето си и мисля, че най-добре мога да определя дали са свързани или не.

...с изчакване
нищо против ГНМ, но мисля, че тя или не е е за всеки или не е за всеки случай. Съвсем пресен пример за това колко бързо могат да се случат неприятни неща има в пресата днес.

Не е така Уомбат.
Някои хора мислят ГНМ за вид алтернативно лечение.А тя обяснява само как работи един жив организьм.
Важи за всеки жив организьм и за всеки случай.Така както вьглерод и кислород винаги ще правят вода,а не понякога и киселина.
Ако се поровя в случките на детето ти сьм сигурен,че ще открия причината за проблемите му,но не искам да дискутирам тук.
И двете сьстояния,в които е било детето ти са били решена фаза на конфликти.
С това не искам да кажа,че човек никога не трябва да прибягва до антибиотици.
Напротив.Аз самият сьм склонен да ги ползвам,ако преценя че ситуацията,в която сьм аз или децата ми налага намесата им.ПОнякога има тежки конфликти,с които организмьт не може да се справи в лечебната фаза и е нужна помощ.Това обаче е мое мнение,не на Хамер. Peace

# 646
Може и да не е така. Не претендирам, че  дори и малко познавам ГНМ, но е факт, че съм се опитвала да разбера, защо разни болести ми нападат детето и задълбават вместо да се оправя. Просто в един момент се случва така, че започвам да губя смелост да чакам тялото да се излекува само( а съм смела и обикновено чакам и наблюдавам) като гледам, че нещата започват да изглеждат сериозно.

# 647
Тука в една тетрадка съм си записала, че в Русия през 2007 е отменена хепатитната ваксина на новородени, някой да има информация, що така?
Редактирам се, май няма такова нещо.

Последна редакция: пн, 14 фев 2011, 15:50 от Шанта

# 648
Цитат
колкото по често боледува детето толкова повече имунната система се срива
Не съм съгласна. Имунната система се срива от антибиотици, сиропчета, капки за нос и какви ли още не потискащи средства за лечение. (изключвам момента, когато това е наложително, вмятайки, че една обикновена гнойна ангина с висока Т не е предпоставка за антибиотик)

Макар и на английски, ето една статия за микроби и имунна система - http://curezone.com/blogs/fm.asp?i=1727683

Благодаря за статията Hug , беше ми изключително полезна и ми пренастрои мирогледа за много неща . Така внезапно си дадох отговор на въпроси ,мъчили ме дълго време .

# 649
.. Не съм сигурна при висящо дело дали имат право на същия акт за същото нарушение... Това да го кажат юристите..

По принцип не ги интересува дали има заведено дело. Нито правят справка в съдебните институции. И ако няма влязло в сила решение ще издават актове за всяко нарушение. Чак когато съдът присъди в полза на ищеца, същият ще може да си върне заплатените суми. Дотогава, ще пишат актове и глоби за всяко нарушение. Тя, държавата от това си право не бяга Wink

Т.е. ако не искаш да плащаш глобата, трябва да завеждаш дело за всеки акт, въпреки че са еднакви и за едно и също нарушение или по-добре да я плащаш и да чакаш да излезе решението, при което да ти върнат парите??  newsm78  Защото за мен плащането е признание, че си виновен, а реално в случая, когато си искал ИС, но то не ти е дадено и са ти нарушени правата, не си ти виновния... Случаят не е като да те хванат 5 пъти, че караш с превишена скорост... Ако си решил да отложиш имунизациите с 5 месеца, то всеки месец има имунизация и могат да те глобят 5 пъти за едно и също нарушение - отлагане на имунизация... Сбъркана работа... И кой ще ги задължи да ти върнат парите? А ако използват плащанията на другите глоби срещу теб - демек признаваш се за виновен и си плащаш!?  newsm78

Не, не е нужно да се завежда дело за всеки издаден акт.  Достатъчно е- подаден иск за едно правонарушение. Исках да кажа, че държавата ще издава актове за всяко едно нарушение /тук визирам всяка неплатена глоба/, без да се интересува дали има висящо дело за такова правонарушение. Вече дали ще решиш да плащаш или да отлагаш в някакви срокове, е препоръка на адвоката на ищеца  Wink Плащането е признание от твоя гледна точка, или от тази на свободния гражданин, но по принцип си е императивно законоустановено задължение щом няма вратичка за бягане и докато не се промени действащата система.
Задължението да ти върнат парите го дава съдът с издадено и влязло в сила решение със сила на присъдено нещо в полза на ищеца. И няма как да използват плащането срещу теб, защото така ищеца показва, че спазва законоустановените принципи в държавата, но търси и отстоява правата си.
Така всъщност трябва да бъде всичко изложено на теория.Но практиката може да е показала и друго.

# 650
Ще ходим на ДК тази седмица и педи ме предупреди, че ще подписвам официален отказ от МПР. Мисля да занеса подписана декларацията за отказ от конкретна ваксина (от първа стр. на темата). Понеже основанието е, че не ми е предоставено писмено информирано съгласие, въпросът ми е какво ще стане ако изготвят такова съгласие и ми го предоставят. Съвсем хипотетично ако до месец-два примерно педи ми се обади и ми каже "вече има официално информирано съгласие, идвайте да слагаме ваксината", тогава какво се случва, може би ще трябва да отказвам на друго основание  newsm78

# 651
magi1111, прочети Закон за здравето от чл. 87 до чл. 92 вкл.

# 652
magi1111, прочети Закон за здравето от чл. 87 до чл. 92 вкл.
Благодаря stelt77,
Значи хипотетично следващият ми отказ ще бъде на основание написаното в информираното съгласие Simple Smile
То явно затова и няма информирано съгласие за ваксините. Да не вземат да осъзнаят родителите, че всъщност нищо не може да бъде толкова задължително, колкото са ваксините...

Последна редакция: пн, 14 фев 2011, 12:34 от magi1111

# 653
  • София
Здравейте!

Предаването на Марта Вачкова с темата за Ваксините - ще се излъчи на 23 февруари!

Весел празник, който каквото празнува Simple Smile   Heart Eyes Wine Glass

# 654
Благодарим за информацията Малини! Ще го чакаме...

# 655
Много сте ми полезни с дискусиите си относно клиничната пътека за новородено.

# 656
Много сте ми полезни с дискусиите си относно клиничната пътека за новородено.

Щяхме да сме по-полезни, ако имахме време да драснем едно официално писмо до НЗОК...   Laughing    Отлагането не означава отказ...  Wink  Mr. Green

# 657
И аз благодаря на Малини за инфото. Весел двоен празник, а за Трифоновците и троен! Да сме здраве, ние и децата ни и наздраве! Много любов!

# 658
И аз съм една разочорована майка от ваксини и манипулации върху детето му

отключихме му АД придружен с алергия към белтъка на мравето мляко след втория прием на синфлорикс и пентаксим  #Cussing out ядосана и много разочорована

какво трябва да направя, за да отложа ваксините след навършване  2 или 3 годинки на детето ми- става въпрос за пентаксим , симфлорикс и приорикс ?

# 659
  • в матрицата
И аз съм една разочорована майка от ваксини и манипулации върху детето му

отключихме му АД придружен с алергия към белтъка на мравето мляко след втория прием на синфлорикс и пентаксим  #Cussing out ядосана и много разочорована

какво трябва да направя, за да отложа ваксините след навършване  2 или 3 годинки на детето ми- става въпрос за пентаксим , симфлорикс и приорикс ?
нищо не трябва да правите, просто, ще кажете на личния лекар, че не желаете повече да ваксинирате детето си  Peace

Общи условия

Активация на акаунт