Ваксини - дискусия за вредата от тях... (тема 14)

• 31 633
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
какво трябва да направя, за да отложа ваксините след навършване  2 или 3 годинки на детето ми- става въпрос за пентаксим , симфлорикс и приорикс ?
Ако питате мен ще кажа, че нямате нужда от това животно ЛЛ, но е доста крайно...

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 15:14 от chukchi

# 661
  • Пловдив
имам следния въпрос-как да постъпя-искам поне синфлорикса да не слагаме,питах днес педиатъра дали може да го сложим по другата схема след 7 месеца,да не е сега,исках да видя какво ще ми отговори-ами ако искам така да отида в хеи и да говоря с дежурния инспектор-беше отговора.Те (доктора )можели да я бият по другата схема,но не са своя глава-шубе ги е.
И така аз ако отида в ХЕИ-там ли да подпиша декларация за отказ от тази ваксина,или тази декларация при педиатъра трябва да се подпише?

# 662
имам следния въпрос-как да постъпя-искам поне синфлорикса да не слагаме,питах днес педиатъра дали може да го сложим по другата схема след 7 месеца,да не е сега,исках да видя какво ще ми отговори-ами ако искам така да отида в хеи и да говоря с дежурния инспектор-беше отговора.Те (доктора )можели да я бият по другата схема,но не са своя глава-шубе ги е.
И така аз ако отида в ХЕИ-там ли да подпиша декларация за отказ от тази ваксина,или тази декларация при педиатъра трябва да се подпише?
Според мен - казваш на лекарката ти, че искаш да го отложиш, /чела си листовката, знаеш, че след 7-я месец са 2 приема вместо 3/ и толкова. Насила няма как да ви бият ваксина. Не ти е работа според мен да ходиш в ХЕИ.

Друг вариант -  казваш, че е било с хрема или кашлица предния ден преди консултацията или имате болен в семейството и т.н.

# 663
http://homeohelp.eu/rumenstoichevsblog/333-big-farmata-pred-goly … te-izcheznat.html    Сега остава и билките да забранят...  #Cussing out

# 664
niko11, ако отидеш в РИОКОЗ, ще те глобят... Направи, както казва tini-mini... Кажи на лекарката, че за сега не я искаш тази ваксина и да не я слага на детето ти, а за по-нататък ще решиш... И няма какво да ти спори, решението е твое, детето е твое...

# 665
  • Пловдив
еми и аз незнам как да постъпя,а ако по принцип при педиатъра се подпише отказ пак ли има глоба от РИОКОЗ?
аз мислех сега да слагаме Пентаксима,а Синфлорикса или изобщо,или по-нататък.Или ако сложат сега само Пентаксима,после няма да ходя на ДК и пак ще се забави Синфлорикса,но лошо стана че сега ги няма и двете,и даже според тях Синфлорикс можело по-скоро да има.,а на Пентаксима вървяли търгове.

А ако отлагам поради болест ,когато отида пак ще искат да ги бият двете,а аз няма да позволя двете заедно.
А дали в РИОКОЗ някой ще се съгласи дадената ваксина да се сложи по друга-дадена в листовката схема?Той педиатъра знае че след 7 месец са само 2 инжекции,но е много спекан

# 666
Не може по друга схема, освен ако няма противопоказания за някоя от ваксините... Има задължителен имунизационен календар и ваксините в него се слагат на определена възраст... Може ЛЛ да отлага до 6 месеца по здравословни причини, но тези причини ще важат и за двете ваксини, а не само за Синфлорикс, който да се сложи по-късно... Където и да подпишеш отказ от имунизация, РИОКОЗ могат да те глобят... Най-добре е да кажеш, че отказваш устно и да подпишеш само амбулаторния лист, който ЛЛ издава при всеки профилактичен преглед...

# 667
Аз лично не съм подписвала нищо. Казах, че не искам двете ваксини едновременно. Педиатърката мърмори малко, спомена как страшни болести ще ни се стоварят без ваксината  Twisted Evil, но няма какво да направи.

Така сложихме 2 поредни месеца Пентаксим и след 2-я детето ми изведнъж без причина се разболя от бронхеолит /най-вероятно от самата ваксина/ и оттогава след известно четене и гледане на филми за ваксините реших да не слагам повече никакви ваксини.  Stop

# 668
тини-мини, като каза страшни болести, се сетих, че преди няколко дни по новините имаше репортаж за липсващите ваксини в момента. Разтревожени лекари и родители се изказваха, а накрая репортажът завърши с думите, че родителите са много притеснени как децата им сега ще са без защита от толкова страшни болести. Crazy
http://bnt.bg/bg/news/view/46722/lipsva_vaksina_za_deca

Ооо, ето го д-р Марио,  с петицията с 3000 подписа, заради която вкараха 2 нови ваксини в задължителния календар. Той си имаше и банер тук във форума, за десетвалентната Синфлорикс, дали следващата цел не е тази?  Thinking

А тез пък, дето продават Пентаксима, що се дърпат и не го дават, да не би да искат още пари?  newsm78

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 17:20 от Зи

# 669
......
А тез пък, дето продават Пентаксима, що се дърпат и не го дават, да не би да искат още пари?  newsm78
Правят си проучване до колко родителите ще се разтревожат и дали ще настъпи смут от липсата на тази "велика" ваксина - виждаш ли, колко е важна и даже е на привършване...

# 670
...а накрая репортажът завърши с думите, че родителите са много притеснени как децата им сега ще са без защита от толкова страшни болести. Crazy

Е как, как, ето така, както и с ваксината - http://www.medinfo-bg.com/admin/upload/222-1283417028-4d34091e69 … b2af4ec5b5231.pdf   Laughing

# 671
Ееееее, Стелт, разби ме Laughing

# 672
  • Пловдив
То... много хубаво това за коклюша... ама не всички виждат нещата с нашите очи.
На мен ми звучи като да вкарат на две години ваксина за профилактика в училищна възраст  ooooh! Rolling Eyes

# 673
...а накрая репортажът завърши с думите, че родителите са много притеснени как децата им сега ще са без защита от толкова страшни болести. Crazy

Е как, как, ето така, както и с ваксината - http://www.medinfo-bg.com/admin/upload/222-1283417028-4d34091e69 … b2af4ec5b5231.pdf   Laughing

И после твърдят, че бумът в детските ясли и градини бил някакъв си паракоклюш.  ooooh!
А то.. как иначе да обяснят на родителите, че васкинираните им деца масово боледуват..

# 674
  • Пловдив
niko11, що ти е да ходиш при ЛЛ? Просто не се вяскай там и това е.
Няма кво да ви мери и тегли толкова, а и ти е второ детенце, все пак, имаш опит... Hug

Общи условия

Активация на акаунт