Януари вече се изнизва, ЮНЧЕ за пюренце се облизва ! - №13

• 21 541
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Балкончето е препълнено  Laughing Голяма забава при нас, някой да къса билетчетата моля  Party

# 346
Балкончето е препълнено  Laughing Голяма забава при нас, някой да къса билетчетата моля  Party

Joy Joy Joy Joy

# 347
Привет!
Смилянче,какво ти става бе мила?Защо така реши изведнъж след дълго неписане,да се включиш с толкова нападателни постове?На мен ми правеше впечатление,че всички тук много те уважават и ценяха твоето мнение,но май си се обидила на някой newsm78 или просто ти е доскучало .Като се замисля не си се включвала активно от последния скандал в темата.
И малко по темата- крадеца вика ,,дръжте крадеца"! В момента ти и Вероник налагате мнение,а до сега имаше само споделяне на опит и информация.

# 348
Чери мила, познай защо не пиша?! И всъщност "крадеца" обърна темата в посока на налагане на мнение  Wink Аз просто попитах, защо децата биват хранени все едно са кокошки?! Исках да знам колко от майките, които дават ечемик, ядът ечемик в къщи?! И относно това че бабите са захранвали чак след като децата седят - а питали ли сте бабите си тогава на каква възраст се е слувало?! Защото някога дори не са и чували за 6 месеца?! Слага ли са да седят децата още на 3 месеца. И питали ли сте ги дали са им давали ечемик и просо или са ги захранвали дирекно със фасул и пържоли?! И това с кърменето изобщо няма нищо общо! Те са ги кърмили дори не до 2, а до 5 години, но едновременно с това са си яли фаслуче за закуска  Wink Не че аз давам фасул или съм против да вървим напред и да търсим здравословното, но все пак... фураж?!!!!!

# 349
- HIPP БИО Инстантна каша просо 250гр.

- Pro bijo - Био каша пълнозърнесто просо
Съдържание:
био пълнозърнесто брашно от просо – обработено, Витамин В1

- Милупа 7 зърнени храни

За деца над 6 месеца, 250гр. Подходяща е при безмлечна диета.
Състав: съдържа финни и лесно разтворими люспи пълнозърнени продукти - пшеница, овес, ръж, царевица, ечемик, просо, ориз.

- Nestle Безмлечна каша 8 зърнени култури с бифидус

Състав: Ензимно хидролизирана пшеница(38%), Пшенично брашно (34,52%), Захароза, Брашно от ечемик (3%), Брашно от ръж (3%), Брашно от царевица без зародиши (3%), Оризово брашно (1%), Овесено брашно (1%), Брашно от просо (1%), Брашно от сорго (1%), Малтодекстрин, Калциев карбонат, Витамин С, Ванилин, Железен фумарат, Ниацин, Витамин Е, Култура Bifidus (Пробиотици 0,5%), Витамин В1, Цинков сулфат, Витамин А, Витамин В6, Фолиева киселина, Калиев йодид, Витамин D.

Ама много скъпи тия смески бе. Тия яйца златни ще ми излезат.  Mr. Green

# 350
smilianova не давай фураж, но престани да ни агитираш и ние да не даваме ечемик, елда....Не те интересува кой какво дава на детето си.Гледай си твойте деца.Разбрахме че ти си против зърнените култури-достатъчно, ти вече сподели твоя опит и мнение.Ако някой иска ше те послуша.

# 351

Ама много скъпи тия смески бе. Тия яйца златни ще ми излезат.  Mr. Green
Ами мила, аз смески не давам  Laughing Като здравословно и био настроена, давам пресни плодове и зеленчуци  Mr. Green

smilianova не давай фураж, но престани да ни агитираш и ние да не даваме ечемик, елда....Не те интересува кой какво дава на детето си.Гледай си твойте деца.Разбрахме че ти си против зърнените култури-достатъчно, ти вече сподели твоя опит и мнение.Ако някой иска ше те послуша.

Ами всъщност доста хора са на моето мнение и получих доста лични съобщения  Crazy Flutter

# 352
Момичетааааа... кво става пак тука?!
Разни шоколади и пържоли се размятат... офф, защо все така се получва, че всеки иска да се докаже колко е по-прав от другите... форума и инфото в нета са за информация, все сам си решава как да си гледа детето...   topicclosed

Тъй, след съботната консултация и последния Синфлорикс, лиглата е добре, наддала е половин кило и е станала 7,660 и 69 см... почваме да заместваме обедното мляко със зеленчуково пюре, след две седмици ще редуваме на обяд месно със зелечуково... февруари ни чака и третата протовохепатитна ваксина. Тия дни чакаме и зъбче да се покаже   tooth
Бяхме и в Бейбитория, в мола на Цариградско, от там лиглата се сдоби с дъвкалките на ТомиТипи, обаааче хич не ги зачита за дъвкали и чесалки, само ги ползва да удря с тях по столчето  Grinning

# 353
Храним ги храним био, пък им даваме химия  newsm78

айде ние отиваме на разходка

# 354
Душици златни. Не така буквално де. Идеята беше, че ако просото и ечемикът са фураж, защо производителите на детски храни ги използват. Ама то много сложно.

давам пресни плодове и зеленчуци  Mr. Green

браво! от това по-хубаво няма.

# 355
... офф, защо все така се получва, че всеки иска да се докаже колко е по-прав от другите... форума и инфото в нета са за информация, все сам си решава как да си гледа детето...   topicclosed

Точно така е!
Изобщо не ми е ясно, за вас какво значение има, с какво другите си хранят бебетата? Информирам се за каквото ми е необходимо и си преценявам сама кое е вярното за моите деца. Естествено всеки жив човек понякога допуска грешки, някои се учат от своите, други не и така. Отчет дължа само на баща им и на педиатърката понякога евентуално. Другите майки са достатъчно "големи", за да решат за собствените си деца. Естествено никой нормален човек, не иска нещо лошо за детето си, просто преценките и възможностите ни са различни. Те зависят от опит, социална среда, задълбоченост над нещата и пр.

# 356
Смилянова,
както винаги преклено крайна Stop
Thinking до колкото си спомням ти се една от малкото, която си позволява да критикува, осмива другите и свободно да им дава предписания всякакви Laughing
мнението ти може да бъде поднесено и без толкова ирония, моля Naughty

в къщи се старая да готвя здравословно за всички и изброените от теб зърна присъстват на трапезата ни. ядем и много сурови плодове и зеленчуци, ядки и т.н.  ядем домашен хляб (имам хлебопекарна) и обогатявам тестото с различни брашна също.

...Моите деца щев израснат и ще запомнят детството си със щастието да няма забрани над нищо, а вашите ще израснат с думите - Не пипай това, не яж онова, защото не е полезно, не гледай ТВ, защото е вредно, не чети на компютъра защото е вреден и т.н....
как ще израстнат децата ми се съмнявам, че знаеш Laughing моите деца шляпат в локвите и влизат в калта, но с подходящо облекло. и имат забранени неща, да, макар и малко. децата без никакви забрани, нямат мярка и не знаят къде е границата, защото просто родителите им не могат да се справят с тях и са ги оставили на самотек Wink

...а тези дето само на ЛС пишат явно се притесняват от нещо да изразят свободно личното си мнение по въпроса Thinking

# 357
Матреа,
като минимална част от химично обработена каша сигурно съществува не само ечемик но и цимент, но като самостоятелна храна аз не съм чувала някой да яде  Whistling И най вероятно специално ечемика го включват във състава на такива каши, защото е полезен за бъбреците и отделителната система, обаче въпреки това каша от просо ми се струва налудничава.
И това с пресните плодове и зеленчуци изобщо не беше шега  Wink Аз каши Не давам, но въпреки това се стремя детето да поема нужните витамини и микроелементи с храната си. Не съм се вманиачила на тема Био картофи и ябълки и т.н. и въпреки това смятам, че се храним достатъчно здравословно  Whistling

# 358
Смилянова, аз не съм се шегувала, браво, че им даваш полезна храна.
Аз лично хапвам "налудничава каша" два пъти седмично поне. С масло и сирене е чудесна.
Ко-ко-ко Mr. Green

# 359
Софи аз също се старая да готвя здравословно и също от скоро си правя домашен хляб със различни зърна!
И къде по точно прочете, че децата ми растат на самотек?!
И да, тези на ЛС се притесняват от тези нападки и обиди, които се изсипват в момента  Mr. Green За това директно се отказват да пишат и следят темата  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт