Януари вече се изнизва, ЮНЧЕ за пюренце се облизва ! - №13

• 21 504
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Здравейте!
Много е хубаво в темичката днес. Hug
antoniabg, нашият матрак е този, много съм доволна, определено си заслужава парите.
И ние днес имаме напрадък с хапването, Теди хапна цяло пюренце на Хип (ябълка с круша), следобяд ми отказа кашата, но мама си я хапна, много е вкусна. Запекох го миличкия с тази оризова каша с банан, мъчи се да ака миличкия, но не се получава. Докато се нормализира, ще си хапва разхлабващи храни. Грах и царевица не съм давала още, но зеления боб ни образува газове.
Мисля, другата седмица да дам заешко месце, ще сваря домашно и ще го прибавя към зеленчуково купешко.
Я ми кажете, тези сухарчета с глутен ли са?
Ако Теди се събиди преди 5ч. го кърмя седнала в леглото, цоква за 2 минути и заспива, и го местя в кошарката, ако е след този час си го вземаме в леглото и си спим така до към 9ч.

# 556
Момичета, нещо ефикасно против разстройство да ми кажете.От антибиотика получи разстройство, да не звъня пак на докторката.

# 557
Момичета, нещо ефикасно против разстройство да ми кажете.От антибиотика получи разстройство, да не звъня пак на докторката.
Пробвай с чай от шипка! Peace

Оля аз докато кърмех винаги я кърмех легнала,освен когато сме навън Mr. Green,мн ми беше удобно нощем само я гушкам до мен и подавам гърдата и тя заспива,а и аз не се разсъбуждам мн ,после само я местя и пак в леглото! Mr. Green

# 558
  • С-я
за разтроен стомах - чай от джоджен, оризова вода, чай от шипки е супер.
Давай му Био Гайа заради антибиотика.

# 559
за разтроен стомах - чай от джоджен, оризова вода, чай от шипки е супер.
Давай му Био Гайа заради антибиотика.

Благодаря за идеите.Вчера и днес го мъча с чай от шипки, но се извръща отвратен, дали да не го подслаждам малко.Иначе си пие чиста преварена вода.Био Гая мислех да взема, но след антибиотика, че той изтрепва както вредни, така и полезни гадинки.

# 560
само пюре от моркови действа безотказно при разтройство! Предлагай през целия ден, може само по 2 лъжички да изяжда на всеки час, до вечерта ще го е пресекло. Колкото повече изяде толкова по добре  Peace И не слагай захар на чая, защото всички видове посладители са разхлабващи  Peace

# 561
Момичета, слагате ли магданоз в пюретата и как го приготвяте ? И друг въпрос имам в какви формички замразчвате храна във фризера, в пастмасови или пликчетата ? Благодаря  Hug
Честит рожден ден със закъснение на Алексова и Есма

# 562
Keti,разстройството при употреба на антибиотик е често явление,обикновено се дава ентерол,на нас сьщо ни го изписаха.Давах  сьщо био гая и протексин,но те се изписват от лекар.
Ентерол може да си купиш и без рецепта,дава се два пьти по едно прахче.

# 563
Тони, нашият матрак е на Magniflex Pierre Cardin Baby
Много дълго се лутахме преди да вземем избор, но накрая решихме да е най-доброто.

# 564
Честит рожден ден на Алексова и Есма.  bouquet Кетти за разтройство в момента давам ентерол+хидрасек.

# 565
keti, аз не пасирах вчерашния ни ориз, който го бях разварила за целта, но за днес съм написала, че го минах с пасатора. Обаче го врътнах само няколко пъти и не стана напълно пюрирано Peace
Пилешкото ми е купешко да. За съжаление няма от къде да си го доставя домашно Wink
Във фризера замразявам в пликчета

Относно разстройството освен споменатите вече методи може и във водичката с няколко зрънца ориз да се превари. Също действа много добре

# 566
Момичета, слагате ли магданоз в пюретата и как го приготвяте ? И друг въпрос имам в какви формички замразчвате храна във фризера, в пастмасови или пликчетата ? Благодаря  Hug

Аз като дадох магданоз за първи път го сварих(прибавих го към края на варенето) с зеленчуците,от тогава обаче го давам пресен, пасиран(в редките случай когато нещо пасирам) или много ситно нарязан Simple Smile
Замразявам в зеленчуци в торбички,а месото което съм си сварила пък съм си пакетирала в стреч-фолио на малки порции Simple Smile

# 567
Дойде и моето време за релакс.

С риск темичката ни да бъде преместена в кулинарния подфорум, да споделя и аз менюто на Кими за днес  Mr. Green - сладък картоф с броколи и пуешко, а следобяда - овесена каша с пюре от ябълка и смокини. Мислех си да си приготвям вкъщи пюренце от сушени сливи и смокини, но нещо ми се върти из главата, че и тях ги обработват с химикали при промишленото сушене и се отказах.  Peace
За подправките и аз си мислех днес да си смеля малко розмарин и да му слагам по мъничко в манджата. На балкона имам босилек, та и от него може да добавям съвсем по мъничко.  Peace

Хистаминът знам, че при ферментация се увеличава многократно, но при термична обработка не съм убедена, че намалява.  Peace
Кашите на Серелак са с Бифидус. Те не биха ли могли да заменят Био Гаята ?

Относно гърнетата и памперсите - майките предполагат, но бебетата разполагат ... Sunglasses

Киди, аз ясно си спомням, че до 4-5 годишна не можех да ям пилешко месо и не заради дъвченето, а защото не можех да го гълтам. Това не са ми го разказвали, а си е мой спомен. Тъй че, ето ти информация от първа ръка, проблемът явно не е в дъвченето, а в гълтането.  Wink Не се притеснявай и не я насилвай.  Peace

Ванишка, и при нас със захранването пресякохме запека и стана нормално да пълниМ по 3-4 памперса на ден.  Hug Карфиолът, който хапвахме последните 3 дена, обаче ни запече.  smile3550Хмммм  newsm78

Елизка, пратиx, разбира се, може ли на организаторката на инициативата да не пратя.  Simple Smile Хм, до с. Лакaтник стигна писъмце, а до Варна май - ни едно.  newsm78 Много странно.  Rage Чак яд ме хваща, ама минало свършено ...  Hug

И айде стига болести !!!  fingerscrossed

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 23:20 от Слънчев_лъч

# 568
Кафенцеееее...

Менюто за закуска беше каша на хип свежи плодове, и 5-6лъжички каша просо, за обяд ще бъде като вчера

Аз приготвям храната на око за колкото дни стане -за толкова, винаги насипвам горещо в бурканчетата, затварям хубаво и обръщам с капачката надолу. Те се вакуумират и могат да издържат дълго. Но като предпазна мярка ги слагам в хладилник. Досега най-много за 6 малки бурканчета е стигало, по-често е за 3-4.

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 10:05 от svetlat

# 569
Светле, мерси за кафенцето Hug
веднага ще се възползвам, че тази нощ съм ставала на всеки половин-един час Confused

За картичките аз получих около 10-ина, но при нас незнам защо пощата не е много сигурна, много често не си получавам писмата Cry

Общи условия

Активация на акаунт