Януари вече се изнизва, ЮНЧЕ за пюренце се облизва ! - №13

• 21 504
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Привет!
Krems,честито зъбче,да е здравичко и беличко! newsm47

Днес менюто ни ще е морков и ябълка.Вчера Андрей се обрина,сигурно от боровинката ,която не бях въвела.Известно време няма да я давам.
Нашият татко пак е болен и сега ми идва да го напъдя навън за да не зарази отново детето.Какви са тия вируси ,все за него се лепват и ни ги домъква в къщи Rolling Eyes

Ваниша,  струва ми се,че от последният ми пост нещо се обиди,или греша?  newsm78Ако е така ,извинявай!

# 586
# 587
Привет маминки,

Да се похваля, и Мади днис ема проболо връхче на първото зъбче!!!Креми, честито и на вас!!!

Честито а Есма, не знаех, че сме на една дата или съм забравила!!! Много здраве и любов!!!

За матрак- нашия е с кокос и още нещо, но не помня. Не мога да преценя дали съм доволна, а детето не може да ми каже дали се е чувствало конфортно на него. Надявам се изборът ми да е бил добър!!!

Менюто за днес- винаги го решавам като стане време и застана пред рафта с пюретата. Само знам, че е зеленчуково с жълтък на ред HugНямам много зеленчуци, домашни, и затова засега на готови. По- нататък ще минем на супи и кккупешки , пък дано да нямаме проблеми. така или иначе ще трябва да свиква, био и проверени такива в София трудно ще набавям.

За очните прегледи-Синьо птиче много добре е обеснила, нормално е на тези месеци да са с дълекогледство. Теди я водих при моя съоченичка Офтамолог, още като бебе, че свеки ми натякваше, че детето е кривогледо. Та още тогава тя ни обесни, че докато черепа не се оформи , показва ни кой черти ще се променят с порастването, което ще издърпа и очите ,оттам и погледа ще се оформи. И така стана, миналото лято отидохме на профилактичен, оказа се,че въпреки игрите на компа, ТВ дедето е много добре, даже имала и резерв. А свеки е с много голям диоптер и аз малко се притеснявам да няма нещо наследствено, но се оказа напълно наред.
Добре е до 3г од да се направи, ние едвана 6 се организирахме.
Понякога децата развиват лениво око, това ме притесняваше да не се появи изневиделица...Голяма мъка е с този проблем, гимнастики, лепенки и т.н

Ставам, приятен ден на всички!!!

# 588
  • Пловдив

Ваниша,  струва ми се,че от последният ми пост нещо се обиди,или греша?  newsm78Ако е така ,извинявай!

Няма такова нещо! Спокойно, cherri , всичко е наред, няма никакъв проблем.     Simple Smile

# 589
  • Пловдив
Поздрав:
Повечето от онова, което наистина ми е потребно, за да знам как да живея, какво да правя, как да се държа, съм усвоил още в детската градина. Ето какво научих там:
Играйте честно.
Не удряйте хората.
Оставяйте нещата там, където сте ги намерили.
Не вземайте вещи, които не са ваши.
Извинете се, ако сте обидили някого.
Мийте ръцете си преди всяко ядене.
Изчервявайте се.
Топлите сладки и студеното мляко са полезни.
Живейте хармонично.
Научете нещо.
Измислете нещо.
Порисувайте.
Попейте.
Потанцувайте.
Поиграйте. Поработете… Всеки ден по малко.
Всеки следобед си поспивайте.
Когато сте на улицата, внимавайте дали не идва кола.
Дръжте се за ръце и вървете плътно един до друг.
Бъди готов за чудеса.
Помни малкото зрънце, което си посадил в пластмасовата чашка.
(Корените му отиват надолу, стъблото - нагоре, и никой не знае как и защо, но и ние сме като него.)
Дори златната рибка, и хамстерите, и белите мишки, и растението в пластмасовата чашка умират. Ние също.
Най-важната дума на света е: Виж!
Всичко, което трябва да знаем, е някъде там.
Ти си на този свят, за да се учиш.

Робърт Фулам

# 590
  • Варна
Здравейте!
Честити зъбчета на малките съкровища на Креми и Роси, да са белички и здравички. Не знам дали ви споделих, но от 5-6 дни и ние сме от озъбените, голям сладурчо.
Тони, не трябва нищо специално за матрака. Той е навит на руло и като се разопакова си приема нормалната форма. На мен лично ми харесва, че е много тънък (10см, ако не се лъжа), материята е страхотна, ако не те притеснява цената, определено си заслужава и няма да съжаляваш. Все пак съня е много важен.  Peace
Никой не ми отговори на питането дали сухарчетата са с глутен, но нали съм нахална пак да ви питам.  Mr. Green
Вие като давате попарка, сухарчетата, сиренцето и маслото наведнъж ли ги въведохте?

# 591
 Здравейте Simple Smile Нашето меню днес е:картоф,тиква,праз,магданоз,сиренце и 1/2 жълтък.Следобяд ще е елда с кайсия.

# 592
Поздрав:
Повечето от онова, което наистина ми е потребно, за да знам как да живея, какво да правя, как да се държа, съм усвоил още в детската градина. Ето какво научих там:
Играйте честно.
Не удряйте хората.
Оставяйте нещата там, където сте ги намерили.
Не вземайте вещи, които не са ваши.
Извинете се, ако сте обидили някого.
Мийте ръцете си преди всяко ядене.
Изчервявайте се.
Топлите сладки и студеното мляко са полезни.
Живейте хармонично.
Научете нещо.
Измислете нещо.
Порисувайте.
Попейте.
Потанцувайте.
Поиграйте. Поработете… Всеки ден по малко.
Всеки следобед си поспивайте.
Когато сте на улицата, внимавайте дали не идва кола.
Дръжте се за ръце и вървете плътно един до друг.
Бъди готов за чудеса.
Помни малкото зрънце, което си посадил в пластмасовата чашка.
(Корените му отиват надолу, стъблото - нагоре, и никой не знае как и защо, но и ние сме като него.)
Дори златната рибка, и хамстерите, и белите мишки, и растението в пластмасовата чашка умират. Ние също.
Най-важната дума на света е: Виж!
Всичко, което трябва да знаем, е някъде там.
Ти си на този свят, за да се учиш.

Робърт Фулам

Страхотно е !  Simple Smile Peace  bouquet

# 593
Никой не ми отговори на питането дали сухарчетата са с глутен, но нали съм нахална пак да ви питам.  Mr. Green
Вие като давате попарка, сухарчетата, сиренцето и маслото наведнъж ли ги въведохте?

Бях въвела глутена и взех сухари от бебешки магазин. Не ме попитаха какъв вид искам, а дали съм въвела глутен. Това ме навежда на мисълта, че са само глутенови.
Маслото го въведох с някакви купени пюрета, затова попарата си я направих със всичко заедно, защото за нас единственото ново нещо е сиренето.  Peace
Днес нашето меню беше - ориз, морков и телешко. Готово пюре на Хип. Боровинки с ябълка за десерт. За следобед ще е каша от елда, пюре от круша.
В този ред на мисли, за споделяне на хапването - ще ми е полезно и какво готвите за вас самите. Понякога ми се изчерпват идеите за нашата вечеря.
Хубав ден и много усмивки!

Креми, Роси - честити първи зъбчета!

# 594
Никой не ми отговори на питането дали сухарчетата са с глутен, но нали съм нахална пак да ви питам.  Mr. Green

Да, всичко заедно...вчера  Laughing Глутенът всъщност се въвежда със сухарите

# 595
дали сухарчетата са с глутен...
И аз се присъединявам към въпросчето на Пепси, че нещо не съм много наясно със сухарите  newsm78

Честити първи зъбчета на Коцето и Мади! Да са здравички и белички!

Нашето меню за днес - обяд - тиквичка с царевица и ориз ( готово пюре на Бебевита), следобяд - каша от елда с круша.
Стаси К, вечерята ни днес ще е мусака  Wink ( специална заръка на мъжа ми  Mr. Green)

# 596
Привет ..........
вчера се опитах да пиша ,но тъпият нет отново заби и ми се размина  Mr. Green
бяхме на консултация и Тонката е 10.300кг ,75см  - мамин пухчо , но като чета Натали Ивето ни бие само с 300гр  Party
Xlora  аз съм с MACLAREN MX3 - еми  страхотен е тежи 9.800кг,супер маневрена и удобна има пълно легнало положение на гръбчето   Peace

Вероник къде се намира тази аптека в Пазарджик  (за вигантола)

вчера правихме кръвни и хемоглобина ни е 106 ,аз все се мотам с тази елда ,но е време да я потърся
наблизо имаше здравословен магазин ,който развалиха и направиха на "левче" Crossing Arms

Пепси аз правя попарата с 2 сухара ,малко масло,обезсолено сирене и малко захар (1 к. л.),въведох я малко по -малко 1 ден след млякото 1/2 сухар ;2 ден 1сухар ; 31 1/2 сухар и на 4 ден цялото количество без мляко и така ...
днес вместо сухар  попарата я направих с овесени ядки ,вчера за пръв път яде грис  - изпапка го с охота  Crazy
след обяд мисля к.мляко с бисквитка  - от детските бисквитки намерих само "джиджи бебе" и от тях давам

Креми браво на Коцето  Heart Eyes,то май от Пловдивските бебета само Тони е без зъби  Laughing

# 597
  • Варна
Честити първи зъбчета на Коцето и Мади! Да са здравички и белички!   bouquet

Днес реших да махна тиквата от обедното пюре да видим дали ще яде. Сварх картоф с морков, но понеже доста го варих - водата извря, та капнах малко кърма за разреждане. Е, изяде го. Утре ще пробвам с вода.  Елдата с ябълка нямаше успех вчера. Явно кашите с плод или без плод няма да са му любими... Днес ще има втори опит.  Peace
Нашето ястие за днес е свинско с гъби в гювеч.  Peace Може и някой друг зеленчук да сложа вътре. След малко го мятам.  Peace

Колко хубаво е напекло, още се чудя дали да не направим едно кръгче около блока Rolling Eyes.

# 598
  • Пловдив

Креми браво на Коцето  Heart Eyes,то май от Пловдивските бебета само Тони е без зъби  Laughing

Аааааааа, не е така.     Naughty
На Тони ще му прави компания и Гери в беззъбието, та да не е сам.   Joy     И Гери все още няма зъбки, макар че отдавна пъха всичко в устата и се чеши яко.

# 599
Имам въпросче:какъв грах, какъв зелен боб и царевица готвите на малките?Консервирани ли?И на коя марка ако са консервирани?

Общи условия

Активация на акаунт