Януари вече се изнизва, ЮНЧЕ за пюренце се облизва ! - №13

• 21 463
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро, мацки!

Моето питане днес е: колко дни изкисвате сиренцето за попарата? Слагате ли масло в попарата?

Веси, аз като си купя и направо го слагам цялото във вода. От следващия ден почвам да си взимам от него колкото ми е необходимо. Масло слагам и в попарата, и в супичките му, тъй като за момента не му слагам никаква друга мазнина Peace

# 646
  • Варна
Благодаря за експресния отговор. Вчера го сложих сиренцето във вода и купих сухарчета - сега отивам да му направя и да разбере дали ще му хареса.

# 647
  • Пловдив
Здравейте!

Веси, аз слагам в попарката малко масълце. Сиренцето го слагам във вода да се обезсоли предната вечер и на сутринта го давам. Всяка вечер слагам ново парченче, толкова, колкото ще ползвам.

# 648
Здравейте,
 благодаря за идеите за хапване снощи. Днес ще се възползвам от идеята за мусака, направо я бях забравила.  Hug

Открих, че Крис има непоносимост към Банана. След 1 месечно отсъствие от хапването му, вчера отново му предложих. Хапна си го с удоволствие, но резултата беше - цяла нощ през 30 мин смяна на памперси. Сега е по-добре, но резултата от акането нон стоп е страшно подсечено дупе. Използвам Мустела против подсичане, но май сега няма да ни помогне. Моля, за идея с какво да го третирам. Оставям го без памперс поне за 10 мин по време на смяна и мия само с вода. Благодаря предварително. Личи си, че изпитва голям дискомфорт.
 Peace

# 649
Стаси_К, аз съм много доволна от крема против подсичане на Веледа. Бях сменила за известно време крема и резултатът беше ужасно подсечено дупе, върнах се на Веледата и нещата се оправиха.

# 650
Още ми се спииии.....Добро утро!
Малко късно, но по-добре от никога да се включа по някои от темите:
Никой не ми отговори на питането дали сухарчетата са с глутен, но нали съм нахална пак да ви питам.  Mr. GreenВие като давате попарка, сухарчетата, сиренцето и маслото наведнъж ли ги въведохте?
Да, всичко заедно...вчера  Laughing Глутенът всъщност се въвежда със сухарите
Имам някакъв блед спомен за бисквитки без глутен от пресован ориз или ориз и царевица, сухари от царевично брашно на Ham-Let и RACIO, но колко стават за ядене нямам представа.На Plasmon има   Бишкоти – Беберон и Гранулирани , за които пише, че са без глутен, но пък имат захар…
А за попарката ще изчакам повечко, сега разчитам на изключително голямото разнообазие от каши. До няколко седмици ще въведа глутена с БИО Безмлечна каша Овес на HiPP. След което е ред на сиренето. Критерии като начало ще са да бъде от пастьоризирано мляко, както и съдържанието на мазнини (поне 25-30%) и сол (възможно най-малко). Най-вероятно, обаче, първо ще започна с кисело мляко /още не съм проучила марки/, след което ще се спра на извара /въпреки, че е нискомаслена, става за начало/. Следват Моцарелата,  Чедар и Пармезан. Има време до тогава...

Didi24 препоръчам /от личен опит/ за нослето   Fitonasal – отпушва носа, премахва възпалението, защитава и регенерира лигавицата и е 100% натурална формула с екстрат от цветове на хелихризум, получен чрез студено сушене. Peace

За ежедневното ни меню няма да се отчитам.Доколкото разбрах идеята е да се черпят нови рецепти ,и не намирам смисьл да споделям с какво готово пюре сьм нахранила детето си.В кьщи се придьржаме кьм традиционната кухня.
Има логика... Mr. Green
На мен страшно много ми допадна следната РЕЦЕПТА за безгрижно майчинство:
Пресей тревогите и притесненията, като добавиш щипка здрав разум.
Замеси ги търпеливо с изненади от малки палавници.
Добави нежност и строгост /по равно/ + доза чувство за хумор /на вкус/.
Декорирай щедро с усмивки.
И накрая поръси с безброй прегръдки и целувки.
Честито на озъбените – още много бели и здрави зъбчета!
Успешен и забавен ден на всички! Hug

Edit: Стаси_К, ние ползваме Sudocrem, от който съм доволна на този етап.Ако подсичането не изчезне за 1-2 дни, а напротив, се усложни,ти препоръчвам да се консултираш с лекар. Peace

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 10:51 от _BLUE BIRD_

# 651
Благодаря за мненията момичета Simple Smile
На моето момченце при хриптящо носле, педиатърката изписа Тобрадекс и Стеримар за носа и вътрешно витамин С, и аз се чудех дали да давам, но понеже всички се бяхме разсополивили, а таткото беше започнал и да кашля, последвах предписанията и помогна. За зехтина четох, даже май в нашата тема, че нерафинираните масла са рискови за малки бебета - развивали се някакви гъбички в тях, но честно казано не съм сигурна дали е вярно и затова попитах.

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 11:04 от Анонимен

# 652
  • В.Търново
Здравейте,мамчета!Четох ви редовно тези дни,но не ми оставаше време за писане.Ние след 20-дневно лечение на хрема получихме и кашлица,леко зачервено гърло,поддържане на постояннта ниска темп -37.5 ииии започнахме зинат! Sick След втория прием педи каза,че нещата не са добре и да се стягаме за снимка.Направихме я,вдясно на дробчетата има петна.Лекарката каа,че сме в началото на пневмония! #Cussing out Предложиха ни болница,но на фона на грипната епидемия,по-добре да сме в нас!И веднага започнахме терцеф мускулно.Момичета,такава болка...такъв ужас изживява детенцето..отвратително е.Нощем се буди с рев,получи и разстройство...за капак на всичко намали и храненето...Абе,направо пълна пародия сме!Като я събличам и започва да реве-мисли,че ще има инжекция.Жал ми е като и гледам надупканите крачета и синините.Откъде го ханахме това,та ние от доста време не сме излизали,просто времето при нас не го позволява,а на нас с таткото ни няма нищо... newsm78 Надявам се поне лечението да даде резултат и да не стане както с назмачаваните до момента лечения (или по-скоро опити за лечение!). Praynig
Относно подсичането- Стаси_К ,ние също използваме судокрем и сме доволни засега,но в случаите на зачервено дупе,преварявам смрадлика и след изливане на дупето с памуче минавам зачервените места и оставям да засъхне докато малката си играе!При нас действа  Peace
Честито на озъбилите се!
Хубави теми сте започнали,но нямам време за повече!Хубав ден!

# 653
  • Варна
Синьо птиче, понеже виждам, че си от Варна ще ти кажа аз от къде купувам кисело мляко и повече от месец давам с бисквитки. До лятно кино "Тракия" има едни хора, които продават мляко и са производители. Улицата се казва Конст. Иречек, но не знам на кой номер се намират, а млякото им се казва Мая. Да уточня, че млякото и кисело и прясно при тези хора е пакетирано, проверено и си работят хората като търговци /не е амбулантна търговия/.

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 11:15 от Vesi7112

# 654
Аз имам едно питане : Каква е разликата от варени овесени ядки и накиснати във вода за някой час  newsm78 и тези, които давате киноа, просо и т.н. накисвате ли ги преди да ги варите? Вече се обърках от толкова информация  ooooh!
Нашето меню днес: тиква, картоф, червено цвекло и малко масълце, за слетобед домашна каша от ябълка, банан и киноа.

# 655
  • Пловдив
anelia001 ужасно е това с бебчето ти.Дано се оправяте бързо  Hug
Аз бих помолила мамите,които кърмят и все още не са заместили хранене да споделят кога и по колко си хапват бебчовците и кога се кърмят. Аз нещо не мога да се оправя с този режим,а ми се иска да имаме някакъв.Засега гледам да давам пюрето и кашата преди кърмене.Само,ако е мрънкалник първо го кърмя.Обаче явно след пюрето му се ослажда кърмичката и почти винаги повръща по малко след това.Преяжда,сигурна съм.Преди никога не е връщал.
И овесените ядки за закуска ли ги давате или следобяд?

# 656
  • Средната земя
anelia001, Стискам палци бързо да отминава Praynig

# 657
  • София
Добро утро   bouquet
Да се похваля ,че си имаме второ зъбче,то едното се показа цялото и миличкия много е смешен само с еди зъб,мина почти месец  Joyама след снощното мрънкане открих причината  Heart Eyes tooth
Марин за мое щастие е боледувал само веднъж,оправихме си сополивия нос с Декс Тобрин за три дни и сироп за кашлица.Иначе както сега има вируси,давам Осцилококциум един за 24 часа и по половин ампула вит.Ц само не знам колко време мога да давам витамин Ц newsm78,ако някой знае моля да сподели.

# 658
anelia001, дано бързо да се оправите Praynig. А защо не сложат абокатче на детето, вместо да го боцкат всеки път, нищо че сте си вкъщи. Така детето по- малко се стресира

# 659
  • Варна
anelia001, дано бързо оздравее детенце! За инжекциите не може ли да и сложат абокат? Много е мъчително да гледаш бебчето си така - знам от опит...  Hug За разстройството от АБ на мен в болницата ми препоръчаха Ентерол, давах и Биогая.  Peace

krems82, аз още кърмя и не съм заместила хранене, но не мога да се похваля и с кой знае какъв режим... Crazy Първо кърмех и след това слагах пюрето да се вари, като стане готово - давах. Минаваше някъде час. После Павел спря да отваря уста и смених последователността - първо пюре, после кърмене и сега я караме така. Всяка сутрин става по различно време, спи по 2 пъти през деня - сутрин и следобед, а ако е станал много рано или е спал кратко и към 18ч. прави кратка дрямка. Вечер също заспива по различно време , напоследък към 21ч. Май не бях много полезна...  Mr. Green

Снощи Павел заспа трудно към 21,30ч. даже си поплака. Събуди в 1,30 - кърмих, после спахме до 8ч. В 8 цокна и татко му го взе в хола да си играят, а аз поспах до 10,30ч. Flutter Хапна и сега спи, а аз отивам да му приготвя пюренцето. Днес ще се запознае с вкуса на карфиола.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт