Януари вече се изнизва, ЮНЧЕ за пюренце се облизва ! - №13

• 21 466
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • С-я
Имам въпросче:какъв грах, какъв зелен боб и царевица готвите на малките?Консервирани ли?И на коя марка ако са консервирани?

Бубе, давала съм грах и зелен боб, замразен на Бондюел. Зеленият боб нямаше сваряване. Грахът беше ОК

# 601
  • Пловдив
Бубе, и аз залагам на марката Бондюел, макар че моята госпожица за сега е предимно на готови пюрета. Няма от къде да си набавя проверени продукти, затова зимата така ще я караме.

Честит рожден ден на Денито и на мамита-десита. Да са здрави и с късмет!!!     newsm59

Ох, днес се включвам много накъсано, но ще ме извините. Започнах да се занимавам усилено с организацията на рождения ден на каката, който е на 03.02, но освен тогава ще празнуваме и на 05.02 - в детски център. Тя както винаги иска да поканим много деца и както казва баща й - каним като за сватба.    Joy    Но както и да е, това ще й е последния рожден ден с повечето деца от градината, така че нека се радва детето    Peace

# 602
  • София
Алексова, честит празник и на теб на патерица Simple Smile

Мерси и на всички, които са ме изловили Simple SmileАз не успявам да стигна до форума, защото на Никола му расте зъб и е голяма драма... Не ми слиза от ръцете и циците буквално. Покрай това страдание чак се научи да казва мама... Като го вземе някой друг, започва да вика маммма и да протяга ръце към мен  ooooh!

# 603
Добър ден и от нас,

Менюто за днес е:
овесени ядки с мляко(АМ) и банан
картоф,морков и жълтък(днес дадох за пръв път)
пшенична каша с ябълка и круша

От няколко дена Константин скърца със зъби,имаме си 2 отгоре и 2 отдолу,много ми е странно това негово откритие.

Започна да пълзи,а не както преди да се влачи като гъсеница и да надига дупето.
Казва тате,баба,да-да,аде,ай-де,да,на,аммм,МаМа  Crazy и други страни съчетания.

Отчет от консултацията е 9100 кг /+300гр 71 см/+1 см

# 604

Креми браво на Коцето  Heart Eyes,то май от Пловдивските бебета само Тони е без зъби  Laughing

Аааааааа, не е така.     Naughty
На Тони ще му прави компания и Гери в беззъбието, та да не е сам.   Joy     И Гери все още няма зъбки, макар че отдавна пъха всичко в устата и се чеши яко.

и ние още сме беззъби Wink

# 605

Вероник къде се намира тази аптека в Пазарджик  (за вигантола)

При поликлиниката

Грахчето и царевицата, а и много други зеленчуци, ползвам замразени. Не взимам консервирани, тъй като са  със сол Peace
Ползвам Бондюел. За граха ползвам и на фиеста. Важното е да пише крехък на грахта

# 606
Ние  направихме няколко кръгчета около блока и Андрей блаженно заспа.Сега съм го паркирала в коридора и съм отворила прозорците,нека си мисли детето,че е навън ,пък и да прогониме всичките вируси и бацили.  Grinning
Вашите бебочета крачат ли в паяка?Моето се пързаля ,засилвайки се с двете крачета едновременно и не прави нито крачка.
Ваниша Hug

# 607
  • София
Честито на озъбилите се  tooth
Нашето меню е мляко с бисквитки, заешко,морков,лук и картоф:за след обяд мляко с грис(за пръв път го виждам да лапа така  Joy)плодово пюре от праскови и за вечеря мляко с бисквити Heart Eyes
За нас пълнени чушки,сърми и тараторче.

# 608
Опаааа, ето ни и нас след една снежно-слънчева разходка Simple Smile
Направихме две-три кръгчета в парка до нас, дребното спа блажено е новата си количка, заредихме и пюрета да има на хапва и съм доволна от така свършената работа Simple Smile
Стаси К, вечерята ни днес ще е мусака  Wink ( специална заръка на мъжа ми  Mr. Green)
Хахаха, и при нас ще е мусака, ама по мое желание, всеки път като питам мъж ми какво иска за вечеря и получавам отговора " Какво направиш"  Crossing Arms
Като гледам само ние нямаме изследвания на кръв и урина, мислех си, че сега в събота ще ни даде направление педиатърката, ама тя пак пропусна  Thinking
Чери, мойта лигла първоначално само подскачаше е проходилката, сега я гледам, че се усети и прави крачки... всеки път все по-устремено крачи към драцената ми  Grinning

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 16:16 от Etka_koketka

# 609
Привет и от нас!
Понасьбрахме малко студ и сега се прибираме.
Носихме Ивето да и вземат крьв и дадохме чревно изследване.Оказа се,че нашата педиатърка ни е пуснала ЖСК(желязо),за което били нужни 3 кубика венозна крьв.И понеже няма как да вземат от вената боцнаха двете прьстчета на Ивето,шурна много крьв и успяха да я сьберат.Поплака си момичето ми ама няма как.Хемоглобина ни го казаха веднага 110,а за вьпросното желязо трябва да изчакаме.
Честито на озьбилите се Коцето,Мади и Теди!
Честит Рожден Ден на патеричка на Есма!
Честит Рожден Ден на Мамита Десита!
За ежедневното ни меню няма да се отчитам.Доколкото разбрах идеята е да се черпят нови рецепти ,и не намирам смисьл да споделям с какво готово пюре сьм нахранила детето си.В кьщи се придьржаме кьм традиционната кухня.
За теглото на Ивето нашата педиатърка ни посьветва да и сьздаваме максимално условия за движение, и в тази врьзка да ви питам с какви обувки слагате дечицата си в проходилка(бьнджи),трябва ли вече да се купят от тези на КК ?

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 16:53 от Nataliiiiiii

# 610
  • Варна
Благодаря за отговорите за попарката и сухаречетата. Другата седмица ще въведа месцето, а след това ще пробвам с попарката,ще го видя и този кус-кус.
Днес имаме отново успех с хапването. Към 10ч. докато си сложих да закусвам овесени ядки, корнфлейкс и мляко, Теди започна да мляска сладко, сладко, та му предложих от вчерашното пюренце сливи с ябълка и така си закусихме заедно. От вчерашните круши и днешните сливи, резултата е 4 пълни памперса. Отприщи се детето.  Mr. Green Преди малко си хапна 40гр. Био различни зеленчуци на Хип, нещо хич ни го няма режима, но карай, все някой ден ще влезем в час. Днес купих сокчета на Хип и Гербер и мисля да го пробвам да пие от чашката със силиконов накрайник, с водата нямаме напредък.
Определено зеленият боб на Бондюел го поварих и аз доста(на пара).
За нашето меню не мога да се включвам, тати се грижи за тази работа, нали ни е готвач по професия, та му идва отръки. Иначе, ако остави на мен....
В паяка и Теди подскача, но това е навик от бънджито, все още него го използваме повече отколкото проходилката.

# 611
Наталка, аз Стела я държа в проходилката само по чорапки и терлички, обувчици не слагам, само навънка от тия пухенките, но не стъпва с тях.

# 612
  • Варна
Дадох еладата с повече ябълка - хапна си момчето! Доволна съм! После цокна съвсем мъничко и го оставих в кошарката, сега гледам - заспал. Днес за втори път заспива така. Кърмя го, оставям го и му пускам пеещата играчка. Малко след като свърши мелодията заспива. Пу пу. Друг е въпроса, че предия път спа само 30-40 мин.  Mr. Green Той затова спи и сега де.  Laughing

Грах, тиквички и зелен боб имам домашни замразени от градината на свеки. Тези, които нямам - карфиол, броколи , царевица - мисля да купувам на Бондюел. Дори първите две вече ги купих. Имаше микс с моркови, голям пакет от 2,5кг. на много добра цена в Метро миналата седмица.  Peace

В проходилката Паф е с едни чорапо-терлички неплъзгащи , с топченца отдолу. Според мен е рано за обувки. Peace

Днес трябваше да сме на консултация, но е отменена заради обявената епидемия. Пак изтървахме рождената дата... Crossing Arms

# 613
Върнахме се от ортопеда - всичко й е наред, отдъхнах си! Много неща изприказва човека, но накратко казано - помагаме й докато се научи да седи, след това сложена на пода и да се учи да лази, изправя и каквото тя си реши сама, никакви проходилки, бънджита и т.н.
Nataliiiiiii и във връзка с твоето питане - като питах ми каза така: "Най-добре босичка, но ако времето и настилката не позволяват, по чорапки." Както и аз си мислех да я пускам, ще взема от тези, които имат разни гумени било то стъпчици, точки или други гумени неща отдолу.

Госпожицата днес хапна с 10 гр повече пюре и в началото доста добре отваряше устичка.

alexova, честито зъбче и на Мади! Нека и нейното да расте здравичко и беличко!

Etka_koketka, аз нашата педиатърка, ако не я подсетя, тя няма да го направи  #Cussing out Вече съм твърдо убедена, че повече шансове за нея никакви, юни месец живот и здраве твърдо я сменям. Досега само умувах и се чудих, тутках, но след последните й изпълнения - край!

Хайде пак питане имам - понеже бързах да пазарувам преди и гледала недогледала съм взела каша не само ориз, а ориз и царевица. Мога ли да й дам или да не рискувам? Знам, че въвеждането трябва да е едно по едно. Ей, ама и аз съм една заспа!  smile3555

# 614
  • Пазарджик
За ежедневното ни меню няма да се отчитам.Доколкото разбрах идеята е да се черпят нови рецепти ,и не намирам смисьл да споделям с какво готово пюре сьм нахранила детето си

И аз така го разбрах. Аз засега правя домашни пюрета с 1 или 2 зеленчука или плодово-зеленчукови и оризова каша.
Много рецепти има тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750
От темата ми е много интересно какво готвят за децата си Софи и ЕсмаSimple Smile
Аntoniabg, мисля че смесени каши можеш да дадеш ако вече едното е въведено и другото да е ново. Така ще знаеш, ако реагира, не дай Боже, към какво е чувствително детето.

Само на мен ли ми прави впечатление, че Мартеа не пише вече? Защо трябваше да се изразява различно мнение по този начин? Аз държа да кажа, че нейното мнение за мен е било винаги много ценно и полезно. Дано чете ....

Общи условия

Активация на акаунт