Януари вече се изнизва, ЮНЧЕ за пюренце се облизва ! - №13

• 21 504
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Хлора, за количката - да, аз съм с двоен Макларън Туин Техно. не мога д си помисля, че бих могла д се спратвя без двойна количка. въпреки, че нося и колело закачено на количката, синът ми е още бебе и се уморява - не може да върви или кара през цялото време. количката е широка толкова, че минава през всяка стандартна врата; тежи около 12кг - колкото повечето единични комбинирани колички; има почти легнало, с много малък наклон и е подходяща за новородени.
е, няма нищо общо с триколката на Бебекомфорт, която имах преди това, но те са съвсем различни класове Wink за двойна количка е супер!!!
ако имаш и други въпроси, съм на среща, стига да мога да помогна Simple Smile

...
И аз cъм c питане към Софи - сладките картофи как ги избираш - по-дребни или по-едри и дали не може да се прецени по някакъв начин вътре дали са оранжеви, че на мен някой път ми се случват и жълтеникави ?  newsm78...
Слънчев лъч, аз не съм специалист въобще, но съм чела, че и в много дребните плодове (по принцип) се задържат нитрати и пестициди и гледам да избирм средно големи, твърди, здрави.... иначе, това с цвета от вътре, и аз като взимм някои са по-наситено оранжеви от други Peace

менюто днес - моркови, карфиол и спанак с просо Animal Chicken

споделям го, защото мисля, че мога да съм полезна на някой с идея. ако не ви е приятно или просто ви дразни, кажете и няма да го пиша  Grinning на мен лично, би ми било интересно какво готвите вие, така мога да черпя и аз идеи от вас Simple Smile

сетих се още нещо и за това се редактирам - започнахте ли да давате на децата по-едра консистенция?? аз днешното пюре не го пасирах гладко, а го "врътнах" с пасатора, ако може така да се каже Laughing прие се мн.добре, но пък тя е тренирана и отдавна и давам "щипка сварен ориз", "хапка" хляб, любимо и е да си отхапва от портокала... справя се чудесно с дъвкането! но по-твърдите плодове като ябълка я давят и тях ги давам само с "джаджата"

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 12:12 от sophiepp

# 496
да аз вече  давах по- сварен ориз и кус- кус  Laughing без да ги пасирам. Вчера в ориза сложих и грах и ситно нярязани морковчета, всичко обаче разварявам доста. Дъвче ги не се дави, ама грахта и морковчетата днес бяха цели в памперса, затова днес пак пасирах, макар и по- малко и се получи леко по- едричко, не е тотална каша.
Менюто ни за днес е пилешко, с моркови, лук, зелен боб и червени чушки, само че съм го направила като супичка. Много обича.  Wink

Захранила съм на 4 месеца и половина( нито рано нито късно) вече ядем доста неща. После като обядваме ще сложа едно сухарче и малко сиренце. И личната ни и специалиста, при който ходим са на мнение, че това че давам сирене почти на всяко хранене е чудесно. Казвам го защото съм убедена, че на някои ще им се стори странно как така слагам сирене в манджата. Вми така, компенсира липсата на сол и определено е полезно, поне според мен де Wink

Та това е нашето меню за днес, като е почнала Софи да изрежда да продължаваме Wink

# 497
честит ви сняг.  ние сме добре, отмениха ни детската консултация, утре само таткото  ще иде до джи пи то да вземе бележка, за кухнята, и ми казаха, че на 25 число всеки мес става записването, а аз ще го изтърва,  защото утре лекаркта ще ми даде бележка, следобед, но дано съм разбрала погрешно, утре ще ида да проверя на коя дата става записването. дано се разтопи по бързо тоя сняг да излезем малко на въздух с малкия.

# 498
Валериа, извинявай, ама защо не го извеждаш в снега, какво ти пречи. Аз нашия не го извеждам само в дъжд и мъгла. Децата трябва да дишат всеки ден чист въздух, но ти си знаеш де. Не се заяждам, но може да го облечеш малко повечко ако е студено и на вън.

# 499
  • Пловдив
Ами и аз искам навън,ама много духа.Снега ще го прежаля,ама този леден вятър  newsm78

# 500
Гледам, обсъждате пак колички - аз съм си екстра с нашето Jane Slalom, няма да взимам друга. Сега съм на вълна раница-самар и ще помоля, ако случайно се натъкнете на нещо интересно или пък познавате някой, който иска да се отърве от своята, да ме сигнализирате.
Никола днес яде любимия му пащърнак и ако му дам, ще излапа цялото пюре наведнъж. По колко е разумно да му давам?
Иначе, излизаме навън всеки ден. Може за две-три минути да е само, но е задължително.

# 501
 аз го водя  всеки ден на вън, ама сега с тоя грип дето се предава по  въздушно капков път не ми се рискува. може да го метна на кенгулото и  да напваим обиколка пред блока за 30 мин.

# 502
аз го водя  всеки ден на вън, ама сега с тоя грип дето се предава по  въздушно капков път не ми се рискува. може да го метна на кенгулото и  да напваим обиколка пред блока за 30 мин.

ами да, няма да го събираш с други хора, но чистия въздух си е чист. Ние сега ще обядваме и поне за 30 мин най- малко ще излезем

# 503
Здравейте!
Ние тъкмо влизаме, нас сняг не ни плаши  Crazy Цели 2 часа бяхме навън  Mr. Green Много добре ни се отрази и на двете.
Аз моята количка за нищо не си я давам  Whistling Нема толкова удобно чудо, нищо не я спира, ни сняг, ни преспи ни киша. Пробвала съм я дори в планината по баирите  Mr. Green По принцип се води тежка количка, обаче е много добре измислена и изобщо не можеш да разбереш колко тежи като я буташ Simple Smile Когато каката е с нас, както казах вече, имам борд, който се закача отзад и тя се вози права.
Нашето меню за закуска беше не пасирани овесени ядки със кисело мляко, а за обяд, пак не пасирана пуешка супичка със червена чушка, картоф, домат и морков. Аз вече нищо не пасирам. Или го намачквам или режа всичко на много дребни парченца. Аз хляб не давам по принцип, нито пък сухари, за това като готвя правя всички със консистенцията на пюре, т.е. много зеленчуци и по малко течност. Но още основно сме на пюренца де Simple Smile От тези на хип дето са на едро  Wink

Хахах да се редактирам и да кажа, че вчера погледнах какво е това аджеба киноа и лично на мен си ми прилича на кус кус  Rolling Eyes Сега вече не помня, но май беше без глутен, но ние така или иначе глутен си ядем от 2 месеца вече почти. Ако случайно в нашия скапан град открия био магазин ще го пробвам и тва чудо на природата, макар че не смятам, че храна която расте извън нашите ширини ще се употребява в нашето семейство.  

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 13:05 от smilianova

# 504
  • С-я
И аз не извеждам навън при сняг, дъжд, мъгла и вятър, защото ме е страх да не го простудя (изкара един бронхит и сега май прекалявам с варденето).

Интересно ми е какво е менюто на децата- определено ще заимствам идеи. При нас днес- тиквичка, грах и броколи + 1/4 жълтък. Не съм въвела никакви подправки, защото нямам пресни, ама ако ми паднат Simple Smile

# 505
Полкидот, ние изкарахме пневмония на 3 месеца и няколко пъти получавахме много тежки спазми след това Wink

# 506
Привет и от нас!
Вероник,нас лично ни спира единствено количката чиполино от излизане навьн.С баткото излизахме и в такьв сняг и ми е мьчно много,че продадох стария mag england за втора употреба.
А с Никито ще излезем щом се прибере мьжьт ми.
Менюто за днес заешко с моркови,свекьра гледа зайци и винаги имам замразени вьв фризера.
Ивето яде все още пасирана храна,но може би е време да се замисля,синьт ми прояде от нашата храна след 3 години и половина,просто преди това не искаше изобщо да дьвче.
Хубав ден от нас! Simple Smile

# 507
Нати, напълно те разбирам. Аз обаче си карам с Маг-а от баткото. Много се радвам, че си останах с него. Сега като се запролети, ще извадя лятната количка, а него ще го изпратя в небитието. А как ти завиждам за домашните зайци, ммммм......Навремето баща ми гледаше и по- вкусно от това няма. ЖАлко, че не съм намирала никъде заешко, за да си сготвим. Ако някай знае къде може да се намери...

# 508
По повод споделеното от Наталия, за това и купешките пюрета са разделени на месеци - освен съдържанието, пасирането е с различен размер. Аз като пишман домакиня пак ще карам на тях.

# 509
Джей,сьньт ми сьм го гледала с готови пюрета и разбира се,че сьм се сьобразявалка с месеците.После ходи на детска кухня сьответно пьрва и втора група,и вьпреки всичко не искаше да яде от нашата храна,вьпреки,че зьби изкара на 4 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт