Януари вече се изнизва, ЮНЧЕ за пюренце се облизва ! - №13

• 21 493
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте момичета  Hug Аз съм от рядко пишещите, все не насмогвам, но пробвах да ви изчета, много сте писали и все интересни и полезни неща, чак взех да си записвам  Grinning Ние сме от по-малките юнчета, родени към края на месеца и затова  ще понаваксваме с някои неща.
И ние сме в групата на пловдивските бебчета без зъбки , имаше моменти, когато плачеше и все си мислех че е от това, но не, а венецът е грапав навсякъде, виждат се надигнати зрънца - Колко ли време остава докато се покажат?
Като четох и си набелязах да ви питам:
- Мисля да въведа скоро овес, въвела съм ориз и елда, обаче недогледах и купих една млечна каша  на Хип овес и ябълка (а  ние по принцип се кърмим след кашата) и досега не съм давала адаптирано или друго мляко. Пише че съдържа преходно мляко. Дали е ще проблем да я дам, може ли да направи някаква реакция към преходното мляко, а не само към овеса? А как да приготвя от от овесени ядки, някой пробвал ли е? Само варя и пасирам или запичам ядките, меля  на брашно и варя? И да пасирам ли като стана въпроса за  по-едрите парченца?
- Супата пасирате ли я или просто нарязвате на дребно ?
- Растителните масла ако не са рафинирани - например зехтин, варите ли на водна баня или добавят в горещото ядене? Какви масла използвате - зехтин, слънчогледово или рапично олио?
- Суровите плодове май вече може настъргани, ама какви ? Чудех се дали да купя джаджата за плодове,ама ако ще стържа не знам дали има за кога да я ползваме. Иначе предполагам ябълка, круша, банан, а какви други плодове са безопасни за нашата възраст?
- Давате ли сокчета и какви - домашни или готови? Давате ли портокалов сок - има витамин С, но нали е алерген, а пък Нестле го предлагат?
- Откога смятате да давате риба?
- Ние май имаме напредък с пълзенето, вече откри че трябва не само да забива нос и да надига дупе, ами да протяга ръце с вдигната глава и така успява да се придвижи. Малко на плуване го докарва като движение. Мисля че за това че спря да забива носле помогна, че започнах да държа обекта, който да преследва много близо пред него и д аотдалечавам постепенно, така има цел, която да гледа и не забива нос, а държи главата вдигната.  Peace
Хубава вечер от мен   bouquet

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 22:50 от Анонимен

# 631
Да ,но аз я питам ,защото мога да изпратя брат ми да ми купи  -  аз съм от Пазарджик  Peace или поне бях до преди 10 години  Crazy

Прати го тогава в тази аптека - Панацея, поне аз така разбирам нещата   Laughing

ХАХХАХ ти да не мислиш ,че знае коя аптека как се казва ............

# 632
Да ,но аз я питам ,защото мога да изпратя брат ми да ми купи  -  аз съм от Пазарджик  Peace или поне бях до преди 10 години  Crazy

Прати го тогава в тази аптека - Панацея, поне аз така разбирам нещата   Laughing

ХАХХАХ ти да не мислиш ,че знае коя аптека как се казва ............
Хахахаха, това ми напомни колко не са наблюдателни мъжете,  hahaha и като им кажеш нещо такова и окорват очи  #Crazy

# 633
  • Обетованата земя
Здравейте, цял ден ми е отворен форума, ама чак сега седнах малко да ви изчета!
До сега правих пюре от ябълки и стерилизирах повечето, а част сложих и във формички за лед Simple Smile
Стерилизираните от нас пюренца, след като се отворят отново ли 48 часа държат?
Ивайло 3ти ден е с хрема и е с подобрение-има отхрачваща кашлица (може би заради сиропчето Флавамед), вчера беше пика на сополите, днес вече не се стичат по нослето, май се посгъстиха и видимо намаляха. Педиатърката ми каза да слагам Виброцил, но след 2-3 капвания преминах на Еуфорбиум спрей(тя ги одобри). Днес минахме на преглед при нея, гърдички и гърло са ок, само сополите са проблема, няма темпоература и апетитът не е намалял Mr. Green. Но тя ми изписа за сополките и Фенистил, противоалергични капки и Тобрекс, въпреки че са за очи (каза щом не слагаш Виброцил, тогава добави и Тобрекс). Четох, че Тобрекса е на антибиотична основа и се чудя въобще дали имаме нужда от него  newsm78. Някой ползвал ли го е и има ли повече наблюдения за тези капки?
А за капките витамин Д, тук никъде ги няма-казаха края на февруари. Този нелегален внос в Пазарджик дали е ок? Ние вече половин месец сме без капки и незнам... Sad
Честито на всички рожденици през изминалите дни!
Сладки сънища!  Hug

# 634
Аз засега правя домашни пюрета с 1 или 2 зеленчука или плодово-зеленчукови и оризова каша.
Много рецепти има тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750
Много хубав линк, отговори на някои от въпросите ми  Hug

# 635
Четох, че Тобрекса е на антибиотична основа и се чудя въобще дали имаме нужда от него  newsm78. Някой ползвал ли го е и има ли повече наблюдения за тези капки?

Аз ги ползвах преди няколко дни за Борко. Какво да ти кажа - от Низитата съм много по-доволна. Според мен можеш да му ги спестиш.  Peace

# 636
Ама Cecile, и ти като мене си се пошашнала леко  Laughing
Предполагам, че кашите на хип са с АМ, а не сухо, като Слънчо, давай спокойно, все едно дохранваш след кърмене.За овесените ядки и аз не знам, но ще ми е полезно.
Дали да е пасирано или по-едро, аз реших за себе си така.Моя син не може да дъвче, за сега, пробвах два-три пъти по-едро, но директно гълта и после естествено така излиза и в памперса, като естествено си мисля, че почти нищо не е усвоил от това, дето го хапва.не мисля, че като вече яде по-едро, означава, че и по- бързо пораства.
За мазнините-аз по принцип, не ги слагам като е вряло пюрето, защото те направо се запържват като е много горещо, но чета, че зехтина го слагат директно, без преваряване.Има спор, дали да е студено-пресован или екстра върджин, макар, че аз не знам каква е разликата......срам ме е, но не ми се чете и за това, препълних се  Embarassed
Сокчета и риба, все още не съм дала, но ти не се води по някой друг, ако искаш давай.Цитрусовите ги дават алерген, но.....според "стария д.р Спок", педиатър и преподавател в някакъв университет в Америка по педиатрия, препоръчва и се използва, отказването от нощно кърмене при новородени, именно с портокалав сок, естествено разреден с вода, да се чудиш, но факт.СЗО да си посипят главите с пепел. Whistling
С пълзенето сме до вдигане на дупето и забиване на нос.Направо иска да се изправя.Не обича по корем и все още е нестабилен при седене, та нито лежим, нито седим, а се носим, и по десетина минути в проходилка.Зъбчета нямаме все още,  но във всяка стая имаме часовник и още докато кажа:Часовник ", го открива с поглед и посяга към него  Laughing

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 00:57 от ketti

# 637
Добро утро  

ние станахме в 8.00 поиграхме малко и сега отиваме да си направим кафенце и попарка   Mr. Green

# 638
Четох, че Тобрекса е на антибиотична основа и се чудя въобще дали имаме нужда от него  newsm78. Някой ползвал ли го е и има ли повече наблюдения за тези капки?
Ние също сме ги ползвали,когато Симона беше хремава и мн барзо и спряха сополите от тях,аз лично съм доволна! Peace
А този Еуфорбиум спрей според мен е пълен "въздух под налягане" преди да почнем Тобрекса близо 10 дни и пръсках от тях по 3 пъти на ден и ефекта беше  нулев,милото изобщо не можеше да диша!

# 639
Добро утро !
Аууууу, пиете кафе и не черпите ....     food010

Oвесената каша правя като обикновени (едри) овесени ядки смилам на брашно с мелачката и после - на огъня с вода, като бъркам до получаването на каша. После похлупвам с капак и оставям 10-тина минути да "почине".
По-едрата консистенция и при нас ще изчака. И аз мисля, че няма смисъл да гълта едри парчета, пък на него не му се и нравят. Но това наистина си е до дете.  Peace

Иначе това, което съм забелязала е, че храните, съдържащи нишесте, като картофи, ориз и овес при пасиране с пасатор стават лепкави и неприятни и аз не ги пасирам.  Peace

Кетти, студенопресован и "екстра върджин" зехтин е едно и също. За готвене е добре да се използва "pomace" зехтин, който има по-висока точка на димене. Аз лично слагам зехтина в пюрето директно преди да го дам и използвам студенопресован, домашен. Не знам дали така е правилно, както и не знам защо се преварява зехтина на водна баня ?!

Утре съм решила да въведа манго. Ще бланширам суровия плод за 2-3 минутки и айде - на пюренце.  Grinning  Може да добавя и круша.

Желая ви ден, изпълнен с добро настроение !!!

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 09:27 от Слънчев_лъч

# 640
калимана, да до 'Здраве"

# 641
Слънчев_лъч пробвах направо и закуска ,но  не ми се получи  hahaha hahaha hahaha
veronic , djidji_p благодаря Ви

Тони закуси и вече мн му се спи  Heart Eyes

Oвесената каша   - аз ги сварявам без да ги смилам (взимам фини ов.ядки) и после в блендера ..........

# 642
Oвесената каша   - аз ги сварявам без да ги смилам (взимам фини ов.ядки) и после в блендера ..........

и аз така, ама после не минава през никакъв блендер. Ако ги развариш малко повечко и те си стават направо на каша. После настъргвам ябълка или банан и става страхотно

# 643
  • Варна
Четох, че Тобрекса е на антибиотична основа и се чудя въобще дали имаме нужда от него  newsm78. Някой ползвал ли го е и има ли повече наблюдения за тези капки?
Аз ги ползвах преди няколко дни за Борко. Какво да ти кажа - от Низитата съм много по-доволна. Според мен можеш да му ги спестиш.  Peace
Peace Дори нашето педи ми се скара, че съм ги давала (бяха ни изписани от друга педиатърка) и че е трябвало да и се обадя да се консултирам. По нейните думи на детенце до 1г. капки за нос се дават в най-краен случай. И на нас ни изписа тогава Низита и съм доволна от кремчето.

# 644
  • Варна
Добро утро, мацки!

Моето питане днес е: колко дни изкисвате сиренцето за попарата? Слагате ли масло в попарата?

Общи условия

Активация на акаунт