Януари вече се изнизва, ЮНЧЕ за пюренце се облизва ! - №13

• 21 456
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
Роси, и аз съм стигнала до твоето мнение от опита ми с баткото. Колкото по- рано толкова по- безполезнено и плавно става всичко. Аз за себе си съм решила, че ще изчакам да му излезнат предните зъбчета, тъй като в момента бибата много ни помага при никненето им, и постепенно, не изведнъж да я премахвам. Но исках да чуя и други мнения, може някой да даде по- добра идея Wink

# 721
veronic, как постепенно мислиш да я махнеш? Изобщо, хич не ми е ясно как се процедира в такъв случай. Аз като видя, че е на границата с/без биба, т.е. хем може с нея, хем обаче може и без нея и не му я давам. Но определено през нощта или когато е неспокоен като го приспивам, му я давам без да се замисля. Как да не му дам в този случай? 

# 722
veronic, как постепенно мислиш да я махнеш? Изобщо, хич не ми е ясно как се процедира в такъв случай. Аз като видя, че е на границата с/без биба, т.е. хем може с нея, хем обаче може и без нея и не му я давам. Но определено през нощта или когато е неспокоен като го приспивам, му я давам без да се замисля. Как да не му дам в този случай? 

Еми не знам точно, както споменах с баткото биба не сме ползвали. Но идеята ми е да му е давам все по рядко и по рядко. Дори и сега от скоро почнах като се събуди през ноща, леко да му сменя позата, да го погаля или каквото там дойде и той се унася и без нея. Но ако е тежко положението я давам де. Много често през деня си и играе с нея де, както и другите са писали, което мисля да премахна. За сега го оставям, защото си чеше зъбките с нея, но като избият край. Тогава ще е само като заспиваме и то в тежките случаи. Ще го гушкам, ще го галя( м/у другото съм установила че ако го галя между веждичките в горната част на нослето много бързо се унася и нито биба, нито цица му трябва) и така. Като почна окончателно да го правя, ще пиша как върви

# 723
Здравейте и от нас  Peace
Ние сме си добре. Спрях за всеки случай каката от градина, поне за седмица, да отминат малко тези грипове  ooooh!
Аз пък си давам "изкусвени" витамини, защото не смятам че на този етасп от живота ни може да има нещо чак толкова здравословно за да ни предпази от каквото и да е  Peace И естествено резултата е на лице, разболяванията на голямата ми дъщеря се броят на пръстите на едната ми ръка  Peace  В момента и двете пият имунокинд + веднъж в месеца по 5 ампулки вит Ц  Peace
Относно това, че някой пише, а друг не.. само ще кажа, че доста хора се отказаха точно заради това, че темата запрлича на поучителен урок  Rolling Eyes
Относно "цицоманството"- нямам мнение, защото не съм имала подобен проблем ,за съжаление така и не успях да кърмя  Tired Обаче мога да се изкажа за бибероните - Голямата ми дъщеря беше пристрастена, ама като казвам пристрастена изобщо не се шегувам  Rolling Eyes Денонощно беше с биберон. И въпреки това на година и 3 месеца от раз го махнах  Peace И то без никакви ама никакви нерви  Peace Като някой беше казал преди малко, всичко е въпрос на подход и упоритост от страна на родителя. Само веднъж обясних че вече е голяма и и го дадох да си го изхвъли сама. Това беше точката по въпроса  Peace Ивана сега мога да кажа, че изобщо не го харесва  Mr. Green Обаче като е много уморена си го засмуква без проблем. Винаги е закачен за дрехите и, не за да ми е под ръка да и го завра в устата, а защото го ползваме за дрънкалка и това ни е любимата играчка  Laughing Laughing
Относно как чужденците въпитават и гледат децата си няма да се изказвам, че пак ще придизвикам поредния скандал и пак някой ще се разпознае в думите ми  Whistling

# 724
Лично аз за чужденците мисля, че доста лесно гледат децата си, в смисъл, че въобще не им треперят, както ние правим.
Имам братовчетка, женена в Париж, вече има две деца и наблюденията ми са главнопри нея. От  родилния дом заминават на вилата, на морето, детето й зимата никога не е с чоропогащник, навлечено като нашите дечурлига, спо три ката чорапи. даже и бодита не съм я виждала да слага, потник, в повечето пъти разгащено, дори и сополиво, дават хомеопатия и това е. Бабините рецепти и децата сами надвиват вирусите без особени проблеми. Водят ги невръстни на далечни пътувания, на море от пеленачета, абе живеят си хората като преди, а детето се нагажда към тях.
Памперса го държат до последно, биберона също- защо ли, защото  не им се занимава  и нямат нерви за това..Предпочитат по-приятните неща....
По- лесно е да  стане когато детето реши..
При нас обратното- аз едва се навих да пътувам с Мади на 3м, за самолет абсурд, а морето към 2 год може би ще посмея...Иска ми се да бъда по- смела, децата така по-лесно свикват с всичко и всяка промяна е по- безболезнена.

# 725
Роси, ние водихме Дани на море на 2 месеца. Така добре му се отрази.Ми то само спеше, аз не разбрах, че съм с бебе, само дето трябваше да се събразявам с часовете на плажа де. Имаше и още много бебета на плажа и майките ми направи впечетление, че си ги кърмиха направо там. Аз обаче това така и не го направих. Не заради друго, но все пак била си в морето, а после детето да яде  newsm78 Баткото го заведохме за първи път на 10 месеца. Голяма скица беше, така го беше страх от морето. Държахме го в едно басейнче до нас. Пак добре си изкарахме. Тази година мислим пак да ходим, ама да видим

# 726
Йоана също се нарежда в редиците на ползващите биберон. През първия ѝ месец изобщо не искаше да приеме никакъв вид биберон - плюеше го постоянно, а аз тъпо и упорито бутах обратно в устата ѝ, за което сега много съжалявам, защото стана така, че вече без биберон няма заспиване  ooooh! (добре, че поне го ползва само за това, а не ѝ и през останалото време в устата).
Наистина от една страна така е много лесно, защото си заспива абсолютно сама - без люшкане, без разнасяне, ама като си помисля за момента, в който трябва да я откажа  #Crazy
В последните две седмици пробвах няколко пъти да я приспя без да давам биба, но резултата беше реееев, рев и няма и няма заспиване. Единствено когато сме навън в количката заспива без биберон. Ще продължа да права по някой друг опит, пък може и да имам успех, така както упорствах да я науча, сега ще трябва да бъда упорита и да я отуча  Mr. Green.

Пфуу, днес ще се разминем с разходката  Sad

# 727
  • Варна
Здравейте!
Ако знаете на мен как ми се иска Теди да цока бибка, но грешката е изцяло моя. По време на коликите го оставях да си цока пръстчето, предлагах и бибка, но отказваше. Сега вече не знаем, какво се прави с биберона, само го дъвче, за да си чеше венците.
Много трудно заспиваме, вече и на гърда не става. Тук, при свекърите сме с разтегателна кошара, която се люлее, а свекърва ми я хванах да го преспива на крака.  ooooh! Не ми се стига до конфликт, достатъчно ми се мрънка за захранването.
Мисля си, че цялото ни объркаване на режима е свързано с това постоянно местени. Теди вероятно усеща разликата и не може да свикне, или тъкмо свиква на едното място и трябва да се местим. Няма и как да го оставя да плаче вечер, ако не са моите родители сме със свекърите.  ooooh! Един кошмар си е, но търпя, уж е за хубаво. Ето и затова няма как да бъда упорита.
Veronic,как отучи баткото от пръста?
РосиPeace. Определено чужденците си гледат децата по-спокойно, но и условията при които ги гледат са напълно различни. Ходят боси, защото е чисто, здравеопазването им е здравеопазване и куп други неща. Те вместо да крещат на децата си и да ги напляскат, обясняват и се гушкат.Може би на нас проблемите и несигурността ни идват малко в повече.

# 728
Нашият татко влиза в болница с пневмония Cryи оставаме самички.Стиснете по едни палци за бързото му оздравяване Praynig fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 729
Задянали сте болна тема, която от известно време насам ме мъчи доста и се опитвам да намеря правилното решение и аз. Peace

Крис не признава биберон, откакто се е родил! Изстрелва го от устата си на секундата, в която му го сложа или го използва за чесалка на венци, но нито един път не го засука така, както се полага. Само го дъвче и плюе.  Първо му купих няколко и различни биби, за да намерим неговия биберон - силиконов на Avent, чисто каучуков на Chicco, каучуков на Nuk, силиконов на Nuk - с различни форми и размери - не и не. ooooh! Много отдавна ми стана ясно, че бибата няма да е решение за нас. И просто спрях да насилвам детето от тогава.
Оттам и следват терзанията ми относно нощния сън. Крис заспива вечер само на гърда, но това съвпада с вечерното му кърмене, когато той винаги се унася самичък. Спи непробудно до около 0ч. После започват многобройните му будения нощем - нито полюшване на кошарата помага, нито биба може да спаси положението, нищо! Започва мрънкане, преминаващо в истеричен рев, докато не го вземем на ръце или не го взема при нас в леглото и му дам да суче. Само така се успокоява и заспива. Затова се и отказах отдавна да го приспивам с люшкане - той се буди много скоро след това. Не иска да спи в кошарата и това е. Отдавна за да има мир започнах да го кърмя нощем легнала на нашата спалня - и той се унася, а и аз също и така поне спим всички. Но не смятам, че е правилно.  Crossing Arms
Тези дни доста четох инфо по въпроса, искам да го науча да си спи в кошарата докато е време. Въпросът при нас дори още не е да го науча да заспива сам, а да си спи в кошарката, защото той и там не иска.
Последните 3 нощи за мен са кошмарни - започнах с опитите - като се пробуди почвам да люшкам - не става, започва рев, разбужда се още повече и става по-зле. Пробвах и да ставам и да го кърмя седнала. Унася се, местя го в кошарата, след 30 минути се повтаря същата история ooooh! И така през равни интервали 3-4 пъти, докато не го взема пак при нас в леглото и тогава всички заспиваме спокойно. Естествено, че ме използва за биберон, това ми е ясно.
Знам, че трябва по-настоятелно, но много добре си познавам детето и не бих го оставила да се дере от рев само и само, за да го науча, че мястото му е в кошарката и трябва да заспива сам. Не съм привърженик и на метода "нареваване", без да се влиза в стаята, когато се събуди. Може да остави трайни следи в психиката на детето, което ще знае, че сънят за него е свързан със самота и самоутеха. Но в същото време търся пътя, за да му покажа, че си има негово легълце, в което трябва да спи. За сега не се получава.  Tired
Аз също съм склонна да мисля, че ще дойде момент, в който той вече ще разбира като му се говори и ще си обясняваме и показваме кое легло на кого е. Peace Ако имам късмет преди това да го науча, за мен ще е голямо успокоение.  
Той никога не е заспивал сам откакто се е родил. На пръсти се броят случаите, в които го е правил и това е било в колата или в кенгуруто, когато пазаруваме в някой голям магазин.

Ще се радвам да споделите и вашето мнение и опит. Peace

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора.

# 730
Нашият татко влиза в болница с пневмония Cryи оставаме самички.Стиснете по едни палци за бързото му оздравяване Praynig fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Леле, имате ли нужда от нещо? Спокойно! Ще се оправи!

# 731
Джей ,благодаря!Имаме нужда само от здравеее.,а иначе с Андрей ще се справим някак.

# 732
Пепси, не баткото, а малкия си смучеше пръста, затова и му бутах бибата в устата. В началото я изтрелваше,та се налагаше да я придържам. Също пробвах различни биби. Мисля, че бибата в тези случаи е по- малкото зло- после може да я скриеш, докато пръста не.

Елиза, ми вие сте като нас. Ние се научихме на бибата, ама не я ползвахме много, много. Малкия спи до 12 часа, ама после се пробужда през 20-30 минути. И аз го взимах в леглото при нас и го кърмех. От 3-4 седмици обаче вместо да го кърмя му слагам бибата и метода се оказа доста успешен. Няма да плаче, няма нищо. Спокоен си заспива. Сега обаче както писах по- рано се опитвам  я да го завърта в леглото, я нещо друго, та да махна и бибата, ама да видим

Чери, стиснати палци и от нас. Много ще ти е тежко сега

# 733
  • Пловдив

cherri , бързо оправяне на вашия татко. И сила и кураж. Ще се справите!!!   Flowers Four Leaf Clover

# 734
  • Варна
cherri, ще се справиш, мила. От опит го знам. Дано таткото се оправя бързо. Сега се зачудих, как ще къпя малкия, когато нашия тати си замине. Преди да си дойде ми беше трудно, а сега като сме толкова шишкави и ритаме постоянно, не знам как ще става тази работа.
Елиза, колкото по-рано толкова по-добре. Дано Крис по-скоро му хареса да си спинка в легълцето. Имам приятели, чиято дъщеричка е на 5г. и все още не могат да я отделят.Просто децата са си различни, едни трудно заспиват, други си цокат я биба, я пръстче, трети пък нещо друго. Далеч съм о мисълта, че всичко ще върви по мед и масло, важното е да са ни здрави дечицата. Simple Smile
Veronic, нещо пак не съм разбрала. Mr. Green Определено бибата е по-малкото зло. Надявам се упоритостта да ме навести, а нервите ми да издържат, когато реша да се отказваме.
От снощи давам Дентокинд, засега няма ефект, но си мисля, че трябва поне няколко дни, за да има резултат.

Общи условия

Активация на акаунт