Русе - Букурещ ?

• 34 006
  • 110
  •   1
Отговори
# 30
  • Русе, у дома
И колко ви излиза таксито от Русе до Букурещ? Предполагам точно до летището Ви кара? Коя фирма ползвате ? От Букурещ до Русе предполагам предварително трябва да се уговорим с такси?
Тази услуга се нарича трансфер и е от дома (Русе) до летището (Букурещ). В Русе има много фирми, които извършват този вид услуга и не са таксита (не са с жълти коли). Аз мога да дам координати на този, когото ние ползваме. Много сме доволни, особено майка ми, която като пътува (жена на възраст), е особено притеснителна. Цената зависи от това колко човека сте - за един човек е 80 лева.

# 31
Някой от фирмите изнасят на сайтовете си таблици с  графици на пътуванията си до летището и при   съвпадение на вашето пътуване / противоположно /  с това от таблицата цената е 69 лв . 

# 32
Благодаря, може би е това
http://www.taxi-ruse-bucharest.eu/index.php

Явно от това по-евтино не може да се намери.

# 33
В началото на декември ползвахме такси - за 6 човека ни взеха общо 140 лв в едната посока.  Имам телефон на таксиметрова фирма , на който отговарят за трансфери до летището в Букурещ. Естествено, най - вероятно повечето от фирмите предлагат такива превози. Цената зависи от броя пътници.

# 34
Здравейте ще пътувам следващата седмица от Торино до Силистра и в момента се чудя как да пътувам имам два варианта 1 е с автобус Торино-София-Силистра (трае към 40 часа общо #Crazy ) а вторият е полет Торино-Букурещ и после с автобус Букурещ-Русе-Силистра намерих това инфо в един форум може ли някой да ми каже дали е достоверно не ми се иска да заседна в Букурещ с тежкия куфар посред зима а и  не ми се дават 80-100 лв за такси  от Букурещ до Русе предпочитам с градския транспорт в Букурещ да се придвижа до автогара Филарет ако инфото е вярно де Simple Smile  ето го и инфото от форума : 
С автобус 783 от летището, на който последната му спирка е пиата "Унрии" (може би най-централното място в града). За да се стигне до автобуса трябва да си хванете асансьора и да слезете на приземното ниво, след което продължавате направо докато не излезете от летището. В дясно се пада една малка бутка, от която може да си купите билет за автобуса. Струва 9 лей (на летището има къде да се обменят пари и за толкова малка сума според мен няма значение точно къде обменяте). След като се качите в автобуса първата ви работа е да си валидирате билета на една машинка до шофьора, тъй като ако не го направите се води, че сте без билет, тъй като с картата, която ви издават може да се пътува повече от веднъж. Аз съответно не знаех това и за мой късмет се качи контрола, която естествено искаше да ме глобява. Така че за да избегнете цялата тази патардия внимавайте с това! След около 1 час се озовах на последната спирка на автобуса. От пътник в него разбрах, че от пиата "Унрии" може да се стигне с автобус 211 до автогара "Филарет"- 3 спирки са. Естесвено от там може да си хванете и такси, но аз имах време, а и според събеседника ми ще ли да ми отрежат главата с такси(по принцип цената била 1,40 леи, но за чужденците често била друга). След като слязох от вторият автобус се оказа, че автогарата е 3-4 минути път. Но няма как да се объркате, тъй като от спирката се вижда гаража на самата автогара. Автобусът за Русе се появи 30 мин. преди времето за потегляне, като имате избор дали да платите 22лв. и да пътувате с билет или 15лв., които шофьора си ги прибира в джоба. Автобусът пристигна за 2 часа на автогарата в Русе, която се намира точно до ЖП-гарата.

# 35
  • Русе, у дома
Здравейте ще пътувам следващата седмица от Торино до Силистра и в момента се чудя как да пътувам имам два варианта 1 е с автобус Торино-София-Силистра (трае към 40 часа общо)
За автобусите нямам инфо, но така на първо четене Букурещ-Русе-Силистра с градски транспорт ще ти излезе 6-8 часа, в най-добрия случай.
А защо Торино София е 40 часа, навсякъде пише че е 24 часа., после София-Силистра още 6, стават 30 часа, най-много. А това дали трансфер или автобус от Буку, зависи как цениш времето си и на каква цена е полета, също е важно. Направи си табличка с плюсове и минуси и прецени. Сложи и фактора - зима.
(Сестра ми се прибираше в една снежна виелица, че ако не беше опита на момчето с трансфера, не знам просто. Даде му даже 100 лева, за това че я докара жива и здрава, бързо и топло до Русе, малко преди да затворят моста)...

# 36
Това за шофьора не трябваше да го пишеш , защото ако началниците му прочетат тук ... Laughing

Тия 9 леи включват две пътувания или ако сте двама души може да пътувате с един билет.

# 37
  • Русе, у дома
Това за шофьора не трябваше да го пишеш , защото ако началниците му прочетат тук ... Laughing
Споко те сами са си шефове... Peace

# 38
  • Варна
 atwork В търсене на най добрата цена за трансфер от и до летище Отопене ....  atwork

# 39
# 40
Oт  Отопени до Русе нощем таксита се навиват с малко уговорка за 50 евро.
Ако нямате нещо предварително уговорено и сте поне двама човека си е съвсем прилична цена.

# 41
Здравейте отново вече е решено ще пътувам с Wizz air до Букурещ Отопени после с 783 автобус до пиаца Унирии 2 и след това до Филарет с трамвай номер 7 дано всичко мине добре че и времето ще е кофти ... а относно поста ми по горе просто копирах инфото от някакъв форум Simple Smile а и едвали има някой в БГ който да не ги знае какви са шофьорите на автобуси говорих с жена от Етап и тя ме посъветва да си купя билет от  касата на Филарет  явно им знаят триковете на шофьорите Wink... 2012 декември пътувах с Ивкони от София до Торино жив ужас 9 дена и 8 часа  с камили си беше  някъде в Сърбия спряха да си хапнат изкараха ни от автобуса и цял час ги чакахме отвън в студа защото автобусът беше заключен отделно слизането на всяка митница за проверка и начина по който митничарите на тези бивши югославски републики се държаха с нас ... един дори ми изпусна паспорта в калта  #2gunfire така 4е този път реших да пробвам през Румъния а и билета ми с багажа е общо 50 евро   Simple Smile

# 42
От 2007 -ма досега един единствен път избрах автобус до България , но от Будапеща което е само 11-12 часа. Изключвам Истанбул. Единствената причина беше , че точно тогава Wizz прекратиха полетите.

Трудно бих се качил на български автобус , поне половина пасажери са от една определена малцинсвтена група и смрадта е ужасна.
Относно сръбските и други митничари те поне се гаврят само с българите , но не и с техните хора  , а нашите митничари освен , че се гаврят с другите  балканци го правят и  с нас. Laughing
Десетки пъти съм минавал Калотина с автобус и минимум чакането на излизане беше 2-3 часа , а често и 4 ...
Не съм имал случай да напусна България за по-малко от 2 часа. Става дума грубо за около 20 пътувания преди 2007-ма.

# 43
krazi , кога ще пътуваш до Букурещ? Да разкажеш после за придвижването от летище Отопени до Русе. И аз четох в този форум който си цитирала,но там пише от пиата Унрии до автогара Филарет се стига пак с автобус , номер 211. И друг билет ли трябва да се купи или този се вземе от летището за автобуса може да се ползва,беше писано че важи за 2 пътувания. А ти пишеш че от пиата Унрии с трамвай ще ходиш до автогарата.
А за Русе какъв автобус ще хванеш,на коя фирма,от автогарата в Букурещ има ли редовни автобуси или става въпрос за тази фирма :
http://www.busbg.com/ticket/travel.php?tr=618&stown_id=282

Но интересно... преди като публикувах този линк имаше други часове на тръгване от Филарет. Даже съм ги писала в поста си от предната страница,а сега излизат по-малко дни и часове.

И преди цената беше 25лв до Русе, а сега е 30 лв

Направо не знам как ще оправим в тая Румъния...

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 19:08 от mandy2

# 44
През май ще пътуваме от Отопени и търся най-изгодните варианти с такси ... 

Общи условия

Активация на акаунт