Русе - Букурещ ?

• 33 736
  • 110
  •   1
Отговори
# 45
  • Букурещ
Не пътувайте никъде сега през Дунав мост, 300 ТИР-а чакат там да минат, бурята в Букурещ ни отнесе и не съветвам изобщо да предприемате нищо от сорта на Русе-Букурещ-Русе!

# 46
Здравейте,

има ли някой, който пътува на 9.2 Букурещ - Русе или на 23.02 от Русе за Букурещ за да се комбинираме и да излезе по евино.

Благодаря предварително!

# 47
Здр не писах нищо повече по темата понеже се отказах от пътуването на 28.01 заради  лошото време и проблемите по дунав мост но мисля края на Февруари да опитам пак тогава ще разкажа как е минало а ако има някой който вече е пътувал нека сподели ... а на въпроса защо с автобус N 783 и с трамвай N 7 ами понеже гледах  картата и този автобус N 211  не го видях а и трамвая тръгва от Унири и спира точно пред автогара Филарет Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 фев 2014, 00:33 от krazi

# 48
krazi, да те попитам от автогара Филарет до Русе какъв автобус ще хващаш,на коя фирма? Има ли ги някъде ? И в какви часове са?
Аз нали гледах това :
http://www.busbg.com/ticket/index.php

но от Букурещ за Русе има само в четвъртък и неделя, часове 10.30 и 5.30 . Мен не ме устройват.А кокто писах по-рано ,тогава излизаха всички дни от седмицата.Ти някаква друга автобусна фирма ли намери?

# 49
От автогара Филарет има всеки ден автобус на Етап тръгва в 16:00ч.  и пристига около 18:00ч. в Русе просто се обадете на Етап и ги питайте за пове4е инфо аз им звънях два пъти много са любезни  не че им правя реклама ...  разбрах че има и други вариянти но на мен Етап-Груп са ми най удобни понеже самолетът ми каца в 11:30 на обяд и както казахте и вие другите или пътуват само в определени дни или тръгват от Букурещ по рано разбрах че има и влак но аз не си падам по влаковете Simple Smile не съм решил още кога ще пътувам понеже  ме е страх да не се получи като миналият път да ми изгори билета с това скапано време но ще е някаде към края на месеца Simple Smile

# 50
Благодаря, значи Етап ще търся. И нашия самолет по разписание трябва да кацне в 11.35ч.  ,така че 16ч от автогара е добре, има достатъчно време да се придвижим.

Разгледах сайта на Етап , ми много изгодна цена дава за Букурещ-Русе  - 18 лв. билет. Прочетох и общите им условия. Може да се резервира и място в атобуса, но ми направи впечатление , че за която и дата да посоча , на картинката все едни и същи места ги дава като заети / свободни/.

http://tickets.etapgroup.com/web_buy.php?mode=tickets&lid=51 … 884a0c39b2fc549c0

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 22:38 от mandy2

# 51
Забравяш за избор на каквито и да е места в автобуса (просто няма такава опция) казаха ми че места винаги имало свободни освен това билета ще ти го разпечатат от автогарата в Русе и ще го пратят по шофьора (това ако си го купиш онлайн) но трябва да се обадиш предния ден на софиянци а те пък да се обадят на русенци които ще го разпечатат и дадат на шофьора... аз мисля да си го купя на место в Букурещ Simple Smile просто им нямам доверие много хора стават по веригата Simple Smile затова най добре от касата на автогара Филарет тя е само една каса там но трябва да платиш в румънски леи поне това ми каза жената от Етап като се обадих Simple Smile

# 52
В сайта на Етап пише :"Фактическото получаване на билета се осъществява на касите на „ЕТАП-АДРЕСС” АД на територията на страната, не по-късно от 40 /четиридесет/ минути преди указания час за тръгване. "  Така че предполагам от нашия си град може да си получа билета седмица преди пътуването.
 А от Букурещ автогарата ако се купува колко струва? За тук ми дава 18 лв., за ученици - 16 лв.

Ама нещо за билетите за градския транспорт в Букурещ не разбрах. Сега пак пуснах маршрут в гугъл от летището до автогара Филарет.
 Автобус 783 до Пиата унири 1 , после от Пиата унири - № 232 до автогарата.
Другия вариант - 783 и после траймвай № 7
На картата добре се вижда че има няколко Пиата унири , 1 ,2,3. Този автобус 783 спира на 1  и 2 ,но трябва да се слезе на 1 . И после траймвайната и автобусна спирка на Пиата унири само / без номер/ са близко.
Такааа, до тук ми е ясно, на стрийт вю ги разгледах, но автогарата нещо не се вижда, там вече не мога да се ориентирам.

Ето къде дава автогарата :
https://maps.google.bg/maps?expflags=enable_star_based_justifica … p;gl=BG&hl=bg

И - какви билети се вземат от будката на летището тъй като ще се сменят 2 автобуса,за  всеки отделен билет ли? Двама човека сме.

Последна редакция: нд, 09 фев 2014, 10:01 от mandy2

# 53
На будката казваш -  two  tickets to the city centre и това е. Жените там все пак непрекъснато контактуват с чужденци и няма проблем с комуникацията.
Може да ти предложат само един , защото както казах важи за двама/за едно пътуване  или за един човек/за две пътувания.
Ти обаче си искай два.

# 54
Благодаря stenk, и значи показваме тези билети в автобуса и после в трамвая.
Обаче тая автогара Филарет нещо не я намирам, и като гледам каква е обстановката в него край там....Май ще предпочета такси,обаче пък много скъпо излиза, така с автобуси е добре, а и освен това имаме време.

# 55
Билетчета си ги "перфорирате" в автобуса по подобие на нашите само . че машинките не ги дупчат а са електронни. Просто гледайте какво правят останалите пътници.

Аз не съм ходил до автогарата , защото винаги си хващам нощния влак за София.
Неизменно е полупразен и може да си спите  необезпокоявани в купето  , което в автобус е невъзможно.
Слизам винаги на пиаца Victorei щото съм си харесал едно местенце за преспиване , после ден разходка из Букуреш и вечерта на влака.
Както бях писал румънско такси от летището до Русе може да се спазари на място  за 50 евро дори нощем , та за двама човека ми се струва нелош вариант.

# 56
Да на картата която даваш автогарата е там където са всички спирки  и най удобната е на трамвай N 7 защото е точно пред автогарата и няма как да се загубите билетите май са някакви карти които трябва да се активират в превозното средство (сигурно апаратите са като тези в трамваите в Париж примерно) те са за 2 пътувания и важат за автобус и трамвай (според хората които са пътували вече от летището до автогарата)... не се притеснявайте тези продавачи на билети би трябвало да знаят английски и да ви обяснят какво да правите а на Унири не мисля че ще се изгубите..... Вие кога ще пътувате кой месец аз мисля края на Февруари Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 фев 2014, 14:40 от krazi

# 57
Не искам да кажа че ще загубим, а месността където е автогарата нещо не ми харесва...И на стрийт вюто не виждам снимка на автогара Филарет. А Пиата унири- също я разглеждах,там в центъра добре ми се видя, може да се разходим даже и да не бързаме за трамвая до автогарата.Притеснителна ми е самата автогара.
Ще пътуваме живот и здраве началото на април-само връщането ни е през Букурещ. Ти си по-рано,ще чакаме да разкажеш.

# 58
Автогарата и аз не я виждам на Google maps   но аз имам на телефона си maps with me и там я видях не мисля че е лоша просто не е много голяма ... стига да не запраска пак някой сняг и да ми обърка плановете #2gunfire ще пиша как е минало пътуването Simple Smile

# 59
имаме един пътник който ще пътува  на  23   може  би този месец, с тези спирки объркано ми се видя,   с  такси  някой знае  ли колко излиза от  летището   до  гарата

Общи условия

Активация на акаунт