Отговори
# 45
  • София
Здравейте и от мен  bouquet
Да ни е честита новата тема  bouquet
Ще се върна да ви изчета и по-късно ще пиша Simple Smile

# 46
Ох момичета...какво е усещането да имаш контракции??Как се чувстваш??? Аз и да имам...изоообщо не съм разбрала....Доктора каза,че е нормално да усещам дискомфорт вече,ама....знам ли...

Весето Контракциите се усещат като стягане, втвърдяване на корема, като подготвителните контракции са без болка.

# 47
Миш виждам че не са ти отговорили ДА когато си 32г.с. и 0 дни влизаш в 33г.с.

Относно ваксините  за съжаление ще ги слагам, защото в ДГ не приемат без да е ваксинирано детето, а аз не мога да си стоя в къщи заради това.  Peace

Ох момичета...какво е усещането да имаш контракции??Как се чувстваш??? Аз и да имам...изоообщо не съм разбрала....Доктора каза,че е нормално да усещам дискомфорт вече,ама....знам ли...
като ти стане твърд корема няма начин да не го усетиш, не се притеснявай че не си го усетила до сега има и такива щастливки като теб.  Hug

# 48
Понеже стана дума за матраци наскоро, да ви кажа, че в Хиполенд има 30% намаление на сгъваеми матраци. Ако някой се интересува, промоцията е до 27.01.11г.

# 49
За запис на тоновете доки ми каза след 35 седмица трябва един път седмично  Naughty
Относно ваксините аз мисля да ги слагам /дори не съм се интересувала от обратния вариант/  newsm78

# 50
Здравейте момичета, имам нужда от спешни съвети. В събота вечерта ме обхвана паническо безпокойство не знам стреснах се от нещо ли. Не мога да лежа, задушавам се, топло ми е и какво ли още не.
Последваха разходки в три, четри часа под дъжда.
Вчера сутринта, докато се излежавах, защото почти цяла нощт не бях спала, изведнъж ме втресе, сякаш имам темперетура, но аз нямам, и се потя ама много здраво.
Това за малко и премина. Но вечерта като си легнахме като ме втресе, едно тресене, ама много яко и потене за секунди станах мокра. И пак нямам темперетура.
Към спешен център, с бебето всичко беше наред, а и имам пулс към 100 постоянно.
И там казаха, че от нерви това тресене, а аз сега от цялата бременност съм най-спокойна.
Днес сутринта пак ме тресе, и отидохме при Доки по ЖК, той ми пусна изледване на хормони на щитовидната жлеза.
Изписа ми и някакжо хомеоматични за спане.
На знам много съм притеснена какво се случва с мен, а и си тормозя бебето.
При вас имало някакви подобни неща или не знам, всякакво инфо ще ми е в помощ.

Благодаря ви !

# 51
Няма нормален човек който по нета да ти каже какво ти е, ако някой така ти постави диагноза, не го слушай това е някакъв идиот.
Мога само да ти споделя че и аз много често, да не кажа всеки вечер изпадам в такова състояние което ти описваш.
Потене, втрисване или ме облива горещи вълни, усещането че не можеш да си поемеш дъх и не ти стига кислород.
При мен това става ако легна по гръб и не се усетя да се обърна на страни, плода е голям вече и в такава поза при повечето жени притиска (забравих му названието) кръвоносен съд, това веднага намалява оросяване на мозъка, ТОЙ се "паникьосва" newsm78(не им знам мед. термини) и изпраща разни сигнали на организма и ти усещаш това което усещаш.
Моя лекар ми каза че има случаи това да става даже когато не лежиш, просто плода така се е наместил и притиснал същия съд. В такива случаи ми съветва да легна веднага на лявата страна.
Това ти казвам какво е при мен, нямам представа дали при теб е същото, но можеш да наблюдаваш състоянието си за да направиш изводи и да говориш с лекаря си.

# 52
Здравейте мами,
Тъпо и упорито ви изчетох  Mr. Green и честита нова тема.   bouquet

Благодаря ви за мненията за матраците. Аз май ще си остана на бебешкия вариант на Магнифлекс. Изглежда ми най-удобен.  Сгъваемите съм ги игнорирала от началото, защото аз самата не бих спала на такъв.

Да ви се оплача, че моите тегоби със зъбите продължават. Последните 2 пъти ми стана лошо докато бях на стола, та едва не припаднах пак … в понеделник имам нов час, и ако пак ми стане зле, явно ще се наложи да спра за сега.  Confused

Vioila, права е г-жа Стихийно бедствие за притискането. Не се поддавай на паника, в такива случаи пий много, много, много течности и дишай спокойно и дълбоко, а не плитко и учестено.

# 53
Да се запиша и аз че само ви чета но много редовно Wink
и се вращам да видя за какво говорите че бързо сте изписали 4 странички  bouquet

# 54
Здравейте момичета,
включвам се първо с мнение пък после ще ви се оплача.
vioila, на мен ми се случва да ме тресе винаги когато имам силни контракции, пък и при предишното раждане през цялото време ме тресеше, мисля че това категорично е от хормоните, много добре че доктора ти е пуснал изследване за щитовидната жлеза, обикновено такива симптоми идват от нея, не се безпокой, това по никакъв начин не влияе на бебето, явно щитовидната ти жлеза произвежда повече хормони.
За ваксините съвсем отговорно и съзнателно (запозната съм с риска) ще го ваксинирам (мисля, че тук имаме право да избираме).
За вагиналния преглед - това е единствения начин да се провери разкритието и големината на шийката, няма друг начин, в никакъв случай не е опасно и не предизвиква контракции, все пак знаят какво правят. marinels, много съжалявам че ще те разочаровам, но по време на раждането многократно те преглеждат по този начин за да проверят колко е разкритието, това (поне според мен) е най-болезнения момент от раждането.
mistela, ако имаш пари и можеш да си го позволиш, купувай, незаменимо е до годинка, удобно е, можеш да слагаш малкото около теб и да му пееш, говориш, а междувременно да си вършиш работата. Аз имам, но по-стар вариант, чудесна работа ми вършеше понеже моето беше ужасно ревливо, пеех до припадък, правех муцунки и само това приспособление ми помагаше да сготвя и пооправя.
veset0, радвай се че не знаеш какво е усещането, болезнените контракции са толкова ясно изразени, че не можеш да ги сбъркаш, стягане на корема и кръста, придружени с болка, не се страхувай, че когато му дойде времето ще ги пропуснеш (предполагам че това те тревожи, едва ли искаш да ги имаш сега  Mr. Green), не можеш да ги сбъркаш твърде очевидни/чувствени са.
За стриите май казват, че спасение нямало, аз след раждането се мажех, повече заради само глезенето и изчезнаха (малкото, които изобщо ми се бяха появили), строго индивидуално е в зависимост от кожата и разбира се качените/свалени килограми.
Хайде и да се оплача, вчера вечерта си имахме направо генерална репетиция. Както  бях писала се чувствах добре и много смело вчера щукнах по магазините, като резултат вечерта ми стана много лошо и повръщах, междувременно установих че гащите ми са абсолютно мокри, като вече раждала първо помирисах (не бях усетила изпускане, пък и знам как изглежда околоплодната вода), с ужас установих че това твърдо е оклоплодна вода, но знам че количеството все пак не е нормалното при раждане. Повиках панически милото, което пък изпадна в по-голяма паника от мене, вършее по апартамента и като омагьосан повтаряше, почна се, почна се. След това започнаха и контракции, добрах се някак до леглото, взех със спокоен глас да му давам наставления и да дишам по правилата. Единственото, за което мислех е дали му е време или да чакам още. След това нещата се успокоиха, нищо вече не течеше и реших да чакам до сутринта като в главата си правех списък кого мога да повикам посред нощите да пази детето и да ме кара в болницата. Постепенно кризата отшумя и си останах у дома. Днес ходих на лекар,за щастие няма разкритие, шийката е на долната граница, но все пак не е скъсена, бебчо е съвсем добре при това е почти 2 килограма, което показва че или е много голямо бебе или пак сме на зад с изчисленията и съм реално в 33-та седмица (второто е по-вероятно). Тази случка ми напомни колко сме близо до финала, чувствата са смесени, онова приятно усещане за наближаващата среща с малкото мишленце и страхът от раждането и неизвестностите, май надделява щастието и онзи приятен гъдел в корема, още мъничко и ще ги гушнем мъничките топлички котенца, толкова е чудесно, аз едва чакам вече.
Що се отнася до лекарите, направи ми впечатление колко много измервания и изследвания са възможни в такива случаи, понеже лекарката ми ни е лична позната и приятелка, взе ситуацията присърце. С някакъв хартиен тест провери консистенцията (бистра или мътна) е околоплодната вода, на ехографа измери дали е достатъчно, измери кръвообращението на пъпната връв и на детето, чухме сърцето и едни нови тонове, които до сега никой не ми ги беше мерил, на бебчето, ама съвсем реални точно каквото чува то в утробата така с водата нали знаете все едно сте под вода.  Изобщо крайния резултат е, че малката е съвсем добре и че просто се случвало да се отдели по-голямо количество околоплодна вода от нормалното ежедневно (вече бях писала че тя се обновявала и изтичала на всеки 24 часа по мъничко).

# 55
Здравейте, относно прегледите за скъсяване на шийката правят се с вагинален ехограф, а също може да се установи и с обикнивен гинекологичен преглед. Мен досега са ме гледали 3-4 пъти  , защото от 2 месеца съм с контракции така, че не е нещо кой знае колко опасно. Напротив лекаря преценява има ли скъсяване, дали е затворен канала и т.н, което са все важни неща.На базата на тях ти назначава лечение.Но е вярно , че прегледа може да е леко болезнен.Разбира се всичко зависи и от лекаря.

# 56
тук гледам едно интересно предложение за количка http://www.bebe-best.com/nurse-by-jane-kombinirana-kolitchka-run … acht-p-17367.html вие какво мислите  Thinking

# 57
  • София
Здравейте,
за гинекологичния преглед, че е неприятен така си е, но щом лекаря така преценява значи е нужно. И аз като се оплача, че имам болки, освен с видеозон ме преглеждат и така. Да ви кажа честно обаче аз не съм усетила никаква болка, явно има голямо значение дали лекарят е внимателен и как ще се отнесе. Но за тези, които ще раждат нормално, този гинекологичен преглед е нищо в сравнение с това, което ги очаква. Не че искам да плаша някой, просто и аз като си го представя и ми става доста неприятно.

# 58
Да се включа и аз
Ами аз мисля че колана трябва да се носи-имам две приятелки едната  носеше  другата не и найстина има разлика.
Да мисля да ваксинирам.
Аз също до сега не сам имала никакви контракции или поне не съм ги усетил- даже по някой път се чудя дали е нормално.

# 59
Жени, статията беше много полезна. Hug
И аз ще ваксинирам, макар че имаше съмнения , че алергията на детето ми е получена точно след една от ваксините. Cry
Bzepic, радвам се, че всичко е наред сега, наистина изглежда притеснителна случката. Confused И на другите момичета с проблеми-бързо се оправяйте!  Hug
На мен другият път /към 35 седмица/ ще ми вземат секрет от влагалището, че било задължително, май и от ануса се вземаше. Така че , може и преглед да има, но не се притеснявам. До сега заради проблеми са ме преглеждали няколко пъти, но лекарката ми е изключиетлно внимателна и не е кой знае какво. Попадала съм на груби ръце /не по време на бременност/ и правя разлика.

Общи условия

Активация на акаунт