Отговори
# 60
bzepic-ако има наистина изтичане на околоплодна течност,до 24-48 часа трябва да се предизвика раждане защото има опасност от инфекция на бебето;отделно че в повечето случаи раждане само започва в този период;даже и да има достатьчно околоплодна течност,проблемьт е че околоплодния мехур е спукан и е входна врата за инфекции;околоплодната течнест се обновява,но не като изтича през влагалището,а една част се резорбира и се секретира нова, без целостта на мехура да е нарушена;

това което е най-вероятно е да имаш по=обилна секреция,която понякога се сьбира и изтича изведньж при някое движение,при бременност е нормално това да се случи;

# 61
новата темичка е страхотна, дано я напълним само с приятни коментари и да няма изненади.
bzepic изчетох те на един дъх, добре че всичко е наред  Peace
за ваксините - аз също ще ваксинирам бебо

# 62
Вагиналния преглед не предизвиква раждане не се плашете мен ме прегледаха така още преди нова година и въпреки контракциите и болките не съм родила  Peace  Peace  Peace

За количките не мога да дам компетентно мнение. Не съм ги ползвала тези марки които ви интересуват. Сега и аз съм в голяма чуденка между 2 колички, но има още време ще го измисля. че не ми е спешно.

Bzepic много неприятна случка. Стискам палци де не се получава пак, чак когато вече ще раждаш.  Hug

Бишкота надявам се да се да се оправиш и да не ти се налага повече да го посещаваш.   bouquet

vioila както и другите са ти казали, компетентно мнение само от лекаря  Peace а иначе всяка от нас ги има в по голяма или малка степен тези оплаквания  Peace мен не ме е тресло от студ, но за сметка на това ми е прилошавало, повръщало ми се е, получавала съм сърцебиене и липса на въздух и ми е непрекъснато топло.  Peace  Peace така че спокойно не си сама  Hug

# 63
  • до моите любими хора
Относно хемоглобина явно мнението на всеки лекар е различно не знам защо newsm78
Моят хемоглобин още в началото на декември месец беше 109 и лекарят ми каза, че е нормален и ако падне под 105 тогава ще пия лекарства. При някой от вас гледам, че още на 118 съм им изписали лекарства, кое е правилно и кое не на мен лично не ми става ясно. Знам, че по принцип не е хубаво да стоиш с нисък хемоглобин(кое точно е нисък си остава загадка), защото се затруднява притока на кислород към детето ако не бъркам разбира се. Нека ако има някой компетентен да каже.
За колани аз съм на мнение, че не могат да навредят а само да помогнат.
За ваксините аз също ще ваксинирам и въобще не съм се замисляла да не го правя.
За дължината на шийката на матката, мисля че ако е хубав ехографа може да се види и на коремен. На мен лично, като ходих на 4 Д в петия месец лекаря ми я измери и ми каза някакви мерки но не помня, та явно става и така. Иначе миналия месец като си правих микробиология ме прегледаха и гинекологично и така я провериха и каза че всичко е наред и няма скъсяване.  Между другото да кажа, че за гинекологичния преглед дали ще боли или не съм убедена, че зависи от лекаря. Миналия месец, когато ми правиха не усетих нищо явно лекаря беше много внимателен, а съм имала и случай в които и след прегледа като е свършил още ме е боляло. Така, че определено зависи до голяма степен от лекаря.
bzepic стискам палци всичко да е наред при теб и да няма повече такива притеснения.

# 64
Записвам се в новата тема  Grinning

Днес си направих много голяма разходка и накрая толкова много ме заболя корема, че едвам се прибрах до вкъщи
Но затова пък си купих един спален комплект и една много сладка хавлийка  Laughing
Списъка намалява малко по малко

# 65
Благодаря ви момичета, за подкрепата Hug Hug Hug. Хормоните на щитовидната са ми добре. Мен ме притесни това, че може да е на нервна почва това тресене. А за нервите всички знаем, колко трудно се регулират. За безсънието пиете ли някакви чайчета или нчкакви други бабини дивитини.

Пожелавам на всички спокойни оставащи месеци, без такива прояви.

# 66
  • Карлово
за ваксините - ще слагам и на първото ми дете слагаха

# 67
Добър вечер, аз се прибирам от Токуда, тъй като милото много се притесни тая вечер и даже тръгна да ме изнася по пижама да ходим на лекар. Отидохме, дишането ми е чисто, изписаха ми парацетамол за температурата, но като ми чу пулса 140 лекарката вика: Аууу. Викам й: Споко бе, тва е нормалното ми състояние, а тя за теб нормално, ама за тва бебе не е. Даде ми веднага от хапчетата ,които по принцип пия за кръвното. Та за 1 час го свалих на 108, но ми увеличи доста дневната доза - преди пиех 1/2 сутрин, сега по цяло сутрин и вечер, пуснаха ми ПКК - ниски левкоцити, хемоглобин пише нисък, но е 117, а в урината какво да ви кажа - само мен ме няма - белтък, гъбички, левкоцити увеличени, самото тегло на урината е увеличено. Абе купон...ама ще се оправим, нали е за бебчовците.

# 68
  • София
bzepic, стискай крака, че е рано още  Simple Smile . Сега трябва ли да полагаш някакви грижи, като си имала такава случка вече?

За ваксините много ги мислех и размислях, но май реших да го ваксинирам. Не че смятам, че има нужда, но не съм чак и притеснена за риска от тях. Пък да вземе да ме свари бебето да си родя вкъщи  Mr. Green , тогава няма да го ваксинирам.

# 69
Привет и от мен в новата тема! Учудих се колко много сте изписали за 1 ден. Но явно вече ще сме така, нали ще имаме много свободно време. За хемоглобина и моя стигна 112, но доки каза, че не е страшно. Ядох няколко дни месо и се оправи(121). Аз не ям месо и постоянно ми прималява. А контракции и аз не съм имала сега, само в 4-тия месец, щото направих мноооого хубаво почистване на къщата с местене на мебели, но от тогава чистя поетапно:) И да ви се оплача и аз Sad след 1 денонощие адски зъбобол, все пак се реших и резултата е без 1 зъб и 1 отворен. Бебо сигурно много се стресира , защото докато бях на стола мърдаше постоянно, а след като се прибрахме спря. Малко ме притеснява, но ако и утре не го усещам, ще звънкам на док. И едно въпросче, може да сте го обсъждали, но сигурно вече не помня Embarassed Днес гледах стерилизатори и искам да ви питам кои са по-добри електрическите или тези за микровълнова?

# 70
  Здравейте и от мен, мами! Изчетох новата тема, понеже беше кратка:) Забелязвам, че всички се подготвяте малко по малко, та се стреснах, аз още се опитвам да работя и съм с идеята че има още много време.
 Моят хемоглобин е доста нисък от самото начало, не съм качила повече от 96, въпреки че пия постоянно разни железа  Sad Тъпча си спанаците, сушените боровинки и другите уж полезни зелении и червении, но може би проблема е че почти не ям месо. Моето доки е категорична, че анемията е строго индивидуална и показателите не са толкова важни.
 За ваксините... сина ми го ваксинирах прилежно навремето (преди 11години), но после май много се промениха нещата... Все пак мисля, че ще ваксинирам и беба, просто ще внимавам в избора на ваксини, сега поне има такъв.
 Пратих покана за групата във ФБ, там съм Snejka Peneva, моля отговорната мама да ме адне Simple Smile
  Има ли мами, които са избрали да раждат в Окръжна Болница Варна? Ще платите ли за екип и ако да, за кого? Аз още не знам как ще раждам, иска ми се да е нормално, но днес Балев ме изненада , че беба още е с главата нагоре и има само още десетина дена да се обърне  Sad Започвам разни йога пози, дано я убедя да слезе долу, че хич не искам да ме режат...
 Май се увлякох Simple Smile Лека вечер на всички, които не спят още, на другите сладки сънища!

# 71
  • Лондон
Какъв 9-ти месец?! Не сме ли още в 7/8-ия...  Shocked
Тук ни броят на седмици и все се обърквам с тези месеци....

mistela, тази люлка я купих за подарък на една приятелка и вчера ми докладваха, че бебето я обожавало.

bzepic, дано нямаш подобни стресове вече.

Г-жа Стихийно Бедствие, аз ще ваксинирам.

И на мен понякога ми се струва, че дънките ми са мокри и много се шашкам... Първия път като раждах нямах никакви води, а нямаше стандартното обилно 'изтичане'.... още не ми е ясно какво точно е станало и кога точно са изтекли 'водите'. Четох, че имали сладък мирис.... а бистри ли са?

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 00:24 от eya

# 72
  • Пловдив
Добро утро, майчета  Hug
Г-жа Стихийно Бедствие, и ние ще слагаме ваксините. Прочетох оттук-оттам разни лоши неща за тях, но не мисля, че съм достатъчно подготвена да поема на своя глава риска да не го ваксинирам Simple Smile Имам спомен, че беше писала назад, че няма да слагаш никакви ваксини, нали?

За контракциите, вече си имам подготвителни. От няколко дни, откакто съм в 8 месец ме почнаха. Точно такива са, каквито ги описвате, безболезнено и краткотрайно стягане на корема. Става на топка, трае секунди и е 2-3 пъти на ден. Не им се шашкам, даже се радвм, че организмът се подготвя. То си е време за подготвителни Simple Smile

Какъв 9-ти месец?! Не сме ли още в 7/8-ия...  Shocked
Тук ни броят на седмици и все се обърквам с тези месеци....
Eya, там сме - в седми - осми Simple Smile  Но момичетата, които са с термин в началото на март, скоро ще влязат в 9-я. След има-няма десетина дни  Hug

# 73
      Добро утро на всички!
      Били аз използвах стерилизатор за микровълнова ето този:http://www.mothercare.com/Tommee-Tippee-Manual-Breast-Pump/dp/B001O43COW/sr=1-16/qid=1295505854/ref=sr_1_16/280-3311901-9265813?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=180185031&mcb=core ,но стерилизирах много рядко, тъй като кърмех и само когато излизах и цедях тогава стерилизирах.Аз съм много доволна от продуктите на Томи Типи .
       За  ваксините и аз смятам да ваксинирам каката е ваксинирана, ще го направя и с бебето.

# 74
Добро утро от мен!На мен болките в костите и ставите на краката не са преминали,почвам да свиквам с тях Crossing ArmsКЛорема ми слиза все по-надолу и ме придърпва почти постоянно.
Исках да попитам според вас трябва ли да се дава вода на бебето,тъй като тенденцията,че не му е нужно за мен е странна.Аз съм давала на баткото и сега мисля да давам

Общи условия

Активация на акаунт