Отговори
# 270
Днес реших, че трябва да изчистим в къщи.....или по-точно мъжото го прави.Милият, не стига, че съм го впрегнала с цялото чистене днес, но му ходя по петите и само нареждания давам.
Това все едно аз съм го писала. Същата картинка бяхме и ние днес. На всичкото отгоре, докато той чистеше, аз по едно време седнах на компа и случйно попаднах на тази статия:
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3369
На точка 9 вече ми беше ужасно смешно, а пък мъжа ми само търкаше пода и пуфтеше тихо. Той не знае, че и прозорците да мие съм му замислила, ама чакам подходящ момент, за да му го сервирам  Joy

# 271
Мур, благодаря ти за готината статийка. Много ме развесели, сега ще си легна усмихната. Има доста истини в нея, но както във всичко друго всеки е различен и аз не успях да открия моя мъж в нея, но нищо, искрено се забавлявах. По повод чистенето и миенето на чиниите, аз си го правя все още (е, съдомиялната ми помага след гости), но тъй като имах глупостта да си сложа бял ламинат, правя основно почистване 2 пъти в седмицата, а всеки ден с прахосмукачката. Съпружеското тяло иска да помага, но аз не давам, щото така или иначе ще мина след него. По-добре да не пречи,сега го ползвам само за местенето на мебелите. А за прозорците и прането и гладенето на пердета съм уговорила мама и сестричка, че имам френски прозорци и двойни пердета и няма да се справя за 1 ден, както преди.

# 272
Миш и аз съм така със съня - скарана  Tired ставам по няколко пъти на вечер до тоалетната и не мога да заспя като се замисля за бебто, за раждането.

Аз какво да кажа като принципно не работя и всеки ден си бездействам. Добре че сега ще си имам малка кукличка да си играя с нея Simple Smile

redreny2000 не съм пазарувала и аз от този сайт.

На Сано Максима съм ползвала омекотителя и беше страхотен.

А, сега да отговоря на въпросите,че и тях съм изпуснала

1. Къде ще раждате? - Майчин дом
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? -да, доктора е приятел
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение? - При мен, когат може, защотоо ще съм секцио
Избрали ли сте педиатър? - Да, нашата семейна лекарка, нямам друх избор за съжаление
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето-Против. Искам само най-близките, а другите вкъщи да дойдат но незнам как ще се преборя с това

Аз сега си взех Персил Сензитив и омекотител на Чико и вчера изпрах всички дрехи на беба. Утре ще ги и изгладя да са готови. Багажа ми е готов, във вторник съм на запис на тонове.
Вие готови ли сте вече? Стегнахте ли багажите?
Да споделите какви документи трябват за хоспитализация? Кой ги издава лината или от ЖК?
Че на мен днеска един приятел доктор ми каза че доста ми е слязъл корема на долу- към 10см и не ми остава много- 15-20 дни каза и аз се опулих  Shocked Shocked Shocked

# 273
Ето ни и нас. Виждам много познати мами и някои нови попълнения. Сигурно сте ме забравили, но нямам никакво време да чета редовно. Нали взе да наближава терминът обаче, та викам я да надникна да видя как я караме. Много се радвам, че няма бебета-бързаци, ами всички послушно си чакат на мама в коремчето.
Въпросче към мамите от Пловдив: Коя болница е "Св Георги" и какви са условията там? В смисъл бебетата при мама ли са и изнудват ли да плащаш за екип?
На въпросчетата:
1. Къде ще раждате? - Още не съм решила. Много е вероятно да съм в болницата на лекарката, която ми води ЖК.
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на ......? - Твърдо не. И първия път раждах при дежурния лекар (МД, София).
3. Бебето в стаята или в бебешкото отделение? - Държа да е при мен. Предишния път щях да полудея, че не мога да си кърмя бебенцето, когато аз си реша.
4. Избрали ли сте педиатър?- Нашият личен най-вероятно. Миналия път след раждането таткото говори с лекарката докато бяхме в болницата. Прие детето за пациент и си му направи всички прегледи, дойде и у нас без да иска пари, а детето още не се водеше при нея (нали един месец трае регистрацията) и ЗК , ако е платила за тези посещения, то е било със закъснение. Някои лекари не се свенят да си искат в такава ситуация.
5. За или против цялата рода да присъства на изписването? - Както миналия път ще помоля да се приберем вкъщи по най-бързия начин и да ни оставят да си почиваме. Сега има батко, който ще се нуждае много повече от внимание.
За колана. Ще ползвам, но повече залагам на кърменето да помогне в това отношение.
Ена4, пишеш, че има съмнения ваксина да е отключила алергия при твоето детенце. За коя ваксина става дума?
Биш, когато избираш стерилизатора, имай предвид, че този за МВ не може да се ползва без МВ, когато пътуваш, примерно. Simple Smile
Е-Стелла, никой не ти отговори конкретно за водата. Тук във форума има превъзходна библиотека за кърмене. На мен страшно ми помогна. Полезни статии могат да се намерят и в блоговете на Бу и Хедра. (http://missby.wordpress.com/ http://xedra.wordpress.com/)  На твоя въпрос статията в библиотеката. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73979.0 Разбира се, това си е твоето бебе и ти трябва да се грижиш за него според собственото си вътрешно чувство. Можеш да предлагаш вода, но е хубаво да се спазват някои правила. Това пише Бу под статията:
Цитат
Американската педиатрична асоциация, Канадската педиатрия, всички изобщо световни експерти в областта на детското здраве, насърчават изключително кърмене; вода рутинно следва да се предлага след като бебето е захранено; ако се предлага по време на изключителното кърмене, тя да е неподсладена и не повече от 20 мл и със сигурност - не се съветва бебето да се налива, ако не желае да я приема.
Да не забравя, консултантите на НКК съветват залъгалката и шишето с биберон да изчакат до 6-тата седмица на бебето. Има риск да се обърка кърменето иначе.
Валари, как са Ленин и Кастро? Живеят ли във вечна дружба?  Joy Каква е историята на имената? Много ме развесели.
Катилиас, Ея, Бзепик, лилинчо, споделяйте повече за практиките в чужбина да си сверяваме часовниците, моля!
Мистела, 2009 раждах в Майчин дом. Тогава се плащаше за ВИП стая (на 12-ти етаж), за да може бебето да си при теб. Цената беше 35 лв на ден. Ако всичко е наред за нормално раждане престоят е 3 дни, а за секцио 5. Може би знаеш.
Редрени2000, твърдо съм против омекотителя. Лично решение.  Peace Излишна химия, а и оставя невидим слой върху дрешките и те не попиват така добре. Аз съм и против праховете, защото в идеалния случай не бива да съдържат ензими и фосфати, които причиняват алергии, но повечето имат. Купувам си течен сапун (не препарат) за пране. Единственият наистина бебешки прах е на Бамбино Мио, но цената му  е много висока. 11 лв за 1 кг!  #Crazy
Миш, само така, говори на бебето. Аз често си мисля за него и му говоря на ум, но рядко на глас, а това си е доказано полезно. Simple Smile Една мама съфорумка разказваше как като родила се разхождала из стаята и си говорела на вече празното коремче по навик. Wink
В тая връзка, ето една тема да се подготвите за раждането: Само да не получите контракции от смях. Wink
За хормоните какво очаквате нали сме вече в третия триместър. Simple Smile
Мър, като наближи раждането можеш смело да отмениш мъжО в чистенето. Само ще измиеш стъклата и след няколко часа ще си в болницата. Wink
За ритащите бебенца ви завиждам. Баткото ми беше така. Новото попълнение (с все още неизвестен пол) е много по-деликатно. Повече ме притеснява предлежанието обаче.
Леле, ще заема половин страница! Остана ли някой до последното изречение? newsm78

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 05:23 от mama Barba

# 274
Добро утро! HugМъжете още спят и се радвам на спокойствие. Simple Smile
Относно хормоните аз бях много плачеща около Коледа-не знам защо точно по празниците бях врътнала, но сега съм ок. Просто съм по-чувствителна от обикновено, но и след раждането ще е така-даже май в по-голяма сила важи това тогава. Помня, че се ужасявах да се погледна в огледалото. Бях останала с илюзията, че ще изглеждам както преди, ама нито килограмите свалих бързо, нито гърдите, нито корема ми останаха същите. Само аз може да съм виждала разлика, но пак си беше гадно. Сега след 2-то раждане не знам как ще е . ooooh!
Мама Барба,  приятно ми е, не съм те засичала до сега. Ваксината беше онази против шарките-паротит, морбили, рубеола, ако правилно се сещам. Семейният хомеопат предположи, че проблемите на сина ми  са започнали след нея, тъй като реакцията на организма му беше много висока температура, разтройство и обрив по цялото тяло като за шарка. Личната лекарка пък каза, че тази реакция е добра-значи си е изградил много траен имунитет срущу тези болети. newsm78
Някоя мама каза, че няма апетит. Какво щастие би било, ако и аз се поспра малко. Mr. GreenВече спрях да вися на кантара всеки ден и ще се тегля само веднъж седмично. Не искам всеки ден да се депресирам. И доки каза, че много качвам, но не ме укори, защото съм слаба по принцип и имам да наваксвам. Ама защо да е така?! Crossing Arms
Вчера купихме почти всичко от малкото, което беше некупено зо бебка.Сега ще търся аксесоари за ноктенцата и едно гребенче, че казват, че сме с много коса. Mr. Green
Приятен ден! Hug

# 275
 bowuu Добро утро!
Като ви чета и аз си ги имам всички екстри на бременноста-и пишкането посред нощите,обръщането в кревата,потенето...Добре поне,че не съм вече така нервна както в началото.То вярно,че не малко проблеми ми се струпаха на главата по това време,ама много зла бях Simple Smile Хората ми се чудеха защото аз съм по принцип много тиха и гласа ми не можеш да чуеш,а тогава на всички повтарях,че вече не съм бяла и добра и да внимават с критиките и забележките hahaha
Хормоните са голяма работа ей!
Само се моля след като родя да няма изненадки,че като се знам как лесно се сдухвам и съм една такава депресивна ooooh! Добре,че пролет се задава.
За раждането поне за сега не се притеснявам.Най-добрата ми приятелка роди през октомври и аз реших,че нищичко няма да изпусна.Та видях всичко-от слагането на хапче за предизвикване на разкритие,до последния шев.Знам,че не звучи много нормално,ама аз съм си такава шашава  Crazy
Сега знам всяка подробност и ми е някак по-спокойно.(при един и същи док сме)
Още се чудя за епидуралната упойка,че тука няма кой да те остави да си раждаш колкото време искаш,ама ще видим.Пак ще му мисля след първите 4 см Laughing
Днес май ще има здрав шопинг Heart Eyes Подозирам,че една приятелка ми готви изненадка-baby shower и няма да се разберем така. Naughty
MAMA BARBA-май съм пропуснала причината да не знаете пола все още?!Мислех,че съм само аз тоз чешит дето не иска да знае какви гащи ще се носят hahaha Няма ли да пробваш някой от триковете за обръщане на бебето?

# 276
  • до моите любими хора
mama Barba относно Св. Георги на пещерско шосе(ние му казваме ВМИ П-в), та условията са добри. Още преди 5 години беше от ремонтирано всичко. Във всяка стая има телевизор с монети, хладилник и отделен санитарен възел. Разликата с ВИП-а е, че там може да влизат посетители при теб в определени часове. За целия престой независимо колко дни ако си във ВИП се плаща 100 лева. Не съм чула, някого да са принудили да плаща избор на екип. Естествено ако ти се разбереш с някой конкретно да те изражда, по всяка вероятност той сам ще ти каже колко иска да му дадеш на ръка по всяка вероятност. На скоро друга мама тук във форума сподели за нейна позната, която е родила без уговорка и е доволна. Така, че ти прецени. Мисля, че някъде бях прочела ако не бъркам, че на 26 януари ще има ден на отворени врати, май някоя мама го беше споменала, така че ако искаш иди и виж за какво става въпрос.
ПП:Момичета, може ли някоя от вас която знае паролата за албумчето, да ми е даде на лични, че не знам към кого да пиша Praynig. Пощата на мартенска дружинка е пълна и нея не можах да я попитам.

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 10:28 от radostani

# 277
Привет на всички пупки и от мен! Hug
Мама Веси извинявай за късния отговор на въпроса ти ама рядко влизам.Ще раждам тук при мама в Монтана.Тя работи в болницата.По ми е спокойно при познати.
И аз немога да спя нощем - пишкане и като се разсъня почна да мисля за бебо и за раждане и как ще се развие всичко...........направо имам чувство ,че ще се побъркам по някога1 #Crazy #Crazy #Crazy
Вчера си поприготвих някой неща за болницата.Трябва да си купя нощница и чехли някакви.... newsm78
Ходя на зъболекър и вече ми писна.Да се надиавам,че тази седмица ми е за последно........През ден ходя #Crazy Водя и малкия с мен,че няма при кого да го оставя #Crazy
ТОва е за сега от мен.Почивайте.Целувки

# 278
  • гр.София
 Simple Smile

Добро утро,

прекрасен снежен ден, аз се наспах, за бебчо - е сигурно и той  Laughing

ще мързелувам, ще се излежавам, ще излезем на разходка - все такива неща.

И на вас ви желая мързелден  Laughing  bouquet

# 279
Привет,

Днес ми е много криво Confused Нямам грам настроение  Confused От вчера ме е подгонил някакъв карък - нещо ми се е възпалил венеца в основата на единия зъб и ще трябва през седмицата да посетя зъболекарката:? Пералнята ми прави номера - пълни се с вода и после изключва Confused Дано не е сериозен проблем, защото съвсем не мога да си позволя нова пералня в този момент Confused За капак и свекър ми ми къса нервите за щяло и нещяло Sick  Уффф, оплаках ви се.....

Викичка Аз другата седмица ще стягам багажа за болницата, нощница няма да купувам, защото в шейново ти дават, но ще трябва да си купя джапанки, че моите се скъсаха. Проблема е, че проверих в няколко магазина и джапанки няма. Не им бил сега сезона. Дано успея да намеря...

# 280
Към момичетата,които имат малко детенце и сега ще раждат второ-Искам да ви попитам застъпва ли ви се майчинството и ако да моля ви обяснете ми как се изчислява майчинството в този случай?

# 281
jozyy незнам и аз за джапанките къде да търся........... newsm78 дано да намерим.И на мен ми е така криво.Нямам настроение за нищо.Тази седмица ще пера и гладя дрешките на бебка Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Вчера бях много смешна пред щанда за памперси.Забравила съм какво беше.За новородено от 3 - 6 кг.ли бяха или по малки newsm78 Шашнах се направо!Взех от 3 до 6 кг.дано не са много големшки ако не ще купувам и по малки!В болницата ми изискват и шишенце.Трябва и него да преваря с една залъгалка да приготвя...оф колко ми е напрегнато само Praynig Praynig Praynig
Като бях за преглед във понеделник и доктора потвърди , че няма да дочакам термина.Бебка беше 2кг и 800грама.Каза поне още 2 седмици ми давал newsm78.Хвана ме страх!Сега съм в петъка на консултация.И моята бебка е седалищно още.Дано да се е обърнала.Правих малко упражнение и ще видиме имат ли ефект! newsm78

# 282
Аз чувствам,че ще родя средата на февруари newsm78 newsm78 newsm78
Оф дано Господ ни пази ВСИЧКИ Praynig Praynig Praynig
Нещо съм се депресирала май Hug

# 283
radostani Sano Maxima е много хубав аз съм много доволна,перях дрешките на дъщеря ми с него сега съм си взела пак за бебето има и омекотители на Sano за бебе виж ги и тях  Peace

# 284
  • Бургас
jozyy , на мен майка ми даде обикновени чехли за баня - такива не може да не се продават сега. Това с пералнята е много неприятно  Sad
Аз не съм подготвила чантата - ципа й се скъса и първо ще пробвам да ми го оправят, ако не стане, ще трябва да си купя нова  Crazy
bsisi , да - преминава се от едното майчинство в следващото. Знам, понеже моя приятелка е така, но предполагам, че най-подробно ще ти обяснят в темата майчинството счетоводно
Аз също говоря на бебето и му пускам музика, дори му прочетох една приказка и мисля, че много му хареса  Grinning
Арниката лесно ли се намира по аптеките - дали навсякъде има ? Вчера мислех да си взема, но в аптеката имаше хора и ме достраша да вляза в това грипозно време...
Ох, момичета като ми се схване крака и не мога да го мръдна се чувствам толкова безпомощна и все си мисля дали ще е нещо подобно и при силните болки при раждането... Не ми се смейте, все пак не знам какво е    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт