Отговори
# 285
нямате изчитане Simple Smile
първо с анкетата
1. Къде ще раждате? - засега Шейново, макар че все още имам колебания и изборът ми не е окончателен
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? - май не
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)? - зависи от самата болница, в Шейното бебетата не са 24 часа при майките, а само, когато е време за хранене
4. Избрали ли сте педиатър? - Засега смятам при моята лична, която е и педиатър, пък с времето ще видим дали ще се разберем
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето? по-скоро против

ох, напоследък ме мъчат едни сънища, почти през ден сънувам, че раждам, днес ми е малко кофти, защото снощи дори сънувах, че къпя бебето и в очичките му влезе пяна от шампоанчето, невероятни безумици сънувам, които дори няма да ви разправям. колкото повече наближава големия ден, толкова повече явно ме хваща шубето как ще се оправим.

връщам се да ви доизчета, за да съм в час
btw темата за ваксините на мен ми беше от голяма полза, защото дори не подозирах, че има опция да не се поставят такива или пък дори че крият някаква заплаха да бебето ми и наистина ще проуча доста обстойно въпроса

# 286
Мър, като наближи раждането можеш смело да отмениш мъжО в чистенето.
Аааа, хич не смятам да го отмням, че и след раждането  Whistling Тъкмо е набрал скорост  Joy

ena4, аз нямам апетит, но и кантар нямам в къщи. Никога не ми е трябвал, сега още по-малко. Тегля се 1 път в месеца като ходя при личния лекар.

jozyy, аз вчера си купих чехли за баня, но трябваше да обиколя 5-6 магазина докато си намеря. Провери в някакви по непретенциозни магазинчета за спортни обувки. Това ми беше и последната задължителна покупка за болницата, така че съм готова с багажа.

За пране на бебешките дрешки си купих Sano Maxima. Още не съм го тествала.

И моето настроение хич го няма тия дни, и с нищо не ми се занимава, за да се разсейвам. Преди 2 дни ме тресяха нервите, сега пък съм се отпуснала като плужек....Изобщо луда работа  Tired

# 287
catwalk арника се намира няма проблем,дори в момента да я нямат заявки се правят всеки ден и стоката идва към 3 часа следобед,така че можеш да си поръчаш.

# 288
Radostani, много благодаря. А бебчетата при мама ли са?
Някоя мама каза, че няма апетит. Какво щастие би било, ако и аз се поспра малко. Mr. Green
И аз съм от разялите се, малко се плаша, щото последните месеци бебетата много растат. С тая храна бая бабанка ще стане. Можеш да си сметнеш за теб колко е нормално горе-долу да качиш. Simple Smile Информацията е от тукhttp://www.letsgym.com/2008/09/18/pregnancy-eating-plan-part-one/
Цитат
зависи какви са килограмите ви на старта, или теглото, което сте имали преди да забременеете. Тук с помощта на приложната математика, трябва да изчислите своя Индекс наТелесната Маса (ИТМ) и според него да прецените колко килограма е дистатъчно да качите по време на бременността си:
Индекс на Телесната Маса - ИТМ
Най-често използвания индкс е така наречения Индекс на Телесната Маса - ИТМ (Body Mass Index - BMI). Това е индекс, който показва в какво съотношние са теглото и ръста на определен човек. Формулата за изчиление е следната: Тегло в кг /(ръст в м)2
Пример: За жена, която е висока 160 см и тежи 50 кг, ИТМ = 50/1.602 = 19.53125
ИТМ преди бременността    Килограми, качени по време на бременността
под 19.8    12 - 18 кг
19.8 - 26.0    11 - 16 кг
26.0 - 29.0    8 - 12 кг
над 29.0    8  кг
По-точна от това не бих могла да бъда Simple Smile Но дори и в тази си конкретика, въпросът за  теглото не е съвсем изчерпан, защото влияние оказват и неща като физическа активност, процент мазнини преди бремеността, възраст, структура на тялото.
Само допълвам, че ако кърмиш след раждането бързо ще се вталиш. Пък и ще правиш фитнес с бебето, ако си като мен фен на гушкането и разнасянето. Simple Smile
Лилинчо, ние и първия път не искахме да знаем, но юнакът в 4-ти месец още се беше показал и докторката вика на мъжО: "Няма да ти казвам пола, ти сам ще видиш." Може би в тази поликлиника им е старичък ехографът, та не се вижда или бебенцето е срамежливо, но и аз не настоявам. Нека си помечтая за момиченце още мъничко, пък после с радост ще отгледам още едно момче, че вече съм им хванала цаката. Simple Smile
Искам да ви попитам застъпва ли ви се майчинството и ако да моля ви обяснете ми как се изчислява майчинството в този случай?
Застъпва ми се, питах моя позната със същия случай. Каза, че ще взимам минимална. Не съм 100% сигурна. Можеш да питаш знаещите и можещи мами в тази темичка, за да си сигурна: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=554895.0

# 289
  • Кукуландия
Здравейте!

Защо джапанки/чехли за баня? Не може ли от по-мекичките чехли? Например с кученца Laughing
Аз на едното легло от няколко седмици съм сложила две нощници, 5 чифта гащи, кърпа, кърпички и не знам какво още. Нощниците ми са страстоубиец, както и гащите, но реших, че няма смисъл да давам пари за нови, като изнамерих нови в нас, па макар и от на баба ми времето  Laughing Освен това съм решила да си вляза с нощницата във ваната, срам ме е по бански, за гола пък и дума да не става  Crazy

Т.к. не издържах снощи си поръчах помпа VIA Avent с 5 чаши в комплекта и не помня какво още, контейнери за съхранение на кърма AVENT VIA, залъгалка анатомична Canpol, аспиратор за нос и уши Nuby, дигитален водоустойчив термометър Omron O Temp III, четка и гребен от Tommee Tippee, гъба за баня Canpol и играчки за баня Bertoni. Надявам се до края на следващата седмица да пристигнат. Поръчах си ги от http://family-bg.com/. Там и Avent ISIS беше около 10лв. по-евтина, отколкото в http://vsi4kozadeca.com/, откъдето първоначално възнамерявах да си поръчам този модел.
Малко по малко отмятам нещата от списъка.
А защо е нужно да се купува специално ножичка за бебето? Разгледах няколко модела и не можах да видя разликата между обикновена ножичка за нокти и предлаганите в сайта, освен заоблените връхчета  Simple Smile

Родителите на мъжа ми ни купиха сгъваема кошарка Мони, ето такава - с овце  Laughing Аз бях много против, защото имаме дървено легълце, което след боядисване щеше да си стане идеално и това за мен са пари на вятъра, но не можах да се преборя и накрая се съгласих  Blush Мисля, че е доста сладурска, в началото на февруари ще я сглобим, за да си я гледам.  Mr. Green

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 13:47 от Uinen

# 290
Да споделите какви документи трябват за хоспитализация? Кой ги издава лината или от ЖК?
•Обменна карта
•Направление за раждане
Издават се от ЖК. Ако не ходиш на такава, тогава ги издава ЛЛ.
Ако имаш документ за кръвна група и Rh (резус) фактор, издаден от легитимна лаборатория с печат и номер също е добре да си го носиш.

Uinen, добре е да имаш джапанки, най-малко защото ще се налага да ползваш и баня. Пък и за самото раждане ми се струва по-практично. После вече като си си в стаята, ако ти е по-удобно може и с мекички чехлички да си ходиш. Да кажат и раждалите, все пак.

# 291
Привет, момичета!  Hug

Аз да се похваля получих дрешките, които чаках и съм много щастлива!!!  Grinning
Ама все като ги гледам имам чувството, че не са ми достатъчни, от друга страна пък нали по-бързо растат и не си заслужава да се взимат прекалено много неща в началото.
Нали ще ми е първо бебче, живот и здраве, и нещо не мога да преценя правилно нещата.

А другото, което ми пристигна е и креватчето  Laughing само остава да се сглоби, ще оставя тази работата на таткото, когато си дойде по-нататък живот и здраве!  Simple Smile

Може ли някоя майка, която мисли да ражда в Шейново и е проучила нещата за това какво трябва да се носи в болницата, да ми каже какъв й е списъка Wink Аз гледах в техния сайт.....  newsm78 ама ми се виждат малко нещата?!

Uinen, мерси за инфото, което споделяш..... Аз също се замислям за тази помпа
Wink

# 292
за праха -един от праховете,който не сьдьржа ензими(води се не-биологичен) е Surecare(аз и в Англия го ползвам и сьм доволна).Дьщеря ми е с атопичен дерматит и доста прахове проучвах. За по-чувствителни деца и бебета неензимните прахове са най-щадящи. Има и препарат за миене на сьдове-с него и мия шишетата.И двата сьм ги купувала от БГ,но ги има в по-големите магазини,не са толкова разпространени(за Варна Пикадили) За синьт ми сьм използвала различни-Тео бебе,Сано,Персил(тогава още бяхме в БГ),но той нямаше никакви проблеми с кожата.

# 293
  • София
Bub555 , моята приятелка роди преди три дни в Шейново, а това което тя ми каза,че се носи е:
памперси-малък пакет за бебето
мокри кърпички за бебето
дамски превръзки
бикини или от гащите за родилки
несесер с тоалетни принадлежности
зарядно може да си вземеш за тел.
ластик за коса за теб
прибори за хранене
2 кърпи-малка и голяма за теб
джапанки
нощница, няма смисъл, защото те имат и ти дават
Най-важното-документите Peace

# 294
Uinen, добре е да имаш джапанки, най-малко защото ще се налага да ползваш и баня.
Именно...иначе трябва да носиш и чехли и джапанки, а колкото по-малко багаж, толкова по-добре. В шейново специално предупредиха багажа да е сведен до минимум, защото шкафчетата са малки и няма къде да се държи.

catwalk Много е неприятно това със схващането Confused Пиеш ли магнезий? Защото недостига на магнезий в организма води до схващания и мускулни крампи Confused

uinen Сгъваемата кошарка е незаменимо удобство, поне за мен предвид предишния ми опит. Щерката спеше през нощта в дървена кошарка в спалнята при нас, а през деня я слагах да си играе/спи в сгъваемата в хола, така ми беше постоянно пред очите, докато си шетам из къщи. А и като пътувахме си я носехме с нас.

# 295
Maiski, много ти благодаря за информацията!   bouquet
И като споменаваш документите.....някой може ли да ми каже, дали обменната карта е едно и също нещо с личната амбулаторна карта?!  newsm78
Тези, които са си взели вече тези неща би следвало да знаят това .....на тази обменна карта какво пише?!

# 296
Първо благодаря на mama Barba за отговора Simple SmileПри нас нещата които трябва да се носят за раждането са:
Еднократни гащи за родилка(които трудно намерих)5 бр.
2 кг.лигнин Shocked
3 пакета превръзки без крилца
бръснарско ножче
олио,крем,сапун,памперси 10 за бебето
памперс чаршафи 5 бр
и естествено кърпа,чехли,зарядно,документи,чаша и прибори

# 297
Към момичетата,които имат малко детенце и сега ще раждат второ-Искам да ви попитам застъпва ли ви се майчинството и ако да моля ви обяснете ми как се изчислява майчинството в този случай?
bsisi, има значение дали си самоосигуряващо се лице или си била на трудов договор, дали си била в майчинство към момента на раждането, в болничен или върнала се на работа. Ако си била в майчинство и към момента на раждането на второто дете първото ти още не е навършило 2 години може да се възползваш от разпоредбата на чл. 49, ал. 2 от КСО, т.е. да получаваш за второто дете същото майчинство, каквото си получавала и за първото, ако това е по-благоприятно за теб.  Peace
колкото повече наближава големия ден, толкова повече явно ме хваща шубето как ще се оправим.
lilyrose, споко! Всички сме били така, мен първият път ме беше страх да се прибера от болницата...там за всичко ми показваха, но го правеха вместо мен, просто изпадах в ужас как ще се справим с мъжа ми. Но още на втория ден бабите се оказаха ненужни, оказа се, че само паника внасят, така че ще се оправите  Peace
За хемоглобина съм решила да ходя до руския магазин и да си купя Гематоген-препоръчвам и на момичета с нисък.Моя е 129.Но преди раждането си е хубаво да сме добре. Hug
Понеже и моя хемоглобин е нисък, а не обичам много червено месо, вчера се ограмотих, че зеле и ряпа били много подходящи за вдигането му. Много се зарадвах, защото си бях купила, нещо ми се доядоха, но явно Малечка дава сигнали  hahaha
Днес ходихме до Метро с надеждата да открием останал брой от кростренажорите, които бяха намалени. Е, нямаше.
Uinen, ако това ще те успокои, и аз си купих с голямо желание такъв преди няколко години и след няколко месеца вече го ползвахме като закачалка  Blush Сега съм го дала на една комшийка да не му търся място и на него вкъщи...
Накрая нещо не толкова приятно...за всички мами, които купуват биберони вижте това - т.2  ooooh!

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 22:06 от Лъки

# 298
  • Карлово
E_STELA къде успя да ги намериш тези еднократни гащи за родилка, може ли сайта

# 299
Здравейте момичета!!! Доста време не към влизала, а и не съм писала...  Embarassed Честно казано - в повечето време съм в полулегнало положение в леглото, уча се да плета /голяма смешка съм.../ и се занимавам с всичко, с което трябва да приключа преди да се роди бебчо. За отчет - все още сме 2 в 1!!!  Hug Днес имам обаче някакви странни болежки, не са като контракции, не знам какви са. Всъщност не знам и болките при контракциите какви са...  Rolling Eyes
Аз ще раждам в Шейново - все още нищо не съм подготвила. Ще се възползвам от услугата за избор на акушерка. Засега мисля да раждам по естествен път, а не секцио...
Да се похваля - купихме си количка на Кангаро с един кош, който става и на кош за новородено. Може и да съжалявам после, че няма кош за кола, но ще го мислим нататък... Дори таткото вече я сглоби и доста се е шашнал с това какво го чака после. Аз пък съм се шашнала за раждането. Нещо май от страх започвам да си втълпявам, че имам контакции...  newsm78 Луда работа... Мама и татко ни купиха и леглото и количката. Леглото е от тези, които стават и на юношески, но него още не сме го сглобили.
Сега отивам да ви чета, че съм изпуснала доста...
Нали все още нямаме родени бебета???  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт