Отговори
# 300
  • Пловдив
Накрая нещо не толкова приятно...за всички мами, които купуват беберони вижте това - т.2  ooooh!
Ау, и на Чико ли не може да се разчита  ooooh! Мислех, че са от сериозните марки, при които се спазват нормите  Sick Какво ли остава за по-обикновените и евтини марки?
Благодаря за информацията, Лъки   bouquet

Мама Барба, Радостани ти е отговорила за болницата, само мога да добавя, че и аз не съм чувала да изнудват някого за пари. Говорила съм с 2-3 момичета, раждали там без уговорка, и са останали доволни. Бебетата си стоят при майките, при нормално раждане ги дават след около 2 часа, а при секцио - на следващия ден. Много хора я знаят като Хирургиите на Пещерско.

# 301
Момичета привет, ние днес имахме гости - свекър и свекърва ми бяха тук и сега ми е много превъзбудено, нали заради грипа дето го лепнах не мърдах никъде, та днес ми беше много приятно, цял ден не млъкнахме, чак не можахме да се наговорим.
За еднократни гащи има във всеки Хиполенд, а и по по-големите аптеки.
Обменна карта е това, с което отиваш да раждаш,където е цялата инфо за бременността, а лична амб.карта е картонът ти, моя е от бебе и е много смешен.
Относно покупките аз чакам да си получа документите от лекарката и тогава ще глася багажа, за да знае бебка ,че не може да излиза по-рано, а тя не се е и запътила де, щото още сме с главата нагоре.

# 302
Marinels, много ти благодаря за информацията.   bouquet
Е, аз явно нямам такава обменна карта.... Sad Но пък си пазя всички изследвания, които са ми правили(включително и тези, които са задължителни в Шейново).
Аз ходих много малко на ЖК по ЗК. Всеки месец си ходех при доктор, който не е по ЗК и работи в Шейново, а и той ще ме изражда, така се надявам да нямам проблем!

# 303
с огромно закъснение да се запиша и аз в темата

термин - 17.03.2011г., втора бременност, 33г., засега се очаква момиче

успех на всички мами и бебчета

# 304
Мами,някой питаше от къде може да си купи еднократни гащи за след раждане http://www.novobebe.com/productList-bg-96.html

# 305
Еднократни гащи за след раждане продават и в Хиполенд

# 306
Здравейте на всички мартенски мами !!!
И аз съм от тези - незаписани и закъснели, но съм изчела всяка една тема. Следя Ви с голям интерес. Simple Smile
БУРГАСка мама съм. Термина ми е на 12 март. Ще си имаме сини гащи  Hug
Много се вълнувам като Ви чета , като виждам количките, дрешките, шишенцата , всичко което поръчваме за нашите малки съкровища   Peace
Надявам се да ме приемете с както се казва отворени обятия ... и аз да стоя на 1ва страница със синьо щъркелче  Whistling И естествено да ме приемете в групата във ФБ , там съм Десислава Чапкънова Simple Smile 
На всички мами искам да пожелая приятни и спокойни последни месеци.  Hug Целувки на всички!!!

# 307
  • до моите любими хора
migeio78 Благодаря за отговора за праха. За сега повечето мнения за този прах са положителни, така че ще рискувам и ще купя една 6кг опаковка, пък ако не ми хареса после ще сменя. За омекотителя аз съм ползвала от бебешкия белия за нас и много ми хареса, мирише страхотно, но за сега за бебка няма да ползвам омекотител може би по-нататък.
bsisi на скоро го четох някъде даже бях дала линк към темата, на която отговаряше един служител на НОИ и той каза, че ако не си прекъсвал майчинството и не си работила въобще е на база предното изчисление. Ако обаче имаш работен дори и един ден, се връща назад 18 месеца дохода и каквото излезне. Ще се разровя назад да видя дали ще го намеря адреса да прочетеш.
mama Barba бебето е при теб през цялото време още от както те заведат в стаята след около 2 часа след раждането. В началото е малко притеснително особено когато ти е първо дете и си изморена от раждане, но бързо се свиква пък и поне според мен е по-добре да е до теб.  При секцио не знам може и по-късно да ти го носят.Но сега видях, че Commelina ти е отговорила също.
Penmar добре дошла на теб и на другата мама olyadd леко бременеене и живи и здрави бебчета на финала!

# 308
  • София
Привет, мамчета!

За анкетата
1. Къде ще раждате? -Окръжна болница Св. Анна София
2. Ще се възползвате ли от опцията избор на лекар, акушерка или екип? - НЕ
3. Бебето в стаята при мама или в бебешкото отделение (по време на престоя в родилния дом)?- В тази болница няма избор. Бебетата са отделно и това повече ме устройва. Майката има нужда от почивка. Ако поискаш бебето предполагам, че няма да ти откажат, поне за първите опити за кърмене ...
4. Избрали ли сте педиатър? -  Да- моята лична лекарка, която е и педиатър, но не съм говорила с нея все още. Като отмине грипната вълна смятам да отида.
5. За или против цялата рода да присъства на изписването на бебето?- Само двете баби и таткото.

Исках да питам някоя мама от вас дали е ползвала праха на Sano Maxima и дали е доволна, защото за сега към него съм се насочила. Искам да взема голяма опаковка от 6кг та затова питам да не стане така, че да не е хубав и само да си дам парите, а тя струва около 32 лева.

Насочила съм се към САНО по препоръка на приятелка. Много е доволна от него и ще пробвам. Има и други прахове. Мисля да експериментирам и с Тео бебе и Пурлан бебе!

Има ли някоя мама, която мисли да се възползва от опцията при раждането да се вземат стволови клетки от пъпната връв, да се запазят в лаборатория, с цел лекуване на евентуални болести в по- късен етап ???

Сетих се за тази опция, но не съм имала време да прочета инфо. Знам, че е скъпичко, видях сайта, който сте предложили и мнението на една мама /да ме извини, че не помня коя е/ за това какви гаранции дават как и дали се съхраняват правилно и дали при нужда няма да се появи проблем с ползването.

Не държа да има интернет в болницата. И да има няма да нося лаптоп и други джаджи. Искам да се отдам на радостта с бебчо и да я споделя с близките си, които ще са плътно до мен. С приятелите ще споделям от къщи и живот и здраве с лични срещи като дойде време. Емоцията от това да се видим и прегърнем е по-силна отколкото "Харесва ми" във фейсбук!

Лека нощ на всички!

# 309
  • където и да е,само да не съм сама
Изчетох ви най-накрая:)
Напрвао съм горда от себе си, а вие-мамчета,пишете с невероятни темпове.

За болницата са най-удобни джапанките или нещо тип кроксове.
Като ви приемат там се прави неприятната клизма, след което се посещава банята и се измивате.Това е една доста неприятна, но наложителна процедура.Който иска после за стаята може да си вземекаквито иска пантофи, чехли и т.н.
Аз лично си мисля този път да си разделя багажа на 2-една малка раничка за приемането, а др да стои в колата и като ме настанят в стаята да ми го донесат.
Колкото по-малко носиш в началото,толкова по-добре,защото след като те приемат ти си го размъкваш през по-голяма част от времето и не е мн лесно с контракции да мъкнеш и тежка чанта.
това се сетих засега....
Лека на всички и само позитивно мислене без излишни шашакания Hug

# 310
  • София
Накрая нещо не толкова приятно...за всички мами, които купуват беберони вижте това - т.2  ooooh!
Ау, и на Чико ли не може да се разчита  ooooh! Мислех, че са от сериозните марки, при които се спазват нормите  Sick Какво ли остава за по-обикновените и евтини марки?
Благодаря за информацията, Лъки   

Аз засега съм решила да заложа на Авент. Дано е добър избор.

# 311
  • София
За мамите, които са на вълна покупки!

Взехме си трендче на Бертони

http://911.bg/a2/akciabertoni-leglo-lyulka-trend-s-cena-320-lv.-1850387.html

Размера е 70/160, само люлката би трябвало да е 60/120 или 70/140 (по стандарт) Аз обаче, бях с температура в магазина и така се бях заплеснала, че не поисках ролетка да премерим люлката все пак. Преди 2 дни в Хиполенд отидох подготвена с метърче в джоба и установих, че люлката е 63/110 см. /Премерила съм вътре, където би легнал матрака/ Ужасих се, че няма такъв матрак, а този, който върви с леглото не искам да го ползвам. Леглото е още в кашоните и дунапренения не съм го измерила ...
Дали матрак 60/120 би се събрал? Тези 10 см. разлика ме притесняват т.к. не е малко ...

# 312
Андули, съжалявам, че така се е получило с матрака.  Hug Има много легла с нестандартни матраци и за тях се прави матрак по поръчка, който ти излиза доста по-скъпо от стандартния размер  Peace Да имат предвид и мамите, които купуват преносими кошари и при тях има такива със "странни" размери  Peace

# 313
По повод поста на Ina78 за клизмата :

Когато ходих на ден на отворените врати ни обясниха много неща - за документите които се подписват, за приемането ... и за клизмата  Shocked
И като съвет ни даде (които искам да споделя) е, че на практика всяка седмица ходим на консултации - знаем кога коремчето се смъква и кога евентуално ще  протече раждането (за тези които ще раждат по естествен път) ... Та в тези дни да се позапасим от анални свещички или някакви слабителни, защото според нея а пък и според мен на никоя от нас няма да й е приятно  Thinking Crossing Arms

# 314

Като ви приемат там се прави неприятната клизма, след което се посещава банята и се измивате.Това е една доста неприятна, но наложителна процедура.
Ina78, не се заяждам, прости ми, но можеш ли да ми обясниш защо точно е наложителна процедура? Тук правенето на клизма не се практикува от края на 70те години. Просто това е една ненужна и стресираща манипулация, толкова безсмислена в този важен за жената момент. Пак казвам - не се заяждам, но докато жените си мислят, че това е о.к.,само защото е 100годишна болнична практика, аз не виждам, как ще се променят нещата в България относно раждането.
Януарките имат домашно раждане, за жената това е второ раждане, след 1 секцио. Изтичане на водите, дълго време след това без започване на контракции. Ако беше отишла в болницата, да и бяха направили още 1 секцио, да са и пуснали хиляди системи и да са я пребъркали 100 пъти. Но тя е вярвала в силата на собственото си тяло. И е искала едно красиво начало за своето дете.
Момичета, не ме разбирайте погрешно. Не съм някаква сектантка относно естественото раждане. Разбира се, има случаи, когато секциото е просто наложително. Но много ме е яд, че в България, заради остаряла болнична практика, един толкова прекрасен момент е сведен до някаква болнична рутина, при която майката изобщо няма думата.

Общи условия

Активация на акаунт