Преброяване онлайн

• 110 951
  • 2 404
  •   1
Отговори
# 1 110
и аз така го разбрах,мисля да пиша 1 домакинство,1 семейство,обаче тогава аз отдено ли да се броя или как?

# 1 111

Семейство са две или повече лица, живеещи в едно домакинство и свързани
помежду си с определена степен на родство,  както по кръвна линия,  така и в
резултат на брак/съжителство без брак или осиновяване.
Семейство образуват:
- съпрузи (в юридически брак или съжителство без брак) без деца;
-  съпрузи (в юридически брак или съжителство без брак)  с едно или няколко
никога невстъпвали в брак деца независимо от възрастта им;
- един родител с едно или повече никога невстъпвали в брак деца независимо от
възрастта им.

При вас май са налице и двете ситуации, освен ако мъжът ти не е имал сключен брак.

той няма предишен брак,аз също,нямаме и деца,последно-ще пиша 1 домакинство, 1 семейство,реално погледнато си е така,но знам ли,да не сбъркам някъде нещо

# 1 112

Домакинство са хора, които живеят заедно, делят си разходите, но нямат родствена връзка помежду си:

- Ако двама съквартиранти живеят една стая, но всеки сам си купува храна, дрехи и плаща сметки поотделно, това са две отделни домакинства.

- Ако човек живее сам, попълва "Едно домакинство" и "Нула семейства".

Какво се разбира под семейство?
Семейство са двама двама души, сключили брак, с или без деца, или такива, които имат деца, без да са встъпвали в брак.

- Ако децата в дадено семейство са встъпвали в брак, но после са са развели, те трябва да се преброят като отделно семейство от родителите си.

да се вижда, че май това най-много затруднява хората.

# 1 113
  • In my tropical dream
michelle25, да разбирам ли, че към всички живущи в къща, ще има доп. въпроси? (да знам, да предупредя бабите). И само за "къща" ли е се отнася?
Много глупаво. Можеше в анкетата да има отметка "къща" и 3, 4 доп. въпроса! Ама пак мислено-недоизмислено!
michelle25 , малко не е по темата, но днес като се обаждах в НСИ ми казаха, че щом съм се преброила електронно, не трябва да давам никаква друга инфо/ дори преброител да ме срещне на вилата ми,която е в друго населено място/, достатъчен е кодът, който съм получила Peace , докато според твоята логика, трябва да се дават допълнителни данни ...
Момичета, не мога да претендирам за 100% точност - повтарям това, което са ни казали на обучението. Оказва се, че на някои въпроси има повече от един или нито един отговор.
За допълнителните въпроси за къщите: В електронния въпросник няма въпроси за сградата - може би за да не се дублират блоковете, но така или иначе къщите трябва да се преброят. Както видяхте, въпросите за тях са елементарни и може би преброителя ще може сам да си отговори на тях. _KIARA_ да, ти вече си се преброила, но ако евентуално преброител те завари на вилата, може би ще те помоли да отговориш на въпросите за сградата, която така или иначе ще опише като вила без постоянно население или както беше там.

# 1 114
  • В градината...
ВЪПРОСИ:
1.Съпруг и съпруга. Той има един постоянен адрес. Тя - друг. Същото е и с настоящия. Той живее на друг адрес, различен от постоянния и настоящия му. Тя живее на постоянния и настоящия си. Тя - живее заедно с родителите си, които обаче през последните 2 години живеят и работят в друг град.
2. Тя има сестра, която е с постоянен адрес, където живее нейния съпруг. Но сестрата живее реално на друг адрес. Освен това, тя не е омъжена и би трябвало да се води като едно семейство с родителите си, които живеят в другия град.
3. Всеки един от ребуса се издържа напълно самостоятелно.

Та, колко домакинства и колко семейства има в задачката? Кой къде трябва да се брои?

# 1 115
и аз така го разбрах,мисля да пиша 1 домакинство,1 семейство,обаче тогава аз отдено ли да се броя или как?
Не може ли да се пишете да речем 1 домакинство, 1 семейство и ти като пребиваваща там  newsm78

# 1 116
Не мога да приключа преброяването, защото при родителите ми освен, тях никой друг не живее в домакинството, а на мен ми иска данни за временно пребиваващо лице 1 и 2  Rolling Eyes ПОМОЩ!

# 1 117
Не мога да приключа преброяването, защото при родителите ми освен, тях никой друг не живее в домакинството, а на мен ми иска данни за временно пребиваващо лице 1 и 2  Rolling Eyes ПОМОЩ!
Върни се назад и там, където пише временно пребиваващи лица впиши цифра нула. Вероятно по инерция си вписала 2.

# 1 118
Благодаря ти много  Hug

# 1 119
Може ли да редактирам след като съм получила крайния код ?  

# 1 120
Нали от един компютър може да преброя и родителите ми и тези на мъжа ми, като направя отделни регистрации разбира се?
Питам защото старците пак нещо не са доразбрали и ми твърдят, че от един компютър неможе - така били чули по телевизията. Ама като се има в предвид, че те слушат избиратилно, явно пак нещо не са разбрали както трябва. Laughing

# 1 121
Може! IP няма значение!  Peace

# 1 122
  • София

Нещо не виждам най-после да се изясни що е семейство и що е домакинство!
Споделяме разходи, разбира се. Като сме в една къща и електромера е един и водомера и кабелната. Не си купува всяка отделно хляб. Даже си готвим в една и съща тенжера  Laughing
Не мисля, че от НСИ това ги интересува. Издребняващо е.
Обаче и 2-е работим и си имаме доходи. Над 18 сме. В крайна сметка що да сме 2 домакинства  ooooh!
Въпроса ми е към бъдещата преброителка, но не и запомних ник-а...а, Gesika

Поради  ангажименти от снощи  не съм  влизала  в  темата .Затова ти  отговарям   чак сега .

Понеже  ти първоначално  писа ,че  двете със сестра  ти сте с  отделни  бюджети и  отделни  разходи  ,затова  ти  бях  отговорила  ,че  сте  две  домакинства  .  От  това ,което пишеш сега  се разбира  ,че  имате  общи  разходи  -  в  този  случай  сте  едно  домакинство !

Много  пъти  в темата се  обясни  подробно  каква  е семейство, и какво  домакинство  . Горният  пост (над  този  цитат )   също  го  разяснява  съвсем  подробно  .Ако  някой  все  още не е разбрал ,просто не  виждам  вече  как може да се  каже ?

Когато живееш в жил. блок с няколко входа, при брой жилища в сградата какво се описва - апартаментите в целия блок /примерно 3 входа по 10 ап. са 30 ап./ или апартаментите само в твоя вход?
Съвсем се забатачих вече.

Относно  това  да кажа ,че  сутринта  бях  в Общината  при контрольора  ми  за допълнителни материали  и въпроси по преброяването  .

В  Интернет  въпросника  няма  графа  с  данни  за  сградата . Това  ще се  попълва  на  място  от преброителя  и  ще се вписва  в хартиената  карта . Когато  сградата е  жилищен блок  -данните  за сградата се   описват подробно  само  в  картата на  първият  апартамент в блока.  За  останалите  информацията  за сграда е  същата и  се  пише  само   диагонална черта . Контрольора ме  предупреди  да  разясня  на познати  ,които са  1 апартамент ,че  дори  да  се  преброят  онлайн  , пак  ще бъдат посетени  от преброител и  ще  трябва да  отговарят на  въпросите за  сграда !

Това  Ви  го казвам  , за тези  които са  1  ап.  в  сградата - да си преценят  дали да   се   броят  електронно , или  да  чакат  преброител ? И   в двата  случая  ще  трябва да  отговарят на  въпроси , дори само  за  сградата .

# 1 123
Може ли да редактирам след като съм получила крайния код ?  
не

# 1 124
Здравейте,искам да попитам за тричленно семейство,колко кода трябва да се представят на преброителя-3 или 1?Благодаря предварително!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт