Преброяване онлайн

• 110 799
  • 2 404
  •   1
Отговори
# 960
  • о`майна лунна нощ е
Анна, ами зимува вкъщи и ми гледа децата.  Mr. Green В сайта са дали определение на временно присъстващо лице. Тя тамън там се вмества. По време на преброяването сигурно ще е удома, но реално си живее и е регистрирана на друг адрес.

Аз пък искам хората да си вземат парите. И на мен ми е малко съвестно, че няма да получат пълното възнаграждение за преброено лице чрез нета, но пък им спестявам време да обиколят повече адреси / ... по няколко пъти  Confused /.
Какво толкова ще икономиса бюджетът .... като знам за какви простотии и финансови гимнастики на министерска спартакиада  ще отидат "спестените пари от преброяването", зле ми става. По-добре да влезнат в джоба на човека, който се е потрудил.

# 961
Аз не можах даже и да се регистрирам,не ми отговаряло ЕГН с Личната карта,а сега де,да му се невиди! Mr. Green

# 962
  • София
Мен пък ми стана малко съвестно, че преброителите така или иначе ще обикалят домовете, а ще получат доста по-малко отколкото са очаквали. А тези хора едва ли имат кой знае какви доходи.

Не е съвсем така, защото на тях им се плаща и за електронно преброено домакинство, т.е. за получен код. Колкото повече преброили се сами, толкова повече доходи без реално да си си мръднал пръста, само с едно натискане на звънеца  Laughing

А   обикалянето  по  домовете  , не  го  ли  броиш -  може  да   се наложи  да  отидеш  до  едно  жилище  по  пет  пъти  докато  ти  връчат  кода . Изобщо не е  само  въпроса до  "натискането на  звънеца " . В  крайна сметка  преброителя  не  ти  живее  пред  вратата  на  стълбището нали  ? Thinking

# 963
Помня, че въпросът ми се коментира вчера, но тогава не задълбах, защото още ня бях започнала да "броя". Та въвеждайки данните за съпруга ми, не приемаше брой деца, при мен си ги прие без проблем ,така ли е или нещо съм объркала?

Ами  то  си  го  пише  :  " Следващият въпрос се отнася само за жените, родени преди 01 февруари 1999 година. За всички останали се преминава на Въпрос 17.
16. Брой живородени и/или осиновени деца "

Само  за  жените  !

Абсолютно съм съгласна, както казах, даже пробвах да ги зачисля на мъжа ми, но не стана, но един колега много убедително спори, че при него станало. Знаех си, че съм права     Mr. Green

# 964
Извинявайте, може би сте го обсъждали, но все пак да попитам.
Баща ми е вдовец и живее сам. Системата не приема, че е Глава на семейство, а няма като какъв друг да го попълня. Единствено може би "приходящ". Което е много странно. Някой да се е  сблъсквал с този проблем?

# 965

А   обикалянето  по  домовете  , не  го  ли  броиш -  може  да   се наложи  да  отидеш  до  едно  жилище  по  пет  пъти  докато  ти  връчат  кода . Изобщо не е  само  въпроса до  "натискането на  звънеца " . В  крайна сметка  преброителя  не  ти  живее  пред  вратата  на  стълбището нали  ? Thinking
Това е незначителна подробност.  Crazy  Другият път дано се сетят да накарат всички преброили се сами да ходят да си носят кодовете в комисиите... Mr. Green 
 Sigy, баща ти не образува семейство сам. Той е едно домакинство, но не и семейство. Един човек не е семейство.

# 966
Мен пък ми стана малко съвестно, че преброителите така или иначе ще обикалят домовете, а ще получат доста по-малко отколкото са очаквали. А тези хора едва ли имат кой знае какви доходи.

Не е съвсем така, защото на тях им се плаща и за електронно преброено домакинство, т.е. за получен код. Колкото повече преброили се сами, толкова повече доходи без реално да си си мръднал пръста, само с едно натискане на звънеца  Laughing
А   обикалянето  по  домовете  , не  го  ли  броиш -  може  да   се наложи  да  отидеш  до  едно  жилище  по  пет  пъти  докато  ти  връчат  кода . Изобщо не е  само  въпроса до  "натискането на  звънеца " . В  крайна сметка  преброителя  не  ти  живее  пред  вратата  на  стълбището нали  ? Thinking
Можеш да отидеш пет пъти и там, където трябва да попълниш анкетна карта за сума ти народ в едно домакинство. Съвсем друг е въпросът, че можеше наистина да се направи обработка на електроннопреброилите се и на преброителите въобще да не им се налага да ги посещават. Но по-лесно е да платиш жълти стотинки на някого, пък той да си троши главата как ще събере кодовете.

# 967

А   обикалянето  по  домовете  , не  го  ли  броиш -  може  да   се наложи  да  отидеш  до  едно  жилище  по  пет  пъти  докато  ти  връчат  кода . Изобщо не е  само  въпроса до  "натискането на  звънеца " . В  крайна сметка  преброителя  не  ти  живее  пред  вратата  на  стълбището нали  ? Thinking
Това е незначителна подробност.  Crazy  Другият път дано се сетят да накарат всички преброили се сами да ходят да си носят кодовете в комисиите... Mr. Green 

И комисиите да нямат работно време - ако са там - там, ако не - пак ходиш  Grinning

# 968
  • видин
преброих се.
проблем ми направи само това,че първото записано лице трябва да се приеме за глава на домакинството.
бързо става.

# 969
  • София

Sigy, баща ти не образува семейство сам. Той е едно домакинство, но не и семейство. Един човек не е семейство.

newsm10 newsm10 newsm51  И  няма да е  лошо  ,за  този  "труд  " ,че са  преброили  себе  си , или  близките  си  да  им  заплатят , защото нали  казаха   някои  ,че  безплатно се  били  преброили онлайн .......... Laughing

Да   това  имах  предвид  точно  за  жълтите  стотинки ,  а  това  че  кодовете  ще се  събират  ръчно  си е  въпрос  на  "куца  "  организация  от  страна на  НСИ . И   в  случая  губещият е  преброителя  , а  не  този  ,който  се   е  преброил  онлайн  безплатно  !

# 970

Да, разбирам, че не е семеъство защото е сам, но нямам опция като какъв да го запиша. Единственият вариант е да го впиша, като "Друго лице" и после още веднъж да му нанеса данните като временно пребиваващ в собственото си жилище.  Иначе не ми приема формата.  Точно това ми се струва странно.

# 971
Аз го казах това за безплатното.  Mr. Green
Иначе ще се бият в гърдите как първи сме въвели преброяването по електронен път и 'нам-колко-си народ се е възползвал, но едва ли ще споменат, че в крайна сметка се е наложило някой пак да обикаля от врата на врата, за да приключи процесът.  Laughing

# 972
Като ви е толкова съвестно, да бяхте изчакали да ви броят.
А и в крайна сметка никой не са карали на сила да става преброител.

# 973

Да, разбирам, че не е семеъство защото е сам, но нямам опция като какъв да го запиша. Единственият вариант е да го впиша, като "Друго лице" и после още веднъж да му нанеса данните като временно пребиваващ в собственото си жилище.  Иначе не ми приема формата.  Точно това ми се струва странно.
Момент, ще проверя.

# 974
Не ми е ясно едно нещо. Регистрирам се с моите данни /съпругата/. Попълвам една анкетна карта за членовете на семейството ми / 01-съпруг/глава на сем./, 02-аз, 03- сина ни/. В частта "Население" чии данни да попълня: моите, на съпруга или на детето? Защото очевидно, за да ги преброя трябва да попълня данни за всеки. Поне според мен е така. Кой ще ми каже дали вярно съм попълнила формуляра? А тези кодове за населените места откъде да ги взема?

Общи условия

Активация на акаунт